Charly Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Vitka napisał(a):suuuper! :) vitka jutro odbieram ksiązkę ( ma świetne recenzje) i ćwiczę z mała- a kto wie może i Filip będzie chętny. dziś trochę z nią się pobawiłam na świezym powietrzu- jest świetna w " te klocki". i mój Filip się tez z nią bawił- w szoooooooku jestem. ja goniłam się z małą i nagle Filipek przyłączył się do nas. Slepy jest, ale na szczęście jej ogonek jest biały od spodu i za tym ogonkiem Filip pędził atakując go hahahahhahahahhahahahah szkoda, ze u nas nie ma toru agility gdzieś w mieście- mała bardzo by się nadawała. a tak w ogóle ogłaszam, ze ma już imię: nazywa się Zaza:) Imię by Betty:) Quote
Aga3006 Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Super, że właściciele się znaleźli [quote name='Charly']nazywa się Zaza:) Prawie jak zaraza:diabloti: w sumie to pasuje do niej:diabloti: Jaką książkę?:diabloti: Tak ciepło, że w sobotę w końcu będę mogła pomykać do schroniska na rowerku. Trzeba kondycję ćwiczyć. Aż się boję jak ja podjadę pod tą górę po całej zimie nic nie robienia i siedzenia ze swoimi czterema literami przed komputerem:roll: JA CHCĘ PSAAAAAAA! Quote
malawaszka Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 [quote name='Charly'] Malawaszko przyszły wyniki badań Kaspara- nic nie wykazały..Ale Kaspar juz pięknie zarasta:). Jest tylko b. wystraszony poza izolatką. przebywał tam bez spacerów przez kilka tygodni. Patrycja zrobila zdjęcia, tylko, że zostawiła aparat w schronisku. :cry: biedny psiak... czekam na te zdjęcia Quote
Patyś_ Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Zaza :D Fajne ^^ Strasznie się cieszę, że amstaffka wróciła do domu. Strasznie mi jej było szkoda :( Poprawiła mi humor na chwilkę na spacerze, jak trochę się ośmieliła, ale potem znów załamany pies :( Może jutro mi się uda założyć obrożę Kasparowi... ( o ile nie odgryzie mi ręki xD) Vitka - cieplutko cieplutko, a jakie wspaniałe błocko na te górce... Zejście do bramki - jak poligon sił specjalnych :D Quote
Charly Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 tak zle nie jest z kasparem - on tylko wystraszony jest. dzis zalozylysmy mu smyczke na zastrzyk. smycz założyłysmy bez problemów. potem po zastrzyku byl trochę zły na nas. ale po chwili mu przeszło i sciągnełam bez problemu. on jset baaaaaaaaardzo przerażony tym wszytkim. najpierw schron, potem jakies choróbsko, izolatka, golenie. Quote
Vitka Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Super Charly! :D Maxiu miał teraz zastój w nauczaniu, bo go bolało to stwierdziłam, że nie będę go męczyć. :) Maxiu się coraz bardziej zachowuje jak kot! Śpi na parapecie, skacze po oparciach od foteli... zupełnie jak Magik! Niedługo będzie spał na telewizorze :D Dziś byliśmy w parku, walczymy z nienawiścią do innych psów. To chyba jedyna wada Maxia. ;) Mojeee kochane śpi sobie oczywiście tam gdzie najwygodniej ;p A pisałam już, że w moim łóżku robi się już ciasno? :D Na parapecie :) Quote
Vitka Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Taki mokry był po deszczowym spacerku. (widać idealnie krzywe łapki :D) Razem na chodniczku ;) W ogóle Max bardzo mnie broni... leżałam na łóżku i brat pociągnął mnie za nogę, wtedy Maxiu dziabnął go w rękę, oczywiście delikatnie :loveu: A innym razem mama chciała obudzić mnie do szkoły i dotknąć za ramię jak spałam, Max wtedy wskoczył mi na plecy i odganiał pyskiem mamy rękę ode mnie :lol: Byliśmy na spacerze na Modrzewinie, pod mostem jest rzeczka.. Max bez zastanowienia sobie wskoczył. Potem śmierdział zdechłą rybą... :roll: Quote
Charly Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 [quote name='AgaMasel']Super, że właściciele się znaleźli Prawie jak zaraza:diabloti: w sumie to pasuje do niej :diabloti: Jaką książkę?:diabloti: Tak ciepło, że w sobotę w końcu będę mogła pomykać do schroniska na rowerku. Trzeba kondycję ćwiczyć. Aż się boję jak ja podjadę pod tą górę po całej zimie nic nie robienia i siedzenia ze swoimi czterema literami przed komputerem:roll: JA CHCĘ PSAAAAAAA! ksiązka 101 sztuczek od kogoś tam. Vitka wie to prawda. też o tym pomyslalam, zaza wspaniale do niej pasuje:diabloti: a co do psa....no Blacky jeszcze czeka.....:) Quote
Vitka Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Oł... Pati... wyobrażam sobie tę górkę za bramą :D Pewnie niezła ślizgaweczka :) Quote
malawaszka Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 [quote name='Charly']tak zle nie jest z kasparem - on tylko wystraszony jest. dzis zalozylysmy mu smyczke na zastrzyk. smycz założyłysmy bez problemów. potem po zastrzyku byl trochę zły na nas. ale po chwili mu przeszło i sciągnełam bez problemu. on jset baaaaaaaaardzo przerażony tym wszytkim. najpierw schron, potem jakies choróbsko, izolatka, golenie. no ta izolatka najgorzej :( http://img46.imageshack.us/img46/5092/dsc00727y.jpg hahah jaki świetny - jak Zgredek :) Quote
