Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 108
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie uwierzycie, ale spotkałam sie dziś w pracy z opinią, że "może nie potrzebnie ja pani stąd wzięła, bo ona tu dużo przestrzeni miała, a tam ją będą trzymali w klatce...." szlag mnie trafił na miejscu-tu już nie chodzi o tłumaczenie czym się różni azyl od schroniska, ani o zapewnienia, ze azyl u Potter niczym nie ustępuje hotelikowi pod względem obsługi, a na pewno liczne przewyższa pod względem serca jakie się psom okazuje. Tu chodzi o bezgraniczna głupotę ludzi, którzy sami nic nie zrobili, żeby obrzucanemu kamieniami psu pomóc, ale teraz czują sie władni oceniać i, nieznając sytuacji, krytykować. Dobrze, że przynajmniej ta pani która najbardziej sie Gabą zajmowała bardzo się cieszy, że choć na razie Gaba jest bezpieczna.
Okropnie sie zdenerwowałam, bo wystarczająco sama sie o przyszłość Gaby martwię, żeby idiotycznych uwag wysłuchiwać....

Posted

Allegro uaktualniłam (dziękujemy bardzo za tekst) ale może tego że gania wszystkich ludzi to pisać nie będę, po co odstraszać :P mamy jednego obserwatora... ale jak wiemy nic to jeszcze nie znaczy. Trzymajmy kciuki!

Posted

Wstawiam nowe zdjęcia Gabuni - co prawda w śpioszkach, ale to nie przeszkadzało jej w ciągłym poruszaniu się, do tego stopnia, że nie mogłam jej uchwycić.

Gaba jest niezwykle przyjacielskim psiakiem, zamiast pozować to chciała mi zalizać obiektyw.

Posted

Gaba trafiła do boksu - nie chciałam za długo trzymać jej w ogrzewanym pomieszczeniu, ponieważ już wydobrzała po zabiegu (w poniedziałek zdjęcie szwów), a ponadto groziło to "rozhermetyzowaniem" psa (na dworze jest już chłodno).
Gaba zaprzyjaźniła się już z psami azylowymi, jest bardzo grzeczna i wdzięczna.

Czarna Żaba - widzimy się jutro?

Posted

Oczywiście Potter, jestem jutro ok.15 lub 16 zależy ile umówionych osób sie zgłosi (oby mniej). Dzięki dziewczyny, za śliczne zdjęcia Gabuni, to jest twarda sztuka i zimno jej nie straszne.
Czarna01 to bieganie za wszystkimi dotyczy tylko ganiania rzeczy uciekających (koty, rowerzyści, samochody itp.) oraz obszczekiwania ludzi wchodzących na teren posesji. Jestem absolutnie pewna, że Gaba nie wykazuje żadnej agresji do ludzi, co więcej, jak sie ostatnio dowiedziałam, uwielbia dzieci:)