Jump to content
Dogomania

SCHRONISKO ELBLĄG-Psy do adopcji: POST NR 1, NR 4.Miejsca na 80,a psów 220! Pomocy!

Recommended Posts

• Replies 12.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny , przypomnijcie mi jutro abym trochę podzwoniła po domach (Bolek, sunia od pani zakonnicy, Alienka) Będziemy spokojniejsze, mimo tego, że ludzie kłamią nas na potęgę..

Posted

Wiesz Gosiu w zęby jej zaglądałąm, ale na Boga nie pamiętam... Myślę, że kilku letnie (cos kolo 4) bo gdyby były w złym stanie, lub bardzo dobrym to na bank bym zapamiętała ( takie skrajności łatwiej wchodzą do glowy)

Posted

Dzisiaj był uroczysty dzień w schronisku :) Nie mogłam z Wami świętować, za co bardzo przepraszam.
Cieszę się ogromnie i jestem Wam bardzo wdzięczna, że w tej nie zbyt wesołej robocie potraficie siebie tak szanować, wyłapywać dobre chwile i być razem.

Gosiu (malkawil), pracusiu Ty nasz kochany!!! Życzę Ci samych szczęśliwych chwil, życzę Ci, by to o czym marzysz się spełniło i to co kochasz Twoim było!!! Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!

Dla Ciebie:

Posted

Nie pisałam wcześniej, bo bałam się, że coś może pójść nie tak z tą adopcją, ale minął już prawie tydzień i myślę, że już wszyscy możemy cieszyć się, iż do fajnego domu poszła Czika!!!
Przez ostatnich kilka dni nowy dom znalazła też Roma, Młynek, mała Mimi, Mamba, Beryl, kilka szczeniaków i kilka kotów.

Co do wieści z domów naszych piesków, ja spotkałam parę dni temu w mieście Miki, adoptowaną przez zakonnicę, Marlena Gaję, adoptowaną przez miłych starszych ludzi, a Patrycja Bolka, adoptowanego przez znane już wszystkim (ze zdjęć) małżeństwo. Wszyscy są zadowloeni ze swoich podopiecznych.

Dostałam też maila od mojej przyjaciółki, której siostra adoptowała kilka miesięcy temu naszego kochanego Bratka/Połamańca. Pisze tak:

"Piesek od Ciebie ze schroniska jest po prostu cudowny. Taki jest smieszny, ze nie moge. Rozrabiaka z niego i straszny spioch. Jego ulubiona pozycja to wylegiwanie sie na grzbiecie z lapami na oczach :) Taki z niego pies obronny, ze jak w nocy otwieralismy drzwi to sie nawet nie obudzil, chociaz jego legowisko jest kolo drzwi :) Jak schodzilam na dol o 9 rano to jeszcze spal i robil mine, jakby sie obrazil, ze ktos go smie budzic tak wczesnie :) Super jest. Ulubieniec rodziny. Traktuja go jak dziecko, a rodzice jak wnuczka :)"

Posted

Super kiedy takie fajne psiaki idą do domów, a jeszcze lepiej kiedy wiadomo, że wszystko u nich układa się dobrze!
Świetnie, że Bratek taki domownik ^^ super trafił nie ma co! A w tym tygodniu postaram się dowiedzieć, co u Ignasia! ;)

Posted

Sunia na zdjęciu to Sekta. Myszowata - średnia, wystraszona. Jednak garnie się do człowieka. Na pewno nie do małych dzieci, na strach reaguje zębami - sama poczułam.
Ramzes mieszka przy budzie. Na spacerach ostoja spokoju i miłości. Wielki misiek, jeszcze nie wykastrowany. Do suczek nic nie ma, na biegające biurowe suki w ogóle nie reaguje, a na chłopaków... Cóż obok jest boks z panami i zależy. Jak przy nim stoje to na nich czasem warknie, ale gdy odchodze zapomina o ich istnieniu. Jednak jak było by w bezpośrednim starciu chyba nie wiadomo.
Gosiu, czy jest inaczej i jestem niedoinformowana?

Posted

No dobra, to ja wrzucę zdjęcia tej suńki z 1. Niestety nie mogłam jej złapać, bo jest troszkę nieśmiała. Obroży bardzo się bała a jak chciałam ją złapać to mi zmykała, więc zdjęcia zrobiłam w boksie.

kijowe jak dzwon te zdjęcia :< może ktoś jeszcze podejmie się wyzwania?

Posted

troche smuciorka, ale jak posiedziałam dłużej w boksie to nabrała troche odwagi i przychodziła się popieścić. ale złapać się nie dała.

Posted

Ciężko się wydaje tymczasy, razem ze zwierzętami oddajemy cząstkę serca. Mojego Parszywka też mi będzie żal i dumam co by tu nakłamać Tz-towi .Chyba sie udało z kotką bez oka ale z Parszywkiem będzie trudno.

Posted

Pani Basiu, bardzo ciężko jest oddawać tymczasy, bo chociaż człowiek powtarza sobie, że to nie jest twój pies/kot to i tak się przywiązuje. Ja do tej pory oglądam zdjęcia swoich byłych tymczasów ze schroniska i z ulicy, chociaż jest to troche masochistyczne :)