Jump to content
Dogomania

Sochaczew - Kulka/Zaza -uratowana przez EMIR - ODESZŁA za TM

Recommended Posts

• Replies 849
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ziutka']
Nowe zdjęcia Zazy :lol:

[URL]http://fundacja-emir.org/aktualnosci/zaza.htm[/URL]
[/quote]

[B][U]to mi się podoba:p-bardzo trafne-podpiszę się pod tym:[/U][/B]

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]"...na moja znajomość rzeczy, ma ona ok 10 - 12 lat; więc te opowieści z wątku, że ma 3-4,5 roku są wzięte z księżyca, tak jak opowieści o jej urodzie. ONA JEST POPROSTU BARDZO CHORA Z POWODU TEJ NADWAGI! We wtorek zrobię jej badanie krwi, moczu i próby wątrobowe;... Poza tym jest bardzo cichutka" [/SIZE][/FONT]

Posted

No to już wiem dlaczego tak długo czekałam na te zdjecia :placz:.
Wiecie co żałuję, że tak póżno zdecydowała się zacząć odwiedzać schronisko, żałuję że, nie wyciągnęłam Kulki z jej budy wcześniej, żałuję, że nie miałam dość czasu by zająć się jej zdrowiem fizycznym i psychicznym.
Zastanawiam sie czy jest sens opowiadanie ludziom o psach takie czy inne historie o ich wieku i przeszłości skoro są one wyssane z palca. Skoro nie mozna uzyskac wiarygodnych informacii od opiekunów to jak zachować własną wiarygodność. Opiekunowie przychodzą, odchodzą - psy pozostają. I mamy póżniej taką Kulkę która w schronisaku siedzi nie wiadomo od kiedi, ma niewiadomo ile lat - ale jest szczęśliwa bo ma co jeść i gdzie spać i najlepiej żeby tam pozostała.
Kuleczko może masz 10 lat, nie wiem nikt nie potrafi z kartotek ustalic tego, ale może wreszcie coś sie wtwoim zyciu zmieni, i może na lepsze.

Posted

[quote name='luka1']Czy Kuleczka ma prawo mieszkać w biurze? bo z takim owłosieniem to raczej jej zimno[/quote]

Oczywiście, że Kulka mieszka w domu razem z całą bandą innych maluchów i średniaków :lol:.

Posted

[quote name='Peter Beny']Wróciłem , i widzę że u Emir jest super , tylko gdzie ten dom ?????[/quote]

Jak znam Krystynę, to dom będzie szukany dopiero po odchudzeniu Kulki przynajmniej o 50% nadwagi. Chyba, że trafi się odpowiedzialny opiekun, który będzie sobie zdawał sprawę z jej stanu i będzie potrafił sobie poradzić z jej problemem z nadwagą ( a co za tym idzie z kłopotami zdrowotnymi) - w co wątpię :-(.

Posted

[quote name='luka1']
Zastanawiam sie czy jest sens opowiadanie ludziom o psach takie czy inne historie o ich wieku i przeszłości skoro są one wyssane z palca. Skoro nie mozna uzyskac wiarygodnych informacii od opiekunów to jak zachować własną wiarygodność. Opiekunowie przychodzą, odchodzą - psy pozostają. I mamy póżniej taką Kulkę która w schronisaku siedzi nie wiadomo od kiedi, ma niewiadomo ile lat - ale jest szczęśliwa bo ma co jeść i gdzie spać i najlepiej żeby tam pozostała.
Kuleczko może masz 10 lat, nie wiem nikt nie potrafi z kartotek ustalic tego, ale może wreszcie coś sie wtwoim zyciu zmieni, i może na lepsze.[/quote]
Kiedy Kulka-ZAZA trafiła do schroniska to akurat wiadomo - latem 2005 r. - ja to pamiętam i Eurydyka pewnie też, bo wychodziła z nią wtedy na spacer, a jej TZ wyprowadzał Sabę-Bunię(która nota bene po kilku nieudanych schroniskowych adopcjach mieszka szczęśliwie u dogomaniaka :p)

Co do wieku psów - trzeba po prostu uznać, że pracownicy nie mają pojęcia nt. oceniania tego po zębach, weterynarz jest zbyt rzadko i nikt go o takie rzeczy nie pyta - tak więc zostaje po prostu określać na własne wyczucie wg kategorii: "młody, w średnim wieku, starszy".

PS. [COLOR=Green][I][B]To co dla psów robi [COLOR=DarkOrchid]EMIR [/COLOR]jest czymś absolutnie niezwykłym - życzę im na Święta i nadchodzący Rok wszystkiego co najlepsze i dużo, dużo serca od ludzi, którzy zechcą ich wspierać w tym niesamowitym dziele, bo jednej Pani Krystyny nam na pewno nie wystarczy...
[/B][/I][/COLOR][CENTER]:tree1:
[/CENTER]

Posted

PS. [COLOR=Green][I][B]To co dla psów robi [COLOR=DarkOrchid]EMIR [/COLOR]jest czymś absolutnie niezwykłym - życzę im na Święta i nadchodzący Rok wszystkiego co najlepsze i dużo, dużo serca od ludzi, którzy zechcą ich wspierać w tym niesamowitym dziele, bo jednej Pani Krystyny nam na pewno nie wystarczy...
[/B][/I][/COLOR]:tree1:

Zgadzam się jak najbardziej :multi::multi:

Posted

Ciekawe gdzie te wszystkie cioteczki :shake: Jak Kulka miała do Niemiec jechać to gorąco tu było , a teraz nikt tu nie zagląda :shake::shake::shake::shake: Wątek spadł bo już bieda uratowana u Emir jest :shake: A to że była kilka lat w schronie nikogo nie interesuje:-(:-(:-(

Posted

[quote name='czarok'][B]Jak znam Krystynę,[/B] [B]to dom będzie szukany dopiero po odchudzeniu Kulki przynajmniej o 50% nadwagi.[/B] Chyba, że trafi się odpowiedzialny opiekun, który będzie sobie zdawał sprawę z jej stanu i będzie potrafił sobie poradzić z jej problemem z nadwagą ( a co za tym idzie z kłopotami zdrowotnymi) - w co wątpię :-(.[/quote]

[B][COLOR=green]Cóż - wydaje mi się że większość "wszystkich cioteczek" potrafi czytać ze zrozumieniem ... a co za tym idzie informacje co do stanu zdrowia, leczenia i postępów w odchudzaniu Zazy potrafi znaleźć sobie na stronie Fundacji EMIR.[/COLOR][/B]
[B][/B]
[B][COLOR=green]Ja w każdym bądz razie jestem na tym wątku.[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='Maupa4'][B][COLOR=green]Cóż - wydaje mi się że większość "wszystkich cioteczek" potrafi czytać ze zrozumieniem ... a co za tym idzie informacje co do stanu zdrowia, leczenia i postępów w odchudzaniu Zazy potrafi znaleźć sobie na stronie Fundacji EMIR.[/COLOR][/B]

[B][COLOR=green]Ja w każdym bądz razie jestem na tym wątku.[/COLOR][/B][/quote]

:)

nie tylko czytac ale tez wspierac ze zrozumieniem :)