Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

nie wyklują się spokojnie - przy niższych temperaturach to jeśli się wyklują w ogóle to okres wylęgania się zdecydowanie przedłuży, i nie ma co się bać poduszenia nawet jakby to były ślimaki - takie maluszki wiele tlenu nie potrzebują, bardziej się trzeba martwić o temperaturę

Posted

Dla zainteresowanyh mam a. fulica młode, już wyklute, kilkumiesięczne.
Oddam/sprzedam ludziom z Poznania i okolic lub Czarnkowa i okolic. :) Jak ktoś zainteresowany to proszę na PW.

Posted

[quote name='łolkiee']Dzisiaj dotarły jajeczka- maleduję bo chyba luka zapomniała[/QUOTE]
no nareszcie :)
już sobie oczami duszy wyobrażałam jak 300 malutkich ślimków lata po poczcie:evil_lol:

Posted

[quote name='korek221']no nareszcie :)
już sobie oczami duszy wyobrażałam jak 300 malutkich ślimków lata po poczcie:evil_lol:[/QUOTE]

nie buj się!! do paczki się 20 minut dobierałałam żeby ostrożnie.
Dobrze zapakowane :)

Posted

Spokojnie :)
moje ślimki zniosły je na dzień przed wysyłką a normalnie wykluwają się mniej więcej po 2 tygodniach ...no chyba że im zimno pocztowe zaszkodziło...to wtedy figa z muszelek...ale mam nadzieję ,że za jakiś tydzień powinny już wyskakiwać :)

Posted

u mnie normalnie tez wykluwaly sie mniej wiecej po 2 tygodniach ale ow feralny "miot" wyskoczyl na swiat ledwie po kilku dniach. Przypuszczam, ze przyczyna byly upaly i duza wilgotnosc wiec sprobujcie moze towarzystwo gdzies w okolicach kaloryfera postawic. A ile macie tych jajow?

Posted

To niech sobie lepiej z 5 zostawi a resztę... bo ja zjedzą
A to moje pociechy po dzisiejszej kąpieli :) fulici, iredalei i chyba jeszcze cos trzeciego (wzięte jako a. fulica ale nijak nie podobne do tych a. fulica od supergogi ;)
[IMG]http://img217.imageshack.us/img217/5953/dsc00028ky.jpg[/IMG]

Posted

1. gdzie wywalić? A jak przeżyją i zdominują świat?:crazyeye:
2. wietrzę biznes 400 x 400 x Xzł = :crazyeye:będę milionerką :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Coś mnie głowa boli - to chyba widać :oops:

Posted

ja karmię zbędnymi jajcami rybki ciotki - tłuką się o nie:p
jak jajcami "gichniesz za płot" to się w ogóle nie wyklują i po sprawie...w naszym klimacie takie stworki raczej nie przetrwają -za zimno...

Posted

noooooo taka bardzo pewna to bym nie byla ;) wiadomo, ze teraz w zimie to sie nie wykluja ale jak ktos tak na wiosne zrobi to moze sie czasem okazac, ze takie juz podrosniete do zimy np. zakopia sie gdzies gleboko i przetrwaja. W koncu przypadki chodza po slimakach. A wtedy faktycznie dominacja swiata gotowa. :cool3:
Dlatego ja profilaktycznie wysylam moje jajka na wczasy nad morze... :oops: przez kibelek... bo w wodzie to sie nie wykluja a wczesniej oczyma wyobrazni widzialam, ze jakis bidny i samotny przetrwal np. wywoz smieci i teraz blaka sie po ogromnym wyspisku

Posted

[quote name='luka1']1. gdzie wywalić? A jak przeżyją i zdominują świat?:crazyeye:
2. wietrzę biznes 400 x 400 x Xzł = :crazyeye:będę milionerką :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Coś mnie głowa boli - to chyba widać :oops:[/QUOTE]

Pomysł przedni. A z muszli wyrabiać etniczne wisiory.

Posted

[quote name='luka1']to zdjęcie kojarzy mi się z horrorem - stanowczo wolę stwory kudłate, choćby to były pająki.[/QUOTE]
Tylko nie japąki :placz: Gluty nie linieją, moje ślimy to jedyne ukochańce w moim domu, które nie tracą kudeł, nie zapycha mi sie po tym odkurzacz, nie znoszą do domu rzepów, piachu na łapach i nie wycierają oślinionych pycholi w odkurzone fotele:p

Posted

[quote name='korek221']...w naszym klimacie takie stworki raczej nie przetrwają -za zimno...[/QUOTE]
...tak też tłumaczył sie facet wypuszczając nadwyzki swoich piranii do jeziora Rybnickiego, a że jezioro przy elektrowni, woda cieplutka, żarcia pod dostatkiem, to piranie przeżyły...

Posted

kibelek to najlepsze wyjście, bo tak jak pisze masienka teraz się nie wyklują ale na wiosnę czy latem owszem i wtedy skazujemy je na śmierć następnej zimy :( Można też jajka przesuszyć - wyjąć do jakiegoś słoja i poczekać aż wyschną i wtedy wyrzucić do śmieci (też się nie wyklują)