ha_dwa_o Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Modliszka84 a nie da się podejść do psa? Odpowiedzialny właściciel husky zdaje sobie sprawę z jego charakteru i albo przy obroży powinien mieć adresownik albo na obroży wypisany kontakt. Z drugiej strony z uwagi na to, że to modna rasa odpowiedzialnych właścicieli jest mało :( Może jakoś go odłowić? Quote
modliszka84 Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Ja psa osobiście nie widziałam. Znalazła go w weekend dziewczyna pracująca w pabianickim schroniska. Próbował go zawołać, podejśc, ale pies był nieufny bardzo. Nie dał do siebie dojśc ani tym bardziej sprawdzić obroży. Powarkiwał i uciekał. Pies był zadbany, nie wyglądał na takiego, który długo się błąkał. Ale chodził bez celu, kręcił się po okolicy. Quote
katya Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Modliszka, sprobuj zadzwonić pod ten numer co podałam. Quote
modliszka84 Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 dzwoniłam, to nie ten ten z ogłoszenia jest szaro-biały, niebieskie oczy, bez obroży Quote
Niewiasta_21 Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 [QUOTE] "Szanowni Państwo, W imieniu Łódzkiego Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami oraz Schroniska dla Zwierząt w Łodzi mam zaszczyt zaprosić do udziału we MSZY ŚWIĘTEJ która odbędzie się 13 października 2007 o godzinie 11:00 w kościele pod wezwaniem Św. Jana Chrzciciela w Kaźmierzu koło Lutomierska[/QUOTE] Wiem gdzie to jest,czy ktos sie bedzie wybierał? Quote
bellatriks Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Modliszka; na Psach Zaginionych ktoś chyba kiedyś zgubił czarnego husky w łódzkim. Quote
ruda76 Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 [quote name='modliszka84']w Rosanowie ok kilku dni błaką się piękny czarno-biały husky z niebieskimi oczami. Pies ma obrozę. Może ktos szuka?[/quote] Modliszka w Rosanowie ( tam mam działkę) od niedawna czyli sierpnia mieszka nowa rodzina i oni sprowadzili się z husky uciekinierem. Nie wiem czy to ten czy nie ale napewno ten im zwiewał bo wychodzili z nim na smyczy poza ogrodzeniem Quote
mulinka Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 w poniedziałek w cotygodniowym programie Cztery Łapy w telewizji Toya Kamila ze schroniska pokazywała małego cudnego psiaka Kajtka bez oczka macie może jego zdjęcie ? jest na stronie schroniska ? dostałam maila, że w biurze schroniska jest inna zagłodzona sunia, pogryziona, cytuję: [COLOR=green]ma 10 miesięcy, jest bardzo delikatna, została[/COLOR] [COLOR=green]umieszczona z dorosłymi dużymi sukami w boksie, które przez tygodnie[/COLOR][COLOR=green] nie dopuszczały jej do jedzenia (ma na ciele zresztą mnóstwo ran po[/COLOR] [COLOR=green]pokąsaniu) i nikt z opiekunów nie zwrócił na nią uwagi, dopiero ja w[/COLOR] [COLOR=green]ubiegłym tygodniu zauważyłam ją na skraju śmierci głodowej zwiniętą w[/COLOR] [COLOR=green]kulkę w boksie :/ ponieważ nie jest śliczniutką kruszynką jak ta z[/COLOR] [COLOR=green]gazety (po którą już zresztą jest kolejka) jej przyszły los jest[/COLOR] [COLOR=green]nieznany, prawdopodobnie trafi na boksy po dojściu do prawidłowej[/COLOR] [COLOR=green]wagi, gdzie albo znów wróci do poprzedniego stanu albo zostanie[/COLOR] [COLOR=green]zagryziona[/COLOR] [COLOR=green]tym bardziej o niej piszę, gdyż jej los bardzo leży mi na sercu, cały[/COLOR] [COLOR=green]czas się nią teraz opiekuję, to wspaniały psiak, niesamowicie łagodny[/COLOR] [COLOR=green]i lgnący do ludzi, uwielbia bawić się zabawkami. [COLOR=Black] możecie tej suni zrobić zdjęcie ? [/COLOR] [/COLOR] Quote
szajbus Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 Podnosze prośbę mulinki. Tej suni trzeba koniecznie pomóc! Quote
Szyszka Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Mulinko ja mam zdjęcia, ale nie wiem czy moge ich użyć, ze względu na prawa autorskie.... mimo wszystko spróbuje. Co ma być to będzie. [IMG]http://img254.imageshack.us/img254/4826/dscf8632pj8.jpg[/IMG] [IMG]http://img186.imageshack.us/img186/2250/dscf8633qv6.jpg[/IMG] [IMG]http://img186.imageshack.us/img186/1021/dscf8636iz7.jpg[/IMG] [IMG]http://img172.imageshack.us/img172/1103/dscf8630ty2.jpg[/IMG] Quote
