Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Poczciwy, bury Mojżesz stał sobie samotnie, z łbem wpatrzonym w chmury i rozmyślał o sprawach tego świata, a niekiedy sam nie wie o czym właściwie rozmyślał. I gdy przechodzę tamtędy, cieszy się bardzo, że może przestać myśleć na chwilę, by móc mnie przywitać i zapytać:
- Myślisz, że ktoś mnie jeszcze pokocha, da szansę i zabierze stąd? Przecież ja nie jestem aż tak starym psem.
- Mocno w to wierzę Mojżeszu, na pewno jest gdzieś Twój człowiek, tylko trochę się zgubił i jeszcze Cię szuka. Pomogę mu Cię znaleźć.
- Hmm, to powiedz Mu proszę, że zawsze będzie mógł mi ufać, i że ja go bardzo pokocham i nigdy go nie skrzywdzę. I że jego dzieci też pokocham i będę ich pilnował i że ja będę tu czekał.
- Powiem.

a oto Mojżeszkowy banerek :)

• Replies 263
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W Azylu pod Psim Aniołem i to już dosyć długo. :-(

287 ♂ Mojżesz
Rocznik/wiek: młody
średni, srebrzysty z białym pyskiem, szorstkowłosy
spokojny, przyjazny

Od: 13.12.2004
mieszkał dłuższy czas na terenie drukarni LOTOS przy Wale Miedzeszyńskim w Warszawie, gdzie był dokarmiany przez ochroniarzy. Właściciel go wyrzucił, łącznie z posłaniem i miską. Po kilku dniach pies wrócił pod zakład i został zabrany do azylu.

Posted

eria napisał(a):

jakiego jest wzrostu ? wygląda na sredniaka ...

troche duzy jak na sredniaka ale moze wzrost odziedziczyl po nie-sznaucerowym rodzicu - wlos ma taki nie dokonca typowo sznaucowy

Posted

Dodałam Mojżesza na adopcyjnego sznaucerzego bloga.
Ja myślę że jakby go ostrzyc i odpicować to by był średniak jak się patrzy. Co do wzrostu to nie wiem ale z wygladu. Sierść ma strasznie zapuszczoną biedak :(

Posted

ludzie... potzrebny dom na juz!!! zmiana pogody, chlody... stare psy zaczynaja nam nawalac ze stawami.. :(
Mojżesz nie chce wychodzić na dwór (mieszka w domu u Agnieszki, nie w boksie). jak wyjdzie to sie polozy... trzeba go wyciagac na spacerki na których jest weselszy