mulinka Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 [quote name='_Tosia_'] sunia - szczeniak takie cudeńka czekają na domy Quote
Fundacja Medor Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 psiaki cudne.. az serce boli tyle maluszków pani sieminska pomogła mi z dobermanka za co jestem jej bardzo wdzieczna ale najwazniejsza jest sterylizacja by tej biedy było jak najmniej moze spróbuje zastukac do lecznic Quote
mulinka Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 [quote name='_Tosia_']zapomniałam napisać, że u Longina jest nawet mała sowa.. oni nie odmawiają pomocy, czy i oni mogą liczyć na pomoc?... Około 5- letni pies, jest bardzo łagodny wobec ludzi i zwierząt. Zwraca uwagę, bo jest bardzo spragniony pieszczot i zdominowany przez inne psy. Nr chip: 17009. Płeć: pies, około 2 - 3 - letni. Jest dość nieufny. Nr chip: 13447. Płeć: pies, ma około 5 - 6 lat. Jest spokojny i miły. Około 3 - letni spokojny pies. Nr chip: 14040. </B>Spokojna i przyjacielska starsza sunia (ma około 6 - 7 lat). Nr chip: 18642. Roczny psiak, nr chip: 13442. Płeć: pies. Około 2 - letni piesek, miły i łagodny. Nr chip: 17674 pomóżcie znaleźć dla nich domy Quote
ruda76 Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 quote=mOnKeY16;6974071] Właśnie chodzi o to że Ci ludzie tu mieszkają i psy mają opieke 24h/na dobę . A grupą z żędu 150psów 2/3mogą sie spokojnie zająć i dadzą sobie rade , tylko to nie mogą być osoby takie jak np: "wolontariusze" to muszą być ludzie ,którzy więdzą o psychice psa i wiedzą jak z nimi postępować ... Co Ci ludzie pracujacy za...........wiedzą o psychice psa:angryy: Quote
ruda76 Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 mOnKeY16 napisał(a):Nie o to chodzi ... bo mama często gdzieś jeździ w sprawach firmowych ,a gdy jej nie ma nikt na teren nie wiedzie dlatego lepiej to najpierw obmówić telefonicznie ... :) u Was nikt na teren wejsc nie moze przeciez! Przyprowadzane są psy jeden lub 2 ale o wejsciu do srodka to raczej nie ma mowy aby przejsc wzdłuz boksow i zobaczyc psy. Wejsc mozna tylko do waszego tzw biura i tyle. Chyba ,ze cioś siię zmieniło na lepsze ? Quote
AgaiTheta Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Płeć: pies, ma około 5 - 6 lat. Jest spokojny i miły. Poprosimy o więcj informacji. Czy boksio śpi w pomieszczeniu jakimś? Quote
tanitka Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Monkey16 czy moge jutro ok 14.00 przyjechać z jakimiś darami i zobaczyć jamniki? Quote
malagos Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 tanitko, będziesz specjalnie jechać do Łodzi? Quote
mulinka Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 myślę, że do każdego zainteresowanego adopcją należy podejść indywidualnie może najpierw pani dowiaduje się jaki to ma być mniej więcej pies, jakiej wielkości, o jakim charakterze, czy do bloku czy do domu z ogródkiem, czy do pilnowania i wtedy może pokazują kilka odpowiednich psów nie wiem, ja byłam rok temu w przytulisku, poszłam zobaczyć jak to przytulisko wygląda, przy okazji przyniosłam karmę. Zostałam bardzo miło przyjęta przez panią, która prowadzi przytulisko, pokazała mi boksy (m.in. ze szczeniakami), porobiłam zdjęcia, porozmawiałyśmy o umowach adopcyjnych, o drugim przytulisku w Wojtyszkach. Pani pokazała mi też kilka małych psów i opowiadała ich historię, np. przemiłej, cudnej krótkowłosej Rudej, której drut pokaleczył szyję ale udało się ją wyleczyć - czy Ruda (może Rura już nie pamiętam dokładnie) jest jeszcze w przytulisku?) Quote
doddy Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Czy w "schronisku" sa tylko te 2 bullowate tj. amstaffka i pitbull red nose, czy sa takze jakies inne? W jakich warunach psy przebywaja? Czy potrzebuja domow tymczasowych? Czy sa zaszczepione i wykastrowane? Quote
katya Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Doddy, państwo mają prawie 2000 psów, więc bullowatych na pewno całe mnóstwo. Quote
doddy Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Czy ktos mial zaszczyt wejscia do srodka tego schroniska i przejscia wzdluz boksow? Tzn. ktos z Was, kto moglby nam opisac sytuacje. Quote
