Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Kacedy']Mam konto na adopcjach. Może tam ją jeszcze dodać?
Ponawiam swoje pytanie :) Jeśli tak, to proszę Cię supergoga prześlij mi na e-maila oryginalne (duże) zdjęcia Jenny. Tam na adopcjach nie przyjmują mniejszych niż format 600x800 :(

Posted

Dzięki, myślę, że tam wstawi Justyna z naszej strony Fundacyjnej. Najgorzej, że ja dostałam takie fotki, w wymiarze 600 x 480 największe. Musze w razie czego napisać do iwony aby przesłała mi w większym wymiarze, jakby co.

Sunia nadal czeka.

Posted

Dziękuję za wstawienie sunieczki. Ktoś się zawiesił na allegro, ale ja już nie mam sił na tych gapiów co wiszą. Gdyby każdy taki gap dawał super dom - nie miałabym żadnego psa z moich podopiecznych.

Jenny jest świetna, musi w końcu znaleźć sobie jakieś miejsce na ziemi.

Posted

No probowałam namówić jednego gościa na nią. Ma pomyśleć ale nie wiem czy oddzwoni. Każdy się boi, że to już pies z nawykami.
Jakie nawyki może mieć 10mies. sunia, których nie dałoby się przy odrobinie chęci wyeliminować...

Posted

Mysle, że nic na siłę. Te na siłę adopcje jakos czasem się nie udają. Ktoś musi naprawde chcieć Jenny, aby ja pokochac i dac dobry dom.
A z nawykami? Przy 10 m-cach zycua? To chyba da sie uporać. O ile je ma.

Posted

W schronisku są właśnie Państwo po Jenny. Zobaczymy jaka będzie decyzja Iwony, bo to fajny domek się zapowiada, ale może nie do końca taki, jakiego wszyscy wymarzyli sobie dla suni.
A z dxrugiej strony, siedzi i siedzi a odzewu na ogłoszenia brak. Nikt inny jej nie chce, więc może niech ma domek.
Czekam na potwierdzenie od Pawła.

Posted

Trzymam mocno kciuki, żeby Jenny się udało.

Izis napisał(a):
Ojej a co z tym domkiem nie tak?

no właśnie?

supergoga- mam prośbę- zapytaj skąd Państwo dowiedzieli się o Jenny. Czy z jakiegoś ogłoszenia, czy tak po prostu- przyszli "z ulicy" po pieska.
Pytam, żeby wiedzieć na przyszłość jak efektywnie ogłaszać psiaki.

Posted

Państwo z ogłoszenia, ale skąd, dowiem się jutro.
Tam z ulicy nikt nie trafi.
Mili Państwo, ale sunia ma być dla ich mamy, która mieszka w domku w ogrodem. Miała już dużą suke, która odeszła z wiekiem.
Chcieli młoda wiekszą sunię.
Jenny ma mieszkać w budynku gospodarczym. Ma ogród do biegania. Wprawdzie wymarzył się nam bardziej aktywny dom dla suni - ale trudno.

Sterylki jeszcze nie było, prawdopodobnie suka nie miała jeszcze pierwszej cieczki, a my akurat jesteśmy zdania, że po cieczce nalezy ciąć.
W umowie jest zrobiony zapis o sterylizacji, a my sprawdzimy wykonanie.
O ile suka pojechała do domu, bo nie mam potwierdzenia.

Posted

Czekamy na wieści chociaż szkoda, że nie w domku będzie.
Mam nadzieję, że ktoś z Was będzie potem w stanie sprawdzić warunki w jakich Jenny mieszka i czy sterylka zrobiona.

Posted

Hm, jesli się uda z tym domem, dobrze byłoby uczulić panią, żeby jednak podczas cieczki sunia nie biegała sama po ogrodzie, bo dla rozpalonego samca płot bywa przeszkodą jak najbardziej do pokonania.