malawaszka Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 [quote name='Ka-Vanga']Generalnie jest juz klub sznaucera ALE oprocz tego, ze organizowane sa wystawy klubowe nic sie tam wiecej nie dzieje :shake:. Jest inicjatywa stworzenia drugiego klubu powoływanego na zasadach demokratycznych wyborów - klubu z prawdziwego zdarzenia, w którym to miłośnicy i pasjonaci rasy mogliby decydować o sprawach dla rasy najważniejszych. To wlasnie klub jest w stanie "wymusic" pewne badania. Obserwuje sobie rozne kluby i niektore preznie dzialaja, organizuja seminaria z wartosciowymi ludzmi, spotkania, wydaja gazetki. Jesli chcemy dobra rasy powinnismy dzialac wspolnie, a nie kazdy sobie, bo niestety jednosta duzo sama nie zdziala. Takie jest moje zdanie :).[/quote] a mnie się marzy, żeby taki Klub dodatkowo pomógł działać na rzecz bezdomnych sznaucerów - nieustannie brakuje pieniędzy na ratowanie sznupków z ulicy, ze schronów itd - a jakby członków klubu było sporo i jakby interesowało ich coś szerzej niż tylko wystawianie i rozmnażanie to każdy po grosiku i dużo łatwiej by było pomagać bo tak to ręce mam związane, we dwie z Weszką niewiele możemy - np teraz - minik w schronisku w Tychach - no i gdzie mam go zabrać? na hotel nie ma kasy, a psiak nienajmłodszy więc na szukanie domku trochę czasu trzeba :placz: , olbrzym w lecznicy - trzeba płacić za leczenie i pobyt... a przed chwilą dowiedziałam się, że na Ursusie wyrzucono dwa sznaucerki (nie wiem czy rasowe, nie wiem nawet czy małe czy duże - tylko "sznaucerki") i nie wiem czy biegają po ulicy czy ktoś się nimi zaopiekował - dopiero jutro mogę zadzwonić do osoby, która o tym poinformowała :mdleje: masakra :shake: Zazdroszczę dobermaniakom, bokseromaniakom, rottkom tego, że tak dużo ludzi się angażuje w pomoc - uhhhh wyżaliłam się :oops: bo rozwaliła mnie ta info o wyrzuconych z samochodu Quote
Doginka Posted September 22, 2008 Author Posted September 22, 2008 [quote name='sleepingbyday']doginko wpadnij dzis mam dla ciebie wsiowe winogronka - intensywny smak, lekki kwasek... mniammm[/quote] Właśnie zajadam słodziutko kwaskowe, pychotka ciemno granatowo-fioletowe winogronka od Ciebie;)Dzięki, są pyszne:loveu: [quote name='ewka i haker']ja bym chciala takie zdjecia robic i miec czym je robic;)[/quote] Zajrzyj na stronkę np.Erii - tam to są cud foty:crazyeye::p [quote name='Ka-Vanga']bo? gratuluje nowego sprzetu :multi:[/quote] Dzięki za gratki:loveu: [quote name='panienkabubu'][URL]http://images6.fotosik.pl/283/cffe5e593de4cdb6.jpg[/URL] matko co to :crazyeye::crazyeye::crazyeye: w dodatku rozmnażane :cool1: czy cycki po urojonej? :cool1:[/quote] Rozmnażane - Kama niedawno miała 11 szczeniąt:angryy::placz::angryy: - pseudohodowca - suka kundel bez papierów:angryy: [quote name='ewka i haker']doginaka nie masz za dobrze co chwile nowy aparat podziel sie bo ja nawet w telefonie nia ma bo sie zepsul[/quote] Ale zauważ, że stary zostaje w rozliczeniu;) [quote name='ariss']ja też wiem i się nie zapisuje:eviltong:[/quote] Ten cały klub, to pic na wodę:eviltong: [quote name='ewka i haker']a mozecie zdradzic dlaczego??[/quote] Mam swoje powody:razz: [quote name='AnkaG']Chłopaki jak zawsze intensywne życie towarzyskie prowadzą. :lol:[/quote] I dzięki temu wszędzie je mogę zabrać ze sobą i wszędzie potrafią się zachować:multi: [quote name='Ka-Vanga']dolacze do pytanka[/quote] Ja nie mam ochoty na ten temat się wypowiadać:p [quote name='ariss']a po co mam się tam zapisywać ?????:roll:[/quote] No właśnie. W ZK też jest klub sznaucera;) [quote name='ewka i haker']no nie wiem wkoncu masz sznaucera:D[/quote] I co to ma wspólnego z jakimśtam klubem HODOWCÓW:cool3: - nikt z poza ICH kręgu nigdy tak naprawdę nie będzie miał nic do powiedzenia:cool3: - pisząc ICH mam na myśli określone osoby:razz: Quote
