ARKA Posted November 6, 2007 Author Posted November 6, 2007 zasadzkas napisał(a):['] dla Semi :-( spij malutka juz bez chorob..['] Quote
ARKA Posted November 6, 2007 Author Posted November 6, 2007 Sluchajcie, potrzebuje namiar do jakiegos spcjalisty od stawow biodorowych-dysplazja. Sofija zle chodzi, ma takie przykurczone tylne lapy. Setka tez na to zwrocila uwagę jak byla odwiedzic Sofije w schronisku. Poza tym Pani przypuszcza,ze Sofija jest głucha..:shake::shake::shake: Quote
Ewusek Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 dr Sterna, przyjmuje na SGGW i jeszcze gdzies, dowiem sie i dam Ci znac, dodadkowo dr Janicki na Książęcej i w Międylesiu. Sa oczywiscie zwolennicy jednego i drugiego. Kiedys przyjechal do mnie na wizje bulmastiff Brus. Bylam pewna, ze byl gluchy, zero jakichkolwiek polecen, zero kontaktu z wlascicielem, nic... reagowal czasami tylko na gesty. W DT tak samo. Dopiero po kilku tygodniach w DS zaczal reagowac. Byl tak zamkniety w sobie, nie mial zadnego kontaktu z czlowiekiem i zachowawywal sie w ten sposob. Moze Sofija jest jak Brus ? Trzeba poczekac. Jezeli chodzi o stawy to dr Janicki powiedzial jak bylam u niego z Sigma, potem z Faldka, ze podczas strasznego bolu kiedy pies zaczyna kulec trzeba polac mu 1 tabletke Polocardu i dwa razy dziennie rozkruszony Traumel S i Zeel T. Polocardu nie stosowac dluzej jak tydzien. Ptem tylko Traumel i zeel. To sa bardzo dobre homeopaty. Może zanim pani sie wybierze z Sofija do ortopedy to poda taki zestaw, napewno nie zaszkodzi ale moze pomoc. Mysle, ze podczas wizyty nie obedzie sie bez rtg. Quote
Ewusek Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 klinika dr Janickiego ul. 17-go Grudnia 5A, Warszawa - Wawer, tel. 022 812 00 73 http://www.wawervet.com.pl/index.html klinika Książęca ul. Książęca 3 , 022 622 55 22 tutaj sa ciekawe publikacje dr Janickiego dotyczące dysplazji: http://www.wawervet.com.pl/publish.html tutaj jest forum o dysplazji: http://www.dysplazja.com/ Quote
lena_zet Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 ja polecam i Janickiego i mojego dysplazjowego weterynarza, który postawił moją kochaną Orsinkę na nóżki-już prawie nie chodziła, cierpiała bardzo. Mój weterynarz przyjmuje niestety w Katowicach, ale zawsze można skonsultować, chociażby telefonicznie, niech powie, że namiary dostała od właścicielki Orsi mastifki. Nazywa się Aleksander Gierek 032 757-47-47 Pan doktor Gierek jest pionierem w dziedzinie umieszczania w stawach maleńkich złotych "implantów", które mają działanie przeciwbólowe i przeciwzapalne.Z tego co wiem to nikt inny nie wykonuje w Polsce takich operacji.Moja sunieczka stanęła na nogi, ale u niej nie było innego wyjścia, a może Sofija ze względu na młody wiek może mieć inną operację? Quote
ARKA Posted November 19, 2007 Author Posted November 19, 2007 Policja przeprowadzila sledztwo, kazdy teraz sie wypiera. Nikt nic nie widzial,nie jego pies...zreszta facet, ktory byl podobno opiekunem Sofji, pare razy juz siedział, wiec...:shake::shake::shake: Quote
natija Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 oj szkoda:(:(znowu kolejnej osobie pojdzie to plazem:(:( Quote
Ziutka Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 natija napisał(a):oj szkoda:(:(znowu kolejnej osobie pojdzie to plazem:(:( Oto Polska nasza :angryy: Quote
natija Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 w sejmie sie o wszystko bija a nie potrafia a zwierzetach pomyslec,a sami czasem sie zachowuja gorzej niz te biedne zwierzatka:(:(prawo powinno byc surowsze i powinno sie klasc wiekszy nacisk na takie traktowanie zwierzat...:(:(:( Quote
ARKA Posted January 3, 2008 Author Posted January 3, 2008 Zadzwonil dzis do mnie Pan od Zazy-tej mastiffki co Ewusek powiedziala, ze to jest Sofia. Byl bardzo przejety i zdenerwowany-przeczytal na molosoch o Sofii. A ta "kreatura" ze skierniewic co wziela jego mastiffke, w listopadzie powiedziala mu, ze suni juz nie ma, ze komus oddala!!:angryy::angryy::angryy: Stanelo na tym, ze Pan przyjedzie z Plocka i zobaczy Sofie czy to jego sunia czy nie. Czy tak czy siak dobierzemy sie tej kreaturze do tylka. Znow jakiegos psiak w grudniu wyludzila...yorka!:angryy::angryy::angryy::angryy: Ona na dogo ma bana. Quote
setka Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Ponoć zajechał do osoby, która miała ją w posiadaniu... już nie ma:angryy:. Czy to o niej mowa? Czy ona to jakieś dalsze ogniwo? Oby udało się Wam dobrać jej do skóry:angryy: Quote
ARKA Posted January 4, 2008 Author Posted January 4, 2008 setka napisał(a):Ponoć zajechał do osoby, która miała ją w posiadaniu... już nie ma:angryy:. Czy to o niej mowa? :mad::mad::mad: tak o niej! a w grudniu wyludzila przez allegro yorka!!:angryy::angryy::angryy: Czy ktos na allegro nie moze dac jej negatywow, napisac co i jak?? Czy juz jest wpisane?? Quote
Ewusek Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 ale Sofija jestteraz u tej pani co pomagala w schronie, tak ? a ten pan swoja suczke Zare oddal Blejd1974 ???:angryy::angryy::angryy: Quote
ARKA Posted January 4, 2008 Author Posted January 4, 2008 [quote name='Ewusek']ale Sofija jestteraz u tej pani co pomagala w schronie, tak ? Tak, i jest kochaną sunia, z kazdym sie przyjazni-suka "zaczepiarą niezlą", kotami no i dla ludzi jest koffana:loveu: Z zachowania wynika ze to moze byc Zara...wywala sie brzuchem do glaskow...tylze ze w schronie ocenili ja na wiek ok. rok a Zara ma 3 lata a tatuaz, jak ten Pan mowi, wlasciwie jest niewidoczny. I problemy z chorymi poduszkami, to samo. Sofia ma gronkowca w tych poduszkach, zbadane.. a ten pan swoja suczke Zare oddal Blejd1974 ???:angryy::angryy::angryy: TAK!:angryy::angryy::angryy: i ja "oddala" komus:mad::mad::mad::angryy::angryy::angryy: w listopadzie. "Zdzira" sledzi ten wątek napewno:mad::mad::mad: Quote
Ewusek Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 jezeli chodzi o leczenie to polecam marbocyl 80 mg. Sigma miala ostatnio problemy ze skora, jej nogi wygladaly jak cala bernardynka Semi... marbocyl jako jedyny pomogl, do tego kapiele w manusanie, wagothylu i imaverolu. Quote
ARKA Posted January 4, 2008 Author Posted January 4, 2008 Ewusek napisał(a):jezeli chodzi o leczenie to polecam marbocyl 80 mg. Sigma miala ostatnio problemy ze skora, jej nogi wygladaly jak cala bernardynka Semi... marbocyl jako jedyny pomogl, do tego kapiele w manusanie, wagothylu i imaverolu. Ewusek, to jest potwierdzony gronkowiec...ta pani "maluje jej lapki'-poduszki, specyfikiem z antybiotykiem..ma rozowe;) Quote
Ewusek Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Sigma tez ma gronkowca i dodatkowo miala podejrzenie o nużeńca - byly zeskrobiny Quote
Ewusek Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Przed chwila dzwonił do mnie właściciel ZARY, był u Sofiji i okazalo się, ze ZARA=SOFIJA !!! Sunia poznała swojego Pana ! Reagowała na imie ! Nie chce tutaj komentowac postawy weta i innych osob, ktore ocenily Sofije na mniej niż rok, gdzie w rzeczywistosci sunia ma 4 ! Moze wizyta u okulisty ? Bardzo sie ciesze, ze właściciel Zary wreszcie wie gdzie jest jego sunia, odwiedził ja i wie, ze ma dobrze :-) Quote
malagos Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 a nasza przyjaciółka znów licytuje yorka http://allegro.pl/show_item.php?item=289987135&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any Quote
Ziutka Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 [quote name='malagos']a nasza przyjaciółka znów licytuje yorka http://allegro.pl/show_item.php?item=289987135&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any To kanalia jaka no :angryy: Quote
Recommended Posts