Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mix malamuta i husky- wiek ok. 5 lat.
Była już raz w schronisku, po czym została zaadoptowana, następnie znalezonia pobita lub pogryziona koło elbląskiej pizzerni.:shake:
W boksie jest dominantką, widać, że ma problemy ze stawami, uważam, że to zaawansowana dysplazja.

• Replies 176
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kochana to niekoniecznie dysplazja- ona była znaleziona w ciężkim stanie. Jak była w schronie po raz pierwszy łapy miała zdrowe- wiem bo jeszcze specjalnie zwracałam na nią uwagę gdyż bardzo mi się podobała.

Posted

Gonitwa napisał(a):
Kochana to niekoniecznie dysplazja- ona była znaleziona w ciężkim stanie. Jak była w schronie po raz pierwszy łapy miała zdrowe- wiem bo jeszcze specjalnie zwracałam na nią uwagę gdyż bardzo mi się podobała.

Tak, tylko z drugiej strony- nie mamy 100% pewności, że to była ona. Po drugie, w przepełnionym boksie nie wiele można zauważyć, a po trzecie- TA malamutka, miała problemy ze stawami, nogami (...) od samego początku. :roll:
Fakt, że trafiła tam w ciężkim stanie- wychudzona do granic możliwości, pobita lub pogryziona- ot co, do czego może doprowadzić odpowiedzialny właściciel !

Posted

Gonitwa napisał(a):
Tamta nie miała problemu z łapami- może to nie ta sama? Ale bardzo bardzo podobna!

Być może nie ta sama- ale wygląd zabójczo podobny.

Posted

Ja nie uznaję takich chwytów.
Przy okazji następnej wizyty w schronie szerzej sprecyzuję na co może być chora. Myślę, że dysplazja jak najbardziej wchodzi w rachubę. Może uda mi się nakręcić krótki filmik ?

Posted

madzia828 napisał(a):
no właśnie na początku Paulinka chyba zajrzała i na tym koniec:-(:-(

Ja zaglądam, zaglądam tylko nic nie piszę. Bo oprócz umieszczenia jej na Bezdomnych Szpicach za wiele nie mogę :shake:

W sumie to nawet nie wiadomo czy ona ma dysplazję, a tego nie da się chyba ocenić tak na oko. Potrzebne byłoby prześwietlenie.

Może napiszcie na forum klubu malamuta o niej, może znajdzie się jakis dom tymczasowy, albo zbierze się jakoś pieniądze na zrobienie prześwietlenia.
http://www.forum.alaskan.malamut.org/ (trzeba się zalogować żeby widzieć forum)

Posted

Może napiszcie na forum klubu malamuta o niej, może znajdzie się jakis dom tymczasowy, albo zbierze się jakoś pieniądze na zrobienie prześwietlenia.
http://www.forum.alaskan.malamut.org/ (trzeba się zalogować żeby widzieć forum)

Po pierwsze- pieniądze nie są potrzebne, bo prześwietlenie jest niemożliwe. Psa nie mogę wyprowadzić z boksu, a wet. schroniskowy chyba się tym nie zajmuje.
Po drugie- nie jestem na tym forum zarejstrowana- Paulina, może ty jesteś ? Moglabyś w razie czego dodać tam informację o małej ?

I co z tą sunią. Wiemy coś więcej?
Prosze o jakieś info.

Co dokładnie Cię interesuje ?
Postaram się sprawdzić wszystko, co możliwe.