Doginka Posted September 22, 2008 Author Posted September 22, 2008 [quote name='Ka-Vanga']Generalnie jest juz klub sznaucera ALE oprocz tego, ze organizowane sa wystawy klubowe nic sie tam wiecej nie dzieje :shake:. Jest inicjatywa stworzenia drugiego klubu powoływanego na zasadach demokratycznych wyborów - klubu z prawdziwego zdarzenia, w którym to miłośnicy i pasjonaci rasy mogliby decydować o sprawach dla rasy najważniejszych. To wlasnie klub jest w stanie "wymusic" pewne badania. Obserwuje sobie rozne kluby i niektore preznie dzialaja, organizuja seminaria z wartosciowymi ludzmi, spotkania, wydaja gazetki. Jesli chcemy dobra rasy powinnismy dzialac wspolnie, a nie kazdy sobie, bo niestety jednosta duzo sama nie zdziala. Takie jest moje zdanie :).[/quote] A co się dzieje w tym klubie? - zawiść, zazdrość i intrygi:angryy: [quote name='ariss']tak to jest że słowa pięknie brzmią:diabloti:i nic poza tym:eviltong:[/quote] No właśnie:razz: [quote name='malawaszka']a mnie się marzy, żeby taki Klub dodatkowo pomógł działać na rzecz bezdomnych sznaucerów - nieustannie brakuje pieniędzy na ratowanie sznupków z ulicy, ze schronów itd - a jakby członków klubu było sporo i jakby interesowało ich coś szerzej niż tylko wystawianie i rozmnażanie to każdy po grosiku i dużo łatwiej by było pomagać bo tak to ręce mam związane, we dwie z Weszką niewiele możemy - np teraz - minik w schronisku w Tychach - no i gdzie mam go zabrać? na hotel nie ma kasy, a psiak nienajmłodszy więc na szukanie domku trochę czasu trzeba :placz: , olbrzym w lecznicy - trzeba płacić za leczenie i pobyt... a przed chwilą dowiedziałam się, że na Ursusie wyrzucono dwa sznaucerki (nie wiem czy rasowe, nie wiem nawet czy małe czy duże - tylko "sznaucerki") i nie wiem czy biegają po ulicy czy ktoś się nimi zaopiekował - dopiero jutro mogę zadzwonić do osoby, która o tym poinformowała :mdleje: masakra :shake: Zazdroszczę dobermaniakom, bokseromaniakom, rottkom tego, że tak dużo ludzi się angażuje w pomoc - uhhhh wyżaliłam się :oops: bo rozwaliła mnie ta info o wyrzuconych z samochodu[/quote] Ech, Moniś, tylko osoby prywatne pomagają, a nie jakieśtam fikcyjne kluby:shake:, które zajmują się tylko wystawianiem i reprodukcją i ... szkoda mi palcy na dalsze wypowiedzi:roll: Jeżeli ktoś chce pomóc, to pomaga, nie musi należeć do żadnej grupy;) Quote
madziamn Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 własnie ja tez chce pomóc ile tylko w mojej mocy, Moniczko jak będziesz wiedziała coś o tych wyrzuconych sznupkach napisz np.pw cos się będzie myślec Quote
Doginka Posted September 22, 2008 Author Posted September 22, 2008 Brrrrrrrrr, to jest przerażające:crazyeye: [URL]http://www.skarbnicazdrowia.pl/index.php?news=show&news_id=10[/URL] Quote
malawaszka Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 [quote name='Doginka'] Jeżeli ktoś chce pomóc, to pomaga, nie musi należeć do żadnej grupy;)[/quote] jest w tym trochę racji, ale wiesz - w kupie siła :cool1: ja umieram z zazdrości jak czytam jak działają ludzie od rottków, dobków... ehhh to takie moje marzenia nie do spełnienia :shake: Madzia napiszę jutro Quote
