Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Gosiapk']Możemy co najwyżej podyskutować, czy lepsze w winie czy po prowansalsku :evil_lol:[/quote]

nom dokładnie... a może w sosiku grzybowym:evil_lol:

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

a to moje ślimy podczas kąpieli w łazience :)

[IMG]http://images48.fotosik.pl/37/ff10fe39663af676.jpg[/IMG]

[IMG]http://images42.fotosik.pl/37/37458b37936560cf.jpg[/IMG]

[IMG]http://images29.fotosik.pl/301/bc5f8b5df38b6f79.jpg[/IMG]

Posted

No to muszę Was poinformować, że właśnie stałam się posiadaczką całej masy ślimaczych jajeczek...
Także Supergoga mogłabyś stać się już pra pra ...pra babcią:crazyeye: no ale niestety będę zmuszona wybrać jajeczka:-(
A przy okazji czy ktoś może mi powiedzieć ile trwa inkubacja tych jaj?

Posted

No to poczułam się staro bardzo - jako ta pra,pra,pra.
A jak jeszcze poczytałam o tych sosach i potrawach - to się zastanawiam, czy jako ta leciwa matrona nie powinnam Wam :mad: za zapędy kulinarne.

Jajeczka wybierać trzeba. A inkubacja, przyznam, że powiem dokładnie ile trwa.
Bo nieraz nie odnotowałam momentu składania.

Umnie spora gromadka czekana domki jeszcze - około 15.

Instrukcję obsługi jeśli nie wysłąłam, to wyślę.
Szukamy transportu ślimaków.

I zbieram kolejne zamówienia,aktualizując je w pierwszym poście.

Posted

Z chęcią adoptujemy sztuk trzy :) Akwa stoi puste, bo babcia z rybek zrezygnowała, myślę, że ślimorom za domek dobrze będzie służyć. A córek niechybnie się ucieszy.

Poproszę szczegółową instrukcję obsługi na [email][email protected][/email]
Tylko nie wiem jak z transportem, bo my z Zabrza. Nie byłoby problemu z odbiorem w łikend z Opola lub Warszawy, bo tam nasze macki sięgną.

Pozdrowionka,
formica

Posted

Może Hali chodzi o te "ślimacze potrawy", które występują w charakterze żartu w tym wątku? Bo jeśli chodzi jej o co innego to też zupełnie nie rozumiem:shake: Chyba, że to sabotaż bo ten wątek taki zbyt bezkonfliktowy i miły, żadnego obrzucania się błotem itp...;)
A wracajac do rzeczy to Supergoga jeden mój ślim już 3 dni siedzi pod ziemią i składa te jajka... Czy ja powinnam go wykopać i zabrać jajka czy poczekać aż sam wylezie?

Posted

[quote name='Equus']Może Hali chodzi o te "ślimacze potrawy", które występują w charakterze żartu w tym wątku? Bo jeśli chodzi jej o co innego to też zupełnie nie rozumiem:shake: Chyba, że to sabotaż bo ten wątek taki zbyt bezkonfliktowy i miły, żadnego obrzucania się błotem itp...;)
A wracajac do rzeczy to Supergoga jeden mój ślim już 3 dni siedzi pod ziemią i składa te jajka... Czy ja powinnam go wykopać i zabrać jajka czy poczekać aż sam wylezie?[/quote]

Ja tak sobie czasem zaglądam dla poprawienia nastroju, ale widzę, że tu potężna pseudohodofffla kwitnie :evil_lol: A sterylkę/kastrację nie łaska? Mało to śliskich na swoich ludzi czeka? A Wy co? Jajeczka, jajeczka i jeszcze raz jajeczka. I nie usprawiedliwia Was to, że żaden ślimak nie jest BEZDOMNY :evil_lol:

Posted

No nie wiem, jak tak dalej pójdzie to zabiorę moje do lasu i przywiążę do drzewa. A co. Tylko....gdzie ja ten sznur mam założyć.

Co do jajek, bądź humanitarna. nie przeszkadzaj. Wylezie to mu zabierzesz. Chyba, że podnieś gada delikatnie pod pozorem kąpieli, tylko mu to wyjaśnij, a wtedy uporządkuj "gniazdo".

Formica - niestety sobota w Opolu odpada. Muszę zawieźć na sterylke naszą Fige fundacyjną i póxniej ją wyadoptować do domu. Czyli jestem uziemniona.

Ale ślimki dla Ciebie czekają.
Może komuś jeszcze - poprosze o potwierdzenie danych z pierwszego postu lub dopisanie, kto zamawiał. Bo będę pisać na transportowym.

Ratujcie gluciki przed bezdomnością w lesie ;). Ja okrutna jestem bardzo!!!
Nie ma zmiłowania.:cool1:

Posted

[quote name='supergoga']No nie wiem, jak tak dalej pójdzie to zabiorę moje do lasu i przywiążę do drzewa. A co. Tylko....gdzie ja ten sznur mam założyć.[/quote]

Ciasno u podstawy muszli. Tylko zaciśnij, bo się wywinie :diabloti: Albo do muszelki pętelkę na Kropelkę i do tego sznureczek :diabloti: Albo Kropelką muszelkę do drzewka :diabloti:
A tak serio - b. lubię ślimaki. Miałam winniczki w młodości.

Posted

Dzięki za instrukcje, widać kto doświadczony. Posłucham głosu doświadczenia. Szykuję Kropelke i sznurek.

A swoją drogą w Opolu będe, ale w niedzielę.
Formica - a nie masz kogoś znajomego u kogo w Opolu w niedzielę mogłabym zostawić gloociki.

Posted

POcztą nie ryzykuję.Ostatnio super szybka szła 2 tygodnie.Padnie maluch. Zapisuję i może na Święta ktoś do stolicy będzie jechał. Dowiem się czy moja przyrodnia siostra nie przyjeżdża.
Jesteś już na liście.

Posted

Mam transport do Warszawy.
Hawa, czy nadal chcesz ślimaka.
W Święta przyjeżdża moja siostra, będzie do 30-tego i wraca do Warszawy. Mieszka o ile mnie pamięć nie myli (bo nigdy u Niej nie byłam, to przyrodnia siostra) w okolicy Ursynowa.
Będzie jechała pociągiem z małą córeczką, czyli może być odbiór na dworcu lub od Niej z domu.

Kto z Warszawy reflektuje na gloocika.