Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

weszka napisał(a):
Jak tam Cent się sprawował w drodze? No i jak mu się nowe lokum "widzi" ?

to łagodny biedak, przestraszony ale grzeczniutki. daje sie brac na ręce. jest bardzo chudy... w drodze siedział mi na kolankach. Dostal podusię od Oli i szmatkę na paletę w boksie ogrzewanym. bał się troszkę ale nie bardzo. wsadziłam go na peltkę i położył glówkę na podusi. jest taki kochany!!!!! jutro z .Anią. rano jedziemy z nim i drugim psem wyciągniętym ze schronu Arkiem z rozwalona łapą do Kujawskiego. pokażemy tez Centa w programie "Kundel". On potrzebuje domu na już!!!!!!

• Replies 106
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Patia napisał(a):
Biedak :-( Może jakieś foty mu zrobić ?

jesliby odpukać nie znalazł domu jutro to trzeba mu ko iecznie zrobic fotki takie piekne jak tylko Tobie wychodzą i ruszać z plakatami, ogłoszeniami. szansa na dziennik odległa, jest kolejka...:-(:-(

Posted

Biduś :( ale przynajmniej zaopiekowany i bezpieczny. Jutro poznam biedaka w drodze do Kundla.
A jak nie znajdzie z programu domku to pomogę w ogłoszeniach jak Patia zrobi piękne foty.

Posted

dzieki Weszka ... starsznie żal psiaka. ma za sobą taki koszmar. podobno kupkę jak zrobil pierwszą to samymi liśćmi :-(:-(:placz::placz::placz:

Posted

AgaG napisał(a):
podobno kupkę jak zrobil pierwszą to samymi liśćmi :-(:-(:placz::placz::placz:

Boże drogi :-( Serce mi pękło na kawałeczki :placz:
Czy potrzeba mu kocyków ? Jakiejś specjalnej karmy ?

Posted

kiwi napisał(a):
slepaczki sa takie kochaniutkie :(
naprawde, kto poznal slepaczka wie jak dobrze sobie radza :(
i tak ufaja...
a czlowiek tak potraktowal...

To wszystko prawda ja mialam tylko 4 lata swoją ukochana Foksie(ktora tez ktos zostawila na ulicy) i wiem jakie są one kochane i kochalam ja najbardziej ze wszystkich.
Stary i ślepy kundelek z naszego schroniska po programie znalazl dom w Tarnowie u wspanialej rodziny i mam nadzieje ,ze Cent znajdzie dzisiaj tez wspanialy domek.

Posted

Psiak jest przekochany. Bardzo był dzisiaj wystraszony u weterynarza, przy wszystkich zabiegach kulił się ze strachu :-(. Ale przy tym widać, że bardzo chce kontaktu z człowiekiem, jak usłyszy głos, to zaczyna merdać ogonem.

Natomiast przestał widzieć prawie na pewno na skutek tego przywiązania do drzewa. Weterynarz mówi, że nie ma szans, żeby zaczął widzieć, bo oczy są bardzo uszkodzone. Musi natomiast dostawać kropelki do oczu zmniejszające cisnienie.

Miał zrobione też EKG, bo serduszko nie bije całkiem prawidłowo :-(. Dziś wieczorem AgaG ma dzwonić po dokładne wyniki. Jest podejrzenie, że mogło dojść do jakiegoś niedużego zawału...pewnie też na skutek stresu...:-(

Posted

Biudlek:-(
z chęcią bym przywiązała tego mądrego ludzia do drzewka!
może by się nauczył!!!
hopsaj pezestraszony na pierwszą
i trzymaj się moco
wierzę że domek już gdzieś na ciebie czeka

Posted

Oj tak Cent zwany tez Łatkiem jest uroczym pieskiem :loveu: Grzeczny, spokojny, cieszy się z człowieka i wtula w ręce... Spał w samochodzie niw wadząc nikomu. Bardzo go ludzie skrzywdzili a on nadal taki ufny i grzeczny.
DT by mu się bardzo przydał bo wymaga podawania leków, kąpieli, podtuczenia. W hotelu nie ma warunków na takie dokładne dawkowanie leków po kilka razy dziennie :shake:
Ale podobno z Kundla nikt nie dzwonił :(

Posted

Odebrałam wyniki badań Łatka. Jest prawie ok. Ma przekroczony poziom bilirubiny (0,4 norma 0-0,2) - powinien dostawać Sylimarol - 2 x 1 tabl. (w aptece bez recepty). Ma też złe białko c. (4,6 g/dl a norma jest 5,5-7,0 g/dl).
Poza tym wysoki poziom białych krwinek wskazuje na jakiś stan zapalny (25,4 a norma do 17) - z pewnością z racji tych uszków.
EKG nie dostałam - był dr Kujawski i dał mi tylko te badania.
Póki co nie ma wiec chyba po co jechać do weta. Trzeba tylko od wetki wyciągnąć EKG i dobrać ew. leki na serce.

Posted

koniecznie potrzeba lepszych fot, on nie jest zbyt fotogeniczy. :cool3: niepokojący objaw to płakanie przy robieniu kupki, mimo że kupka ok..Jutro dalsze badania więc.

Posted

psiak był z .Ania. u weta. dostał leki przeciwbólowe na uszy i antybiotyk, bardzo się bał... tego czyszczenia..

Posted

Łatek jest cudnowny :loveu: Kochany psiak, strasznie biedny, nie wiem jak można zrobić coś takiego :shake:. DT bardzo by mu się przydał, on jest taki chudziutki.

Posted

Góra z górą się nie zejdzie, a dogomaniak z dogomaniakiem zawsze! Właśnie przed chwilą rozmawiałam z kiwi, no i okazało się, że miałam przyjemność wesprzeć kilkoma groszami Łatka (na Allegro nie ma linku do dogo). No i wcześniej z jamniorkami też coś było! A piszę po to, żeby przypomnieć historię Kubusia, potraktowanego jak Łatek przez jakiegoś drania.
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=13330
Historia Kuby zakończyła się najlepiej jak można sobie wyobrazić; mam nadzieję, że Łatek też znajdzie dobry dom.