Jump to content
Dogomania

Skierniewice-szara bida w szarym schronisku-mastiffka-MA DOM!!

Recommended Posts

• Replies 271
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sluchajcie, potrzebuje namiar do jakiegos spcjalisty od stawow biodorowych-dysplazja.

Sofija zle chodzi, ma takie przykurczone tylne lapy. Setka tez na to zwrocila uwagę jak byla odwiedzic Sofije w schronisku. Poza tym Pani przypuszcza,ze Sofija jest głucha..:shake::shake::shake:

Posted

dr Sterna, przyjmuje na SGGW i jeszcze gdzies, dowiem sie i dam Ci znac, dodadkowo dr Janicki na Książęcej i w Międylesiu. Sa oczywiscie zwolennicy jednego i drugiego.

Kiedys przyjechal do mnie na wizje bulmastiff Brus. Bylam pewna, ze byl gluchy, zero jakichkolwiek polecen, zero kontaktu z wlascicielem, nic... reagowal czasami tylko na gesty. W DT tak samo. Dopiero po kilku tygodniach w DS zaczal reagowac. Byl tak zamkniety w sobie, nie mial zadnego kontaktu z czlowiekiem i zachowawywal sie w ten sposob.
Moze Sofija jest jak Brus ? Trzeba poczekac.

Jezeli chodzi o stawy to dr Janicki powiedzial jak bylam u niego z Sigma, potem z Faldka, ze podczas strasznego bolu kiedy pies zaczyna kulec trzeba polac mu 1 tabletke Polocardu i dwa razy dziennie rozkruszony Traumel S i Zeel T. Polocardu nie stosowac dluzej jak tydzien. Ptem tylko Traumel i zeel. To sa bardzo dobre homeopaty.
Może zanim pani sie wybierze z Sofija do ortopedy to poda taki zestaw, napewno nie zaszkodzi ale moze pomoc.
Mysle, ze podczas wizyty nie obedzie sie bez rtg.

Posted

ja polecam i Janickiego i mojego dysplazjowego weterynarza, który postawił moją kochaną Orsinkę na nóżki-już prawie nie chodziła, cierpiała bardzo.
Mój weterynarz przyjmuje niestety w Katowicach, ale zawsze można skonsultować, chociażby telefonicznie, niech powie, że namiary dostała od właścicielki Orsi mastifki.

Nazywa się Aleksander Gierek 032 757-47-47

Pan doktor Gierek jest pionierem w dziedzinie umieszczania w stawach maleńkich złotych "implantów", które mają działanie przeciwbólowe i przeciwzapalne.Z tego co wiem to nikt inny nie wykonuje w Polsce takich operacji.Moja sunieczka stanęła na nogi, ale u niej nie było innego wyjścia, a może Sofija ze względu na młody wiek może mieć inną operację?

• 2 weeks later...
Posted

Policja przeprowadzila sledztwo, kazdy teraz sie wypiera. Nikt nic nie widzial,nie jego pies...zreszta facet, ktory byl podobno opiekunem Sofji, pare razy juz siedział, wiec...:shake::shake::shake:

Posted

w sejmie sie o wszystko bija a nie potrafia a zwierzetach pomyslec,a sami czasem sie zachowuja gorzej niz te biedne zwierzatka:(:(prawo powinno byc surowsze i powinno sie klasc wiekszy nacisk na takie traktowanie zwierzat...:(:(:(

• 1 month later...
Posted

Zadzwonil dzis do mnie Pan od Zazy-tej mastiffki co Ewusek powiedziala, ze to jest Sofia. Byl bardzo przejety i zdenerwowany-przeczytal na molosoch o Sofii. A ta "kreatura" ze skierniewic co wziela jego mastiffke, w listopadzie powiedziala mu, ze suni juz nie ma, ze komus oddala!!:angryy::angryy::angryy:

Stanelo na tym, ze Pan przyjedzie z Plocka i zobaczy Sofie czy to jego sunia czy nie. Czy tak czy siak dobierzemy sie tej kreaturze do tylka.
Znow jakiegos psiak w grudniu wyludzila...yorka!:angryy::angryy::angryy::angryy: Ona na dogo ma bana.

Posted

Ponoć zajechał do osoby, która miała ją w posiadaniu... już nie ma:angryy:. Czy to o niej mowa? Czy ona to jakieś dalsze ogniwo? Oby udało się Wam dobrać jej do skóry:angryy:

Posted

setka napisał(a):
Ponoć zajechał do osoby, która miała ją w posiadaniu... już nie ma:angryy:. Czy to o niej mowa?

:mad::mad::mad: tak o niej! a w grudniu wyludzila przez allegro yorka!!:angryy::angryy::angryy:

Czy ktos na allegro nie moze dac jej negatywow, napisac co i jak?? Czy juz jest wpisane??

Posted

[quote name='Ewusek']ale Sofija jestteraz u tej pani co pomagala w schronie, tak ?

Tak, i jest kochaną sunia, z kazdym sie przyjazni-suka "zaczepiarą niezlą", kotami no i dla ludzi jest koffana:loveu:
Z zachowania wynika ze to moze byc Zara...wywala sie brzuchem do glaskow...tylze ze w schronie ocenili ja na wiek ok. rok a Zara ma 3 lata a tatuaz, jak ten Pan mowi, wlasciwie jest niewidoczny. I problemy z chorymi poduszkami, to samo. Sofia ma gronkowca w tych poduszkach, zbadane..

a ten pan swoja suczke Zare oddal Blejd1974 ???:angryy::angryy::angryy:

TAK!:angryy::angryy::angryy: i ja "oddala" komus:mad::mad::mad::angryy::angryy::angryy: w listopadzie. "Zdzira" sledzi ten wątek napewno:mad::mad::mad:

Posted

jezeli chodzi o leczenie to polecam marbocyl 80 mg. Sigma miala ostatnio problemy ze skora, jej nogi wygladaly jak cala bernardynka Semi... marbocyl jako jedyny pomogl, do tego kapiele w manusanie, wagothylu i imaverolu.

Posted

Ewusek napisał(a):
jezeli chodzi o leczenie to polecam marbocyl 80 mg. Sigma miala ostatnio problemy ze skora, jej nogi wygladaly jak cala bernardynka Semi... marbocyl jako jedyny pomogl, do tego kapiele w manusanie, wagothylu i imaverolu.

Ewusek, to jest potwierdzony gronkowiec...ta pani "maluje jej lapki'-poduszki, specyfikiem z antybiotykiem..ma rozowe;)

Posted

Przed chwila dzwonił do mnie właściciel ZARY, był u Sofiji i okazalo się, ze ZARA=SOFIJA !!!
Sunia poznała swojego Pana ! Reagowała na imie !

Nie chce tutaj komentowac postawy weta i innych osob, ktore ocenily Sofije na mniej niż rok, gdzie w rzeczywistosci sunia ma 4 ! Moze wizyta u okulisty ?

Bardzo sie ciesze, ze właściciel Zary wreszcie wie gdzie jest jego sunia, odwiedził ja i wie, ze ma dobrze :-)

• 3 weeks later...