Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Słyszał ktoś z Was o chipowaniu psów w Toruniu? Czytałam kiedyś jakiś artykuł o tym i ostatnio mi się w schronisku o uszy obiło, ale nie mam pojęcie czy na pewno i jeśli tak to kiedy..

• 1 month later...
  • Replies 121
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[url=http://www.czystemiasto.uml.lodz.pl/zapobieganie_bezdomnosci_zwierzat.php?article_id=345]Czyste Miasto - Zapobieganie bezdomności zwierząt - Bezpłatne czipowanie psów w 2009 roku[/url]

Posted

UWAGA - RUSZA CZIPOWANIE PSÓW:
23 maja, w sobotę o godz.: 10.00 rusza festyn na Łęgach Dębińskich. Na stanowiskach weterynarzy będzie można zaczipować psiaka. Na festynie będzie również stanowisko Biura Rejestracji Psów, a każda osoba uiszczająca roczną opłatę, bądź okazująca się dowodem uiszczonej wcześniej opłaty otrzyma mały "psi" upominek.

Posted

[quote name='Baski_Kropka']U nas w Tychach, nic o chipowaniu za darmo nie słyszałam, za to chipowanie kosztuje 60 zł a wraz z wyrobieniem paszportu kosztuje 90 zł ;)[/quote]

Gdzie się mieści Twój wet [B]Baski_Kropka?[/B]
Mój sobie "zażyczył" za chip 61 zł,a za paszport dodatkowe 100 :shake:

Posted

[SIZE=3]Uchwałą Rady miasta Bytomia do końca 2009 roku istnieje obowiązek zaczipowania wszystkich psów mieszkańców Bytomia. Chipowanie jest bezpłatne(do końca roku) i obowiązkowe. Akcję przeprowadzają niektóre lecznice na terenia miasta, schronisko dla bezdomnych zwierząt(przez cały rok), oraz punkt znakowania psów pod C.H. PLEJADA w dniach 22-23.05. 2009. Potrzebny jest pies, książeczka zdrowia, oraz dowód osobisty właściciela zameldowanego w Bytomiu. Dane właściciela umieszczone zostaną w bazie danych animal-safe.eu. O poprzedniej akcji "pod PLEJADĄ" wiedziało niewiele osób i frekwencja była nikła. Zapraszam! Więcej informacji o akcji "pod Plejadą pod nr 695 485 224 p.s. Bez oznakowania psów nie da się rozwiązać problemu bezdomności- pracując w schronisku jestem tego pewien w 100%. Pozdrawiam lek.wet. Wojciech Adamski (dla forumowiczów moonrider)[/SIZE]

Posted

Ku ścisłości
safe-animal.eu

;)

czy ktoś z was orientuje się czy obowiązek znakowania psów wszedl tylko w tych miastach, gdzie jest pobierana opłata od posiadania psów? Pytam, bo jeśli miasto zniosło opłatę, to może uważać, ze nie ma środków finansowych na znakowanie.

• 4 weeks later...
Posted

darmowe czipowanie jest nadal we Wrocławiu - Legwan, al. Wiśniowa 33.
jeśli chodzi o opłaty - dzisiaj wet powiadomił mnie, że nie ma we wrocku opłaty za psa. i ponoć nie wiadomo kiedy ponownie wróci :diabloti:

• 2 months later...
Posted

[COLOR=black][FONT=Verdana]Witam,[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Chciałbym zaprosić do bezpłatnego czipowania psów. W naszym gabinecie na ul. Skolimowskiej 4 cały czas są jeszcze czipy. Zapraszamy mieszkańców Warszawy z psami, książeczką zdrowia i dowodem osobistym właściciela. Prosimy o wcześniejsze zapisy pod numerem telefonu 022 8494744 w godzinach pracy gabinetu. Dodatkowo bezpłatnie wprowadzamy dane psów do ogólnopolskiej bazy danych identyfikacja.pl[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][URL="http://www.hau-miau.pl/"]www.hau-miau.pl[/URL], [URL="http://www.identyfikacja.pl/"]www.identyfikacja.pl[/URL][/FONT][/COLOR]

