AiK Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 ile jedzie sie ze Szczecina na wystawe do Berlina i jaka droga jezdzicie prosze o info:lol: Quote
piotrjan Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 W niedzielę byliśmy na CACIBówce w Berlinie . Brak BISa Juniorów , to w Niemczech reguła czy wyjątek ? Zauważyłem , że większość ludzi była tym zaskoczona , w tym spora grupa Niemców . Quote
AGATA I BRIARD Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 może to zaczyna być reguła, my w Austrii w grudniu też byliśmy tym zaskoczeni - nie było BIS JUNIOR :-((( Quote
samojed Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 W Niemczech na BIS'a Juniorów jeszcze nie trafiłam, ale w Austrii organizowany jest zazwyczaj Junior BOG. Quote
Ewelina & Hera Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 Mam prosbe, nie moge dostac sie na strone zwiazku, a po za tym nie rozumiem niemieckiego, czy moglby mi ktos powiedziec gdzie i kiedy są najblizsze (czasowo;))wystawy, na ktore mozna sie jeszcze zglaszac... Quote
dorotal Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 Krajowka w Cloppenburgu 02.-03.08.2008 [URL]http://www.vdh.de/ausstellungen/nationalen_zuchtschauen_suche.php?stadt=25&jahr=2008[/URL] miedzynarodowka i krajowka w Lipsku 13.-14.09.2008 [URL]http://www.zuchtschau.vdh.de/leipzig_2008/meldungen.php?lang=en[/URL] Quote
dorotal Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 I dodatkowo klubowki dla poszczegolnych ras [URL]http://www.vdh.de/ausstellungen/spezial_zuchtschauen_suche.php[/URL] Quote
Ewelina & Hera Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 Dzięki;) A kiedy jest klubowka wyzlow?(nie chodzi mi www) Quote
Theogonia Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 [quote name='Ewelina & Hera']Dzięki;) A kiedy jest klubowka wyzlow?(nie chodzi mi www)[/quote] Ewelina, wg podanej na linku rozpiski klubówka wyzłow niemieckich-deutsch Kurzhaar jest 8 czerwca. Quote
piotrjan Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 Erfurt CACIB i krajówka - 14 i 15 czerwiec 2008 (ringi i ilość psów na rasę) [URL]http://rha.messe-erfurt.de/_download/rhade_aussteller_ringeinteilung.pdf[/URL] Quote
mzyka Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 A jak jest z opłatami za wystawę w Erfurcie, czy można zapłacić na miejscu, czy też trzeba wcześnie j przelewem ? dostałam potwierdzenie ale po niemiecku ni w ząb nie rozumiem, coś tam po swojemu naskrobali, może jakiś dobry poliglota podpowie....please! help! Quote
jovi Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Można płacić na miejscu, 10 euro więcej za kombi. A w jakiej formie dostałaś to potwierdzenie , pocztą , mailem ? Quote
Asiaczek Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 [quote name='mzyka']A jak jest z opłatami za wystawę w Erfurcie, czy można zapłacić na miejscu, czy też trzeba wcześnie j przelewem ? dostałam potwierdzenie ale po niemiecku ni w ząb nie rozumiem, coś tam po swojemu naskrobali, może jakiś dobry poliglota podpowie....please! help![/quote] To zeskanuj ten papierek lub przepisz. Na pewno trafi się ktoś na tym topiku i przetłumaczy. Pzdr. Quote
mzyka Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 dzięki za błyskawiczną odp. jutro zeskanuję zgłoszenie, które dotarło do mnie pocztą, to może ktoś mądry podpowie, co niemiaszki napisały o opłatach. Quote
jovi Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Ja nic nie dostałam :( Wysłałam do nich maila z zapytaniem . A mógłby ktoś napisać jak to jest na niemieckich wystawach to znaczy słyszłam, że trzeba tam siedzieć do końca bo kart ocen nie wydają. Quote
Asiaczek Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 [quote name='jovi']Ja nic nie dostałam :( Wysłałam do nich maila z zapytaniem . A mógłby ktoś napisać jak to jest na niemieckich wystawach to znaczy słyszłam, że trzeba tam siedzieć do końca bo kart ocen nie wydają.[/quote] [B]Jovi [/B]- tak jest np. na wystawach holenderskich; przed godz. 15.00 nie wyjdziesz... A na niemieckich, z tego widać, jest podobnie... Pzdr. Quote
sylrwia Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 jovi ja byłam w kwietniu w Berlinie na miedzynarodówce. Schodząc z ringu po ocenie dostaje sie ewentualnie "nominacje" na finały: czy to ze pies jest zwycięzcą rasy czy też zwycięzca młodzieży. Jak sędzia skończył oceniać już wszystkie przypisane mu psy, robią coś tam w papierach, wypełniają dokumenty i jak to skończyli to wydawali na ringu karty wyszło jakieś dodatkowe 10 min po całej ocenie a może i nie. Wyjść wcześniej można było tylko, ze bez karty. Quote
jovi Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Ale muszę siedzieć z psem na hali czy mogę z nim wyjść ? Quote
sylrwia Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Możesz, dziewczyny od seterka pojechały sobie do hotelu i na zakupy a potem wróciły po kartę i nikt nie robił problemów. Quote
jovi Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 A znalazł ktoś informację jak tam jest z parkingiem ( wjazdem na teren wystawy ), ile to kosztuje ? Quote
sylrwia Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 W Berlinie jeden parking przy tych halach gdzie była wystawa kosztował 7 euro (ok 10.30 już na nim miejsca nie było) a drugi kawałek dalej przy innych halach był za darmo. Quote
dorotal Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 [quote name='jovi']A znalazł ktoś informację jak tam jest z parkingiem ( wjazdem na teren wystawy ), ile to kosztuje ?[/quote] Bylam w zeszlym roku i z tego co pamietam parking byl blisko wejscia, nie pamietam czy byl platny Quote
Recommended Posts