Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 151
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='tanitka']aż mi się łza w oku zakręciła:roll:

FELA - tez pięknie:loveu: !!!

(zakładasz nowy wątek dla wyżła? podaj mi linka)
watek Franka (hihi skrzywdzilam go wiem...ale tak mi do niego pasuje)...wszystkie wyzly bedą na "F" ...tak na pamiątke po adopcji Feli ...i na szczescie, zebym zawsze trafiala na takich ludzi jak nowa rodzinka Feli:loveu:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=8086986#post8086986

Posted

tanitka napisał(a):
czy są jakieść newsy z nowego domu? jak piersza noc i wogóle?:lol:

cytuje smska..."bylismy w nocy u weta bo mamy calodobowego spacerem - strasznie sie drapala. Dali rozne rzeczy na pchly i na swiad. Zjedzeniem kazali probowac i patrzec na reakcje (...) Fela jest bardzo dzielna, cierpliwa, lagodna i ciagle jeszcze smutna. Juz ją kochamy. Pa"
i co wy na to?:cool3::loveu:

Posted

tanitka napisał(a):
:placz::placz::placz::placz::placz: to ze szczęścia i wzruszenia!!!!

hihi Tatiano ja tez sie poplakalam...
nowe wiesci "machanie ogonem bardzo juz czeste, pierwsze obszczekanie goscia mamy juz za soba jak rowniez pierwsza kaluze na podlodze - pierwszy raz od wczoraj wypila wodei od razu miske całą. Ucieka jak prosimy ją zeby przyszla, ale sama z siebie podchodzi. Zebrak straszny i smieciarka (...)"
:loveu:

Posted

a teraz garsc swiezych informacji...
Fela reaguje juz na imię, macha ogonkiem...nie ma problemow z wskakiwaniem do auta...prosi o wyjscie na dwor za potrzebą...
niestety Fela nie zna zabawek, nie wie narazie co do zabawa...
wysypka schodzi a pogryzienia na lapach okazaly sie nie od innych psow tylko Fela sama sobie gryzie lapki z nerwow...
a na koniec koncowka maila od p.Asi
"Jutro jestem umówiona na tel z behawiorystką psią - zobaczymy co powie, chciałabym wykrzesać z suki trochę własnej osobowości i odwagi. Jestem pewna, że się uda - za gładko się adaptuje.
Tak się cieszę też, że jest bardzo grzeczna bo nie trzeba na nią nawet ponosić głosu - nie musimy jej niczym stresować."

no i co wy na to??????????????

Posted

Wspaniala psina, z czasem sie calkiem przystosuje do nowego otoczenia - nic od razu. A i kiedys takze na zabawke przyjdzie czas - moj schroniskowy psiak tez poczatkowo bal sie pilki (teraz zywot zabawek jest wyjatkowo krotki ;) ).

Posted

wiem od nowej Pani Feli, ze suczka jest kochana bardzo, wciąż ma odruchy lękowe i nerwicowe wygryzanie łap. Rany sa podobno okropne. :shake:Jutro spotkanie z behawiorystką!

Posted

Niestety, takie problemy są częste u lękliwych psów schroniskowych... Gryzienie łap, chodzenie cały czas krok w krok za nowym właścicielem. Lekarstwem zdaje się być rutyna i duuużo miłości. ;)

Posted

tanitka napisał(a):
wiem od nowej Pani Feli, ze suczka jest kochana bardzo, wciąż ma odruchy lękowe i nerwicowe wygryzanie łap. Rany sa podobno okropne. :shake:Jutro spotkanie z behawiorystką!

...a najgorsze ze Fela zaczela sie obgryzac ostatnio(moze gdyby udalo sie znalezc dom wczesniej...gdybym wczesnije zrobila jej zdjecia:()...wczesniej tego nie robila...kilka dni przed adopcja do jej boksu trafila sunia CAO ktora upatrzyla sobie ją za kozła ofiarnego...podobno wyzelka byla starsznie zastraszana prze nią:shake:
jutro wizyta u pani behawiorystki a we wtorek psi dermatolog...trzymamy kciuki:loveu: