Jump to content
Dogomania

Młoda Boxerka pilnie szuka domu !!! Wawa ... Boksia ma dom

Recommended Posts

Posted

Cześć

Otrzymałem od koleżanki takiego maila:

Koleżanka szuka domu dla jednej bokserki...
Ma dwie bokserki w tym samym wieku, które od pewnego czasu warcz ą na
siebie.
Nie mogą być już razem w jednym pokoju, bo pogryzły si ę już kilka razy.
Weterynarz mówi, że ustalaj ą hierarchię . Mówi, że trzeba je rozdzielić,
czyli jedną oddać.
Są w tym samym wieku, wię c żadna nie popuści. Info o bokserkach: mają ok 1,5 roku, s ą po sterylizacji, zał atwiają się na spacerze. Uwielbiają dzieci. Potrzebuj ą duż o miło ści i czułości.
Wychowane są na kanapowce, przytulaki, więc warunki takie jak podwórko
odpada.
Koleżanka nie ma pojęcia, którą oddać, ale musi jak najszybciej znale
źć rodzinę dla jednej z nich (chętna osoba wybierze - którą).

Zainteresowani proszeni o kntakt ze mną na PW, podam numer telefonu do opiekunki piesów.

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Patrząc na zdjęcie obu siedzących suń wydaje się, że ta ciemniejsza boksia to diablica :evil_lol: jej mina i przymrużone oczy ;)

A tak zgodnie śpią razem??

Posted

Dość wszechstronny ten weterynarz :shake:

Czy koleżanka konsultowała się z behawiorystą?

Czy raczej jest już zdecydowana? Po opini jednego weta? Czy on był u niej w domu i obserwował sunie?

Czy one mocno się gryzą? Było potrzebne szycie?

Może jednak są szanse by zostały razem z kochającą panią.

Posted

paros napisał(a):
Patrząc na zdjęcie obu siedzących suń wydaje się, że ta ciemniejsza boksia to diablica :evil_lol: jej mina i przymrużone oczy ;)

A tak zgodnie śpią razem??

I mnie się tak zdaje, że brązowa wygląda na łobuziarę :evil_lol:

Posted

Słuchajcie!

Moja koleżanka radziła się już nie jednego behawiorysty i weterynarza. Wydaje się Wam, że to dla niej proste oddać psa. Bardzo się mylicie!!! To wspaniała osoba!!! Ona robiła wszystko, żeby 2 psy zostały razem. Jednak w jej obecnej sytuacji jest to niemożliwe!!!
Jest ona obecnie w ciąży i to w zagrożonej. Powinna leżeć i się nie denerwować. Sytuacja, która ją spotkała jest tragiczna, a Wam tak łatwo jest Ją oceniać.
Ciekawe jak Wy byście postąplili będąc na Jej miejscu........
Trochę to przykre, że zwracamy się do WAS, jako do miłośników zwierząt o pomoc a Wy piszecie takie bzdury.
Pozdr

Posted

Ciemniejsza jest spokojniejsza.

Behawiorysta był w domu i powiedział, że jedynym rozwiązaniem jest oddanie jednej z suk.

Gryzą się strasznie. Muszą być zamkniete w osobnych pomieszczeniach :(

Moja koleżanka jest załamana. Wraz z mężem długo nad tym myśleli, ale w tej sytuacji na prawdę jest tylko jedno rozwiązanie :(

Posted

Pani Fargusiowa, spokojnie, mniej emocjonalnie :-) Napisz proszę też jak to było z hotelikiem - bo od tego sie zdaje się zaczeły problemy.
Rozumiemy powagę sytuacji i moim zdaniem raczej faktycznie nie ma innego wyjści niż szybka adopcja jednej z kłótliwych dziewczynek.
Paros możemy prosić o Allegro i ogłoszenia ? Kto mógłby zająć się koordynacją i wstępną selekcją domków ? (ja odpadam, za często jestem nieobecny).

Posted

To nie pierwszy wątek w którym brak jest zrozumienia dla problemowej sytuacji. Wierzę Krzysiowi i wierzę że zostało zrobione wszystko aby sunie mogły zostać razem, ale skoro nie ma takiej możliwości, to pomóżmy szukać nowego domku :cool3:

Posted

szybszy_od_dylizansu napisał(a):
Nie poznaję koleżanki :cool3:

A co takiego kolegę dziwi? :hmmmm:
przecież wiesz, że oprócz miłości do bulków lubię też molosowate mam wszak bernardynkę :eviltong:

Posted

[quote name='jetem75']cześc - proszę o kontakt do właścicielki - mamy starszą sukę, 9 letnią bokserkę i wszystko zależy od niej.
Pozdrawiamy i czekamy ....

HALLO, DOMEK SIĘ ZGŁASZA .... jest tu kto ??????

Posted

Ja jestem. Ale zaraz idę spać.

Szybszy .... już Ty mi się nie narażaj .... bo i tak masz dług do spałcenia .... a procenty rosną .... :eviltong:

Posted

Więc.... idziesz spać? ;)

Idę .... :angryy:

Tylko jeszcze o domku przypomnę :eviltong:

jetem75 napisał(a):
cześc - proszę o kontakt do właścicielki - mamy starszą sukę, 9 letnią bokserkę i wszystko zależy od niej.
Pozdrawiamy i czekamy ....