Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

uff troche sie uspokoiłam...
rozmawiałam jeszcze z pracownikiem - jego córka była sąsiadką poprzedniej właścicielki jamniczka. Mówiła że był on zawsze bardzo grzeczny, spokojny, dużo umiał. Takze osoba pracująca w schronisku mówi, że da się normalnie głaskać, przytulać. Ma pewien uraz przed mężczyznami, wiec będzie musiał nabrac zaufania do swojego przyszłego pana.

• Replies 124
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

modliszka84 napisał(a):

A teraz trochę gorsza i liczę na pomoc jamnikomaniaków. Otóż jamniś przez pierwszy tydzień w schronisku był bardzo przerażony, łagodny. Teraz szczeka na obcych i pokazuje zęby. Podczas szczepienia chciał ugryźć lekarza.

Czy to normalne ?? On idzie do starszych ludzi. Boję się, żeby nie było z nim problemów... :roll:

No chyba jego zachowanie można zrozumieć - na początku szok i bezradnośc a teraz zrozumiał że trzeba walczyć to walczy.Jamniki są bardzo inteligentne i samodzielne więc mnie to zachowanie nie dziwi.Zamiast się mazać podjął walkę o przetrwanie...
Proponuję pogadać z ludźmi i szczerze powiedzieć jak się sprawy mają - skoro mieli już jamnika to powinni doskonale zrozumieć co się w tym biednym łebku dzieje. Jak na moje jamnicze doświadczenia jeśli trafi do spokojnego domu i tam nie dadzą mu wejśc na głowę to po paru dniach emocje opadną i wszystko wróci do normy. A tak w ogóle to jamniki baaardzo kochają swoich ale z obcymi to różnie bywa - ostatecznie konkurencja nie śpi:evil_lol: Z moich życiowych przegubowców to dopiero aktualna daje się bez protestu dotykać obcym no ale to dziewczyna.
Schronisko to jednak potworna maszynka do mielenia psiej psychiki :-( im krócej tam będzie tym mniej spustoszenia w głowie...

Posted

OJEJU!
TAK SIE CIESZE!
KREMIK ! MORDO TY MOJA

Mam nadzieje ze bedziesz szczęsliwy - musisz być!!

Co do jamnisia to on poprostu jest zmeczony tym wszystkim...
Mial spokoj cisze cieplo a tu go ciagle gdzies targaja
Jestme dobrej mysli

Posted

moja 12 l. jamnisia z tymczasu, która została już na zawsze u nas, na początku mnie nie lubiła, nie mogłam jej wziac na ręce, próbowała ugryźć, po kilku tygodniach było już lepiej, a później... to co ja wam będę mówić- kochamy sie jak głupie!!:loveu:

Posted

Hektor został dziś rani pogryziony przez innego psa :placz:
Na szczęście niegroźnie, tamten go złapał za fafle na szyji...
Biedactwo, ile on musiał przejśc... Psy wyczuły, że jest słabszy, ma ślady po zębach także na uchu i głowie :placz:

Byłam dziś z nim na spacerze. Jest przeraźliwie zestresowany i przerażony. ON NAPRAWDE PŁACZE! Z oczu lecą mu prawdziwe łzy! :-(
Boi się mężczyzn, cały się trząsł na widok weta - miał na pewno z nim złe skojarzenia, szczepienie, przeprowadzanie z boksu do boksu.

Jak w obrazek jest zapatrzony w panią która pracuje przy obsłudze zwierząt. Patrzy na nią zakochanym wzrokiem, pcha sie na kolana i daje buziaki. Do mnie nie był jeszcze tak przekonany, trochę nieufny, ale przychodził na głaskanie.
Jest bardzo mądry, wszystko rozumie, potrafi dać łapkę, usiąść, zostać na miejscu.

Jutro rano jedziemy w podróż. Trzymajcie kciuki! Mam nadzieję, że nowym właścicielom się spodoba i że Hektor ich pokocha.

Posted

Biedaczek serce się kraje...ile musiał przejść....nie potrafię patrzec jak te Cuda cierpią a jednocześnie wiem ,że nie mogę na razie pozwolić sobie na przygarnięcie żadnego jamnika:shake:. Widać ślady pogryzień...:-(

Jutro już bedzie kochany, w cieple i miłości....we Wrocławiu.

O której jedziesz Modliszko??? Będę myślał o WAS..i czekała na relacje z podróży.

Posted

Napewno bedzie chetnie wsiadał do autka
Psy sa b. madre - bedzie wiedział ze ucieka z tego koszmaru
DObrze ze tak szybko idało sie go wyciągnąć z tego koszmaru
Mam nadzieje ze ostatnia nocka minie mu dobrze.
Buziaki doa CIEBIE MODLISZKO!
Szerokiej drogi!!