Ziutka Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 Pokazujemy pycholek na pierwszej stronie na dobranoc :lol: Quote
Diegula Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 I na dzieńdobry oczywiście też sie pokaż . Quote
Ziutka Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Idzie zima :shake:.........czy ktoś da jej ciepły kąt przed mrozami :roll: Quote
Ania-Sonia Posted October 20, 2007 Author Posted October 20, 2007 Miałam nadzieję i wielką chęć, żeby zabrać jutro Kiarę na spacer, ale nie dam rady do niej dojechać. Przepraszam Cię, słodka wielkoludko :-( Quote
Ziutka Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 Ania-Sonia napisał(a):Miałam nadzieję i wielką chęć, żeby zabrać jutro Kiarę na spacer, ale nie dam rady do niej dojechać. Wielka szkoda Aniu, że Was nie będzie :placz: :-( :shake: Ale może uda się wam wybrać w przyszły weekend :roll: Quote
luka1 Posted October 21, 2007 Posted October 21, 2007 "Pomyśl czasami o cierpieniu, którego wolisz nie widzieć." - Albert Schweitzer Quote
luka1 Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Tak przyjaznego psa ze świecą szukać, ale jakoś nikt jej nie szuka nawet bez świecy. Quote
Jaaga Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Rozglądam się za większą, łagodną, spokojną suczką. Pisałam też w łódzkim wątku odnośnie innej suczki. Mam psy, koty i małe dzieci, dlatego zależy mi na psie nie wykazującym agresji. Bardzo ważne, żeby sunia nie chciała gonić kotów, czy dałoby się to sprawdzić w schronisku? Gdyby się udało, to proszę o informacje o Misi na PW, bo teraz przeprowadzamy się do domu na wieś i nie będę miała czasu śledzić wątku. Quote
luka1 Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Kiarę wystawia na dogo Ania-Sonia ona chyba zna ją najlepiej. Quote
Ziutka Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Aniu Soniu gdzie jesteś :mad: :mad: :evil_lol: Quote
Ziutka Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Jaga to Ty dzisiaj dzwoniłaś w sprawie Kiary do schroniska ?? Jeśli tak to pani Zyta chyba źle zapisała twój adres e-mail.... Ale zaraz zdjęcia Kiary wklei Kasia. Quote
kasiaprodex Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 oto moja Noreczka Noreczka taka oto sobie norke wykopala i siedziala w lecie jak jej bylo goraco. jak ona bidna teraz w boksie gdzie tylko beton i metal. kto taki madry to wymyslil aby ja zamknąć Quote
kasiaprodex Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Jaaga napisał(a):Rozglądam się za większą, łagodną, spokojną suczką. Pisałam też w łódzkim wątku odnośnie innej suczki. Mam psy, koty i małe dzieci, dlatego zależy mi na psie nie wykazującym agresji. Bardzo ważne, żeby sunia nie chciała gonić kotów, czy dałoby się to sprawdzić w schronisku? Gdyby się udało, to proszę o informacje o Misi na PW, bo teraz przeprowadzamy się do domu na wieś i nie będę miała czasu śledzić wątku. postaramy sie sprawdzic jak ona do kotów. Do ludzi to taki pluszak przytulak Quote
Ziutka Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 kasiaprodex napisał(a): Do ludzi to taki pluszak przytulak Racja......Ona jest usposobieniem łagodności w całym tego słowa znaczeniu....wspaniała sunia :loveu: Quote
Jaaga Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 To nie ja dzwoniłam do schroniska. Czy Kiara jest bardzo żywiołowa, bo szukam raczej spokojnej suki. Mam małe dzieci i małe psy, więc nie chciałabym, zeby im niechcący zrobiła krzywdę. Jeśli nie ona, to może jakaś inna większa suka w schronisku pasowałaby do nas? Wiek nie gra roli, możemy wziąć starszą sunię, bo nasz pies, z którym ona przebywałaby jest też starszy. Najważniejsza jednak jest reakcja na koty, bo oprócz swoich 5 ciągle mam jakieś na tymczasie. Quote
Ania-Sonia Posted October 24, 2007 Author Posted October 24, 2007 Z moich obserwacji - Kiara jest wcieleniem łagodności, to taki welki przytulak, chociażby ze zwględu na gabaryty nie jest chyba szczególnie żywiołowa. Koniecznie trzeba sprawdzić jej reakcję na koty, bo tutaj nie mogę się wypowiedzieć. Quote
Jaaga Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Przez kilka dni mogę nie mieć dostępu do komputera, więc proszę o cierpliwość, gdyby było coś wiadomo, a aj nie odpowiadałabym. Quote
Ziutka Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 [quote name='Ania-Sonia'] Koniecznie trzeba sprawdzić jej reakcję na koty, bo tutaj nie mogę się wypowiedzieć. Dzisiaj może uda się Luce podjechać do schroniska i sprawdzić Kiary reakcję na koty. P.S. Acha...czyli to inna pani dzwoniła w sprawie Kiary....teraz już widzę, że pani jest z Katowic a ta druga pani dzwoniła z Krakowa. Quote
Diegula Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Czyli jakieś zainteresowanie jest:cool3:? Oby sunia szybko znalazła domek Quote
luka1 Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Sunia jest piękna mądra i za ludzi których pokocha odda nawet futro. Quote
luka1 Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 No to co ustaliłam będąc dziś w schronisku aby zbadać relacje Kiara-kot 1. Nie było kota gdzieś się wyniósł. Do testów urzyliśmy małego kociaka, Kiara z zaciekawieniem przyglądała się, następnie lizała, na koniec chciała go uszczypać zębami. Był bardzo podniecona, co nie wróżył dobrze kociakowi. Uważam, że nie jest w 100% dobrze nastawiona do kotów. Z moich obserwacji- Kiara jest miłym, przyjaznym psem, ale w stosunku do innych psów stara sie przyjąć pozycję dominanta. Wydaje mi się że w chwili gdy trafi na "swój" teren będzie go broniła przed innymi zwierzakami i ludżmi. Teraz jest pokorna bo nie jest na swoim-pewnym terytorium. W boksie była jakiś czas z Galusem. Trzebabył go zabrać od niej bo go gryzła i maltretowała. Teraz siedzi sama chyba z tej samej przyczyny. Byłaby więc ostrożna w opiniach o Kiarze. Na pewno bedzie to wierny przyjaciel domu i domowników, ale co do reszty zwierzyńca - nie wiem. Zaznaczam jeszcze raz to wspaniały pies i warto w niego zainwestować uczucia i czas. Ktoś kto ją zaadoptuje nie będzie żałował Quote
Recommended Posts