malawaszka Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 adres bloga Weszki http://adoptujsznaucera.blog.onet.pl/ a sunieczki wrzuciłam też na stronę adopcyjną, która wreszcie znowu działa :multi: www.sznaucery.rix.pl Quote
schroniskoJozefow Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 mam nadzieje byc w weekend w schronie- to porobie zdjecia, tyle, ze to nie takie latrwe: o wiele latwiej jest krecic filmy... one sa w nieciekawym miejscu, nie wiem czy beda ladne te zdjecia... Quote
lika Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 A wyprowadzić się nie dadzą? Takie są strasznie dzikuski, tak? Quote
Neigh Posted September 11, 2007 Author Posted September 11, 2007 Dzikuski to jedno - ale w schronisku jest dużo psów biegających luzem.........to tacy "rezydenci", one dostają palmy, jak jakiś psiak wędruje przez schronisko.........taki "klatkowy". Robi się jeden wielki dym........nie z każdym psem tak można:( Quote
schroniskoJozefow Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 swiete slowa. poza tym, one tez sa z innymi psami... ledwo sie daja dotknac, nie wyobrazam sobie zakladania im niczego na szyje i one chyba tez sobie tego na razie wyobrazic niwe moga... Quote
Neigh Posted September 11, 2007 Author Posted September 11, 2007 jedyny ratunek dla dziewczynek to wyciągnięcie ich stamtąd do kogoś, kto cierpliwie krok po kroczku nauczy je co to smycz, obroża, spacer itp. Na razie kontakt z nimi bardziej przypomina "polowanie" Ja bym się je chyba bała brać na spacer, tam trzeba do lasu przez dość ruchliwą drogę przejść..........to nie takie proste. Quote
lika Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 Dom tymczasowy potrzebny. Lub dobra dusza, która zasponsoruje im kilka tygodni w hoteliku, gdzie jest odpowiedni instruktor albo behawiorysta. Quote
schroniskoJozefow Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 bylam u nich w schronie- zachowywaly sie extra, podlatywaly do jedzonka, cieszyly sie na moj widok... nie jest tak zle! co prawda do spacerow daleko, ale panienki sa pozytywne ;o) zdjecia pozniej ;o] Quote
Neigh Posted September 18, 2007 Author Posted September 18, 2007 No pewnie, że pozytywne......:-) i do tego baaaaaaaardzo ładne. Tylko znów mają niefart......tam do kociarni, to mało kto dociera. Takie wesolutkie toto:-) Quote
schroniskoJozefow Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 no to sie teraz poprawie i foteczki grzecznie wrzucam: numer jeden- miala wiecej szczescia jak chodzi o jakosc zdjec obie i numer dwa: Quote
Neigh Posted September 19, 2007 Author Posted September 19, 2007 Nio:-). Bardzo Toto ładne :-). I jedno i drugie. Nikt nie chce fajowego małego sierściucha? Ja już je widzię takie błyszczące, wyczesane na kanapie. Wizualizacja, wizualizacja.......to naprawdę działa:-) Quote
schroniskoJozefow Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 jak chodzi o charakterki, to po wstepnych ogledzinach- numer 1 jest bardziej "do przodu", numer dwa, troszke spokojniejsza, ale uczy sie, uczy ;o). numer dwa opiera lapy na moim ludzie, jesli wie, ze cos za to bedzie, numer 1 tylko szczeka i rzada ;o) obie sa dosc kumate i zabawowe, niestety gdy podchodza za blisko i dostaja ode mnie za duzo, wlacza sie do zabawy herszt bandy, i male sterroryzowane w poplochu umykaja do budy... domki, domki, gdzie jestescie? Quote
Neigh Posted September 19, 2007 Author Posted September 19, 2007 No bo warto dodać, że bidulki siedzą w "zbiorówce"..........a siły przebicia tam nie mają..... Quote
olifka Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Och jakie sliczne dziewczynki:loveu: Quote
Neigh Posted September 22, 2007 Author Posted September 22, 2007 Prawda? Dwie śliczne, rozrywkowe, młode panienki. Czasem mam wrażenie, że do schronisk to jacyś hmm niedowidzący przychodzą... Jak brałam Brombola ( moją suńkę) to patrzyłam tęsknie w ich stronę.......no ale pomyślałam młode, śliczne to zaraz dom znajdą..... A kto weźmie tego kołtuna ( moja psica). No i Brombolina się rozwala na kanapie.......a one kiblują. I gdzie tu pytam sprawiedliwość..... A teraz z uporem maniaka wszystkim tym bez których wtedy wyszłam.......szukam domu. Quote
schroniskoJozefow Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 wyłazić z boksu dziewxczeta! Quote
Neigh Posted September 25, 2007 Author Posted September 25, 2007 Mam nowe zjęcia:-) Byłam w niedzielę w schronie. Kurcze.......jakie one są śliczne:-). Jutro wstawię, bo mi się dziś już nie chce..... Quote
olifka Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Neigh napisał(a):Mam nowe zjęcia:-) Byłam w niedzielę w schronie. Kurcze.......jakie one są śliczne:-). Jutro wstawię, bo mi się dziś już nie chce..... No i gdzie te nowe fotki?:cool3: Quote
Neigh Posted September 28, 2007 Author Posted September 28, 2007 Wstawię, pamiętam, tylko nie mam ostatnio czasu, a jak wracam do domu to i sił......... Quote
Neigh Posted September 28, 2007 Author Posted September 28, 2007 O widziesz Lika świetny pomysł......mail mi szybciej chodzi - zaraz Ci wyślę. Strasznie zmeczona jestem, przepraszam.. Quote
lika Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 To czekam, jak tylko dojdą, to wstawiam. Quote
Recommended Posts