Kasia Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Met, wątek jako tako przeczytałam. Wiem, ze proponowałaś zaadoptowanie Kongi, nie zgodzili sie więc myślałam że mają lepsze miejsce dla niej ale jak widać chyba nie bo tej pory jest u Ciebie. Quote
met Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 tak, jest u mnie i nadal nie jest leczona. to juz pol roku. to jest znecanie sie nad zwierzeciem, nie ratowanie. ulv pieknie pisze o tym, jak to Konga bedzie miala dobrze... kiedy? kiedy w koncu zasluzy na leczenie? nie bede w tym dluzej uczestniczyla. Quote
Kasia Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Ulv czy możesz napisać jakie masz konkretne plany co do Kongi? Masz dla niej inne lepsze miejsce? Jeśli tak to kiedy tam trafi bo w chwili obecnej bez leczenia nie pomagamy jej tylko szkodzimy! Quote
andzia69 Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Met - ja na ciebie nie krzyczę, ale skoro chcesz szybko pozbyc się psa to mozesz go odtransportowac za jakąs opłatą - pytałam ile ona wynosi i tyle. Co do leczenia Kongi - przeciez sama pisałas, że dajesz jej leki, które zaaplikował twój wet - to dajesz, dawałaś czy nie dajesz i nie dawałaś? 17.01 pisałas tak: "trzeba cos dzialac teraz-szybko-juz skonczyly mi sie obrozki skonczyla sie eukanuba derma krogulia znowu lysieje!" więc nie pisz, ze Konga nie była leczona pół roku! no chyba, że nie była:cool3: po drugie - jakbys nie zauważyła...ulv ma pod opieką ciężkie przypadki, ma problemy zdrowotne i do tego nie pracuje - więc zamiast ja atakować to pomysl trochę jak się ty czujesz, kiedy ciebie atakują, bo nie dajesz rady opiekowac się zwierzakami, nie masz karmy itd - ty dostaniesz wsparcie bo jestes fundacja, ulv - nie gdyby naprawdę zależało ci na zdrowiu Kongi to sama bys ją leczyła nie ogladając sie na nic - pies z nuzycą w tej postaci i obrazie jest nieadopcyjny i dobrze o tym wiesz - gdyby była leczona odpowiednio byc moze dawno byłaby w nowym domu - a tak - dupa blada i tylko ciagłe kłótnie:shake: Quote
ulvhedinn Posted March 11, 2008 Author Posted March 11, 2008 Powtórzę po raz n-ty. Met, ty piszesz "co z leczeniem" - miałas ją przecież leczyć, i mieć pokryte koszta. Nie ma z tym większych problemów finansowych, ale MUSZĘ wiedzieć ile i mieć potwierdzenie od weta (fakture). Prosiłam o to wiele razy, bez skutku. ZAMÓWIŁAM obrożę i karmę- nie sprawdziłas co z przesyłką, nie napisałaś że dotarła, o braku obroży dowiedziałam się "po ptokach".... dzieki czemu jestesmy w plecy o 40 zł:roll: Eukanuba już wyszła? Na ile starcza? Doszła o ile pamietam 06.02? Czyli mniej niż miesiąc, tak? Jakie jest dzienne dawkowanie? Ponowiłam też prośbę o przelanie 200 zł ze skarpetki w AFN. P.S. Kasiu, jeśli chcesz pomóc- załatw transport chociażby do Wrocławia.... Niestety nie stać mnie żeby tam i z powrotem jechać za własne pieniądze, problemem tez jest zostawienie sporego stada, w tym chorych, zwierząt. Quote
Kasia Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Ulv mogę dołożyć do transportu ale nie pojadę i nie przywiozę jej bo nie mam takich mozliwości - brak prawka. Wystawię również bazarek jakiś. Ile taki transport wyjdzie? Quote
met Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 ulv, nie zrzucaj na mnie swoich win. nie klam. zabierz psa - do konca TEGO tygodnia. Quote
ulvhedinn Posted March 11, 2008 Author Posted March 11, 2008 "Nie kłam"- GDZIE w mojej wypowiedzi jest kłamstwo? Powtarzam pytanie- na ile starcza eukanuba, chciałabym wiedzieć na jak częsty zakup się przygotować. Kasiu gwoli ścisłości, ja też nie mam prawka, ani auta. Jestem zależna od innych, chyba, że pojade pociągiem. Bardzo chętnie zabiorę Konge, pod warunkiem, że uda sie zdobyć kasę, lub znaleźć transport, niestety w tej chwili nie mam nawet jak założyć za podróż. Quote
andzia69 Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Ulv - napisałam na transportowym o potrzebie transportu.... Konga ma załatwiony nowy tymczas i czeka na transport albo do Wrocławia albo do Gdańska. Met - ponawiam po raz 3 pytanie - za ile możesz ją odwieźć???? Quote
ulvhedinn Posted March 11, 2008 Author Posted March 11, 2008 Bianka własnie zaoferowała pożyczenie na dowolnie długo 100 zł, więc tyle już mamy. Jesli nic innego nie wypali, to pojadę pociągiem i wtedy będzie potrzebny na "jaknajszybciej" transport z Wro do Gdańska. Quote
Kasia Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Ile potrzeba pieniedzy na transport od Met do Gdańska? Met czy możesz ja tam zawieźć? Quote
met Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 a chocby tu: Nie ma z tym większych problemów finansowych, ale MUSZĘ wiedzieć ile i mieć potwierdzenie od weta (fakture). Prosiłam o to wiele razy, bez skutku. nie placisz za utrzymanie psa, myslisz, ze zadluze sie przez ciebie u wetow? i tu: ZAMÓWIŁAM obrożę i karmę- nie sprawdziłas co z przesyłką, nie napisałaś że dotarła, o braku obroży dowiedziałam się "po ptokach".... podczas naszej rozmowy tel nie zdziwila cie informacja, ze dotarla sama karma. Konga zjada 300-500g suchej karmy (zalezy od tego, jaki jest drugi posilek) dlug Kongi na dzien dzisiejszy wynosi 300zl Konga miala zostac zabrana (termin ostateczny) w lutym - jest polowa marca. zaskoczylam cie jak zima drogowcow? Quote
ulvhedinn Posted March 11, 2008 Author Posted March 11, 2008 Kiedy to mnie nie zaskoczyła sama karma? :roll: hmmm.... w tej przeprowadzonej prawie dwa tygodnie po dostawie? W dniu dostawy byłaś niedostępna pod żadnym z numerów. O tym leczeniu mowa była bodajże w listopadzie, a ideqlnym rozwiązaniem miała być faktura przelewowa na AFN, skoro mi nie ufasz, wtedy weci otrzymaliby kasę bezpośrednio z konta. Zresztą, dalsza dyskusja jest jałowa i bez sensu, przyjmij do wiadomości, że sukę zabieram. Koniec. Quote
andzia69 Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Ulv - na miau znalazłam transport z Warszawy do Trójmiasta: Warszawa - Elbląg - Trójmiasto 28 marca (Wełna) jeśliby sie zgodziła zabrać Kongę ta osoba to teraz kwestia dogrania czasu do 28 marca i transportu. Met - czy twoja oferta transportowa 0,50 gr za km jest aktualna? Czy zawiozłabyś Kongę w ok. Gdanska? Fiona od nas szuka też transportu dla 2 kotów do Trójmiasta - może udałoby się wspólnymi siłami nazbierać na ten transport i wszycy byliby zadowoleni? Quote
ulvhedinn Posted March 11, 2008 Author Posted March 11, 2008 Czyli w razie czego trzebaby dostarczyć Kongę na 28.03 do Warszawy? Zaraz napisze do Wełny, może się zgodzi... Quote
andzia69 Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 ulvhedinn napisał(a):Czyli w razie czego trzebaby dostarczyć Kongę na 28.03 do Warszawy? Zaraz napisze do Wełny, może się zgodzi... pisz - może się zgodzi to trzeba by było dostarczyć Kongę jakos do W-wy! Quote
Fiona.22 Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Andziu, nasze koty pojechały do Gdańska w niedzielę a w ubiegłym tyg a dwa tygodnie temu był inny transport też na północ...szkada, ze nie wiedziałam wcześniej :cool3: Odnośnie warszawy to w najbiższym czasie planujemy jechać jakoś w święta...czwartek lub piątek. Z Krakowa do Kielc sunie może przywieźć Trinity :) Gdybyśmy mogli pomóc dajcie znać wcześniej ;) Quote
andzia69 Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Fiona.22 napisał(a):Andziu, nasze koty pojechały do Gdańska w niedzielę a w ubiegłym tyg a dwa tygodnie temu był inny transport też na północ...szkada, ze nie wiedziałam wcześniej :cool3: Odnośnie warszawy to w najbiższym czasie planujemy jechać jakoś w święta...czwartek lub piątek. Z Krakowa do Kielc sunie może przywieźć Trinity :) Gdybyśmy mogli pomóc dajcie znać wcześniej ;) To niej na uwadze ten transport - suk trzeba jak najszybciej (najlepiej) zabrac od met do dt...Myslałam, że dalej szukasz tego transportu toby się jakos razem pokombinowało, bo to niestety szmat drogi:shake: Quote
Fiona.22 Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Jeśli chodzi w gre transport z Warszawy do Gdańska pociągiem za zwrot kosztów to mam pewnien namiar i pewnie udałoby się coś zorganizować ;) Quote
andzia69 Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Fiona.22 napisał(a):Jeśli chodzi w gre transport z Warszawy do Gdańska pociągiem za zwrot kosztów to mam pewnien namiar i pewnie udałoby się coś zorganizować ;) no to teraz trzeba tylko wynaleźć od met do W-wy:cool3: ps - wiesz, ze mój tz jeszcze nie pojechał? i nie wiem kiedy pojedzie - miał jechac teraz, ale ma problemy zdrowotne i na razie musi isc do gastrologa Quote
Fiona.22 Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Kicia, która miała jechać do Kołobrzegu juz dawno dojechała :) i z nia zabrała się jeszcze jedna :) A na trasie Kraków-Warszawa często jayo jeździ...Od met do Krakowa może jakoś sie uda... Quote
andzia69 Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Ulv - pisz też na wszystkich swoich wątkach, ze potrzebny transport dla Kongi i może ew. jakis dt np. gdyby sie udało ją do W-wy dowieźć i tam by czekała na transport Quote
Recommended Posts