Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Modliszka84 a nie da się podejść do psa? Odpowiedzialny właściciel husky zdaje sobie sprawę z jego charakteru i albo przy obroży powinien mieć adresownik albo na obroży wypisany kontakt. Z drugiej strony z uwagi na to, że to modna rasa odpowiedzialnych właścicieli jest mało :( Może jakoś go odłowić?

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja psa osobiście nie widziałam. Znalazła go w weekend dziewczyna pracująca w pabianickim schroniska. Próbował go zawołać, podejśc, ale pies był nieufny bardzo. Nie dał do siebie dojśc ani tym bardziej sprawdzić obroży.
Powarkiwał i uciekał.

Pies był zadbany, nie wyglądał na takiego, który długo się błąkał. Ale chodził bez celu, kręcił się po okolicy.

Posted

[QUOTE] "Szanowni Państwo,
W imieniu Łódzkiego Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami oraz Schroniska dla Zwierząt w Łodzi mam zaszczyt zaprosić do udziału
we MSZY ŚWIĘTEJ
która odbędzie się 13 października 2007 o godzinie 11:00
w kościele pod wezwaniem Św. Jana Chrzciciela w Kaźmierzu koło Lutomierska[/QUOTE]

Wiem gdzie to jest,czy ktos sie bedzie wybierał?

Posted

[quote name='modliszka84']w Rosanowie ok kilku dni błaką się piękny czarno-biały husky z niebieskimi oczami. Pies ma obrozę.

Może ktos szuka?[/quote]

Modliszka w Rosanowie ( tam mam działkę) od niedawna czyli sierpnia mieszka nowa rodzina i oni sprowadzili się z husky uciekinierem.
Nie wiem czy to ten czy nie ale napewno ten im zwiewał bo wychodzili z nim na smyczy poza ogrodzeniem

Posted

w poniedziałek w cotygodniowym programie Cztery Łapy w telewizji Toya
Kamila ze schroniska pokazywała małego cudnego psiaka Kajtka bez oczka
macie może jego zdjęcie ? jest na stronie schroniska ?

dostałam maila, że w biurze schroniska jest inna zagłodzona sunia, pogryziona, cytuję:
[COLOR=green]ma 10 miesięcy, jest bardzo delikatna, została[/COLOR]
[COLOR=green]umieszczona z dorosłymi dużymi sukami w boksie, które przez tygodnie[/COLOR][COLOR=green]
nie dopuszczały jej do jedzenia (ma na ciele zresztą mnóstwo ran po[/COLOR]
[COLOR=green]pokąsaniu) i nikt z opiekunów nie zwrócił na nią uwagi, dopiero ja w[/COLOR]
[COLOR=green]ubiegłym tygodniu zauważyłam ją na skraju śmierci głodowej zwiniętą w[/COLOR]
[COLOR=green]kulkę w boksie :/ ponieważ nie jest śliczniutką kruszynką jak ta z[/COLOR]
[COLOR=green]gazety (po którą już zresztą jest kolejka) jej przyszły los jest[/COLOR]
[COLOR=green]nieznany, prawdopodobnie trafi na boksy po dojściu do prawidłowej[/COLOR]
[COLOR=green]wagi, gdzie albo znów wróci do poprzedniego stanu albo zostanie[/COLOR]
[COLOR=green]zagryziona[/COLOR]
[COLOR=green]tym bardziej o niej piszę, gdyż jej los bardzo leży mi na sercu, cały[/COLOR]
[COLOR=green]czas się nią teraz opiekuję, to wspaniały psiak, niesamowicie łagodny[/COLOR]
[COLOR=green]i lgnący do ludzi, uwielbia bawić się zabawkami.