_Tosia_ Posted October 8, 2007 Author Posted October 8, 2007 [quote name='doddy']Czy ktos mial zaszczyt wejscia do srodka tego schroniska i przejscia wzdluz boksow? Tzn. ktos z Was, kto moglby nam opisac sytuacje. zapraszam na stronę www.przytulisko.info , na stronie głównej jest zdjęcie boksów - sami je robiliśmy Quote
doddy Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 _Tosiu_ a Ty tam bylas w srodku? Zdjecie widzialam. Pytam z ciekawosci, czy ktos byl w srodku. I czekam na odpowiedzi w sprawie psow, czy mamy pomagac czy nie? Quote
_Tosia_ Posted October 8, 2007 Author Posted October 8, 2007 ruda76 napisał(a):u Was nikt na teren wejsc nie moze przeciez! Przyprowadzane są psy jeden lub 2 ale o wejsciu do srodka to raczej nie ma mowy aby przejsc wzdłuz boksow i zobaczyc psy. Wejsc mozna tylko do waszego tzw biura i tyle. Chyba ,ze cioś siię zmieniło na lepsze ? trzeba mieć tylko dobre podejscie i dobre chęci. ja zostałam wpuszczona do środka i mogłam obejrzeć psy w boksach, ale też nie od razu - to teren prywatny i kazdy moze sam zdecydowac, czy kogos wpuszcza, czy nie. gdy byłam tam pierwszy raz, nikt do środka mnie nie zapraszał. zresztą na marmurowej było tak samo, a to przecież publiczna placówka. poza tym - kolejny raz proszę o skupienie się na szukaniu domów dla psów i kotów - tylko tak im pomożemy. Quote
_Tosia_ Posted October 8, 2007 Author Posted October 8, 2007 doddy napisał(a):_Tosiu_ a Ty tam bylas w srodku? Zdjecie widzialam. Pytam z ciekawosci, czy ktos byl w srodku. I czekam na odpowiedzi w sprawie psow, czy mamy pomagac czy nie? tak, byłam. czytam własnie po kolei posty, przepraszam, już odpowiadam na wszystkie, troszkę to trwa, bo miałam ciężki weekend w pracy i nawet tu nie mogłam zajrzeć:roll: . juz odpowiadam Quote
_Tosia_ Posted October 8, 2007 Author Posted October 8, 2007 AgaiTheta napisał(a):Poprosimy o więcj informacji. Czy boksio śpi w pomieszczeniu jakimś? bokserek śpi w boksie z innymi pieskami... Quote
_Tosia_ Posted October 8, 2007 Author Posted October 8, 2007 tanitka napisał(a):Monkey16 czy moge jutro ok 14.00 przyjechać z jakimiś darami i zobaczyć jamniki? Tanitko, dzwoń na nr: 501 066 519, albo na : (42) 671 34 49 jak chcesz się umówić Quote
_Tosia_ Posted October 8, 2007 Author Posted October 8, 2007 mulinka napisał(a):myślę, że do każdego zainteresowanego adopcją należy podejść indywidualnie może najpierw pani dowiaduje się jaki to ma być mniej więcej pies, jakiej wielkości, o jakim charakterze, czy do bloku czy do domu z ogródkiem, czy do pilnowania i wtedy może pokazują kilka odpowiednich psów nie wiem, ja byłam rok temu w przytulisku, poszłam zobaczyć jak to przytulisko wygląda, przy okazji przyniosłam karmę. Zostałam bardzo miło przyjęta przez panią, która prowadzi przytulisko, pokazała mi boksy (m.in. ze szczeniakami), porobiłam zdjęcia, porozmawiałyśmy o umowach adopcyjnych, o drugim przytulisku w Wojtyszkach. Pani pokazała mi też kilka małych psów i opowiadała ich historię, np. przemiłej, cudnej krótkowłosej Rudej, której drut pokaleczył szyję ale udało się ją wyleczyć - czy Ruda (może Rura już nie pamiętam dokładnie) jest jeszcze w przytulisku?) Mulinko, chyba wiem, o którą psinkę Ci chodzi, taka ruda sunia tam cały czas jest, ale nie siedzi w boksie, tylko chodzi sobie po podwórku. Wydaje mi się, że własnie o niej słyszałam historię z raną ciętą na szyi, koszmar jakiś:angryy:. jest zdrowa i bardzo kochana Quote
_Tosia_ Posted October 8, 2007 Author Posted October 8, 2007 Hala napisał(a):Tośka, kiedy teraz będziesz w schronie? postaram się w sobotę Quote
_Tosia_ Posted October 8, 2007 Author Posted October 8, 2007 [quote name='Paulinka18']mix husky z collie na Bezdomnych Szpicach http://www.bezdomne.szpice.zahoryzontem.org/viewtopic.php?p=1272#1272 rudy w typie husky na Bezdomnych Szpicach http://www.bezdomne.szpice.zahoryzontem.org/viewtopic.php?t=582 Gdyby któryś z nich znalazł dom proszę o informacje. wielkie dzięki:lol: Quote
katya Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Ja myślę Doddy, ża Wasza pomoc może się bardzo przydać. Quote
Recommended Posts