Ka-Vanga Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 [quote name='Doginka']No właśnie. W ZK też jest klub sznaucera;)[/quote] i co on takiego dla rasy robi????????????????????????????????????????? [quote name='Doginka']I co to ma wspólnego z jakimśtam klubem HODOWCÓW:cool3: - nikt z poza ICH kręgu nigdy tak naprawdę nie będzie miał nic do powiedzenia:cool3: - pisząc ICH mam na myśli określone osoby:razz:[/quote] tzn kogo?????? :shake: bo ludzie najbardziej w to zaangazowani sa "zwyklymi czlonkami" (haha tak wiem - niefortunne okreslenie) zk wlasnie takie myslenie psuje cala inicjatywe!!!!!!!!!!!! ludzie nie potrafia sie zjedynoczyc, tylko mysla o tym kogo nie lubia, eh Bylam na wystawie organizowanej przez klub niemiecki, po wystawie byl grill, wedzona rybka, jakies salateczki, alkohol - wszyscy razem sie bawili, lacznie z sedziami - jakos ludzie mogli wspolnie sie bawic - i wygrani i przegrani To samo jak bylam w Rumunii kilka lat temu na klubowce - po wystawie wspolna zabawa - tylko jedna osoba nie przyszla BO wszyscy maja uklady i on nie bedzie z takimi ludzmi sie bawil :evil_lol: - biesiada byla do nocy, a rano znow konkurowalismy ze soba na ringu Rowniez patrze "z zazdroscia" na niektore kluby - jak potrafia dzialac dla dobra rasy - mysla o tym co zrobic, zeby rasa byla jak najzdrowsza [quote name='Doginka']A co się dzieje w tym klubie? - zawiść, zazdrość i intrygi:angryy:[/quote] ze w ktorym, bo sie juz pogubilam - w pierwszym oprocz klubowki nic sie nie dzieje, a drugi jeszcze nie istnieje :evil_lol: [quote name='malawaszka']jest w tym trochę racji, ale wiesz - w kupie siła :cool1: ja umieram z zazdrości jak czytam jak działają ludzie od rottków, dobków... ehhh to takie moje marzenia nie do spełnienia :shake: Madzia napiszę jutro[/quote] moim zdaniem duzo latwiej zorganizowac pomoc wlasnie poprzez preznie dzialajacy klub, ale musi byc to klub, ktory chce cos zdzialac, a nie jest bo jest Quote
orsini Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 [quote name='Ka-Vanga']i co on takiego dla rasy robi????????????????????????????????????????? [/quote] No to co Wy niby zrobicie dla rasy? pytam poraz kolejny: czy jest wśród już zebranych deklaracji jakikolwiek z wielkich hodowców polskich?mówię o miniaturach i pod słowem wielki nie mieści się wielka ilość psów bo taaaaaaaaakie pasieki to i owszem pewnie by się znalazły :diabloti: Chyba nikt nie zaprzeczy, że najwięcej dobrego dla rasy, to jak te psy teraz wyglądaja, że śmiało powiem, iż są najlepsze w Europie to zawdzięczamy pani S. Czy zapisała się ona do klubu? jeśli nie to o jakim czynieniu dobra dla rasy Olu piszesz??? Doginko jak to stary poszedł w zamian???jest gdzieś taka promocja?oddaj stary dopłac i masz?pytam bo bardzo mi sie d90 podoba więc gratuluję zakupu Quote
Ka-Vanga Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 [quote name='orsini']No to co Wy niby zrobicie dla rasy? pytam poraz kolejny: czy jest wśród już zebranych deklaracji jakikolwiek z wielkich hodowców polskich?mówię o miniaturach i pod słowem wielki nie mieści się wielka ilość psów bo taaaaaaaaakie pasieki to i owszem pewnie by się znalazły :diabloti: Chyba nikt nie zaprzeczy, że najwięcej dobrego dla rasy, to jak te psy teraz wyglądaja, że śmiało powiem, iż są najlepsze w Europie to zawdzięczamy pani S. Czy zapisała się ona do klubu? jeśli nie to o jakim czynieniu dobra dla rasy Olu piszesz??? Doginko jak to stary poszedł w zamian???jest gdzieś taka promocja?oddaj stary dopłac i masz?pytam bo bardzo mi sie d90 podoba więc gratuluję zakupu[/quote] My, Wy, Oni, niewazne kto - wazne zeby cos ruszylo - moim zdaniem miedzy innymi trzeba by wprowadzic obowiazkowe badania HD dla sredniakow, oczy szczegolnie dla mini (tylko tu jest jeszcze maly problemik, bo weta nie mamy do tego w pl) itd. nie mam pojecia kto sie zapisal, a kto nie, a Pani S. owszem zrobila ale dla mini cz-s i p/s, a nie wszystkich kolorow mi sie marzy, ze taki klub bedzie organizowal jakies ciekawe spotknia, pogadanki z wartosciowymi ludzmi, ze bedzie prowadzil bazy danych z problemami jakie wystapily w rasie i wiele innych rzeczy ;) Nie wiem jak Doginka "zamieniala" swoj, ale jak ja kupowala d80, to przyszli ludzie, ktorzy wlasnie w ramach rozliczenia oddawali stary i brali nowy (z doplata oczywiscie ;)). Quote
Agatka Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 przeczytałam co piszecie i jestem przerazona ... :( Kochani po pierwsze Klub nie może nic robić dopuki Go zgodnie z prawem nie ma. Nie możemy tworzyc regulaminów etycznych czy hodowlanych dopóki nie ma zatwierdzonego klubu. Jakies dwa lata temu razem z Hodowczynią z Poznania podjęłam podobna próbe utworzenia klubu - zostałam zlinczowana bo przeciez ja to robie żeby sie usadzic na stołeczku Prezesa. Kurcze ja nawet nie mam czasu na az takie zaangazowanie sie, Mam swój sklep, salon, psy wystawy, rajdy samochodowe i nie bede w stanie tak aktywnie udzielac sie w Zarządzie... Dziwczyna która tym razem bardzo aktywnie próbuje to wszystko poskładać nie ma ani suk hodowlanych, ani reproduktorów, co wiecej juz niewiele szczeniat z jej kilku miotów żyje .... Zapaliła sie i chce cos zdziałac. I pozatym nikt wiecej nic nie robi.... Nie wiem może problemem jest osoba do której przychodza poczta deklaracje ? Czy problemem są osoby które juz podpisały deklaracje członka załozyciela ? MI bardzo zależałoby na wprowadzeniu obowiązkowych badan oczu u sznaucerów miniaturowych, ale jedynie jako klub możemy to przeforsować. Zależałoby mi na wprowadzeniu przeglądó hodowlancyh przedewszystkim u suk, żeby potem nie było sytuacji ze sie rozmnaza suki które ledwo przypominaja sznaucera, albo nie maja zembów, przeciez dostac bdb na wystawach nie jest trudno.... My musimy patrzeć na psy a nie na ich właścicieli. I tylko wtedy możemy czegokolwiek dokonać. jest mi bardoz przykro, ze cała praca która wykonały do tej pory nieliczne osoby może pójśc na marne tylko dlatego że ktos kogos nie lubi :( Quote
orsini Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 [quote name='Agatka']MI bardzo zależałoby na wprowadzeniu obowiązkowych badan oczu u sznaucerów miniaturowych, ale jedynie jako klub możemy to przeforsować. :([/quote] taaaa, i KTO miałby je badać???jest 3 wetów uprawnionych z czego jeden to już tak daje ciała, że hejjjjjj... Agatko nie rób z siebie takiej biednej poszkodowanej...nie chcesz być w Zarządzie Klubu??? a KOGO w takim razie w tym zarządzie widzisz??? bo ja jakoś nie widzę tam kandydatury :diabloti::diabloti::diabloti: nie będę tu personalnie wymieniać, ale tam się nikt nie nadaje i to są fakty więc nie wiem jak chcecie zachęcić poważnych ludzi jak tam poważnych ludzi nie ma?:crazyeye: Quote
osobek Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 [quote name='orsini']taaaa, i KTO miałby je badać???jest 3 wetów uprawnionych [B]z czego jeden to już tak daje ciała, że hejjjjjj[/B]... :crazyeye:[/quote] A mogłabys napisac ktory? bo tylko ciagle slysze takie stwierdzenia i nie wiem o co chodzi. Moze byc na pw albo samo miasto, w którym przyjmuje. Quote
Ka-Vanga Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 [quote name='osobek']A mogłabys napisac ktory? bo tylko ciagle slysze takie stwierdzenia i nie wiem o co chodzi. Moze byc na pw albo samo miasto, w którym przyjmuje.[/quote] warszawa :roll: Quote
malawaszka Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 [quote name='Ka-Vanga'] Bylam na wystawie organizowanej przez klub niemiecki, po wystawie byl grill, wedzona rybka, jakies salateczki, alkohol - wszyscy razem sie bawili, lacznie z sedziami - jakos ludzie mogli wspolnie sie bawic - i wygrani i przegrani To samo jak bylam w Rumunii kilka lat temu na klubowce - po wystawie wspolna zabawa - tylko jedna osoba nie przyszla BO wszyscy maja uklady i on nie bedzie z takimi ludzmi sie bawil :evil_lol: - biesiada byla do nocy, a rano znow konkurowalismy ze soba na ringu [/quote] heh takie rzeczy to tylko w erze :shake: marne szanse wśród zawistnych polaczków :roll: ale się tu ruch zrobił :crazyeye::evil_lol: Quote
osobek Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 [quote name='Ka-Vanga']warszawa :roll:[/quote] dziekuje :) Quote
Elitesse Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 [quote name='malawaszka']heh takie rzeczy to tylko w erze :shake: marne szanse wśród zawistnych polaczków :roll: [/quote] wiesz nie tylko zawistnych ale spora czesc mysli tak jak doginka - nie wygrywam bo wygrywaja ONI, ONI maja znajomosci i dlatego sa na szczycie itp itd inni nie maja szans przebicia nie umie spojrzec z dystansem na swoje psy ktore czasem nie sa idealnie zrobione, ktore maja swoje wady ( kazdy pies je ma!) [B]tylko doszukuje sie jakis podtekstow coby sobie wytlumaczyc[/B] dlaczego znowu jej "najpiekniejsze" psy przegraly i robi sie jej lista osob ktorych sie nie lubi ( czyli tych ONYCH), a cacy sa osoby ktore chwala bosh jakie super jakie cudowne jakie piekne :roll: i tak tworzy jakies dziwaczne teorie a potem jest : nie wstapie do klubu bo tam bedzie pan/pani X a ja jej nie lubie, on/ona pewno bedzie we wladzach i nie potrafi zrozumiec ze te wladze beda wybrane przez ludzi - czyli takze przez nia i ze bedzie miala prawo glosu... ale nie, nie zrobi tego bo po co, lepiej dalej snuc bzdurne teorie Quote
thina Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 [quote name='malawaszka']heh takie rzeczy to tylko w erze :shake: marne szanse wśród zawistnych polaczków :roll:[/quote] ...niestety też tak uważam :shake: choć jestem zwolennikiem założenia takiego Klubu ale wyłącznie z założeniem że działamy w kierunku rozwoju i zdrowia rasy :roll: Quote
ariss Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 [quote name='Ka-Vanga']i co on takiego dla rasy robi????????????????????????????????????????? tzn kogo?????? :shake: bo ludzie najbardziej w to zaangazowani sa "zwyklymi czlonkami" (haha tak wiem - niefortunne okreslenie) zk wlasnie takie myslenie psuje cala inicjatywe!!!!!!!!!!!! ludzie nie potrafia sie zjedynoczyc, tylko mysla o tym kogo nie lubia, eh Bylam na wystawie organizowanej przez klub niemiecki, po wystawie byl grill, wedzona rybka, jakies salateczki, alkohol - wszyscy razem sie bawili, lacznie z sedziami - jakos ludzie mogli wspolnie sie bawic - i wygrani i przegrani To samo jak bylam w Rumunii