brazowa1 Posted August 26, 2007 Posted August 26, 2007 Jego oficjalne,kartotekowe imie to "Szpic" i cos szpicowatego w sobie ma.Jest to kula futra (w bardzo dobrym gatunku) na jamniczych łapkach.Nie widac podwozia.Obecnie ma ogolony brzuszek,wiec łapki sa w jakikolwiek sposob widoczne.Bardzo dekoracyjny pies,zarowno moje wrazenie,jak i innej wolontariuszki bylo,ze to pies,ktory po odpowiednim wypielegnowaniu bedzie robił wspaniałe wrazenie. A charakter?"Kanapa" w boksie jest pograzony w marazmie.Lezy w jednym miejscu,nie wchodzi w konflikty z psami,jest zobojetniały.Ale niech tylko pojawi sie mozliwosc spaceru-pies podskakuje na krotkich łapkach,poszczekuje przynaglajaco z radosci,nagle staje sie innym psem!Tylko,ze mozliwosc krotkiego spaceru ma raz na tydzien...coz to jest dla psa,ktory pamieta,jak pachnie trawa i drzewa w parku :( "Kanapa" miał kiedys dom.Przez 5 lat swojego zycia byl czyims ukochanym przyjacielem.Od 3 lat jego domem jest schronisko.Szanse na adopcje maleja z kazdym rokiem.Obecnie ma 8 lat i chciałby w koncu opuscic swoj boks i zamieszkac z kims,kto bedzie go codziennie prowadzac na spacer.Nie jest to pies aktywny-nikogo nie umeczy długimi spacerami. Nie bedzie problemow z pielegnacja siersci-to taki gatunek,ktory sie nie kołtuni i nie łatwo pielegnuje. Kto chce przemiła "Kanape"? Quote
deedee77 Posted August 26, 2007 Posted August 26, 2007 A to Kanapa. Ma kupę pięknego futra i jest sympatycznym pieskiem(choć cieszy się chrapliwie;)) Słodki mały michu.... Quote
akucha Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 :lol: :loveu: :lol: :loveu: :lol: :loveu: :lol: Patrze i patrzę... Gdyby nie uszy, to byłby zupełnie jak Pynia o jakieś 5 kilogramów starsza :evil_lol: Tak, on zdecydowanie w moim typie jest. Już ukradłam fotki, zaraz to cudo pójdzie do ogłoszeń! Quote
akucha Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Zagladaj cie tu cioteczki, podziwiajcie cudo!!!! Quote
Maupa4 Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 ja byłam tu już wczoraj ... :oops: jak go zobaczyłam to pierwsza myśl - gruba Pyńka - aż musiałam naocznie sprawdzić ... nie da się ukryć - gruuuba Pyńka :razz: Quote
akucha Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Pynia dłuższa nieco, ale podobni sa... ;) Leć maluchu wysoko, niech ktoś cie pokocha!!! Quote
akucha Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Nabijasz się z ciotek :obrazic: Szukamy domu!!!! Quote
deedee77 Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 Rzeczywiście Pyniowaty!!!!Może to braciszek od innego tatusia????;) Quote
akucha Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 Pynia pierwiastka jest!!!! :p Komu takiego puszystego pieska? Quote
kaerjot Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 Ciotka, co Ty wygadujesz. Mówi się przeca pierwiastek. No chyba, że miałaś całkę na myśli. Quote
brazowa1 Posted August 30, 2007 Author Posted August 30, 2007 hehehehhehehe,hihihihihihih Akuszko,a skad ta pewnosc? Kanapa,gruby jak larwa,pogonil kota Lalusiowi.Lalus ,mlodziak i chudzielec byl upierdliwy i dokuczliwy,to go kanapa troche skotlowal,bezkrwawo,ale na tyle skutecznie,zeby Lalus zostal w trybie natychmiastowym zabrany z jego wybiegu. Zaimponowal mi-myslałam,ze on tylko lezec i spac potrafi. Quote
akucha Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 brazowa1 napisał(a):hehehehhehehe,hihihihihihih Akuszko,a skad ta pewnosc? A miziam codziennie, miętolę to brzuszysko, to wiem! Nawet cycuchów nie ma tylko takie tam piegi. Cnotka ona i już :lol: A Kanapa się nie podoba? Przeciez to takie kurduplątko do kochania jest! Quote
akucha Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Komu Kanapulca???? No kto pokocha uroczego malca? Quote
akucha Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Słodka malizna taka. Kto pokocha, kto do domu zabierze??? Quote
brazowa1 Posted September 10, 2007 Author Posted September 10, 2007 właśnie jego urok polega na tym,ze to nie jest malizna,to calkiem pokazny piesek na krotkich kończynach. Ciekuje z całego serca za przeklejenie go na stałe w ogloszeniach 3miejskich. Quote
akucha Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 Wiola... Myslałam, że ona mały... To nic jest taki uroczy :loveu: Komu takiego poduszkowca? Quote
brazowa1 Posted September 11, 2007 Author Posted September 11, 2007 to tak z 20 kilo na krotkich łapach bedzie. Quote
Recommended Posts