katya Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 A już była taka jakaś msza, chyba w Łodzi. Quote
hanka456 Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Przypominam Karmela , on tak dlugo mieszka w schronisku, pysk mu posiwiał, a domu jak nie ma tak nie ma. Quote
Szyszka Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Cioteczki taka śliczność jest w zgierskim Medorku: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=7726051#post7726051[/URL] Quote
hanka456 Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Przed chwila zaalarmowała Bunia. Jest pilna potrzeba. Pies w zagrożeniu życia. Groźba zabicia młotkiem. Znowu patologia. Piękna, młoda sunia, amstaffka, łagodna w stosunku do ludzi i zwierząt potrzebuje natychmiast pomocy. Mieszka w rodzinie alkoholoka, człowieka, który odsiedział 15 letni wyrok za zabicie czlowieka. Bije zwoja żonę, sunia staje w jej obronie, sąsiedzi interweniuja, biegna jak zwykle do tych osób, które całe serce oddaja zwierzętom Buni, z prośba o pomoc. NATYCHMIASTOWĄ. facet nie będzie miał skrupółów, co to dla niego zabic psa, tę kurwę jak się wyraził. POMOCY, POMOCY!!!!!!!!!!!!! Kto może dać choćby tymczas? Telefon do Buni: (42) 683 10 07 kom. 501 267 964 Quote
hanka456 Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Hallo, Hallo, gdzie jesteście Dogomaniacy??????? Quote
Kar0la Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Co za drań!!! Haniu może załóż nowy wątek z alarmującym tytułem, więcej osób zajrzy. Quote
hanka456 Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Właśnie w takim celu to napisałam, on ją już chciał wywalic albo po prostu zabić, ona nie ma czasu . Zdjecia ja dzisiaj nie mogę ich zrobic, bo zaraz wyjeżdżam do schroniska. Czy zdjęcia są na pewno konieczne w sytuacji ratującej zycie. przecież mozna zaufać Buni, gdy mówi, ze slicznai nie snadardowa. Quote
Niewiasta_21 Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 No włąsnie,dziewczyny jesli macie miejsce to szybko ja zabierzcie!! Quote
Niewiasta_21 Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 A ja jeszcze przypomne tego psiaka: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=84001[/URL] Jesli do piątku nie znajdzie sie dom,to pies trafi do schroniska na Kosodrzewiny!! A tam jest juz wystarczająco duzo psiaków. Pomocy!! Quote
mulinka Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 może dopiszcie sobie w podpisach o tej amstaffce Quote
mulinka Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 [quote name='hanka456']Przed chwila zaalarmowała Bunia. Jest pilna potrzeba. Pies w zagrożeniu życia. Groźba zabicia młotkiem. Znowu patologia. Piękna, młoda sunia, amstaffka, łagodna w stosunku do ludzi i zwierząt potrzebuje natychmiast pomocy. Mieszka w rodzinie alkoholoka, człowieka, który odsiedział 15 letni wyrok za zabicie czlowieka. Bije zwoja żonę, sunia staje w jej obronie, sąsiedzi interweniuja, biegna jak zwykle do tych osób, które całe serce oddaja zwierzętom Buni, z prośba o pomoc. NATYCHMIASTOWĄ. facet nie będzie miał skrupółów, co to dla niego zabic psa, tę kurwę jak się wyraził. POMOCY, POMOCY!!!!!!!!!!!!! Kto może dać choćby tymczas? Telefon do Buni: (42) 683 10 07 kom. 501 267 964[/quote] podnoszę bo sprawa jest bardzo pilna !!! Quote
bunia Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Sunia już bezpieczna,dzięki różnym zbiegom okoliczności i przypadków:loveu: Dziękuję łódzkim bullomaniakom za tak szybki ratunek dla suni:loveu: Quote
andzia69 Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 [quote name='bunia']Sunia już bezpieczna,dzięki różnym zbiegom okoliczności i przypadków:loveu: Dziękuję łódzkim bullomaniakom za tak szybki ratunek dla suni:loveu:[/quote] o matko bunia - super!!!! ale rozumiem, że trzeba jej szukac domu - tak??? a ja wczoraj dostałam telefon - ludzie wyjeżdżają do Anglii i jak pies ast 3,5 letni z rodowodem nie znajdzie domu to idzie do odstrzału - dosłownie:placz: tych ludzi to już calkiem pop..iło:angryy: Quote
Recommended Posts