kilka lat temu na klubowce - po wystawie wspolna zabawa - tylko jedna osoba nie przyszla BO wszyscy maja uklady i on nie bedzie z takimi ludzmi sie bawil :evil_lol: - biesiada byla do nocy, a rano znow konkurowalismy ze soba na ringu Rowniez patrze "z zazdroscia" na niektore kluby - jak potrafia dzialac dla dobra rasy - mysla o tym co zrobic, zeby rasa byla jak najzdrowsza ze w ktorym, bo sie juz pogubilam - w pierwszym oprocz klubowki nic sie nie dzieje, a drugi jeszcze nie istnieje :evil_lol: moim zdaniem duzo latwiej zorganizowac pomoc wlasnie poprzez preznie dzialajacy klub, ale musi byc to klub, ktory chce cos zdzialac, a nie jest bo jest[/quote] [quote name='Ka-Vanga'] mi sie marzy, ze taki klub bedzie organizowal jakies ciekawe spotknia, pogadanki z wartosciowymi ludzmi, ze bedzie prowadzil bazy danych z problemami jakie wystapily w rasie i wiele innych rzeczy ;) .[/quote] znów słowa które ładnie brzmią:eviltong: [quote name='thina']...niestety też tak uważam :shake: choć jestem zwolennikiem założenia takiego Klubu ale wyłącznie z założeniem że działamy w kierunku rozwoju i zdrowia rasy :roll:[/quote] to zupełnie tak jak ja:diabloti:ale patrze z boku,obserwuje i mam nadzieje,że kiedyś będę chciała się zapisać!!! Quote
sleepingbyday Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 ciekawa dyskusja, mimo, że nie jestem ani sznupkowa, ani w ogóle rasowa. ale zawsze człowiek się czegoś dowie. tymczasem musze oftopikować. jedna z najgorszych historii, w miejscu, w którym zdaje się takich spraw jest dużo. trzeba się tym zajać, żeby ukrócic psie tragedie walczymy petycjami do burmistrza: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=121162[/URL] Quote
malawaszka Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 [quote name='thina']...niestety też tak uważam :shake: choć jestem zwolennikiem założenia takiego Klubu ale wyłącznie z założeniem że działamy w kierunku rozwoju i zdrowia rasy :roll:[/quote] chociaż nie mam nic wspólnego z hodowlą tylko raczej "sprzątam" po nich i po niekontrolowanym rozmnażaniu sznaucerów, to też jestem jak najbardziej za takim klubem i kibicuję ciągle wierząc - pewnie naiwnie - że jest dużo ludzi, którym naprawdę zależy na tym, żeby nie rodziły się coraz to kolejne mioty noszące np PRA, żeby dbać nie tylko o piękny wygląd (chociaż kwestią gustu jest to co się dzieje teraz czyli pudlowacenie sznaucerów:shake: ) ale też o zdrowe mioty - niech w tym kraju kulawym w końcu się coś uda! Quote
panienkabubu Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 haha kłócicie się o to, czy ma być klub, a moje rasy takowych nie mają nawet w planach :diabloti: Chociaz marzy mi się klub z prawdziwego zdarzenia bez wytykania palcami, bez jakichkolwiek doczepek, raczej z chęcią pomocy, a nei z konkurowaniem między sobą.... itp, itd. No, ale w może w Erze dostanę:evil_lol: Quote
orsini Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Klub sznaucera jest, konkurencyjnego nie będzie ot i koniec tej dyskusji. Doginko-halloooooo, jak Ty pamieniałaś d80 na d90 zdradź ten sekret??? i jak się spisuje?kręciłaś już filmiki???:evil_lol: Quote
wiq Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 przepraszam, że się bez pardonu wcinam w wątek :evil_lol:, ale szukam szczeniaka sznaucera mini, suczkę, niekopiowaną, p/s albo cz-s :> pies ma być sportowy, z dobrym, stabilnym charakterem, a nie panikarz-jazgot ;) ewentualnie wystawowy i hodowlany ;) (tzn koniecznie rodowodowy, a to jako dodatek ;)) pytam, bo dotychczasowe poszukiwania sukcesem się nie okazały ;) jeśli znacie godne polecenia hodowle, proszę na PW :) Quote
