Jump to content
Dogomania

Przyczołgał się po pomoc...teraz choruje... Atos za TM ... [']

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='olenka_f']od kilku nocy słychać było jakieś zgrzyty, ponieważ Pipi obgruza paznokcie zwalone to zostało na nią - a dziś cóż , przyłapany na gorącym uczynku Atos tymi dwoma tylnymi które mu zostały rozgryzał zabawkę ze sznurka od Cioci Krysi na kilka zabaweczek :evil_lol:
a ja to podzielenie na części na fafle zwaliłam :mad:[/quote]
:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[quote name='KrystynaS']Czyli Szyszka, Pepko i jeszcze jedna sunia (zapomniałam imienia, chyba na P) są podobne do siebie - czarne, nieduże, takie trochę mniejsze od Atoska. Pytam o Pepka bo kilka razy pisałaś olenka że Atos wlał Pepkowi. Myślę jaki ten Pepek/Pepko jest, że Atosik tak mu się stawia. No bo reszta psiej bandy to wzbudza respekt choćby z racji swoich rozmiarów ciała. :lol:[/quote]
nic bardziej mylnego, tylko Maro nie poddał się Atosowi nawet wielki Basko jak Atos warknie to schodzi mu z drogi, osobiście widziałam Atosa na Antosiu który leżał brzuchem do góry a to bokser i z Dziadkiem wywinąłby koziołki, dlaczego ten stary chory piesek wzbudza taki respekt silniejszych byków nie wiem

Posted

[quote name='olenka_f']...., dlaczego ten stary chory piesek wzbudza taki respekt silniejszych byków nie wiem[/quote]
Ooooo żesz ty....... co Ty mówisz Oleńka? :crazyeye:
Musi siła charakteru i naturalne cechy przywódcze: wejdzie, stanie, popatrzy i to wszystkim (z wyjątkiem Maro) wystarcza, oni już wiedzą kto tu rządzi. :mad: No niesamowite!! A toś mnie zastrzeliła tą wiadomością Oleńka. No, no.

Posted

Szyszka, Pipi i Pepko - tak są podobne do siebie bo ta sama rasa - kundelek
ale F I G U N I A ???????????????????????????? (ta z krokodylkiem) - to rasowy jamniczek jest :mad::mad::mad::mad: księżniczka kochana, mój niuniusiek rozpieszczony, cudeńko malutkie - gdzie ją do kundelków , no gdzie :diabloti:
wybaczamy Ci Krysiu razem z Figarynką bo ona czarna i pewnie kolor Cię zmylił, ale przypatrz sie RASOWY JAMNICZEK TO FIGUSIA :loveu::loveu::loveu:

Posted

Acha to jeszcze jest Pipi.
FIGUNIU droga najmocniej Cię przepraszam, bardzo przepraszam, ale wiesz ciocia już starsza jest, nosi okulary (chyba trochę za słabe) i to wszystko przez to.

A teraz zagadka dla czytających ten wątek: ile psów ma olenka na stałe?
Ja niestety już kompletnie nie wiem :evil_lol:

Posted

Pepko??????????????? wszędzie indziej by krzyczeli że wariat i takie tam ... a że było dwóch takich chętnych co się w nim zakochali? no było - ale się mi nie spodobali i już
zresztą on ma w papierach mnie za mamuśkę i nie było mowy o DT tylko te zako****ące się w nim ludzie ferment robią ale jakieś te ludzie niewydarzone są :shake: w sumie wszystkie jakieś dziwaki :diabloti:

Posted

O oddawaniu czego Ty mówisz Oleńka - przepraszam?? :mad: bo chyba nie swoich kochanych :Dog_run:A Figunia mam nadzieję że mi wybaczyła gafę. :oops:

Neris brawo!!!! No albo już wcześniej wiedziałaś i przetrenowałaś. :evil_lol:

Posted

Cioteczka Neris to na bieżąco wie co się dzieje :loveu:

