Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 147
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nikt do Helguni nie zagląda :(. Na allegro też marnie, już minęło 13 dni i tylko 147 odwiedzin ogłoszenia. :shake: Kiepsko to widzę. Helguniu, oby szczęście się do ciebie uśmiechnęło. Jakbym chciała, abyś miała domek.

Posted

oktawia6 napisał(a):

Helga czeka-czasu ma niewiele:roll:

i znów mogę zacytowac samą siebie:roll::shake:........

Heldze bardzo powiększył się guz przy szyji - Helga ma duże trudnści z oddychaniem-praktycznie dyszy nie oddycha, cierpi............była konsultowana przez wetkę, osłuchowo również-prawdopodobnie jutro będzie z aniołami........

Posted

oktawia6 napisał(a):

Heldze bardzo powiększył się guz przy szyji - Helga ma duże trudnści z oddychaniem-praktycznie dyszy nie oddycha, cierpi............była konsultowana przez wetkę, osłuchowo również-prawdopodobnie jutro będzie z aniołami........

Oktawia, skąd ten pesymizm :shake:. Czy naprawdę jest tak źle? Co powiedziała wetka? Czy operacja by pomogła?

Helguniu, nie rób nam tego!

Posted

GrubbaRybba napisał(a):
Oktawia, skąd ten pesymizm :shake:. Czy naprawdę jest tak źle? Co powiedziała wetka? Czy operacja by pomogła?

Helguniu, nie rób nam tego!

Obawiam się, że w tym wieku i przy chorym serduszku operacja byłaby jednoznaczna z uśpieniem... Boję się, bezsilność jest dołująca, jedynym co możnaby teraz zrobic dla Helgi jest właściwie danie jej domku na ostatnie chwile. Życie miała psie, niech więc chociaż odejdzie godnie...:(

Posted

Lemoniada napisał(a):
jedynym co możnaby teraz zrobic dla Helgi jest właściwie danie jej domku na ostatnie chwile. Życie miała psie, niech więc chociaż odejdzie godnie...:(

Pięknie napisane... tylko tego domku jakoś nie widać :shake:. Bidulka, oby się jej udało.

Posted

Helguniu,skradlas wiele serc,przykro,ze nie bylo wsrod nich tego,ktory mogl dac Ci dom. Juz jest dobrze piekna,biegaj szczesliwa.

Czy byl ktos z nia w tej ostatniej chwili,przytulil ja??

Posted

biedna Helgunia,teraz jest szczesliwa nie cierpi fizycznie i psychicznie ma juz domek za teczowymmostem i biega na lakach.....szoda ze na chwilke nie zaznala cieplego domku...:(

Posted

[quote name='*zaba*']
Czy byl ktos z nia w tej ostatniej chwili,przytulil ja??

Helga ostatni czas, krotki czas swojego zycia, spedzila godonie.
Byla w kuchni w schronisku, miala swoje poslanie, miala cieplo.

Widzialam ja w wtorek, bylo juz z nią bardzzooo...zle, Ona sie poprostu dusila, łapała powierze jak ryba:-(:-(. Guz na szyi byl duzy- rozlegly, plaski...
Wetka twierdzila,ze ma przerzuty na wątrobe-ostatnie dni czesto wymiotowala tez, byla bardzo chuda...
Wetka twierdzila,ze operacji, w takim stanie, nie przezyje...

Bede miala do konca zycia jej widok w oczach. Kiedy weszlam zawolalam Helgus, podniosla glowe i patrzyla, jakby chciala powiedziec-przyszlas-zdązylaś a ze mna bardzo, bardzo zle jest:placz::placz::placz:
Wychodzac, pozegnalam sie z nią, ucalowalam glowkę, tej biednej sunieńki, ktorej cale zycie bylo poniewierką, zyciem samotnej suni, na ulicach skierniewic posrod przechodzących obok ludzi.

Doznasz tego, co Ci nie dano tu na ziemi, napewno tam, za TM.
Odszukaj tylko Ziute,Sarę,Perełke, Sabę,Korę one sie Tobą zaopiekują

Posted

Helgunia nie doczekała prawdziwego domu, ale ostatnie chwile spędziła w cieple, a nie na ulicy. Teraz już jest szczęśliwa i nic ją nie boli.
Dzięki ARKA za ostatnie pożegnanie z nią
Brykaj wesoła teraz, bez bólu, poniewierki i całego zła, którego doświadczyłaś

Posted

Helguniu, tak mi przykro, że tych ostatnich chwil nie spędziłaś w objęciach właściciela, w tym wymarzonym domku. Mam jednak nadzieję, że teraz jesteś już szczęsliwa. Że znowu możesz biegać po łąkach, bez bólu i uczucia samotmości.
Niech aniołki mają cię pod swoją opieką.
Do zobaczenia pewnego dnia....

Posted

Na zawsze zostaniesz w moim sercu Helguniu, piękna, mądra psino o duszy anioła... Choć to bardzo boli wiem, że teraz będziesz szczęśliwsza. Śpij spokojnie, maleńka, nikt Cię już nie skrzywdzi...
[*]