Jump to content
Dogomania

SCHRONISKO ELBLĄG-Psy do adopcji: POST NR 1, NR 4.Miejsca na 80,a psów 220! Pomocy!

Recommended Posts

• Replies 12.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='malawaszka']ta Pani chciała już nawet do częstochowy jechać, więc i do Elbląga może pojedzie, ja się tu nie napalam na nic w zw z ta panią bo widzę, że dzwoni wszędzie i nie może się zdecydować coś, a mogła jechać już do Wrocławia gdzie ma blisko zobaczyć sznupka i nie pojechała i mówiła, ze on dużo szczeka - odpisałam jej, ze każdy sznup szczeka i nie powinna brać sznaucera jak nie chce szczekania, o tym sznupku z Elbląga dziewczyny pisały, że wyje więc widać, że lubi też swój głosik i to może też być szczekacz poza schroniskiem, nie musi, ale może, no i ona ma dziecko - pies musi lubić dzieci, żeby to była udana adopcja - mam nadzieję, ze w koncu wybierze psiaka jak wizyta wypadnie pomyślnie[/QUOTE]

Dzięki Malawaszko, ja myślę że trzeba jej zasugerować jakiegoś psiaka jeśli wizyta wypadnie dobrze, tak żeby nie marudziła potem, bo jak już teraz zaczyna to ja się już boję bać :roll:

Posted

Czy ktoś pamięta jeszcze Sarę, teraz Bufkę, którą 2 lata temu wyadoptowałam do Warszawy? :)

W schronisku:
[IMG]http://img166.imageshack.us/img166/5944/sara3rb9.jpg[/IMG]

W nowym domu:
[IMG]http://images48.fotosik.pl/243/0843d9a96f2bc5f6med.jpg[/IMG]

Posted

Dorotka (Rupak) przyniosła mi kilka rzeczy na bazarek, dołożyłam jeszcze coś od siebie i jest kolejny bazarek. :)
Wszystkie na razie mam pod kontrolą, więc będę informowała kto, ile, kiedy musi wpłacić. Na razie idzie tak sobie, ale nie poddamy się. ;)
Mamy już kilka pomysłów, ja pracuję nad jednym, jak ustalę coś więcej to dam znać. :)

[url]http://www.dogomania.pl/threads/177064-RA-A-NOA-CI-skarpety-filiA-anka-kalendarz-rAE-czniki-z-kotami-Schronisko-ElblAE-g?p=13831954#post13831954[/url]

Posted

do domu poszły dziś dwa szczeniaki ( popraw Gosiu, jesli zapomniałam o którymś;)); Alaya z bandy blondynek. została już tylko mama z jedną córeczką- już wkrótce blondyna mamusia zostanie sama:( i mala szczeniorka od Jarzyny

Posted

alik był dzisiaj kastrowany, a sznaucerek jeszcze nie zakończył kwarantanny;)

do domku nie poszedł nikt, ale przyjęlismy kilka psów- 5

w tym jedna suka, która ocenilismy na skundlonego dobermana- miala czipa (wlasciciele ją odebrali)-według nich to czystej rasy manchester terrier- hihih- noo......taki przerośnięty...tak z 3 razy i 25 kg cięższy....;) .

poza tym owczarek kaukaski, który podobno od pól roku błąkał się na Dąbrowie...

no i maleństwo prześliczne od pijanego faceta...policja zabrała go ze sobą, a sunieczka trafiła do nas. jest cuuuuuuuudowna.

Posted

Ważne, że kochają i odebrali!

Kaukazek też ma chipa, ale mamy tu przykład obłudy niektórych weterynarzy... zaczipowali, kasę wzieli, ale szkoda było na znaczek, żeby wysłać kwit do identyfikacji... Psa nie ma w rejestrze. Może jest w innej bazie, zobaczymy jutro.

Mała jest rozkoszna, taka mała pchełka :)

Biurowa Szczota na amen zakochana w Mateuszu!