• 2 months later...
Posted

[B][FONT=Arial][SIZE=3][B]OSTATNIE 10 DNI BEZPŁATNEGO CZIPOWANIA W WARSZAWIE[/B][/SIZE][/FONT][/B].
[FONT=Arial][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=3]Jest jeszcze możliwość bezpłatnego zaczipowania psów z bezpłatnym wpisem do ogólnopolskiej bazy [URL="http://www.identyfikacja.pl/"][COLOR=#0000ff]www.identyfikacja.pl[/COLOR][/URL] i europetnet. [/SIZE][/FONT]
[B][FONT=Arial][SIZE=3][B] [/B][/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][SIZE=3][B]MOKOTÓW[/B][/SIZE][/FONT][/B] – [B][B]ul. Skolimowska 4[/B][/B] – gabinet weterynaryjny
[FONT=Arial][SIZE=3]Tylko na zapisy – tel. 22 849 47 44[/SIZE][/FONT]
[B][FONT=Arial][SIZE=3][B]OCHOTA[/B][/SIZE][/FONT][/B] – [B][B]ul. Siemieńskiego 21[/B][/B] – przychodnia wet.
[FONT=Arial][SIZE=3]Wtorek 14.00 – 20.00 [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=3]Środa 8.00 – 12.00[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=3]Czwartek – 14.00 do ostatniego pacjenta[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=3]Piątek 7.30 – 12.00[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=3]Tel. 22/ 823- 35- 63[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=3]Prosimy o powiadomienie znajomych piesków które nie skorzystały jeszcze z okazji (niekoniecznie muszą być rasowe ) [/SIZE][/FONT]

• 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Byłam sceptycznie nastawiona do czipów do czasu aż znalazłam suczkę. Pojechałam z nią do weta , aby ją odrobaczyć , odpchlić i zaszczepić - zawsze tak postepuję gdy biorę znalezionego psa do domu i okazało się , że sunia ma czipa. Ustalenie właściciela trwało 1 dzień , ponieważ właścicielka zmieniła adres zamieszkania i nawet nazwisko ( wyszła za mąż ). Ustalono właścicielkę po numerze pesel , ustalono także jej adres zamieszkania. Kontaktowała się ze mną osoba z Gdańska. Naprawdę super to funkcjonuje.
Po tym zdarzeniu zaczipowałam także swojego psa .
Oczywiście adresówka nie zaszkodzi , ale może się zdarzyć , że pies ściągnie obrożę . Miałam kiedyś collie , one mają obfitą kryzę i podłużną głowę , trudno jest dopasować obrożę , żeby nie spadała , chyba , że zaciskową , ale ja nie uznaję takich. Obecnie mam pieska , który ma małą główkę i tłustą szyjkę , więc czasem jak mi się zaprze to wymyka się z obroży. Poza tym różnie bywa z adresówkami - trzeba zwrócić uwagę czy kółko , na którym wiszą jest mocne.
Podsumowując naprawdę warto czipować , zwiększa to szanse na odnalezienie psa.
W Grudziądzu czipowanie jest bezpłatne , przy szczepieniu na wściekliznę , za które trzeba zapłacić.

• 3 months later...
  • 3 months later...
  • 3 weeks later...
Posted

W grudniu ruszyła akcja bezpłatnego ,elektronicznego znakowania psów,zwanego popularnie czipowaniem.
akcja dotyczy psa,który ma swojego właściciela z terenu Gliwic.
Warunkiem dokonania rejestracji psa jest okazanie:
-dokumentu tożsamości właściciela
-książeczki zdrowia psa

Czipowania można dokonać w dwóch gliwickich lecznicach:

-Gliwicka Klinika Weterynaryjna ul.Toszecka 19
tel.(32)270-55-65

-Gliwickie Weterynaryjne Centrum Leczenia Zwierząt ul.Pszczyńska 12
tel.(32)238-29-88

Zachęcamy do skorzystania.Dane psa i właściciela będą wprowadzone do Międzynarodowej Bazy Danych"Safe-Animal"