Jump to content
Dogomania

SCHRONISKO ELBLĄG-Psy do adopcji: POST NR 1, NR 4.Miejsca na 80,a psów 220! Pomocy!

Recommended Posts

Posted

Valeur248 napisał(a):
Ja staram się jak mogę. Kiedy tylko mam wolne pół godziny to odnawiam ogłoszenia robione przeze mnie;)

Dziękuję, Karolina .

• Replies 12.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Byłam dziś z Charly w schronisku przy okazji wyciagania dożycy.

Porobiłam zdjecia schroniskowym kotom. One ś at akie kochajace, takie biedne, tak bardzo chcą do ludzi. Niestety, póki jest sezon na kociaki, nie moge zabrac żadnego kota ze schroniska na DT :(
Ale pokażę je, moze sie komuś któryś spodoba?

Posted

Ten rudy jest zupełnie prześliczniastocudowny .. ;)
Kurczę, gdyby nie Zuza.
Ale on taki strachliwy troszeczkę, prawda?

Więc dzisiaj ze schroniska wyszła dożyca i mój amstaffek ;) .
Charly, Kordonia- widziałyście obok Hery ślicznego amstaffa? :lol:
Jest już wyciągnięty. Po wzięciu go trafił do mnie, a teraz jest już w swoim nowym domu, u osób, które straciły swojego mieszańca kilka miesięcy temu. Są bardzo zadowoleni, bo Tasman- Tajson - Drago (nie wiem jeszcze, jak go nazwą) , jest bardzo kochanym i przymilnym psem .
Niedługo podrzucę jakieś jego zdjęcia z domu i samochodu . :lol:

Niestety też jest strasznie chudy, ma niedowagę około 7-8 kilogramów, zapalenie spojówek, widoczną dysplazję i wiele pogryzień, strupów i blizn .
Ale mimo wszystko, straszny z niego zbój, pięknie aportuje, podaje łapę, jest przymilny , wręcz żyć nie daje, z tymi swoimi pieszczotami ;-) .

Posted

Poza tym chciałabym napisać, co przeżył nasz nowy bullowaty .
Został znaleziony na ulicy . Miał chipa. Właściciele zostali odnalezieni, przyjechali zobaczyć psa, pies również ich zobaczył . Na pewno bardzo się cieszył- musiał ich poznać . A właściciele stwierdzili, że już go nie chcą i wrócili do domu. Co musiał czuć astek widząc swoich ludzi, którzy odchodzą bez niego?
Aż mnie serce boli, jak pomyślę .
Już jest szczęśliwy.
O 19 pojechał do nowego domu .

Posted

Ten rudy wygląda ogólnie na przestraszonego sytuacją. Są takie koty-np. moja Ił boi sie nowych sytuacji, , gości w domu,a le ogólnie jest kotem sympatycznym i kochanym.
Myślę,z e ten rudy to ten typp, podobnie jak i biała, która zresztą podchodziła do moich rąk przez siatke, ale z dystansem.

Posted

Nowy pan TASMANA- jest zachwycony- pies całą pierwszą noc spędził w łóżku, ponieważ mimo osobistego, nowego legowiska wybrał wygodniejszą opcję i za Chiny ludowe nie dał się zrzucić, tak mu było dobrze. ;)

Posted

dwa. ciekawe gdzie by poszly, gdyby nie poszla dozia i amstaf do Twojej rodziny. bardzo ladne i lagodne tak jak ten poprzedni. w kazdym razie jeden bardzo lagodny, drugi zdaje sie tez, ale nie mialam okazji sprawdzic, bo nie kochaly sie zbytnio...i nie chcialam podkrecac sytuacji..

Posted

Charly napisał(a):
dwa. ciekawe gdzie by poszly, gdyby nie poszla dozia i amstaf do Twojej rodziny. bardzo ladne i lagodne tak jak ten poprzedni. w kazdym razie jeden bardzo lagodny, drugi zdaje sie tez, ale nie mialam okazji sprawdzic, bo nie kochaly sie zbytnio...i nie chcialam podkrecac sytuacji..

W takim razie jutro tam pojadę i wypytam o nie. Kurczę, ale ja mam słabość na punkcie tych psów. Ale żaden z nich to na pewno nie Brodawka? Tego nie zniosę, jak wróci do schroniska 3 raz. Bokser sunia czy samiec?

Posted

Charly napisał(a):
niestety moj aparat nie dziala. bylam dzis w schronie. Colli w drodze do Warszawy:multi:. Poza tym są dwa nowe amstafy:roll:, jest boksio i piękny seter.

Jakiś czas temu było ogłoszenie na portelu,z e komuś zaginął seter irlandzki...

Posted

Charly napisał(a):
nie wiem nawet czy suka czy samiec. Te dwa amstaffy są bardzo ładne. to nie brodawka. One są naprawde ladne.

A co, Brodawka był brzydki ? :eviltong:

Posted

doddy napisał(a):
Kurcze, czyli są 3 amstaffy w schronisku? Masakra... czekamy na dodatkowe informacje i zdjęcia.

z tego co ja widzialam dwa. bo jeden poszedł do rodziny Rybc!i.

edit: na portalu elbląskim było ogloszenie jakis czas temu: "oddam super łagodnego amstaffa za...paczkę pampersów...."

...pewnie nikt się nie zgłosił....

Posted

Tak, w schronisku są dwa amstaffy . Jak się wyrobię, dodam zdjęcia i info. jeszcze dziś. Jeden z amstaffów, to MAKS- który po raz 3 trafił do schroniska ( ma szczęście jak Brodawka, który został zaadoptowany PO RAZ 4- mam szczerą nadzieję, że tym razem nie wróci ) .

Posted

Dwa nowe amstaffy .
Dwa samce, nie lubią się nawzajem .
Za "chwilę" powinny kończyć kwarantannę.
Młode, ładne, spragnione kontaktu z człowiekiem .

I drugi astek , 3 raz w schronisku .