Posted

[quote name='AgaiTheta']Ważne, że kochają i odebrali![/QUOTE]

no...wykłócali się o te 10 zł, które trzeba zapłacić. miałyśmy wybór- albo oddamy sukę bez 10 zł, albo oni ją zostawiają....

Posted

Sprawa zanikła...
[img]http://img229.imageshack.us/img229/9479/smyczo.jpg[/img]

Ale jak ktoś kupi sznurek to ja chętnie w ferie wieczorem coś poplotę ;)

Posted

100m sznurka bistorowego kosztuje 4 zł. Dokupić karabińczyki i możemy robić ale nie ma komu tego kupić. Tu można zamówić: [url]http://tmg.gsi.pl/cennik.html[/url]

Posted

Karabińczyki powinny się też jakieś w schronisku znaleźć... mamy tyle pozrywanych smyczy... sama ostatnio chyba z 5 widziałam. ;)
Jak ktoś zamówi sznurki to ja chętnie zaplotę kilka smyczek. :)

Na dzień dzisiejszy z bazarków mamy 404 zł :) ale jeszcze trwają ;)

Posted

Charly! Ludzi na dogomanii się pytałam co robią już od dawna takie smycze i co je sprzedawali na bazarkach. Robią właśnie z nich więc na pewno są dobre! Jeżeli kupimy ten 5mm to to będzie bardzo mocne. To mają być smycze na bazarek a nie na schronisko gdzie psy nie umieją chodzić na smyczach i je gryzą. Zobacz ile tam jest kolorów a ile mozesz dotać w żeglarskim...
Edit: widziałam jeszcze na dogomanii robione tak obroże półzaciskowe tylko trzeba kupić kółka

Posted

[quote name='Charly']no co Ty! wow:)

z tymi sznurkami poczekajmy może na gops:)- gops dlaczego ten sznurek nie jest dobry i gdzie jest sklep zeglarski?[/QUOTE]

sznurek nie jest dobry poniewaz latwo go zerwac , sama kiedys kombinowalam taka smycz ,i suka zerwala po tygodniu , a byla porzadnie zrobiona ;)
moze dla psow mniejszych takich do 10kg albo takich ktore nie maja zrywow bedzie okey ,ale ja bym takiej smyczy wiekszemu psu nie dala

sklepow zeglarskich w Elblagu jest kilka , ale nie tylko tam mozna dostac porzadne liny ,uwazam ze lepiej by bylo zrobionc z lin , napewno byloby mocniejsze
nie wiem tez jaki jest koszt ,ale jak bralam dla siebie to za 2m dalam z 2zl moze maxymalnie

mozecie zrobic jedna na probe z tych slabszych sznurkow wyjsc ze swoim psem i jak przezyje przez tydzien to mozna robic wiecej :diabloti:

bo mysle ze szkoda by bylo jakby przez nas jakis pies uciekl zrywajac smycz lub kogos pogryzl:roll:

Posted

[quote name='AgaMasel']Charly! Ludzi na dogomanii się pytałam co robią już od dawna takie smycze i co je sprzedawali na bazarkach. Robią właśnie z nich więc na pewno są dobre! Jeżeli kupimy ten 5mm to to będzie bardzo mocne. To mają być smycze na bazarek a nie na schronisko gdzie psy nie umieją chodzić na smyczach i je gryzą. Zobacz ile tam jest kolorów a ile mozesz dotać w żeglarskim...
Edit: widziałam jeszcze na dogomanii robione tak obroże półzaciskowe tylko trzeba kupić kółka[/QUOTE]
a obrozy to juz wogole nie poelcam z tego ,wlasnie od Bobowity z bazarku moja suka zerwala :) poszly wlasnie linki

Posted

Na dogomanii robią z nich i jest dobrze:roll: po prostu się nie robi na 6 ale na 8 albo 10 lub bierze grubszy. Poza tym róbcie jak chcecie. Ja próbowałam w domu taką smycz i na zerwanie przez pociągnięcie nie było szans. Można zrobić z żeglarskiego ale kto kupi jednokolorowa smycz??