Jump to content
Dogomania

SCHRONISKO ELBLĄG-Psy do adopcji: POST NR 1, NR 4.Miejsca na 80,a psów 220! Pomocy!

Recommended Posts

Posted

Vitka napisał(a):
suuuper! :)

vitka jutro odbieram ksiązkę ( ma świetne recenzje) i ćwiczę z mała- a kto wie może i Filip będzie chętny. dziś trochę z nią się pobawiłam na świezym powietrzu- jest świetna w " te klocki". i mój Filip się tez z nią bawił- w szoooooooku jestem. ja goniłam się z małą i nagle Filipek przyłączył się do nas. Slepy jest, ale na szczęście jej ogonek jest biały od spodu i za tym ogonkiem Filip pędził atakując go hahahahhahahahhahahahah

szkoda, ze u nas nie ma toru agility gdzieś w mieście- mała bardzo by się nadawała.

a tak w ogóle ogłaszam, ze ma już imię: nazywa się Zaza:) Imię by Betty:)

• Replies 12.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Super, że właściciele się znaleźli

[quote name='Charly']nazywa się Zaza:)
Prawie jak zaraza:diabloti: w sumie to pasuje do niej:diabloti:
Jaką książkę?:diabloti:

Tak ciepło, że w sobotę w końcu będę mogła pomykać do schroniska na rowerku. Trzeba kondycję ćwiczyć. Aż się boję jak ja podjadę pod tą górę po całej zimie nic nie robienia i siedzenia ze swoimi czterema literami przed komputerem:roll:

JA CHCĘ PSAAAAAAA!

Posted

[quote name='Charly']
Malawaszko przyszły wyniki badań Kaspara- nic nie wykazały..Ale Kaspar juz pięknie zarasta:). Jest tylko b. wystraszony poza izolatką. przebywał tam bez spacerów przez kilka tygodni. Patrycja zrobila zdjęcia, tylko, że zostawiła aparat w schronisku.

:cry: biedny psiak... czekam na te zdjęcia

Posted

Zaza :D Fajne ^^
Strasznie się cieszę, że amstaffka wróciła do domu. Strasznie mi jej było szkoda :( Poprawiła mi humor na chwilkę na spacerze, jak trochę się ośmieliła, ale potem znów załamany pies :(
Może jutro mi się uda założyć obrożę Kasparowi... ( o ile nie odgryzie mi ręki xD)
Vitka - cieplutko cieplutko, a jakie wspaniałe błocko na te górce... Zejście do bramki - jak poligon sił specjalnych :D

Posted

tak zle nie jest z kasparem - on tylko wystraszony jest. dzis zalozylysmy mu smyczke na zastrzyk. smycz założyłysmy bez problemów. potem po zastrzyku byl trochę zły na nas. ale po chwili mu przeszło i sciągnełam bez problemu. on jset baaaaaaaaardzo przerażony tym wszytkim. najpierw schron, potem jakies choróbsko, izolatka, golenie.

Posted

Super Charly! :D
Maxiu miał teraz zastój w nauczaniu, bo go bolało to stwierdziłam, że nie będę go męczyć. :)
Maxiu się coraz bardziej zachowuje jak kot!
Śpi na parapecie, skacze po oparciach od foteli... zupełnie jak Magik! Niedługo będzie spał na telewizorze :D
Dziś byliśmy w parku, walczymy z nienawiścią do innych psów. To chyba jedyna wada Maxia. ;)

Mojeee kochane śpi sobie oczywiście tam gdzie najwygodniej ;p

A pisałam już, że w moim łóżku robi się już ciasno? :D

Na parapecie :)

Posted

Taki mokry był po deszczowym spacerku. (widać idealnie krzywe łapki :D)

Razem na chodniczku ;)

W ogóle Max bardzo mnie broni... leżałam na łóżku i brat pociągnął mnie za nogę, wtedy Maxiu dziabnął go w rękę, oczywiście delikatnie :loveu:
A innym razem mama chciała obudzić mnie do szkoły i dotknąć za ramię jak spałam, Max wtedy wskoczył mi na plecy i odganiał pyskiem mamy rękę ode mnie :lol:

Byliśmy na spacerze na Modrzewinie, pod mostem jest rzeczka.. Max bez zastanowienia sobie wskoczył. Potem śmierdział zdechłą rybą... :roll:

Posted

[quote name='AgaMasel']Super, że właściciele się znaleźli

Prawie jak zaraza:diabloti: w sumie to pasuje do niej :diabloti:
Jaką książkę?:diabloti:

Tak ciepło, że w sobotę w końcu będę mogła pomykać do schroniska na rowerku. Trzeba kondycję ćwiczyć. Aż się boję jak ja podjadę pod tą górę po całej zimie nic nie robienia i siedzenia ze swoimi czterema literami przed komputerem:roll:

JA CHCĘ PSAAAAAAA!

ksiązka 101 sztuczek od kogoś tam. Vitka wie

to prawda. też o tym pomyslalam, zaza wspaniale do niej pasuje:diabloti:

a co do psa....no Blacky jeszcze czeka.....:)

Posted

[quote name='Charly']tak zle nie jest z kasparem - on tylko wystraszony jest. dzis zalozylysmy mu smyczke na zastrzyk. smycz założyłysmy bez problemów. potem po zastrzyku byl trochę zły na nas. ale po chwili mu przeszło i sciągnełam bez problemu. on jset baaaaaaaaardzo przerażony tym wszytkim. najpierw schron, potem jakies choróbsko, izolatka, golenie.

no ta izolatka najgorzej :(

http://img46.imageshack.us/img46/5092/dsc00727y.jpg
hahah jaki świetny - jak Zgredek :)

Posted

AgaMasel, mogłabyś mi wysłać lub wstawić tu zdjęcie Maxa, gdzy był jeszcze w schronisku? Pamiętam, że to Ty mu robiłaś zdjęcie ;)

Posted

[quote name='Vitka']S

Ale ogon piękny:loveu: lisia kita tylko czarna. a pomyśleć, że z niego taki wypłosz był w schronisku. Vitka jak masz jakieś zdjęcie ze schroniska z boksu to połącz je z tym.

Edit:
uahahaha Vitka ty czytasz w moich myślach czy ja w twoich??:evil_lol: rzeczywiście mam jakieś. Zaraz poszukam

Posted

Wiem, Charly wiem, że strasznie wystraszony, bo w końcu po kilku chwilach dał sobie zdjąć pętelkę z szyi :) Wyjdzie na prostą :D
Maxiu nie do poznania!! Kurcze, ale jego łapki są urocze xD On mi strasznie przypomina rasę co podobno nazywa się : Lwi piesek... Ta mordka, po ogoleniu :D Podobna ^^
Vitka, racja racja :D ślizgaweczka wspaniałą :D Takie narty na wiosne :D

Posted

zróbcie fajne zdjęcia Kasparowi to mu założę wątek, będę robić ogłoszenia, ale nie takie zdjęcia jak przed chorobą - nieładnie wygląda pies wieszany na smyczy :( ani jednego zapytania nie było o niego :(

Posted

[quote name='AgaiTheta']Wszystko leży... psy nie mają wątków, ogłoszenia też marne, poza portelem.
Niektóre psy mają wątki. Problem w tym, że nikt lub prawie nikt na nich nie bywa.

Charly prosiła o aktualizację pierwszych postów na tym wątku - nadal są tam umieszczone psy, które mają już domy.

Trochę ogłoszeń jednak zrobiłam w ostatnim czasie. ;)
Aktualnie kilkanaście psiaków ma wyróżnione, zbiorowe allegro - http://www.allegro.pl/item958159914_schronisko_w_elblagu_psy_do_adopcji.html i ogłoszenie zbiorowe na portel.pl - http://www.portel.pl/ogloszenia.php?id_ogl=703656&ns0=0&n2=9&zaa=0&id_kat=4&fot=0&rodzaj=0&fir=0&lw=1&slw=&cmin=&cmax=&kat1=0&kat2=0&kat3=0.
Poza tym Kokos, Działka, Korek, India, Pestka, Kopi i Kopia, Szufel, Jeżyk, Brus i Bajaderka mają wystawione zwykłe aukcje oraz są ogłoszone na 11 portalach ogłoszeniowych.

Psiaki i koty ogłasza również kordonia. Jakieś ogłoszenia robiła także Rybc!a. Nie wiem, czy ktoś jeszcze robi ogłoszenia.

Dzisiaj Kopi i Kopia są w gazecie Metro - podany jest tel. do schroniska i do Charly.

Posted

Oto i zdjęcia Kaspara :

Dziewczyny, posiedziałąm wczoraj na pies.onet. Tam ludzie też ogłaszają psy do adopcji! Zaloguję się, założę konto i myślę, że mozemy ogłaszać psy :) Może naszym kudłaczom się uda ;)
Moge też już poogłaszać psy na allegro :) W końcu aktywowali konto :)
Jak są propozycje, to podajcie na PW - dziś będą miały ogłoszenia :)

Posted

malawaszka napisał(a):
zróbcie fajne zdjęcia Kasparowi :(

Kasparowi na razię ciężko zrobić super zdjęcia, bo jest strasznie wystraszony... Ale myślę, że teraz będzie coraz lepiej ;) Teraz w schronie będę częściej, to mogę co parę dni spróbować mu cyknąć coś nowego ;)