[COLOR=Black] możecie tej suni zrobić zdjęcie ? [/COLOR]
[/COLOR]

Posted

Mulinko ja mam zdjęcia, ale nie wiem czy moge ich użyć, ze względu na prawa autorskie....
mimo wszystko spróbuje. Co ma być to będzie.
[IMG]http://img254.imageshack.us/img254/4826/dscf8632pj8.jpg[/IMG]

[IMG]http://img186.imageshack.us/img186/2250/dscf8633qv6.jpg[/IMG]

[IMG]http://img186.imageshack.us/img186/1021/dscf8636iz7.jpg[/IMG]

[IMG]http://img172.imageshack.us/img172/1103/dscf8630ty2.jpg[/IMG]

Posted

Przed chwila zaalarmowała Bunia. Jest pilna potrzeba. Pies w zagrożeniu życia. Groźba zabicia młotkiem.
Znowu patologia.
Piękna, młoda sunia, amstaffka, łagodna w stosunku do ludzi i zwierząt potrzebuje natychmiast pomocy. Mieszka w rodzinie alkoholoka, człowieka, który odsiedział 15 letni wyrok za zabicie czlowieka. Bije zwoja żonę, sunia staje w jej obronie, sąsiedzi interweniuja, biegna jak zwykle do tych osób, które całe serce oddaja zwierzętom Buni, z prośba o pomoc. NATYCHMIASTOWĄ. facet nie będzie miał skrupółów, co to dla niego zabic psa, tę kurwę jak się wyraził.

POMOCY, POMOCY!!!!!!!!!!!!! Kto może dać choćby tymczas?

Telefon do Buni: (42) 683 10 07 kom. 501 267 964

Posted

Właśnie w takim celu to napisałam, on ją już chciał wywalic albo po prostu zabić, ona nie ma czasu .
Zdjecia ja dzisiaj nie mogę ich zrobic, bo zaraz wyjeżdżam do schroniska.
Czy zdjęcia są na pewno konieczne w sytuacji ratującej zycie. przecież mozna zaufać Buni, gdy mówi, ze slicznai nie snadardowa.

Posted

A ja jeszcze przypomne tego psiaka:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=84001[/URL]
Jesli do piątku nie znajdzie sie dom,to pies trafi do schroniska na Kosodrzewiny!! A tam jest juz wystarczająco duzo psiaków. Pomocy!!

Posted

[quote name='hanka456']Przed chwila zaalarmowała Bunia. Jest pilna potrzeba. Pies w zagrożeniu życia. Groźba zabicia młotkiem.
Znowu patologia.
Piękna, młoda sunia, amstaffka, łagodna w stosunku do ludzi i zwierząt potrzebuje natychmiast pomocy. Mieszka w rodzinie alkoholoka, człowieka, który odsiedział 15 letni wyrok za zabicie czlowieka. Bije zwoja żonę, sunia staje w jej obronie, sąsiedzi interweniuja, biegna jak zwykle do tych osób, które całe serce oddaja zwierzętom Buni, z prośba o pomoc. NATYCHMIASTOWĄ. facet nie będzie miał skrupółów, co to dla niego zabic psa, tę kurwę jak się wyraził.

POMOCY, POMOCY!!!!!!!!!!!!! Kto może dać choćby tymczas?

Telefon do Buni: (42) 683 10 07 kom. 501 267 964[/quote]

podnoszę bo sprawa jest bardzo pilna !!!

Posted

Sunia już bezpieczna,dzięki różnym zbiegom okoliczności i przypadków:loveu:
Dziękuję łódzkim bullomaniakom za tak szybki ratunek dla suni:loveu:

Posted

[quote name='bunia']Sunia już bezpieczna,dzięki różnym zbiegom okoliczności i przypadków:loveu:
Dziękuję łódzkim bullomaniakom za tak szybki ratunek dla suni:loveu:[/quote]

o matko bunia - super!!!! ale rozumiem, że trzeba jej szukac domu - tak???

a ja wczoraj dostałam telefon - ludzie wyjeżdżają do Anglii i jak pies ast 3,5 letni z rodowodem nie znajdzie domu to idzie do odstrzału - dosłownie:placz:

tych ludzi to już calkiem pop..iło:angryy: