Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 278
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ania-Sonia napisał(a):
Miałam nadzieję i wielką chęć, żeby zabrać jutro Kiarę na spacer, ale nie dam rady do niej dojechać.

Wielka szkoda Aniu, że Was nie będzie :placz: :-( :shake:
Ale może uda się wam wybrać w przyszły weekend :roll:

Posted

Rozglądam się za większą, łagodną, spokojną suczką. Pisałam też w łódzkim wątku odnośnie innej suczki. Mam psy, koty i małe dzieci, dlatego zależy mi na psie nie wykazującym agresji. Bardzo ważne, żeby sunia nie chciała gonić kotów, czy dałoby się to sprawdzić w schronisku? Gdyby się udało, to proszę o informacje o Misi na PW, bo teraz przeprowadzamy się do domu na wieś i nie będę miała czasu śledzić wątku.

Posted

Jaga to Ty dzisiaj dzwoniłaś w sprawie Kiary do schroniska ??
Jeśli tak to pani Zyta chyba źle zapisała twój adres e-mail....
Ale zaraz zdjęcia Kiary wklei Kasia.

Posted

Jaaga napisał(a):
Rozglądam się za większą, łagodną, spokojną suczką. Pisałam też w łódzkim wątku odnośnie innej suczki. Mam psy, koty i małe dzieci, dlatego zależy mi na psie nie wykazującym agresji. Bardzo ważne, żeby sunia nie chciała gonić kotów, czy dałoby się to sprawdzić w schronisku? Gdyby się udało, to proszę o informacje o Misi na PW, bo teraz przeprowadzamy się do domu na wieś i nie będę miała czasu śledzić wątku.

postaramy sie sprawdzic jak ona do kotów. Do ludzi to taki pluszak przytulak

Posted

kasiaprodex napisał(a):
Do ludzi to taki pluszak przytulak

Racja......Ona jest usposobieniem łagodności w całym tego słowa znaczeniu....wspaniała sunia :loveu:

Posted

To nie ja dzwoniłam do schroniska.
Czy Kiara jest bardzo żywiołowa, bo szukam raczej spokojnej suki. Mam małe dzieci i małe psy, więc nie chciałabym, zeby im niechcący zrobiła krzywdę. Jeśli nie ona, to może jakaś inna większa suka w schronisku pasowałaby do nas? Wiek nie gra roli, możemy wziąć starszą sunię, bo nasz pies, z którym ona przebywałaby jest też starszy. Najważniejsza jednak jest reakcja na koty, bo oprócz swoich 5 ciągle mam jakieś na tymczasie.

Posted

Z moich obserwacji - Kiara jest wcieleniem łagodności, to taki welki przytulak, chociażby ze zwględu na gabaryty nie jest chyba szczególnie żywiołowa.
Koniecznie trzeba sprawdzić jej reakcję na koty, bo tutaj nie mogę się wypowiedzieć.

Posted

[quote name='Ania-Sonia']
Koniecznie trzeba sprawdzić jej reakcję na koty, bo tutaj nie mogę się wypowiedzieć.

Dzisiaj może uda się Luce podjechać do schroniska i sprawdzić Kiary reakcję na koty.

P.S. Acha...czyli to inna pani dzwoniła w sprawie Kiary....teraz już widzę, że pani jest z Katowic a ta druga pani dzwoniła z Krakowa.

Posted

No to co ustaliłam będąc dziś w schronisku aby zbadać relacje Kiara-kot

1. Nie było kota gdzieś się wyniósł. Do testów urzyliśmy małego kociaka, Kiara z zaciekawieniem przyglądała się, następnie lizała, na koniec chciała go uszczypać zębami. Był bardzo podniecona, co nie wróżył dobrze kociakowi.
Uważam, że nie jest w 100% dobrze nastawiona do kotów.
Z moich obserwacji- Kiara jest miłym, przyjaznym psem, ale w stosunku do innych psów stara sie przyjąć pozycję dominanta. Wydaje mi się że w chwili gdy trafi na "swój" teren będzie go broniła przed innymi zwierzakami i ludżmi. Teraz jest pokorna bo nie jest na swoim-pewnym terytorium.
W boksie była jakiś czas z Galusem. Trzebabył go zabrać od niej bo go gryzła i maltretowała. Teraz siedzi sama chyba z tej samej przyczyny. Byłaby więc ostrożna w opiniach o Kiarze. Na pewno bedzie to wierny przyjaciel domu i domowników, ale co do reszty zwierzyńca - nie wiem.

Zaznaczam jeszcze raz to wspaniały pies i warto w niego zainwestować uczucia i czas. Ktoś kto ją zaadoptuje nie będzie żałował