Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dołączam się do podziękowań dla Pani z Fundacji niemieckiej i dla Fundacji oczywiście. Ta iskra nadziei, która błysnęła w tej chwili jest bardzo cenna dla tych psiaków, które tak długo czekają i jest bardzo cenna dla nas, którzy z całej mocy staramy sie odmienić ich los.
Tak bardzo trudno jest o domy dla nich. Czasem wydaje sie, że jest to niewykonalne, że przerasta nasze sily, ale w tym najgorszym momencie pojawia się światełko.
Trzymajmy kciuki.

Ruter jest tak ładny, że każdy kto go widzi mysli, on znajdzie dom, zajmijmy się inna "bidą", a on czeka..... tak długo czeka. Bardzo sie boję....., ale to mądry pies, on wie, jaknalezy się zachowywać aby przetrwać.

Powiem coś innego, jakby nie w temacie, ale o madrości i sprycie psów.
Dziś z moim osobistym "potworem" musiałam wjechać na piętro schodami ruchomymi, trochę się bałam, ale "obywatel" wykazał sie nadzwyczajną inteligencją wszedł odważnie na schody, stanął poprawnie, a na końcu podskoczył zeskakując dzielnie i spojrzał na mnie zwycięsko. Byłam dumna!

Posted

A oto pies który mnie zauroczył i przypomniał moje początki w schronie.
Czy on nie wygląda jak Rada tylko uszy ma jeszcze śmieszniejsze.
Ten pies nie da mi spokoju jest jeszcze śmieszniejszy od swego poprzednika i tak samo zachłanny na pieszczoty

Posted

A ja troche nietypowo...

Prawdopodobnie w tym tygodniu (chcialabym jak najszybciej) bede jechac do Katowic ze sznaucerka Mają z mojego podpisu bo czeka na nia domek.

Ze względu na to, że nie moge w taką droge jechac sama z psem szukam towarzystwa :oops:
Moze ktos ma wolny dzien i chciałby sie przejechać ....?

Posted

[quote name='Moriaaa']BARDZO PROSZĘ O POMOC!!!!!
SYTUACJA KRYTYCZNA!!!!

http://www.blog.niechcianeizapomniane.org/index.php/13-kotow-2-psy-i-czas-do-15-pazdziernika-sytuacja-krytyczna/

Nie mają jeszcze wątku na dogo..wczoraj wróciłam z tego miejsca w środku nocy....collak już ma tymczas..została sunia i 13 kotów!!!!

tutaj jest wątek na dogomanii:
http://dogomania.pl/forum/showthread.php?p=7186716#post7186716

Posted

hanka456 napisał(a):

Fundacja Niechciane i Zapomniane SOS dla Zwierząt ma jeden przewspanialy domek tymczsowy, na którego pomoc może liczyć w każdej chwili , o każdej porze dnia i nocy. Mamy tam kilku naszych podopiecznych. którzy szukaja domku stałego, kochającego i ostatniego. Jednak zbliza się zima, a zimy jak to zimy, bywają chłodne i głodne. Krótko.... dla duzych, naszych psów, czasem dość kłótliwych, a czsem wystraszonych, potrzebujemy na zime choć trzy budy.
Wielka prośba o pomoc, choc trzy budy pomożcie nam kochani DOGOMANIACY wybudowac.
Dla dobrowolnych wpłat podajemy nasze konto:
BANK PKO BP 22102034080000490201742246

93-161 Łódź, Naruszewicza 15/179

może ktoś mógłby zrobić mały bannerek z prośbą o pomoc ?

Posted

Ciotki,
dziś do magdy801 zadzwoniła kobieta, nie Polka, bardzo możliwe, że Azjatka, że chce obojętne jakiego psa do domu, podkreślała, że za darmo i że jak będzie więcej psów za darmo, to weźmie.
tel. 785 973 638 mail:[email protected]

Wygląda to podejrzanie.

Posted

szajbus napisał(a):
Moze też jestem zbyt podejrzliwa, ale coś mi tu nie gra

Rzeczywiście, coś nie tak.
Za darmo, obojętnie jakie i w jakiej ilości...

A nuż przerobi wszystkie na mięso? :diabloti: I poda w jakiejś wietnamskiej knajpce? :shake:

Posted

bellatriks napisał(a):
Rzeczywiście, coś nie tak.
Za darmo, obojętnie jakie i w jakiej ilości...

A nuż przerobi wszystkie na mięso? :diabloti: I poda w jakiejś wietnamskiej knajpce? :shake:

też od razu pomyślałam o sajgonkach... w łodzi w knajpie przy makro była już taka afera.

Posted

ciapuś napisał(a):
A oto zdjęcia na zamówienie dla Cioteczki Szajbusa
pies ma inny numer(1070)niż na stronie(2922),ale moim zdaniem to ten sam pies

to zupełnie inny pies, ten jest w schronisku od niedawna, a poprzedni dawno znalazł dom