terra Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 O matko! A on jest ufny do ludzi? Da do siebie podejść obcemu? Trzymam mocno kciuki żeby się szybko odnalazł. Quote
inga.mm Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 o żesz w zadek kopane... Bugisu, niecnoto, wracaj do domu... Od razu wraca mi trauma po zaginięciu Tuli. Kakadu, przyślij mi plakat ogłoszeniowy. Wydrukuje Ci kolorowo, to Monia albo Gosia jutro zabiorą do rozwieszania. [email][email protected][/email] Quote
kakadu Posted November 13, 2012 Author Posted November 13, 2012 dzięki dziewczyny; my już tez od wczoraj rozwieszamy; dzis jedziemy na trasę chotomów - nowy dwór maz. jeszcze mi dziewczyny podpowiedziały, żeby koniecznie chodzić w tym miejscu gdzie zginął, bo podobno psy wracają w to miejsce nawet jak nie potrafia dalej pójśc do domu... inga, pamiętam tulinkę... płakać mi się chciało, bo to w moich okolicach sie działo, a mnie juz tam nie było i nie mogłam pomóc... i ten straszliwy finał...; do dziś nie mogę zrozumiec co sie tam właściwie stało... Quote
kakadu Posted November 13, 2012 Author Posted November 13, 2012 [quote name='terra']O matko! A on jest ufny do ludzi? Da do siebie podejść obcemu? Trzymam mocno kciuki żeby się szybko odnalazł.[/QUOTE] nie wiem czy da podejśc, właśnie to jest problem, bo on nigdy nie byl spuszczany, (no w sumie był dwa razy, raz wrócił, a drugi nie i od tamtej pory był wyłącznie na smyczy) i nie wiem jak by sie zachował; raczej będzie unikał ludzi, co ma swoje dobre i złe strony... Quote
inga.mm Posted November 13, 2012 Posted November 13, 2012 [quote name='kakadu']dzięki dziewczyny; my już tez od wczoraj rozwieszamy; dzis jedziemy na trasę chotomów - nowy dwór maz. jeszcze mi dziewczyny podpowiedziały, żeby koniecznie chodzić w tym miejscu gdzie zginął, bo podobno psy wracają w to miejsce nawet jak nie potrafia dalej pójśc do domu... inga, pamiętam tulinkę... płakać mi się chciało, bo to w moich okolicach sie działo, a mnie juz tam nie było i nie mogłam pomóc... i ten straszliwy finał...; do dziś nie mogę zrozumiec co sie tam właściwie stało...[/QUOTE] Tulinka - niezrozumiałe, mimo, ze za miesiąc minie dwa lata. Bugis musi sie znaleźć. czemu nie przysłałaś ogłoszenia? Quote
kakadu Posted November 14, 2012 Author Posted November 14, 2012 (edited) [quote name='inga.mm'] czemu nie przysłałaś ogłoszenia?[/QUOTE] wysłałam, ale tak patrze, że źle wpisałam adres; a literowałam chyba z pół godziny - szlag mnie trafi; cos mi sie w ten łeb dzieje chyba :angryy: kilku liter nie potrafię przepisac jak trzeba :cool3: Edited November 14, 2012 by kakadu Quote
inga.mm Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 dostałam ogłoszenia. Jak umówimy sie na przechwycenie? Ile wydrukować? Quote
kakadu Posted November 15, 2012 Author Posted November 15, 2012 przesłałam... reszta umówiona przez telefon - to do wiadomości ew. czytających; bugiego ciągle nie ma; widze za to zmiane w zachowaniu frodzia; on chyba sie bał trochę bugiego, bo teraz chodzi po całym domu, a wcześniej ciągle leżał na swoim posłaniu; Quote
inga.mm Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 czy dzwoniłaś do gminy, szkół, gazety lokalnej? Quote
kakadu Posted November 16, 2012 Author Posted November 16, 2012 inga wszystko co robię jest na wątku bugiego; w gminie byłam wczoraj i powiesiłam ogłoszenie; niestety na drzewie, bo urząd był już zamknięty; po szkołach nie będę dzwonić, bo po co? nie wierzę, że jakikolwiek dyrektor wiejskiej szkoły przejmie sie losem zaginionego psa, a tym bardziej, że wydrukuje i powiesi ogłoszenie; moge sie ew. przejechac i powiesić w poblizu szkół ogłoszenia, ale wczoraj jeździłyśmy jeszcze z kejciu po wieliszewie więc nie wystarczyło czasu na wszystko; dzis wezme bezpłatne gazety z jakiegoś sklepu i skontaktuje sie w spr. ogłoszen; Quote
terra Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Kakadu, może dyr. szkoły się nie przejmie ,ale jak powiesz, że chcesz rozmawiać z opiekunem Samorządu Szkolnego (powiedz o co chodzi) i liczysz na pomoc dzieciaków ( w końcu rozglądanie się za psem to nie znowu taka ciężka praca), nadmień o aspektach wychowawczych, to myślę ,że każdy się zgodzi. Jak ładnie w sprawozdaniach wygląda udzielenie pomocy potrzebującym. A jak się uda możesz nawet wystawić laurkę z podziękowaniem. Może Frodzio szuka Bugiego i dlatego zagląda w kąty? Quote
kakadu Posted November 19, 2012 Author Posted November 19, 2012 dziewczyny już za późno na wszystko bugi nie żyje inga - boże, dopiero teraz moge powiedzieć, że naprawdę wiem co czułaś jak zginęla tulinka; to jest po prostu nie do zniesienia... tu wątek bugisia: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/229604-BUGI-ZAGIN%C4%84%C5%81-potrzebna-pomoc-w-plakatowaniu-Legionowo-Nowy-Dw-Maz?p=19974853#post19974853[/url] Quote
enia Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 [quote name='kakadu']dziewczyny już za późno na wszystko bugi nie żyje inga - boże, dopiero teraz moge powiedzieć, że naprawdę wiem co czułaś jak zginęla tulinka; to jest po prostu nie do zniesienia... tu wątek bugisia: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/229604-BUGI-ZAGINĄŁ-potrzebna-pomoc-w-plakatowaniu-Legionowo-Nowy-Dw-Maz?p=19974853#post19974853[/URL][/QUOTE] Kakadu nie wiem co Ci powiedzieć, jak pocieszyć ; po prostu nie zarzucaj sobie niczego, stanęłaś na rzęsach żeby go odnaleźć wraz z tz , wiesz przynajmniej, że już nie cierpi ( tak byś się głowiła latami co z nim i gdzie się podziewa) , na niektóre rzeczy my maluczcy nie mamy wpływu.....taki los.... zrobiłaś wszystko co w ludzkiej mocy, ucieczki psów sie zdarzają! szukałaś, znalazłaś, zrobiłaś sekcję.... przytulam i współczuję:-( Quote
inga.mm Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 kakadu - daj telefon, z nerwów skasowałam zamiast zadzwonić Quote
kakadu Posted December 14, 2012 Author Posted December 14, 2012 wczoraj przyjechało dla frodzika posłanie z bazarku od reno; jak tylko trochę ogarnę chatę, to mu postawię i zrobię zdjęcie - zpbaczycie jakie piękne; tamto, które obgryzł bugiś, schowam do garażu; nie mam sumienia wyrzucić; w końcu to buginek obskubał te brzegi; Quote
moni12 Posted December 16, 2012 Posted December 16, 2012 [IMG]http://images47.fotosik.pl/1657/8ca99532f3b77022.jpg[/IMG] Quote
enia Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 [quote name='kakadu']wczoraj przyjechało dla frodzika posłanie z bazarku od reno; jak tylko trochę ogarnę chatę, to mu postawię i zrobię zdjęcie - zpbaczycie jakie piękne; tamto, które obgryzł bugiś, schowam do garażu; nie mam sumienia wyrzucić; w końcu to buginek obskubał te brzegi;[/QUOTE] ogarnęłaś już? bo ja nic a nic.......:) Quote
kakadu Posted December 18, 2012 Author Posted December 18, 2012 ciutę odkurzyłam, bo kotów latało całe stado; dziś cyknę i się pochwalę; frodzio wydaje się zadowolony w kazdym razie; Quote
Nadziejka Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 :tree1::iloveyou::bye::bye:odwiedzam i sciskuniam :thumbs:zdrowenka wszelkiego ciociu kakadu , calej twej rodzince ludkowo zwierzuniowej Quote
enia Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='kakadu']ciutę odkurzyłam, bo kotów latało całe stado; dziś cyknę i się pochwalę; frodzio wydaje się zadowolony w kazdym razie;[/QUOTE] to czekamy :) Quote
Recommended Posts