Jump to content
Dogomania

Zadne DT,tylko juz normalny dom.A Mira dzis opusciła schron:) :) :) :) :)

Recommended Posts

Posted

Czarno-biała kotka,z filuternym pieprzykiem na poliku.Odkad znam Millarce słysze;"ach,Irma,Irma,co to za kotka".Fakt-ledwo Millarca wejdzie na kociarnie,Irma snuje sie za nia jak cien.Mozna ja spokojnie wziac i chodzic z nia na rekach po schronisku.Kotka nie drapie,nie wyrywa sie-ufa.
Wiec w czym rzecz? w tym,ze kotka leczona od x czasu na koci katar-nadal go ma. Smarka straszliwie.Smarkala na wiosne,w lato,teraz zaczela sie jesien,zima....w zimie koci katar dobije Irme.
Dlatego tak wazna jest jej adopcja. Kotka jest spragniona uczucia,wlazi na rece,wygina sie,byle tylko ja poglaskac.Bylam swiadkiem,ze kotka jest ideałem.Ideałem z zasmarkanym nosem.Tego nie wyleczy sie w schronisku,w schronisku moze byc z Irma juz tylko gorzej.

Posted

znam historię kotki Irmy, to w końcu imienniczka mojej suczki
strasznie chciałabym jej pomóc ale mam w domu 7 kotów i 6 psów
wzięłabym ją na DT ale dopiero gdy moja trójka tymczasowiczów znajdzie dom
a ta trójka to trzy piękne kociaki - kocie dziewczynki w wieku od 2,5 do 5 miesięcy - może w tym ktoś mi pomoże ...

Posted

:lol:Ale fajne dziewczynki, rozumiem, że to 2 czarne koteczki ( z krawacikami) i pręgowana szukają domu tak? Bo jeszcze 3 inne tam widzę.
Adres mailowy w ogłoszeniu ma być i telefon?

Posted

akucha napisał(a):
:lol:Ale fajne dziewczynki, rozumiem, że to 2 czarne koteczki ( z krawacikami) i pręgowana szukają domu tak? Bo jeszcze 3 inne tam widzę.
Adres mailowy w ogłoszeniu ma być i telefon?

domu szukają
biała w szare łatki - Petronelka (zwana też Mysią)
czarna z białym pyszczkiem - Boni(facja)
i bura - Fruzia

odrobaczone, Fruzia i Boni zaszczepione (Mysia jeszcze za młoda na szczepienie), kuwetkowe i oczywiście cudowne

Posted

Irma,dzis dwie rodziny dostały namiary na Twoje kocieta,moze ktos z nich zadzwoni i okaze sie dobrym kandydatem? Chcieli małego kota,a mieli dzieci...i jakos tak głupio bylo Millarce proponowac adopcje kotka,ktorego zaraz moze nie byc na świecie.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Irma przeniesiona do izlolatki,tzn do miejsca,gdzie sa ciezko chore koty.Jej katar jest potworny i ciezko ja komus proponowac-smarka na odleglosc i wokolo zostawia obrzydliwe slady:-(.Sama nie zauwaza,ze gluty wisza jej z nosa na 20 centymetrow i usiłuje sie przytulic.:shake::shake::shake:
Millarca leczy ja od tak dawna.....