Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='weszka']Doginko przyjeżdżasz do Krakowa :razz: ? Ja się wczoraj zgłosiłam ale przedłużyli termin do 25.05.
Tak, będę z Gordonkiem:p Na przekór wszystkiemu i wszystkim:diabloti:

Posted

Doginko, Ty duzo ze sznupkami wystawowo jeździsz, więc mam pytanie: co musiałabym zrobić, zeby w te wakacje móc zabrać Gimlego do Chorwacji na 10 dniowe wakacje?
Dostałam taką wakacyjną propozycję wczoraj i nie wiem w ogóle od czego zacząć :oops:

Posted

weszka,Doginka, ja też się wczoraj zapisałam:diabloti: i Koffka z Olą też będzie:multi::multi::multi:

czyli silna ekipa pod wezwaniem:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

tangerine74, przede wszystkim musisz mieć dla niego paszport z ważnymi szczepieniami;)

Posted

[quote name='ariss']czyli silna ekipa pod wezwaniem:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

tangerine74, przede wszystkim musisz mieć dla niego paszport z ważnymi szczepieniami;)

Fajnie bedziecie mialy z taka silna grupą :p

Dzwoniłam do weta: paszport i chip to moment, a koszt całkiem znośny -135 zł. Doczytałam też o Urzędowym Świadectwie Weterynaryjnym i tu utknełam. Jest jakaś opłata, ale nie moge sie doszukać choćby jakiego rzędu i czas wystawienia maksymalnie 48 godzin przed wyjazdem, ale nie wiem jeszcze gdzie wystawiaja. Powoli doszukam sobie, ale za wszelkie podpowiedzi bede bardzo wdzieczna :p

Posted

[quote name='ariss']weszka,Doginka, ja też się wczoraj zapisałam:diabloti: i Koffka z Olą też będzie:multi::multi::multi:

czyli silna ekipa pod wezwaniem:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Superancko :multi::multi::multi: Musimy to wykorzystać na maxa!

tangerine z tego co ja się orientuję to teraz chyba już nie trzeba tych świadectw weterynaryjnych. Tylko chip+paszport z ważnymi szczepieniami.

Posted

Obejrzałam ralacje i z pieprzaczek chyba jednak najbardziej podoba mi się ta sunia w/g Ciebie garbata.
Ma przebudowany zadek i osadzenie szyji mogło by byćlepsze,ale w stawce prezentowała się moim zdaniem najładniej. Jaka była w ruchu?
Ty zwracasz uwagę na proste plecy , inny przymknie na to oko, a bardziej będzie mu przeszkadzało słabe kątowanie, czy beczki, u innego zaważy ruch.
Żaden pies nie jest idealny, kazdy ma wady. Gordon mógłby być lepiej kątowany prawda?
Nie przeszkadza Ci to, bo w wyrazie pies jest ok, to samo z sunią p&s, tóra wygrała, też jest jak dla mnie ok.

Posted

Tangerine74, robisz paszport, czipujesz, musisz mieć ważne szczepienia i na 48 godzin przed wyjazdem idziesz do veta po stempelek na 20 str. w paszporcie (badania kliniczne) i datę stempelka;)

Ariss, Weszka, już się cieszę na to spotkanie:loveu::multi:
Olivka, każdy opis Gordona, od każdego sędziego twierdzi o doskonałym kątowaniu;)
Łapeczek, witaj ponownie wśród nas:loveu:
Jbk, dzięki za łapkę - jest super;):loveu:

Posted

Doginka ja nie mówię o tym co piszą sądziowie w kartach, bo akurat w tym przypadku opisy sędziów mnie nie interesują. Znam te ich opisy z autopsji bo sama mam psy, i opisy moich psów też są zawsze idealne...... :cool3:
Piszę czy Ty to, także widzisz, bo zauważasz różne braki.

Posted

Cioteczki myślę że po wystawie wspólny krakowsko-warszawski wielo-sznaucerowy spacer jest obowiązkowy :razz: A i może jakąś imrezkę zorganizujemy :razz: W końcu wtedy w Krakowie są słynne wianki :cool1: