Jump to content
Dogomania

SCHRONISKO ELBLĄG-Psy do adopcji: POST NR 1, NR 4.Miejsca na 80,a psów 220! Pomocy!

Recommended Posts

• Replies 12.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj naprawdę i pogoda nam sprzyjała, i wolontariuszy było dużo. Wiele psów wyszło na spacer, chociażby Ruda Stopa, Molly, Brygida, Meganka, Sonia, Dusza, Brunon, Tito, no, a między innymi też Działka, którą zabrałam na długi, wyczerpujący spacer z wieloma atrakcjami. Nawet ja zaliczyłam w tym roku pierwszą kąpiel w rzece! :D
Było tarzanie, zabawa, kąpanie się, chyba już dawno nie byłam na tak cudnym spacerze. Kochana psina, najkochańsza :loveu: .
Ja niestety zdjęć dziś nie mam, bo sprzętu ni ma :(

Posted

aaaa....teraz rozumiem. Myślę, że dzisiaj się pomyliłeś Kropek z tą suczką. Ta dzisiejsa to nie była Sonia. Sonia została odebrana tak jak napisała Aga. A dzisiejsza sunia to jest owieczka- zwrócona w sobotę, bo "dziecko choruje"....Owieczka zrobila podkop i uciekła ze schroniska do domu. Jej kochajacy ludzie odprowadzili ja dzisiaj z powrotem do schroniska...

Posted

Sonia to ta jamnikowata na zdjęciu (jej pani mieszka blok obok), a właścicielka "Owieczki" mieszka drzwi obok mnie.
Oj Charly gubisz się, gubisz :)

Posted

Biedna Owczareczka. Tzn, ze przebiegła z jednego końca miasta na dosłownie drugi koniec miasta do swoich ludzi, a ci ją znowu odprowadzili do schroniska....

Szukam transportu Trójmiasto/Elbląg/Ostróda/Malbork/Tczew do Szczecina dla kota.

Posted

Oj już nie tylko w Polske ;) Sam podpisałam, porozsyłałam. Mam nadzieję, że uda się zlikwidować tą umieralnie :( Nie mogę zapomnieć, jaka była Małyszka, gdy do nas trafiła, gdy razem z kropkiem wzieliśmy ją i kokosa na spacer... Cień psa. Teraz to co innego! Ale nadal może być lepiej! :)
A tam jeszcze tyle małyszków i małyszek czeka!

Posted

gops twierdzi, że to nie pudel,ale jakiś dowodny- tylko ogolony. Może i tak- z tym, że nie zarasta;). W każdym razie piesek jest wesoły, łagodny, chętnie się bawi, ładnie chodzi na smyczy. i zapomnialam tearz w jakim jest wieku. we wtorek napiszę, chyba, że ktoraś z dziewczyn pamięta.

edit: jesli mnie nic nie myli jest młody. tak do dwóch lat. ale może się mylę. tak czy siak, we wtorek to sprawdzę.

Widziałam wczoraj w lecznicy na Grunwaldzkiej Gadulca. Ja czekałam na samochód, a Gadulec akurat wysiadał. Przywitała mnie jak...każdego obcego...grzecznie i totalnei obojętnie. powąchala rękę, pomachala ogonem i poszła do swoich spraw (czyli obwąchiwania schodów) Szczęśliwa zrównoważona Gaduła. A też płakałyśmy jak "gupie" heheheh

Posted

Charly napisał(a):
gops twierdzi, że to nie pudel,ale jakiś dowodny- tylko ogolony. Może i tak- z tym, że nie zarasta;). W każdym razie piesek jest wesoły, łagodny, chętnie się bawi, ładnie chodzi na smyczy. i zapomnialam tearz w jakim jest wieku. we wtorek napiszę, chyba, że ktoraś z dziewczyn pamięta.

edit: jesli mnie nic nie myli jest młody. tak do dwóch lat. ale może się mylę. tak czy siak, we wtorek to sprawdzę.

pewnie chodzi o Hiszpańskiego/Portugalskie psa wodne . Ale to jest raczej pudel o umaszczeniu black&tan.

A na kogo podawać namiary w ogłoszeniach dla psiaka ?