Vitka Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 AgaMasel, mogłabyś mi wysłać lub wstawić tu zdjęcie Maxa, gdzy był jeszcze w schronisku? Pamiętam, że to Ty mu robiłaś zdjęcie ;) Quote
Aga3006 Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 [quote name='Vitka']S Ale ogon piękny:loveu: lisia kita tylko czarna. a pomyśleć, że z niego taki wypłosz był w schronisku. Vitka jak masz jakieś zdjęcie ze schroniska z boksu to połącz je z tym. Edit: uahahaha Vitka ty czytasz w moich myślach czy ja w twoich??:evil_lol: rzeczywiście mam jakieś. Zaraz poszukam Quote
Vitka Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 o matko, jak on wyglądał :D Dziękuję Aga ! :) Quote
Patyś_ Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Wiem, Charly wiem, że strasznie wystraszony, bo w końcu po kilku chwilach dał sobie zdjąć pętelkę z szyi :) Wyjdzie na prostą :D Maxiu nie do poznania!! Kurcze, ale jego łapki są urocze xD On mi strasznie przypomina rasę co podobno nazywa się : Lwi piesek... Ta mordka, po ogoleniu :D Podobna ^^ Vitka, racja racja :D ślizgaweczka wspaniałą :D Takie narty na wiosne :D Quote
Vitka Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 znalazłam jeszcze Magika za czasów schroniskowych :) i po chorobie - to jest dopiero wypłosz! ;p PS: Właśnie tworzę galerię ;) Quote
Patyś_ Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 O kurde, na prawdę wypłosz straszny :D Ale teraz jaki dorodny kocur :D Quote
Vitka Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 HA! Zapraszam serdecznie do odwiedzania Maxia i Magika na tym wątku: http://www.dogomania.pl/threads/182451-M-M-Jak-pies-z-kotem?p=14354217#post14354217 Mam nadzieję, że nie umrze śmiercią tragiczną :D Quote
AgaiTheta Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Rozklejam się wieczorami. Wszystko leży... psy nie mają wątków, ogłoszenia też marne, poza portelem. Chcę Wam przedstawić pierwszy wątek elbląskiego psa na dogo: http://www.dogomania.pl/threads/30699-Bokserka-Bunia-za-TM?highlight=bokserka+bunia Nie ma już takiej determinacji... a psy przecież czekają... Proszę Was, ruszmy jakoś to wszystko, bo naprawdę będzie niefajnie. Ech... Quote
malawaszka Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 zróbcie fajne zdjęcia Kasparowi to mu założę wątek, będę robić ogłoszenia, ale nie takie zdjęcia jak przed chorobą - nieładnie wygląda pies wieszany na smyczy :( ani jednego zapytania nie było o niego :( Quote
hop! Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 [quote name='AgaiTheta']Wszystko leży... psy nie mają wątków, ogłoszenia też marne, poza portelem. Niektóre psy mają wątki. Problem w tym, że nikt lub prawie nikt na nich nie bywa. Charly prosiła o aktualizację pierwszych postów na tym wątku - nadal są tam umieszczone psy, które mają już domy. Trochę ogłoszeń jednak zrobiłam w ostatnim czasie. ;) Aktualnie kilkanaście psiaków ma wyróżnione, zbiorowe allegro - http://www.allegro.pl/item958159914_schronisko_w_elblagu_psy_do_adopcji.html i ogłoszenie zbiorowe na portel.pl - http://www.portel.pl/ogloszenia.php?id_ogl=703656&ns0=0&n2=9&zaa=0&id_kat=4&fot=0&rodzaj=0&fir=0&lw=1&slw=&cmin=&cmax=&kat1=0&kat2=0&kat3=0. Poza tym Kokos, Działka, Korek, India, Pestka, Kopi i Kopia, Szufel, Jeżyk, Brus i Bajaderka mają wystawione zwykłe aukcje oraz są ogłoszone na 11 portalach ogłoszeniowych. Psiaki i koty ogłasza również kordonia. Jakieś ogłoszenia robiła także Rybc!a. Nie wiem, czy ktoś jeszcze robi ogłoszenia. Dzisiaj Kopi i Kopia są w gazecie Metro - podany jest tel. do schroniska i do Charly. Quote
Patyś_ Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Oto i zdjęcia Kaspara : Dziewczyny, posiedziałąm wczoraj na pies.onet. Tam ludzie też ogłaszają psy do adopcji! Zaloguję się, założę konto i myślę, że mozemy ogłaszać psy :) Może naszym kudłaczom się uda ;) Moge też już poogłaszać psy na allegro :) W końcu aktywowali konto :) Jak są propozycje, to podajcie na PW - dziś będą miały ogłoszenia :) Quote
Patyś_ Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 malawaszka napisał(a):zróbcie fajne zdjęcia Kasparowi :( Kasparowi na razię ciężko zrobić super zdjęcia, bo jest strasznie wystraszony... Ale myślę, że teraz będzie coraz lepiej ;) Teraz w schronie będę częściej, to mogę co parę dni spróbować mu cyknąć coś nowego ;) Quote
Vitka Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Ja będę jutro, zobaczymy co da się zrobić, jeżeli chodzi o zdjęcia. ;) Quote
Recommended Posts