Elitesse Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 [quote name='orsini']Klub sznaucera jest, konkurencyjnego nie będzie ot i koniec tej dyskusji. [/quote] to co jest to TYLKO nazwa i przewodniczacy i NIC wiecej no moze to ze pan Krol podaje ( czytaj narzuca) sedziow na wystawe klubowa wg wlasnego klucza Quote
Doginka Posted September 23, 2008 Author Posted September 23, 2008 [quote name='orsini'] Doginko jak to stary poszedł w zamian???jest gdzieś taka promocja?oddaj stary dopłac i masz?pytam bo bardzo mi sie d90 podoba więc gratuluję zakupu[/quote] Krysiu, wymieniliśmy stary na nowy z niewielką dopłatą(2000 zł)J wyszukał sklep internetowy, umówił się w ich siedzibie - na ul. Rzymowskiego 30 w Warszawie, wzieliśmy aparacik i wymieniliśmy:p - Aparat jest zajebiaszczy, lepsza głębia ostrości, lepsza matryca, podglądzik na żywo(ale żadko będę z niego korzystać, bo szybciej jest przez wizjerek), nagrywanie filmów HD, ale dźwięk mono:razz: - filmy super jakościowo:multi: I co mam jeszcze napisać - dopiero się go uczę, testuję, ale słoneczka brak, więc warunki do focenia takie sobie;) Jak na razie w moim odczuciu aparat jest superowy:loveu: [quote name='Elitesse']wiesz nie tylko zawistnych ale spora czesc mysli tak jak doginka - nie wygrywam bo wygrywaja ONI, ONI maja znajomosci i dlatego sa na szczycie itp itd inni nie maja szans przebicia nie umie spojrzec z dystansem na swoje psy ktore czasem nie sa idealnie zrobione, ktore maja swoje wady ( kazdy pies je ma!) [B]tylko doszukuje sie jakis podtekstow coby sobie wytlumaczyc[/B] dlaczego znowu jej "najpiekniejsze" psy przegraly i robi sie jej lista osob ktorych sie nie lubi ( czyli tych ONYCH), a cacy sa osoby ktore chwala bosh jakie super jakie cudowne jakie piekne :roll: i tak tworzy jakies dziwaczne teorie a potem jest : nie wstapie do klubu bo tam bedzie pan/pani X a ja jej nie lubie, on/ona pewno bedzie we wladzach i nie potrafi zrozumiec ze te wladze beda wybrane przez ludzi - czyli takze przez nia i ze bedzie miala prawo glosu... ale nie, nie zrobi tego bo po co, lepiej dalej snuc bzdurne teorie[/quote] Elitesse, nie znasz mnie, nie wiesz tak naprawdę co myślę i nigdy nie będziesz tego wiedziała. To co napisałaś to istna bzdura:cool3: Po pierwsze nie tylko ja mam piękne psy - bo chyba nikt nie zaprzeczy, że takie są, ale nie tylko ja przegrywam i nie zawsze muszę wygrywać, bo inni też mają super psy, tylko dlaczego zawsze wygrywają psy wystawiane przez jedną osobę:cool3: To znaczy, że wszystkie inne są gorsze i nikt nie ma piękniejszych psów w całej Polsce?:angryy: I powtarzam - nie zawsze muszę wygrywać - już to olewam, ja nie prowadzę żadnej hodowli i nie zamierzam, piękne psy zawdzięczam hodowli PANI MAŁGOSI, której do końca życia będę wdzięczna za Gordona, którego kocham nad życie. To Jej zasługa, a nie moja praca, że mam takiego Gordona, którego nie jedna osoba mi zazdrości i gwarantuję Ci, że gdyby go inna osoba wystawiała, to Gordon byłby żadko kiedy pokonany:razz::cool3: Nie interesują mnie Wasze kluby sznaucera, ja mam to gdzieś, ja realizuję tylko swoje marzenia z lat dzieciństwa o wystawianiu psów:razz: I pomimo wszystko będę jeździć z Gordonem na wystawy i co sobie będę myślała, to tylko moja sprawa:angryy::eviltong: Quote
Recommended Posts