Jump to content
Dogomania

Mix nowofunlanda, boksera i kundelek - pilna adopcja inaczej schron albo...

Recommended Posts

Posted

Opiekunowie tych dwóch wspaniałych suczek i jednego pieska starają się za wszelką cenę ich pozbyć. Najpierw chcieli oddać je do schroniska, które ich nie przyjęło ze względu na przepełnienie, później chcieli wymusić na weterynarzu zabranie ich, w końcu zadzwonili do niego, że jeśli nikt ich nie zabierze, to "dadzą im w łeb", byli pijani... Pojechałam tam zaalarmowana przez weta, zrobiłam im zdjęcia, poznałam, obiecałam, że postaram się pomóc. Na koniec zagroziłam, że jeśli coś im się stanie zaalarmuję prokuraturę. Usłyszałam na to "Pani, jak je zakopię to w życiu nie znajdziesz":angryy:
To było parę dni temu, szukam od tego czasu miejsca dla nich wśród znajomych, mają też allegro, ale niestety na razie nic:-(

To cudowne pieski. Ich pani wyjechała za granicę, za dwa trzy tygodnie wyjeżdżają też jej mąż i czwórka dzieci, wtedy psiaki zostaną tylko z tymi "opiekunami" i boję się co będzie.
Są młode, wychowywały się z dziećmi, są bardzo łagodne, cierpliwe i kochane. Idealne do dużej rodziny, gdzie są dzieci. Mogą iść do adopcji razem lub osobno.
Pomóżcie poszukać im domów!

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

BELA

Mix nowofunlanda z owczarkiem. Ma około roku. Jest cudowna, dzieci wprost mogą jej wejść na głowę. Dobra, łagodna, ufna. Ideał psa!

Posted

KORA

Mix boksera z amstaffem. Piękna, równie łagodna i grzeczna. Jest jednak dużo bardziej rozbrykana i wesoło usposoniona. To maluch jeszcze, ma około 7 miesięcy.

Posted

MANIEK

To przeuroczy mały kundelek, który świetnie dogaduje się z tymi dwoma dużymi suczkami, jest wesoły, łagodny i beztroski. Ma około roku.

Posted

Niestety mieszkają na zewnątrz, mają jakąś budkę, nie wiem, nie widziałam, jedno dziecko mi określiło jako :szopkę". Zaraz napiszę do tego Stowarzyszenia.

Posted

Informacja o suni jest już na portalu nowofundland.pl w zakładce sekcje/sekcja pomocy/forum sekcji.

Podany jest link do allegro, jak również do wątku na dogomanii.

Posted

niufa napisał(a):
Informacja o suni jest już na portalu nowofundland.pl w zakładce sekcje/sekcja pomocy/forum sekcji.

Podany jest link do allegro, jak również do wątku na dogomanii.

wow:-o nie wiedziałam, no proszę, miłośnicy psów chyba w ogóle nie sypiają:p Nie wiem kto to zrobił, ale DZIĘKUJĘ!!!:loveu:

Posted

[quote name='kinga']Dea - nowofundlandkę - nawet jeśli to mixik - zgłoś do ludzi od nowofundlandów - Stowarzyszenie Terranova (www.nowofundland.pl ) - mała ma sporo z niufka, a oni są bardzo oddani niufom i niufopodobnym ;)

kinga, Twoje słowa dodają skrzydeł :angel:Dziękujemy.

[quote name='Dea']wow:-o nie wiedziałam, no proszę, miłośnicy psów chyba w ogóle nie sypiają:p Nie wiem kto to zrobił, ale DZIĘKUJĘ!!!:loveu:

niufa stoi na straży dniem i nocą :)

Dea, pozwoliłam sobie skopiować zdjęcia na potrzeby szukania domu. Zdjęcia użyłam TUTAJ. Daj znać, jeśli sobie tego nie życzysz.

Posted

Życzę sobie:diabloti:
Mam na gg kontakt z pewną sympatyczną osobą spod Warszawy, której bardzo spodobała się Bela. Zobaczymy zobaczymy, podoba mi się:cool3:

Posted

[quote name='Niufka']
niufa stoi na straży dniem i nocą :)

Niestety ostatnio tylko "nocą", bo "dniem" muszę niestety pracować:angryy:.

Przypominam, że psiaki (nie tylko Bela) szukają nowego domku.

Posted

Co do podobania - jutro bedzie ten dom sprawdzony, i to przez osobę uwierzcie mi baaaardzo wymagającą:diabloti: Byle komu psa nie odda, o nie:p

Posted

Jutro późnym wieczorem mam spotkanie z panią zainteresowaną bokserką:cool3: Trzymajcie kciuki!!!
Marta gdzieś ty się podziewała:roll::lol:

Posted

Śliczne psiaki a Bela to już w ogóle cudo:loveu:Mam nadzieje że znajdziecie jej naprawdę kochający domek.Pierwszy raz zobaczyłam ją na allegro i zakochałam się wyglądem przypomina moją poprzednią Milkę.Proszę znajdzcie jej naprawdę wspaniały domek oraz dwóm pozostałym psiakom

Posted

Dea napisał(a):
Jutro późnym wieczorem mam spotkanie z panią zainteresowaną bokserką:cool3: Trzymajcie kciuki!!!
Marta gdzieś ty się podziewała:roll::lol:

Dea, różnie to ze mną bywa, ale zawsze jestem z Tobą!!!!;)

Posted

Marta wiem:loveu:
Mam przykrą wiadomość - ci ludzie oddali Belę komuś... nie wiem komu, nie wiem, czy dobry dom:-( Miałam naprawdę dobry, sprawdzony dom dla niej, pojechałam wczoraj wieczorem omówić szczególy transportu, a oni z uśmiechem mi mówią, że została Kora, bo Belę już oddali! Będę się starała dowiedzieć gdzie. Teraz potrzebny pilnie dom dla Kory, bo nią mogą się zainteresować nieodpowiednie osoby (ze względu na mixa amstaffa).
Małgosiu od nowofunlandów wiem, że czytasz wątek - mam Twojego maila w pracy, więc nie mogę do Ciebie napisać, żeby Cię poinformować o tym co się stało. Mam nadzieję, że ta Twoja rodzina spod Warszawy weźmie innego pieska. Trzymajcie za Belę, żeby nie okazało się, że trafiła na łańcuch!!!

Posted

Dea napisał(a):
Mam przykrą wiadomość - ci ludzie oddali Belę komuś... nie wiem komu, nie wiem, czy dobry dom:-( Miałam naprawdę dobry, sprawdzony dom dla niej, pojechałam wczoraj wieczorem omówić szczególy transportu, a oni z uśmiechem mi mówią, że została Kora, bo Belę już oddali! Będę się starała dowiedzieć gdzie. Teraz potrzebny pilnie dom dla Kory, bo nią mogą się zainteresować nieodpowiednie osoby (ze względu na mixa amstaffa).
Małgosiu od nowofunlandów wiem, że czytasz wątek - mam Twojego maila w pracy, więc nie mogę do Ciebie napisać, żeby Cię poinformować o tym co się stało. Mam nadzieję, że ta Twoja rodzina spod Warszawy weźmie innego pieska. Trzymajcie za Belę, żeby nie okazało się, że trafiła na łańcuch!!!

Co za pech!!!! Bela nie zasługuje na taki los :angryy::angryy::angryy: