KWL Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Cześć Otrzymałem od koleżanki takiego maila: Koleżanka szuka domu dla jednej bokserki... Ma dwie bokserki w tym samym wieku, które od pewnego czasu warcz ą na siebie. Nie mogą być już razem w jednym pokoju, bo pogryzły si ę już kilka razy. Weterynarz mówi, że ustalaj ą hierarchię . Mówi, że trzeba je rozdzielić, czyli jedną oddać. Są w tym samym wieku, wię c żadna nie popuści. Info o bokserkach: mają ok 1,5 roku, s ą po sterylizacji, zał atwiają się na spacerze. Uwielbiają dzieci. Potrzebuj ą duż o miło ści i czułości. Wychowane są na kanapowce, przytulaki, więc warunki takie jak podwórko odpada. Koleżanka nie ma pojęcia, którą oddać, ale musi jak najszybciej znale źć rodzinę dla jednej z nich (chętna osoba wybierze - którą). Zainteresowani proszeni o kntakt ze mną na PW, podam numer telefonu do opiekunki piesów. Quote
lamia2 Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 O Matko, jakie śliczności :lol::lol::lol: Quote
paros Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Patrząc na zdjęcie obu siedzących suń wydaje się, że ta ciemniejsza boksia to diablica :evil_lol: jej mina i przymrużone oczy ;) A tak zgodnie śpią razem?? Quote
Evra Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Dość wszechstronny ten weterynarz :shake: Czy koleżanka konsultowała się z behawiorystą? Czy raczej jest już zdecydowana? Po opini jednego weta? Czy on był u niej w domu i obserwował sunie? Czy one mocno się gryzą? Było potrzebne szycie? Może jednak są szanse by zostały razem z kochającą panią. Quote
monikab Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 masz rację Evra,behawiorysta przede wszystkim,to żadne rozwiąznie pozbyc sie jednej z suk.Napewno doradzi dużo mądrzejsze rozwiązanie.Powodzenia Quote
lamia2 Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 paros napisał(a):Patrząc na zdjęcie obu siedzących suń wydaje się, że ta ciemniejsza boksia to diablica :evil_lol: jej mina i przymrużone oczy ;) A tak zgodnie śpią razem?? I mnie się tak zdaje, że brązowa wygląda na łobuziarę :evil_lol: Quote
Fargusiowa Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Słuchajcie! Moja koleżanka radziła się już nie jednego behawiorysty i weterynarza. Wydaje się Wam, że to dla niej proste oddać psa. Bardzo się mylicie!!! To wspaniała osoba!!! Ona robiła wszystko, żeby 2 psy zostały razem. Jednak w jej obecnej sytuacji jest to niemożliwe!!! Jest ona obecnie w ciąży i to w zagrożonej. Powinna leżeć i się nie denerwować. Sytuacja, która ją spotkała jest tragiczna, a Wam tak łatwo jest Ją oceniać. Ciekawe jak Wy byście postąplili będąc na Jej miejscu........ Trochę to przykre, że zwracamy się do WAS, jako do miłośników zwierząt o pomoc a Wy piszecie takie bzdury. Pozdr Quote
Diana S Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 sliczne sunie...szkoda ze nie mozna nic z robic by sunie pozostały razem... Quote
Fargusiowa Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Ciemniejsza jest spokojniejsza. Behawiorysta był w domu i powiedział, że jedynym rozwiązaniem jest oddanie jednej z suk. Gryzą się strasznie. Muszą być zamkniete w osobnych pomieszczeniach :( Moja koleżanka jest załamana. Wraz z mężem długo nad tym myśleli, ale w tej sytuacji na prawdę jest tylko jedno rozwiązanie :( Quote
KWL Posted October 12, 2007 Author Posted October 12, 2007 Pani Fargusiowa, spokojnie, mniej emocjonalnie :-) Napisz proszę też jak to było z hotelikiem - bo od tego sie zdaje się zaczeły problemy. Rozumiemy powagę sytuacji i moim zdaniem raczej faktycznie nie ma innego wyjści niż szybka adopcja jednej z kłótliwych dziewczynek. Paros możemy prosić o Allegro i ogłoszenia ? Kto mógłby zająć się koordynacją i wstępną selekcją domków ? (ja odpadam, za często jestem nieobecny). Quote
lamia2 Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 To nie pierwszy wątek w którym brak jest zrozumienia dla problemowej sytuacji. Wierzę Krzysiowi i wierzę że zostało zrobione wszystko aby sunie mogły zostać razem, ale skoro nie ma takiej możliwości, to pomóżmy szukać nowego domku :cool3: Quote
szybszy_od_dylizansu Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 lamia2 napisał(a):O Matko, jakie śliczności :lol::lol::lol:Nie poznaję koleżanki :cool3: Quote
jetem75 Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 cześc - proszę o kontakt do właścicielki - mamy starszą sukę, 9 letnią bokserkę i wszystko zależy od niej. Pozdrawiamy i czekamy .... Quote
lamia2 Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 szybszy_od_dylizansu napisał(a):Nie poznaję koleżanki :cool3: A co takiego kolegę dziwi? :hmmmm: przecież wiesz, że oprócz miłości do bulków lubię też molosowate mam wszak bernardynkę :eviltong: Quote
lamia2 Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 [quote name='jetem75']cześc - proszę o kontakt do właścicielki - mamy starszą sukę, 9 letnią bokserkę i wszystko zależy od niej. Pozdrawiamy i czekamy .... HALLO, DOMEK SIĘ ZGŁASZA .... jest tu kto ?????? Quote
szybszy_od_dylizansu Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Ja jestem. Ale zaraz idę spać. Quote
lamia2 Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 szybszy_od_dylizansu napisał(a):Ja jestem. Ale zaraz idę spać. Szybszy .... już Ty mi się nie narażaj .... bo i tak masz dług do spałcenia .... a procenty rosną .... :eviltong: Quote
lamia2 Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 szybszy_od_dylizansu napisał(a):Więc.... idziesz spać? ;) Idę .... :angryy: Tylko jeszcze o domku przypomnę :eviltong: jetem75 napisał(a):cześc - proszę o kontakt do właścicielki - mamy starszą sukę, 9 letnią bokserkę i wszystko zależy od niej. Pozdrawiamy i czekamy .... Quote
Diana S Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 pani jestem jest zainteresowana sunia...i....? Quote
Fargusiowa Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 Hej, kontakt do właścicielki [email protected]. Proszę napisac maila i ew. podać nr tel a Agnieszka oddzwoni. 3 mam kciuki. Pozdrawiam serdecznie Quote
Diana S Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 Hallo a gdzie ta osoba zainteresowana ? ho hop....sunia czeka.... Quote
lamia2 Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Czy są już jakieś wieści, bo my tu czekamy :cool3: Quote
jetem75 Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 jestem jestem po prostu musiałam wyjechać gdzieś gdzie nie miałam dostępu do netu ale już jestem podłłączona piszę e-maila w sprawei suczki pozdr Quote
Recommended Posts