Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 739
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

najpierw zgnije, potem zdechnie...taka prawda...chyba że...hmmm...nooo niech mnie natchnie, niech mnie natchnie...niech dadza mi już upragnioną pracę, żebym czuła się bezpieczna, stabilna...
a wtedy może akcja reklamowa na miarę Hektora? skoro on znalazł dom...wierzę, że każdy pies znajdzie

Posted

wellington,ona była bezcenna.

kosztowała tyle co papier do drukarek,tusz. Plus czas ludzi, ich checi.Ale to wszystko nie znalazłoby domu Hektorowi,nawet chocby wydano mnostwo kasy na najlepszy papier i najdroższy tusz i chocby płacono przyjaciołom Betbet i jej samej za czas spedzony na naklejaniu.
Bo dom Hektorowi znalazlo ich serce i przeświadczenie,ze robia to dla tego psa,bo tak dyktuje serce.Nie bo ktoś im płaci,czy każe.

Posted

brazowa1 napisał(a):
wellington,ona była bezcenna.

kosztowała tyle co papier do drukarek,tusz. Plus czas ludzi, ich checi.Ale to wszystko nie znalazłoby domu Hektorowi,nawet chocby wydano mnostwo kasy na najlepszy papier i najdroższy tusz i chocby płacono przyjaciołom Betbet i jej samej za czas spedzony na naklejaniu.
Bo dom Hektorowi znalazlo ich serce i przeświadczenie,ze robia to dla tego psa,bo tak dyktuje serce.Nie bo ktoś im płaci,czy każe.

Brazowa, ja mialam na mysli allegro, ogloszenia w gazetach i.t.p.
Oczywiscie ze bez checi i bez serca - te, jak sama piszesz, sa bezcenne - nici by z tego byly.

Posted

Wellington nie był a droga ale czasochłonna i wymagająca współpracy kilku osób. Plakatowanie lecznic, wyróżnione ogłoszenia, dokładne opisanie historii i charakteru Hektora.
Do takiej akcji trzeba natchnienia, objawienia, powera. Szpic zasługuje na coś podobnego. Z tej drużyny, którą poznałam na początku dogo większość psów odeszła lub znalazła domy. Został on, Bajek, Alaska, pewnie jakiś jeszcze...pogubiłam te wątki, bo nowe dogo mnie denerwuje.

Jeszcze trochę, jeszcze trochę przyjacielu bo u mnie dalej czarna dziura. A z czarnej dziury ciężko pomagać innym.

• 2 weeks later...
Posted

brazowa1 napisał(a):
juz nie piekny,wiek robi swoje

Temat wieku juz byl przerabiany, pamietasz :roll:

Trzeba kogos szukac ze slaboscia do przystojnych szpakowatych facetow a la George Clooney :evil_lol:
Ten im starszy tym bardziej rasowy :gent:

Posted

Hm...

Dobre uczynki do nas wracają, prawda? Hektor? Chciałeś pomóc Szpicowi, co? Jezu, jak Ty strasznie musiałeś chcieć skoro sprawiłeś, że spośród takiej rzeszy kandydatów...
Obiecałam. Napisałam wyraźnie, na stronie 71, że jeśli mnie natchnie, jeśli dostanę pracę to zrobię wszystko, żeby Szpic znalazł dom. I zrobię.

Pierwsza wypłata będzie nieprędko ( o ile mnie wcześniej nie wyleją), a dopiero wtedy mogę zaszaleć z drukowaniem kolorowych plakatów. Ale już zacznę obmyślać co i jak, przygotowywać materiały. Każda minuta prze dkomputerem teraz to katorga, bo całe dnie przed nim ślęczę... więc dajcie mi czas.

Szpicu, daj mi czas, proszę. Hektor? Wiem, Ty wiesz co to znaczy czekać. Ale warto było, prawda?

Posted

Betbet, ja to cienka jestem w takich akcjach, ale dla Szpica obiecuję, że wydrukuje plakaty. Więc kosztami się nie przejmuj i tylko opracuj to logistycznie :)

Posted

te,ciotka ;) ja czytam .
Juz sie odzywam.Do mnie,do mnie,tylko prosze nie ma ulicach i przestankach,bo raz juz mandacik zapłaciłam :)

Betbet,wybacz za opieszalstwo,najgorzej,jak odpisanie SMSa odkladam na poźniej.