kinga Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Baster nie jest starym psem ani chorym jego życie nie było pasmem udręk jego historia nie jest dramatyczna nie został porzucony przez właścicieli ani wyrzucony z samochodu poza miastem nie trafił nawet do schroniska wiec nie jest jednym z dwustu psów patrzących błagalnie spoza krat a jednak Baster jest psem w wielkiej potrzebie dwa - trzy tygodnie temu zmarła jego pani moze nie byli najlepiej dobraną parą, bo ona staruszka, a on młody i silny ale ktoś był do niego przywiązany karmił go i rozmawiał z nim a Baster, choć nie chodził na długie spacery, żył w swoim bezpiecznym świecie u boku kochanego człowieka Baster teraz warunkowo przebywa w opuszczonym mieszkaniu zupełnie sam co drugi dzień ktoś go dokarmia ktoś pewnie wypuszcza na parę minut przed dom nie wiadomo, jak długo tak będzie i czy wkrótce niepotrzebny pies nie zacznie zawadzać o pomoc poprosił nas Marcin, którego babcia zmarła a który o Basterze opowiadał już dawno w zachwycie, że Baster jest super psem który brał go na wielokilometrowe przejażdżki rowerowe, po których Marcin padał, a Baster - wręcz przeciwnie niestety, Marcin prowadzi schronisko turystyczne w górach, a właściciele nie wyrazili zgody na wzięcie przez niego psa więc Baster pies bardzo radosny i aktywny siedzi w pustym domu zupełnie sam Quote
PaulinaT Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Swoją drogą - skąd ty taką wenę bierzesz o tej porze?? :hmmmm: Baster - odsłona druga: Quote
PaulinaT Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Kolejne odsłony Bastera... Cudny jest, musicie mi uwierzyć na słowo. Quote
PaulinaT Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 No i co?? Podoba się?? Ja przepadłam. Baster jest strasznie fajny... Quote
kinga Posted August 29, 2007 Author Posted August 29, 2007 jest cudny - ja go dopiero zobaczyłam na Paulinowych fotkach :crazyeye: - i zamarłam...:loveu: Baster ma 4 lata matka: bokserka ojciec: NN Quote
PaulinaT Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 [quote name='kinga']jest cudny - ja go dopiero zobaczyłam na Paulinowych fotkach :crazyeye: - i zamarłam...:loveu: Prawda?? :loveu: I na dobranoc - portretto Basterro: Z tego co mówił Marcin: Baster jest karny (widziałam) i przyjazny do psów (nie mogłam zweryfikować). Groźnie wygląda za płotem ale... cóż, wylewnie przywitał i mnie i moją mamę... :roll: Quote
PaulinaT Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 GoniaP napisał(a):No i co tu począć??? A kto mi przed chwilą kazał być optymistką??? :mad: Quote
GoniaP Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 PaulinaT napisał(a):A kto mi przed chwilą kazał być optymistką??? :mad: No szklanka zawsze jest do połowy pełna, a nie pusta.............. Quote
swan Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 rany, jaki piękny pręgowany Baster :loveu: kolejna historia o psie, który ma kłopot, bo właściciel przeszedł na drugą stronę...... już się zaczynam zastanawiać, kogo zobowiązać do opieki nad moim stadem jak na mnie przyjdzie czas:cool1: pod karą nie otrzymania spadku w razie niewywiązania się z obowiązku :mad: ;) to Baster mieszkał w jakimś małym mieszkaniu tak? czyli normalny zsocjalizowany pies, nie szczekający na każdy krok, nie demolujący ani nie brudzący.....piszecie, że nie jest agresywny wobec innych psów, najprawdopodobniej, bo niesprawdzone... ma już cztery lata , czyli akurat fajny wiek, że nie wyjdzie z niego nagle jakiś agresor, a jeszcze sporo lat można się cieszyć jego towarzystwem... on jest taki piękny, że teraz tylko potrzeba , żeby dużo osób go zobaczyło na pewno komuś wpadnie w serducho Quote
PaulinaT Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 Baster jest zsocjalizowany z miastem. Mieszka w mieszkaniu i nie widziałam w nim śladów zniszczeń, mimo że jest tam teraz większość doby zamknięty sam - ale podobno trzeba przed niem chować smycze bo je przegryza i roznosi niepochowane dokumenty... :roll: Porządniś :cool3: Do psów podbiega w przyjaznych zamiarach. Nie zaczepia tylko chce się bawić. Gdy ktoś go zaatakuje unika konfrontacji... Baster uwielbia bieg przy rowerze - to jest czasem problematyczne bo za nieznajomymi rowerami też biega :evil_lol: Do kotów nawet nie wykazuje agresji tylko olbrzymie zaintrygowanie. To są informace przekazane mi przez wnuka nieżyjącej właścicielki, Marcina. Marcin jak bywał w Poznaniu zajmował się Basterem - zabierał go na spacery, wielokilometrowe przejażdżki rowerem. Quote
Monia70 Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 Dzis wstał nowy dzień. Nowy czy kolejny dla Bastera???? Ale może dziś więcej osób go zobaczy. Jest naparwdę przesliczny. Pokarz sie światu Basterku !!!!!!!!! Quote
kinga Posted August 30, 2007 Author Posted August 30, 2007 PaulinaT napisał(a): - ale podobno trzeba przed niem chować smycze bo je przegryza i roznosi niepochowane dokumenty... :roll: Porządniś :cool3: . czyli właściwie można by go zatrudnić w charakterze sekretarki :hmmmm: halo haloooo... kto szuka rudowłosej sekretarki, która zamiast popijać kawkę - przegryza smycze? :lol: Quote
PaulinaT Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 Kinga - ciotka Justin888 podesle mi strony ogłoszeniowe na których umieszcza nasze zwierzaki i loginy. Będę to robić po raz puierwszy... więc prosze o wyrozumiałość i sugestie :roll: konstruktywna krytyka mile widziana :roll: Czy moge wykorzystać Twój text?? Quote
kinga Posted August 30, 2007 Author Posted August 30, 2007 PaulinaT napisał(a): Czy moge wykorzystać Twój text?? ALEŻ KOCHANA - wszystko co moje - jest twoje :lol: począwszy od tekstu - a skończywszy na kotecku :p Quote
PaulinaT Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 Trochę to kurna trwało... :shake: Ale jest! http://www.allegro.pl/show_item.php?item=239094065 :multi: Quote
kinga Posted August 30, 2007 Author Posted August 30, 2007 ciocia Paulina jest genialna :loveu: ślę wyrazy uznania - bo to jest debiut Pauliny na allegro :lol: Quote
PaulinaT Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 A dziękować dziękować - powiem szczerze, traumatyczne to doświadczenie z allegro... br! Ale pierwsze koty za płoty ;-) Quote
PaulinaT Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 Ciotka justin888 wstawiła nas też tutaj http://animalia.schronisko.net/adopcja7212-0.html - dziekujemy :Rose: Quote
PaulinaT Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 No i jesteśmy jeszcze na ale.gratka.pl i aaaby.pl. I to tyle co moge na razie... :shake: Quote
Recommended Posts