Jump to content
Dogomania

SCHRONISKO ELBLĄG-Psy do adopcji: POST NR 1, NR 4.Miejsca na 80,a psów 220! Pomocy!

Recommended Posts

Posted

[quote name='basia0607']To jak teraz będzie wygladało schronisko bez Rydzyka i innych ?. Oddajecie wszystkie moje ulubione, z kaczorem na czele, to niesprawiedliwe. W poniedziałek przyprowadzam na gabinetowego Apoolo ! Sza..,. zero sprzeciwu ! Beata będzie robić sterylki na trawniku.[/QUOTE]

Na trawniku lepiej nie, bo najpierw trzeba go odkopać, proponuje na śniegu jest biały a więc bardzo czysty
i nie trzeba za dużo łopatą machać, u nas śniegu dostatek:evil_lol:

• Replies 12.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Pod śniegiem też są :P

Uwaga uwaga ogłoszenie parafialne!
Jak się wstawia do ,,sygnatury'' te obrazki co jak się klika to się wątek tego czegoś pokazuje jak np: ma Charly ,,Pikuś- 17lat-do schroniska''

Posted

Musisz wkleić obrazek do sygnatury ( [img] link [/img] ) ja potem klikam 11 ikonkę od lewej (taki globus z czymś tam) i tam wklejam linka stron, która ma się otworzyć. :)
Tak robię to ja.

Lew był w odwiedzinach u mojej babci i u Małej Mi. Ona go obszczekała i nie dała do siebie zbliżyć. :D
Jest tam też moja 5-letnia kuzynka, która niesamowicie się cieszyła, że w końcu może pogłaskać pieska (bo Mała Mi się nie daje). Lew znosił jej radosne krzyki, głaskanie. :)

Posted

Witam.
Piszę tu pierwszy raz do was więc nie wiem jak to wszystko jeszcze działa. Z tej strony Ania - blondynka, od Sali / Saby - wyżlicy.
Chciałam powiedzieć, że wczoraj widziałam Rydzyka ?/ Rudego... Dzisiaj zresztą też - wieczorem.
Zabrali go mój kuzyn z dziewczyną, którzy mieszkają na mojej ulicy, prawie na przeciwko. Wczoraj po południu już miałam tel. i byłam u nich... Rydzyk wczoraj jeszcze troszkę przestraszony, siedział na kocyku. Przywitał się ze mną. Te jego oczka patrzyły na wszystkich spojrzeniem, które przeszywa serducho.
Dzisiaj jak byłam - nie ten sam pies ;-))) za Kamilą chodził cały czas . wycałowałam go a on podchodził to do mnie to do Kamili i do Kuzyna aby go głaskać i tulić. Jest przecudny , kochany i bardzo mądry. Daje buzi Kamili na "daj buźki" .
wiem, że jutro maja do was przyjechać... na kontrole itd i mają kilka pytań. Ich pies w sobotę wylizał go i jego łapkę i był bardzo grzeczny do niego. Wiem, że sie zaprzyjaźnią ;-))) i wszyscy mamy nadzieję, że Rydzyk będzie chodził, to spacery, Bażantarnia będzie nasza ;-))) my 2 suki i oni 2 psy ;-)))

Sali bardzo grzeczna i kochana, tylko wybredna księżniczka ;-))) czasami nie chce jeść. Royal karmę jak czymś nie poleję albo nie dodam jakiejś wkładki to hrabianka pomemła i zastanawia się ha ha . czasami mamy z nią ubaw. Ma już zaprzyjaźnionych kolegów i koleżanki. Odwiedzamy też Balbinkę. Ona też chyba jutro przyjedzie do kontroli..

Posted

Oni sa naprawdę spoko. Kamila dziewczyna Sebastiana jest bardzo "psiara" jak to on mówi. Jak zobaczyli mnie z Sali na spacerze to pytali i pytali i nie mogli uwierzyć, że mamy 2 pieska. Potem dowiedziałam sie, że zmarła Sonia suka Kuzyna z jego rodzinnego domu. Szkoda, piękna i kochana jamniczka - kolegowała sie z moja Rudi.. i tak rozmawiamy i mówią, że może wzięli by dla cioci i wujka jakiegos pieska... A ja że jeśli by chcieli to od Was, jest cała masa kochanych mordek. i tak mieli jechac a przeczytali ogłoszenie na internecie... Był płacz i tel i zjawili się u Was.... i Tak Rydzyk ma kochanych właścicieli ;-0 Wierzę, że wszystko będzie dobrze ;-)))

