Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jego oficjalne,kartotekowe imie to "Szpic" i cos szpicowatego w sobie ma.Jest to kula futra
(w bardzo dobrym gatunku) na jamniczych łapkach.Nie widac podwozia.Obecnie ma ogolony brzuszek,wiec łapki sa w jakikolwiek sposob widoczne.Bardzo dekoracyjny pies,zarowno moje wrazenie,jak i innej wolontariuszki bylo,ze to pies,ktory po odpowiednim wypielegnowaniu bedzie robił wspaniałe wrazenie.
A charakter?"Kanapa" w boksie jest pograzony w marazmie.Lezy w jednym miejscu,nie wchodzi w konflikty z psami,jest zobojetniały.Ale niech tylko pojawi sie mozliwosc spaceru-pies podskakuje na krotkich łapkach,poszczekuje przynaglajaco z radosci,nagle staje sie innym psem!Tylko,ze mozliwosc krotkiego spaceru ma raz na tydzien...coz to jest dla psa,ktory pamieta,jak pachnie trawa i drzewa w parku :(
"Kanapa" miał kiedys dom.Przez 5 lat swojego zycia byl czyims ukochanym przyjacielem.Od 3 lat jego domem jest schronisko.Szanse na adopcje maleja z kazdym rokiem.Obecnie ma 8 lat i chciałby w koncu opuscic swoj boks i zamieszkac z kims,kto bedzie go codziennie prowadzac na spacer.Nie jest to pies aktywny-nikogo nie umeczy długimi spacerami.
Nie bedzie problemow z pielegnacja siersci-to taki gatunek,ktory sie nie kołtuni i nie łatwo pielegnuje.
Kto chce przemiła "Kanape"?

• Replies 739
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:lol: :loveu: :lol: :loveu: :lol: :loveu: :lol:

Patrze i patrzę... Gdyby nie uszy, to byłby zupełnie jak Pynia o jakieś 5 kilogramów starsza :evil_lol:
Tak, on zdecydowanie w moim typie jest. Już ukradłam fotki, zaraz to cudo pójdzie do ogłoszeń!

Posted

ja byłam tu już wczoraj ... :oops:
jak go zobaczyłam to pierwsza myśl - gruba Pyńka - aż musiałam naocznie sprawdzić ... nie da się ukryć - gruuuba Pyńka :razz:

Posted

hehehehhehehe,hihihihihihih
Akuszko,a skad ta pewnosc?

Kanapa,gruby jak larwa,pogonil kota Lalusiowi.Lalus ,mlodziak
i chudzielec byl upierdliwy i dokuczliwy,to go kanapa troche skotlowal,bezkrwawo,ale na tyle skutecznie,zeby Lalus zostal w trybie natychmiastowym zabrany z jego wybiegu.
Zaimponowal mi-myslałam,ze on tylko lezec i spac potrafi.

Posted

brazowa1 napisał(a):
hehehehhehehe,hihihihihihih
Akuszko,a skad ta pewnosc?

A miziam codziennie, miętolę to brzuszysko, to wiem! Nawet cycuchów nie ma tylko takie tam piegi. Cnotka ona i już :lol:

A Kanapa się nie podoba? Przeciez to takie kurduplątko do kochania jest!

Posted

właśnie jego urok polega na tym,ze to nie jest malizna,to calkiem pokazny piesek na krotkich kończynach.
Ciekuje z całego serca za przeklejenie go na stałe w ogloszeniach 3miejskich.