Okamia Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 [quote name='Gosiapk']Możemy co najwyżej podyskutować, czy lepsze w winie czy po prowansalsku :evil_lol:[/quote] nom dokładnie... a może w sosiku grzybowym:evil_lol: Quote
siekowa Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Supergogo czy ja również mogę prosić o ślimaczaną instrukcje obsługi? :) [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Jeśli jakieś ślimaki będą jechać do Warszawy to dajcie mi znać bo i ja bym jednego lub dwa wzięła. :loveu: Quote
Aga i Eto Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 a to moje ślimy podczas kąpieli w łazience :) [IMG]http://images48.fotosik.pl/37/ff10fe39663af676.jpg[/IMG] [IMG]http://images42.fotosik.pl/37/37458b37936560cf.jpg[/IMG] [IMG]http://images29.fotosik.pl/301/bc5f8b5df38b6f79.jpg[/IMG] Quote
Equus Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 No to muszę Was poinformować, że właśnie stałam się posiadaczką całej masy ślimaczych jajeczek... Także Supergoga mogłabyś stać się już pra pra ...pra babcią:crazyeye: no ale niestety będę zmuszona wybrać jajeczka:-( A przy okazji czy ktoś może mi powiedzieć ile trwa inkubacja tych jaj? Quote
supergoga Posted December 8, 2008 Author Posted December 8, 2008 No to poczułam się staro bardzo - jako ta pra,pra,pra. A jak jeszcze poczytałam o tych sosach i potrawach - to się zastanawiam, czy jako ta leciwa matrona nie powinnam Wam :mad: za zapędy kulinarne. Jajeczka wybierać trzeba. A inkubacja, przyznam, że powiem dokładnie ile trwa. Bo nieraz nie odnotowałam momentu składania. Umnie spora gromadka czekana domki jeszcze - około 15. Instrukcję obsługi jeśli nie wysłąłam, to wyślę. Szukamy transportu ślimaków. I zbieram kolejne zamówienia,aktualizując je w pierwszym poście. Quote
Formica Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Z chęcią adoptujemy sztuk trzy :) Akwa stoi puste, bo babcia z rybek zrezygnowała, myślę, że ślimorom za domek dobrze będzie służyć. A córek niechybnie się ucieszy. Poproszę szczegółową instrukcję obsługi na [email][email protected][/email] Tylko nie wiem jak z transportem, bo my z Zabrza. Nie byłoby problemu z odbiorem w łikend z Opola lub Warszawy, bo tam nasze macki sięgną. Pozdrowionka, formica Quote
supergoga Posted December 9, 2008 Author Posted December 9, 2008 Instrukcja wysłana. W piuerwszym poście sposiuję nowe zamówienia na nasze gluciki. I myślimy o transporcie. Quote
supergoga Posted December 9, 2008 Author Posted December 9, 2008 Przyznam szczerze że nie rozumiem dlaczego? Quote
Equus Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Może Hali chodzi o te "ślimacze potrawy", które występują w charakterze żartu w tym wątku? Bo jeśli chodzi jej o co innego to też zupełnie nie rozumiem:shake: Chyba, że to sabotaż bo ten wątek taki zbyt bezkonfliktowy i miły, żadnego obrzucania się błotem itp...;) A wracajac do rzeczy to Supergoga jeden mój ślim już 3 dni siedzi pod ziemią i składa te jajka... Czy ja powinnam go wykopać i zabrać jajka czy poczekać aż sam wylezie? Quote
Zofia.Sasza Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 [quote name='Equus']Może Hali chodzi o te "ślimacze potrawy", które występują w charakterze żartu w tym wątku? Bo jeśli chodzi jej o co innego to też zupełnie nie rozumiem:shake: Chyba, że to sabotaż bo ten wątek taki zbyt bezkonfliktowy i miły, żadnego obrzucania się błotem itp...;) A wracajac do rzeczy to Supergoga jeden mój ślim już 3 dni siedzi pod ziemią i składa te jajka... Czy ja powinnam go wykopać i zabrać jajka czy poczekać aż sam wylezie?[/quote] Ja tak sobie czasem zaglądam dla poprawienia nastroju, ale widzę, że tu potężna pseudohodofffla kwitnie :evil_lol: A sterylkę/kastrację nie łaska? Mało to śliskich na swoich ludzi czeka? A Wy co? Jajeczka, jajeczka i jeszcze raz jajeczka. I nie usprawiedliwia Was to, że żaden ślimak nie jest BEZDOMNY :evil_lol: Quote
supergoga Posted December 10, 2008 Author Posted December 10, 2008 No nie wiem, jak tak dalej pójdzie to zabiorę moje do lasu i przywiążę do drzewa. A co. Tylko....gdzie ja ten sznur mam założyć. Co do jajek, bądź humanitarna. nie przeszkadzaj. Wylezie to mu zabierzesz. Chyba, że podnieś gada delikatnie pod pozorem kąpieli, tylko mu to wyjaśnij, a wtedy uporządkuj "gniazdo". Formica - niestety sobota w Opolu odpada. Muszę zawieźć na sterylke naszą Fige fundacyjną i póxniej ją wyadoptować do domu. Czyli jestem uziemniona. Ale ślimki dla Ciebie czekają. Może komuś jeszcze - poprosze o potwierdzenie danych z pierwszego postu lub dopisanie, kto zamawiał. Bo będę pisać na transportowym. Ratujcie gluciki przed bezdomnością w lesie ;). Ja okrutna jestem bardzo!!! Nie ma zmiłowania.:cool1: Quote
Zofia.Sasza Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 [quote name='supergoga']No nie wiem, jak tak dalej pójdzie to zabiorę moje do lasu i przywiążę do drzewa. A co. Tylko....gdzie ja ten sznur mam założyć.[/quote] Ciasno u podstawy muszli. Tylko zaciśnij, bo się wywinie :diabloti: Albo do muszelki pętelkę na Kropelkę i do tego sznureczek :diabloti: Albo Kropelką muszelkę do drzewka :diabloti: A tak serio - b. lubię ślimaki. Miałam winniczki w młodości. Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 możesz też spróbować im uciec bez przywiązywania, nie powinny długo biec. Quote
supergoga Posted December 10, 2008 Author Posted December 10, 2008 Dzięki za instrukcje, widać kto doświadczony. Posłucham głosu doświadczenia. Szykuję Kropelke i sznurek. A swoją drogą w Opolu będe, ale w niedzielę. Formica - a nie masz kogoś znajomego u kogo w Opolu w niedzielę mogłabym zostawić gloociki. Quote
alispo1 Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 :watpliwy: A do Wroclawia ktos sie czasem nie wybiera? Quote
supergoga Posted December 10, 2008 Author Posted December 10, 2008 Tzn my pewnie pojedziemy w niedziele do Opola przez Wrocław - z suka Norka do Shell. A jest jakaś transportowa potrzeba ;) Quote
alispo1 Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 kurcze,troche malo czasu:hmmmm:/zeby domownikow oswoic../,w razie czego sie odezwe... mysle od jakiegos czasu o glutkach sztuk 2..;) Quote
Hawa Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Pamiętajcie o mnie jak by ktoś jechał do stolicy to 1 glucika :placz: Quote
Hawa Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 A może jakaś bezpieczna opcja pocztą? Z ziemią i uwaga szkło, super ekspres? Quote
supergoga Posted December 11, 2008 Author Posted December 11, 2008 POcztą nie ryzykuję.Ostatnio super szybka szła 2 tygodnie.Padnie maluch. Zapisuję i może na Święta ktoś do stolicy będzie jechał. Dowiem się czy moja przyrodnia siostra nie przyjeżdża. Jesteś już na liście. Quote
alispo1 Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Ja poczekam na inna okazje transportową jednak.. Quote
supergoga Posted December 14, 2008 Author Posted December 14, 2008 Mam transport do Warszawy. Hawa, czy nadal chcesz ślimaka. W Święta przyjeżdża moja siostra, będzie do 30-tego i wraca do Warszawy. Mieszka o ile mnie pamięć nie myli (bo nigdy u Niej nie byłam, to przyrodnia siostra) w okolicy Ursynowa. Będzie jechała pociągiem z małą córeczką, czyli może być odbiór na dworcu lub od Niej z domu. Kto z Warszawy reflektuje na gloocika. Quote
Hawa Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Wilanów obok Ursynowa odbiorę z jej domu jeśli jej to nie przeszkadza dziękuję. Quote
alice101 Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 ja tez bym chciala takie gluciki :eviltong:a macie jakies fotki?:evil_lol: Quote
Recommended Posts