Jump to content
Dogomania

Szkielet psa juz nabiera ciala we wlasnym domu!! Kinga jest aniolem :-)

Recommended Posts

• Replies 169
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie miałam nawet ćwierć telefonu w sprawie Bartunia.
Koleżanki-Aktywistki widzę, że się spełniaja w przywożeniu całej masy nowych psów z Ostrowi, ale chyba nie tędy droga...:shake:

W końcu zostanie nam pusta kiesa (bo jakoś nikt sie nie martwi o to skąd brać kasę, a wszyscy chętnie po tę kasę sięgają) i kilka lub kilkanaście psów na utrzymaniu w hotelach i płatnych tymczasach.

Bartek się przypomina i prosi o odwiedzanie.

Posted

Bartek dziabnął wczoraj gościa jednego (młodego takiego) na spacerze w goleń.... (chociaż był krótko na smyczy trzymany - tzn Bartek, nie facet). A książeczki szczepień nie mamy.:roll:
Czyli - jak pójdziemy z Bartkiem siedzieć, to podeślijcie nam pilnik w chlebie....

Przyjrzałam się uważnie Bartkowi i ....
Bartkowi jajka rosną w poprzek!:crazyeye:

Posted

Amiczka napisał(a):
Boże...gdybym miała warunki:( A tu dwa psy i niezbyt duże podwórko, o kasie juz nie mówiąc. Jak cos odłoże to wpłace na biedactwo.

No ja mam teraz 3 psy! I podwórka brak, jedynie mały ogródek...
Ale wiem gdzie mieszka Ciotka Jayo i w razie czego jej Bartka, myk, przez płot podrzucę....:evil_lol:

Posted

KingaW napisał(a):
No ja mam teraz 3 psy! I podwórka brak, jedynie mały ogródek...
Ale wiem gdzie mieszka Ciotka Jayo i w razie czego jej Bartka, myk, przez płot podrzucę....:evil_lol:

Bartek moze juz jutro jechac na Zacisze na DT jesli nie moze dluzej u was zostac.. Daj tylko sygnal, ze juz - albo podrzuccie same - taki w koncu byl zamysl pierwotny o ile mnie pamiec nie myli.
A te 3 psy, z calym szacunkiem - nazwalabym raczej jednym psem Brave'm z dwoma popierdulkami :-)

Posted

Akurat!!! Bartek jest u mnie juz od ponad 5 tygodni i nie dam go na jakieś Zacisze, żeby sie stresował. Dam go tylko do domu docelowego, w którym będzie miał lepiej niż u mnie!
A psy mam 3! Co mogę ławto udowodnić, chociażby pokazują dzienny zbiór guana z ogródka....:evil_lol: Zaskakująco obfity, dodam.

Na ksiązeczkę czy ślady szczepień trafiłaś, Ciotka?

Posted

Bartuś czuje się i zachowuje jak w 100% zdrowy pies.
Biega z Bravem dookoła jednego jedynego drzewa jakie mamy, stale sie chłopaki bawią i szaleją razem.
Jak go głupawka na spacerze ogarnie to mnie szarpie za nogawki i wskauje mi prawie na głowę.
Czyli - na chorego to on w ogóle nie wygląda.
W weekend go ponownie uprałam (stał pod prysznicem jak trusia) i nawet spryskałam olejkiem norkowym - wygląda jak książe....

Kupy różne (na oko przeważnie raczej dobre ale takie jakieś jeszcze gliniaste) -stanowczo nie służy mu suchy Intestinal i po nim leci z niego, że aż furczy (więc mu go nie dajemy).
Najlepiej jest po domowym kuraku z marchewą i ryżem względnie z płatkami. Ogólnie ma apetyt za 3 (je tyle samo co Brave:crazyeye:) ale utył tylko tyle o ile (czyli, na tyle, ze nikt nas na ulicy nie wytyka, żeśmy psa zagłodziły). Żebra wystają i miednica takoż...
Albo to problemy z wchłanianiem (przejściowe w wyniku uszkodzenai jelit bądź wynikające z choroby trzustki np), albo może taka juz jego uroda (możliwe, że jest m.in. mixem charta).
Rozmawiałam z p. Moniką przed jej urlopem i powiedziała mi, że póki co by nie robiła scen. Jak pies sie dobrze czuje a tylko te kupy czasem niefajne to jest to normalne jak na to co przeszedł.
Kazała dodawać nadal gluta z siemienia i pilnować, żeby trawy nie jadł.
Jakies akcje typu pełna biochemia i badania kału (żeby coś wyszło to podobno minimum 2 x trzeba badać) to jakby sie nic nie zmieniło po 5 m-cach dopiero by robiła.

Yajo podeślij mi pls karte Batka z SGGW (może być faxem 528 46 11 na moje nzawisko albo skan, albo mi do Lolka przynieś).

Posted

Kinga - mam ew.potencjalny domek w Warszawie ( mieszkanie ale z ogrodem :crazyeye:) - efekt Mikrusowatego ogłoszenia :evil_lol: Pan brzmi sensownie. To co ma dzwonić do Ciebie jakby co :razz: ?

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

No chyba czas skończyć z tą fikcją.
Bartuś, jak łatwo się domyślić, zostaje z nami.
To nic, że wyglądamy jak grupa z Tworek idąc we czworo na spacer, to nic, że kłęby kłaków zaściełają podłogę grubą warstwą...
Kochamy się i już!:eviltong:

Jak ktoś chce mogę podesłać fotkę Bravunia i Bartunia do wstawienia...

Posted

KingaW napisał(a):
No chyba czas skończyć z tą fikcją.
Bartuś, jak łatwo się domyślić, zostaje z nami.
To nic, że wyglądamy jak grupa z Tworek idąc we czworo na spacer, to nic, że kłęby kłaków zaściełają podłogę grubą warstwą...
Kochamy się i już!:eviltong:

Jak ktoś chce mogę podesłać fotkę Bravunia i Bartunia do wstawienia...

dawaj fotki na [email protected] :-)

No i dobrze, ze wygladacie jakkolwiek wygladacie :evil_lol: .
Bartek szczesciarz..:p

ale nie bedziesz mnie juz podszczypywac za niego ..?
:diabloti: