Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Fajne te Wasze ślimaki, może kiedyś też się skusze na takiego, ale ja to chyba 1 musiałabym mieć, bo jak to niszczyć te jajka, ale 1 to pewnie samotny by był, no sama nie wiem.

Posted

Kąpię od czasu do czasu, różnie, a zawsze jak im sprzątam czyli co jakieś 2-3 tyg. Leję wodę i one to bardzo lubią :) Tak samo jak lubią zraszanie terrarium - też wyłążą wtedy i robią sie aktywne :)

Posted

Ale urosły gadzinki moje.
Co do kąpieli - moje tez kochaja kąpanka. Zraszanie ale tez pod kranikiem kapiele wymuszone. Istny raj.

Jeśli chodzi o ilość - może być jeden, ale ja zawsze radziłabym 2. Te jajka nie są problemem do wywalenia. Chociaż w zasadzie nasz wielkolud siedzi teraz sam, bo miał tych malców za wiele - i jest mu dobrze.

Czy komus może jeszcze slimka. Takie już są dorodne. Piekne maluchy.

Posted

Mało widoczny, bo robiony przez szybke rerrarium (siedzą na drzwiach i nie mogę ich otworzyć), malec w potyczce z łodygą od kalarepki. Wyglądało komicznie, bo stopa objął łodyżkę, jak ręką - ciamkał dość głośno.
Cudo.

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images28.fotosik.pl/270/c74e9c2146b7a685.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Z tego co napisał ktoś na wątku - powinno mieć 3-4 razy więcej niż długość stopy. Ja myślę, że na 1 ślimka myślę, że 40 cm długości by starczyło. On i tak obłazi dokoła wszystko. Więc ma większe powierzchnie.

Posted

Ale jaja! Będe mieć ślimora!:loveu:

Mieszkam jakieś 16 km od Pabianic.
Moge odebrać ślimora w Łodzi w dowolnym, charakterystycznym miejscu.
Ile one mają?
Czy wymagane jest specjalne oświetlenie?

Bliższe zapoznanie pod numerami:cool3::
gg 6090204
tel. 667 733 538

Posted

Nie potrzebuje oświetlenia ani innych lamp grzewczych. Byle nie stały w przewiewie. Moje nigdy nic nie miały.
Maja około 3 m-cy, ale rosną w oczach. Sama zobaczysz.

Czyli zamawiasz 1. Na pewno nie 2?
Napisze na gg - podasz adres a ja Tobie na wszelki wypadek numer tel. TZ-a.
Będzie w Pabianicach w piątek wieczorkiem - jakos sie umówicie na odbiór. Gdzieś podwiezie.

Posted

Gluciorki są ogólnie piękne. Dzisiaj 2 opuściły nasz dom. Jeden pojechał do Dopiewa z Agą - dziękujemy.
Drugi właśnie wyruszły do Łodzi.
Życzymy gluciorkom i ich opiekunom w drodze szczęśliwej podróży.

Posted

Mam schabika w domu.
Fajny jest. Głaskać sie daje spokojnie.
Tylko jak mnie za pierwszym razem zobaczył to sie schował... No ale mu wybaczyłam już i jesteśmy kumple.

Ogólnie jakiś dziwny jest.:icon_roc: Łazi po dachu...Puszcza oczka...:splat:
Czyli chyba pasuje do nas wszystkich tutaj.

Posted

Trzeba na Karilkę uważać - ona już w kulinarnych kolorkach opisuje Teodora, hmmmm. :mad:
Będzie trzeba z wizytą sie udać.
Ogólnie dzisiaj do domku pojechały dwa. Gustaw mieszka w Dopiewie a teodor (fajne imię dałaś) u Karilki. Mój TZ miał ciekawą, slimaczą podróż. Kazałam mu rozmawiać i śpiewać. Ciekawe czy to robił. I po drodze wyprowadzić na spacerek.:lol:

Posted

to głównie z myślą o tym małym zwierzolubku wzięłam śLoozaki - obserwuje jak rosną, pryska wodą, patrzy jak wkładam karmę czy czyszczę terrarium :loveu: pomijam fakt, że wszędzie wypatrzy psy i koty, większośc zabawek to psy, koty, i inna gadzina :lol: wdało się dziecko w ciotkę :loveu: nie powiem, żebym nie była z tego dumna :grins: moja siostra czasem ciut mniej się cieszy :diabloti::evil_lol:

Posted

O raaaany, jakie super! Ja kocham ślimaki, zawsze zbieram je z chodnika i chowam w trawę, jak po deszczu grozi im rozdeptanie, przez co deszczową porą muszę zawsze wychodzić z domu wcześniej;)
I nawet jako dziecko "dokarmiałam" ślimaki na działce i nadawałam im imiona:oops:;)
A teraz to naznosiłam sobie winniczków do ogrodu, jeden tylko został mi wierny i zamieszkał między kompostownikiem a skalniakiem:roll::roll::roll:

Jak ja bym chciała tego Afrykanina! :) Muszę spytać reszty domowników i poszukać akwarium.