Atosek dziś bardzo dobrze , wesolutki i nawet na mojej śpiącej głowie rozrabiał z Figusią :evil_lol:

jutro jedziemy znów do weta, dziś byłam z Szyszką i pan wet stwierdził że trochę znów przebadamy Dziadunia i będziemy ustalać czy robimy coś z tą łapką czy nie.
Ale to wszystko jutro po wizycie opiszę, Atos chyba znów przytył a to nie za dobrze ze względu na tą łapkę ale zobaczymy:lol:

Posted

No to świetne wiadomości zdrowotne!!! Ciekawe co powie pan wet na wizycie. Atosik był za chudy jak pamiętam, słabo przybywał na wadze i z tego też powodu był pomysł nowotworu u niego. To, że troszkę przytył to mu chyba bardzo nie szkodzi. Wiem, obciąża więcej chorą łapkę. No i tak źle i tak niedobrze.

Ciocia neris to, pozwólcie na szczerość, instytucja sama w sobie. :lol: Poczytuję różne wątki na Dogo-, spotkałam już drogą neris, spotkałam a jakże. Często zaglądam co u Synka słychać, ale ten pieszczoch trzyma się mamusinej spódnicy. :evil_lol: Między nami mówiąc lubię go bardzo.

Posted

A skądże znowu podoba mu się i to bardzo!!! Tylko on taki się zrobił maminsynek, mamusiu trawka mnie dotknęła.:placz:
Mam takiego w domu to wiem. :lol: Trzeba z nim jak z pękniętym jajkiem bo zaraz lament.

Posted

no niestety Atoska serce się osłabia, jakoś nie bardzo jestem za tą operacją a lekarze podzielają moje zdanie, jeszcze w czwartek będzie chirurg i zadecyduje ale ja bym się bała
leki Atos do końca życia musi przyjmować i dietkę musimy wprowadzić taką beztłuszczową

Posted

Oj to nie za dobre wiadomości. Skoro operacja stanowiła by zagrożenie życia no to chyba powinnaś się dobrze zastanowić olenka. Co jest mniejszym złem dla Atoska. Czy kulawa nóżka, czy ryzyko operacji przy niezbyt wydolnym sercu. Lekarze to chyba potrafią najlepiej ocenić. A przecież z sercem mówili, że jest dobrze.

Posted

serce było dobre, jedna komora była powiększona bo musiała pompować tlen ale serce pracowało ok teraz się osłabia i to jest konsekwencją tych chorych płuc.Serce nie jest w tragicznym stanie ale jest ryzyko, płuca są beznadziejne i można je trochę podkurować co robimy ale serduszko też pracuje ciężej pomagając płucom i to jest efekt
bedziemy u weta ale raczej nie nastawiałabym się że będziemy operować - wg mnie za duże ryzyko

Posted

Izuś w czwartek robimy ekg i jeszcze coś więc wtedy prześlę wszystko może bo teraz mam rtg ale jak chcesz to nie ma sprawy wyślę Ci
z przyjazdem do warszawy na chwilę obecną to dla mnie bardzo duży problem, powinnam jakoś szybko pracę zmienić może będzie lepiej. Tu jest na prawdę dobry kardiolog , bardzo wielki miłośnik zwierząt i wielki fan Atoska:lol:

Posted

To najlepszy kardiolog na Pomorzu. Współpracuje ściśle z kardiologami z Katedry kardiologii we Wrocławiu.
Oczywiście Atoska może zdiagnozowac i Warszawa - tylko kto wtedy będzie go leczył? Weci są bardziej drażliwi niż kobiety w ciąży

Posted

A to, że wet Atoska jest jednocześnie jego fanem (fanem Atosa) to chyba dobrze. :loveu:. Zrobi pewnie wszystko co tylko będzie można dla niego zrobić. Fju,fju, takiego fana mieć to..... :lol: