asiol Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Co sądzicie o tej hodowli? Mieliście z nią do czynienia? Godna zaufania? Tj wiem, że rozmnażanie długowłosych jest "złe", w końcu to wada u onów, ale chyba rzadko się rodzą całe czarne długowłose? Pzdr ;) Quote
mch Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 a ja sądze ze to nie jest HODOWLA !!!! tylko seee ktos wg wlasnego widzimisie bez uwzględniania czegokolwiek poza kolorem ,rozmnaza psy dla pieniedzy . Quote
asiol Posted September 29, 2007 Author Posted September 29, 2007 To gdzie można szukać całych czarnych, długowłosych szczeniąt? Takich z hodowli, sprzedawanych jako pety? Hmm, bo podpalane też cudne, no ale brat się jak już to uparł na czarnego :razz: Quote
diabelkowa Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 one pewno nawet nie maja rodowodow... to jest kolejna rozmnazalnia kundli... Quote
asiol Posted September 29, 2007 Author Posted September 29, 2007 No właśnie się tak "domyślam", że rodowodów nie mają, a zależałoby mi na psiaku mimo wszystko z rodowodem, ale PET'em. Szukam dalej, w końcu podpalane też są cudowne :) Quote
mch Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 to chyba na czarne nie łatwo trafisz ,raczej poszukaj moze w czechach albo na słowacji ,am-on chyba gdzies podawala linki do ichnich hodowli i podejrzewam ze cena molze byc nizsza niz u nas,bo ostatnio donki u nas sa strasznie w cenie :crazyeye: . to co ja widzialam zdjecia kilku czarnych z polskich hodowli donkowych to sa jakby hmmm takie nierówne , tzn nie w jednym typie i ja w niektórych widze jakies cechy budowy belgów gronendali. Quote
ayshe Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=484[/URL] [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=11973[/URL] Quote
mch Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 skoro mowa o czarnych , zobaczcie jaka ślicznota [URL]http://www.allegro.pl/item249083386_znaleziono_psa_do_oddania_w_dobre_rece.html[/URL] Quote
mimoza Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 No właśnie, akurat jest do oddania, moze brat się skusi...:roll: Quote
Koszmaria Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 hm.we wzorcu maść czarna jest dopuszczalna... ...i w sumie to czemu nie hoduje się tylko czarnych ONów? widziałam kilka mieszańców ONowatych całkiem czarnych i w sumie bardziej mi się podobają niż 'wilkowate' uups weszłam na linki które dała ayshe pikniejsze czarniejsze ;) Quote
nenemuscha Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 A mnie sie dzis własnie urodził taki czarny rodzynek Onek..z linii pracującej..ale czarny jak węgiel nawet podusie łapek i nos ma czarny. Quote
mimoza Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 No już przestań robić apetyt, daj zdjęcia, bo ja sprawdzam net co 5 minut i odwlekam wyjście z koondlami na spacer :cool1::loveu: Quote
nenemuscha Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 Prosze bardzo sa w Fotki małych pracusi..:lol: Quote
mimoza Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 [quote name='nenemuscha']Prosze bardzo sa w Fotki małych pracusi..:lol:[/quote] Superanckie szczylki :loveu: Eh, jak to czas szybko płynie, dopiero co baltek tak wyglądał, a teraz taki duzi... Quote
GAiK Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 [quote name='nenemuscha']A mnie sie dzis własnie urodził taki czarny rodzynek Onek..z linii pracującej..ale czarny jak węgiel nawet podusie łapek i nos ma czarny.[/quote] Gratulacje!!! Ten "czarny rodzynek" to chłopiec czy dziewczynka???:lol: Bo jak dziewczynka to jest dokładnie tym, czego szukamy od dawna... I nie wiemy jak zdobyć taką czarną onkę:placz: Wiem, są linki do wielu stron. I są tam nawet małe czarnulki... ale nie wiemy jak wybrać onka- nie chcemy go do wystawiania, tylko żeby rodzinka się powiększyła:lol:... no ale z drugiej strony musi być idealny bo realizujemy marzenia... Taki mamy dylemacik. I brak pomysłów jak to pogodzić. :???: Quote
nenemuscha Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 Ten czarny rodzynek to chłopaczek..jest superancki,mocny i caluseńki czarny(nawet nochal i poduszki łapek ma czarne).Wiem że czarnuszki ciezko dostac,jest jedna czarna pracującej linii sunia z niemiec w Polsce(Ara Fuchsgraben).Moja Jolka też ma czarne w rodowodzie i tatus maluszków tez więc prawdopodobieństwo było i udało sie jest jeden czarny maluszek.Zobaczymy jeszcze jakie bedzie miał oko(oby ciemne). A nawiasem to lepiej czasem dłuzej poczekac na spełnienie marzeń niz potem ciągle miec jakis niedosyt. Quote
mch Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 jest tez jedna czarnulka robol w lublinie , tzn u nas na wsi :eviltong: , dziewczynka z Traho. Quote
nenemuscha Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 A faktycznie u Gosi?ale ja taka dziwna jestem i czechów i słowaków jakos nie lubię..inne liniie i typ maja:roll: Quote
mch Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 taaaaa u niej to mowisz ze jak uzytek to tylko z zachodu ? nie z południa ? ale kierujesz sie tylko jakby typem budowy ? czy inne względy ? Quote
nenemuscha Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 No nie tylko typem urody(choc nie ukrywam że wole DDry)ale też pochodzeniem,Dna ,a jak wiadomo czesi i słowacy z czystości linii nie słyną...:roll:a czasem szkoda bo niektóre zwierzaki mają naprawde ciekawe. Quote
GAiK Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 [quote name='nenemuscha']A nawiasem to lepiej czasem dłuzej poczekac na spełnienie marzeń niz potem ciągle miec jakis niedosyt.[/quote] Dokładnie z takiego założenia wychodzę i staram się nie śpieszyć. Wcześniej nie było możliwości, teraz kiedy już są zaczęliśmy działać. Uczę się- chociażby z Waszych postów :evil_lol: bo widzę że dużo osób tutaj to pozytywnie zakręceni fanatycy a co za tym idzie z dużą wiedzą na psie tematy:lol: I trochę zwiększyłem swą wiedzę ale to duuuużo za mało żeby dobrze wybrać... No i nie ukrywam, że liczyłbym na pomoc, poradę. Quote
Mraulina Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 CzarnąONkę użytkową ma Merek Szczepański, sędzia prób pracy w Krakowie. Jest przyzwoita eksterierowo. A długiowło'se czarnule mogą siętrafiać w hodowlach ONDów. Trzeba poszukać. ONDy w ogóle są drogie - mówię o ONdach o udokumentowanym pochodzeniu. Nawet pety z ZK są sprzewadane po cenach niepetowych. Quote
GAiK Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Mi chodzi o krótkowłosą czarnulkę. Jeżeli pan Marek ma właśnie taką to chętnie z nim o tym porozmawiam... Quote
Mraulina Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 Ma! Skontaktuj się z nim! Skontaktowałam się z hodowlą czarnych ONków. Okazała się ona "hodowlą". Quote
nenemuscha Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 To ja tak poza nawiasem napisze że Gaik w piątek jedzie po sunie do Szwabowa:multi:..suńka będzie czystym DDr-em..po Enzo(tym samym po którym ja mam maluszki i czarnego rodzunka)...:loveu: Quote
Recommended Posts