Posted

Witam wszystkich :) Po wielu walkach, trwających od ... stycznia, udało mi się nareszcie aktywować konto na dogo -.-
Czekam tylko na wizytę listonosza z moja paczką i wybieram się do schroniska :) Kokos na mnie czeka :D

Posted

Vitka, Rupak napiszcie proszę jak najwięcej o Waszych szczęściarzy na DT:)

jak się ogólnie zachowują, czy utrzymują czystość, jak reagują na inne zwierzęta. jakieś negatywne spostrzeżenia...itd

Posted

Charly, Ida jest najukochańszym psem na świecie! z czystością nie ma problemów, grzecznie czeka, aż wrócę ze szkoły. Na spacerach się poprawiła, jest bardzo posłuszna. Tylko z wszystkimi napotkanymi psami (i ludźmi też) chce sie przywitać i bawić. Niektórym się to nie podoba i trzeba pilnować.
W nocy, gdy tylko się przekręcę albo zacznę się wiercić, Ida jest już przy łóżku, cieszy się jak głupek i liże po twarzy. :cool3:
Generalnie- cudowny pies. Tylko z tymi schodami nadal są kłopoty. z wchodzeniem nie ma problemu, ale zejść- kaplica. Schody w bloku nie sprawiają jej trudności, tylko te moje kręte w domu. Nie wiem o co chodzi.

Posted

Ja o Lwie mogę pisać jak na razie same dobre rzeczy ;)
Jest cuuuudowny! Niesamowicie grzeczny. Dziś w domu sam był pierwszy raz, aż 7 godzin! Nic nie zniszczył, nic nawet nie tknął. Pytałam sąsiadów, czy wył, ale powiedzieli, że nic nie słyszeli. Dostał za to dużą kostkę i teraz wszystkim ją pokazuje, nosi po domu i strasznie się cieszy! :) Utrzymuje czystość.
Na spacerach warczy i szczeka na większe od siebie psy, czasem suki też, ale z małymi się bawi. Ładnie chodzi na smyczy i słucha się na spacerze. Opanował już 'siad' do perfekcji ;)
Nie wykazuje agresji wobec dzieci. Moja 5-letnia kuzynka nosiła go na rękach, a ten się cieszył i lizał ją po twarzy. (sprawił jej bardzo dużo radości!).
Nie lubi siedzieć na kanapach, łóżkach, wskoczy tylko wtedy kiedy mu się pozwoli, a zeskakuje jak już przestaję go głaskać.
Dzielnie znosi codzienne czesanie, wycieranie łapek po spacerze.

Ogólnie to chodzi i tylko się cieszy. Wszyscy go kochają - nawet mój tata!!! :O
Trochę jeszcze z Magikiem wojują, ale już dużo lepiej.

Posted

bardzo się cieszę, że lew okazał się takim fajnym psem- zupełnie nie rozumiem w czym przeszkadzał swoim właścicielom.
to w takim razie czekam na zdjęcia psiaków i zacznę je ogłaszać:)

Posted

Charly, ja też ciągle próbuję znaleźć w nim tę wadę, która przeszkadzała.
Może ucieka jak się go spuści ze smyczy? Tego nie wiem. ;)

Stare zdjęcia mam, ale Charly też je chyba ma, bo już Ide ogłaszała.

Posted

A ja się pochwalę, że byłam dziś przy wydaniu do domu naszych trzech panienek: Sary, Saby i Luny :) Państwo przyjechali z nowymi smyczkami i obróżkami :) Mieli nawet specjalnie super fajne ubranka dla panienek po sterylkach. Co prawda Sabka niezbyt była w stanie to ubrać, bo po zabiegu dalej bujała się na łapkach:) Dzieciaki zakochane od pierwszego wejrzenia, dla każdej suni miejsce w aucie :) To będzie zwariowany dom, z trójką dzieci i piątką psów :)

Posted

[quote name='Rupak']przepraszam, wiem, że jestem troche niewidzialna, ale czy ktoś może mi odpowiedzieć? od kiedy ida jest w schronisku i jak do niego trafiła? jeśli ktoś pamięta oczywiście. chciałabym to jakoś wpleść w ogłoszenie. pliska pliska? :P[/QUOTE]

Dorotko,

Ida była w schronisku od 18.08.09, z interwencji na ul. Krolewieckiej. To wszystko, co wiemy :(