Rybc!a Posted August 30, 2008 Author Posted August 30, 2008 Valeur248 napisał(a):Ja staram się jak mogę. Kiedy tylko mam wolne pół godziny to odnawiam ogłoszenia robione przeze mnie;) Dziękuję, Karolina . Quote
basia0607 Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Bardzo jest mi żal nie nie mogę wziąśc do siebie żadnego z tych psów ! Mam totalne zapisienie. Jak jest przepelnienie psy się zagryzają . Quote
kordonia Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Byłam dziś z Charly w schronisku przy okazji wyciagania dożycy. Porobiłam zdjecia schroniskowym kotom. One ś at akie kochajace, takie biedne, tak bardzo chcą do ludzi. Niestety, póki jest sezon na kociaki, nie moge zabrac żadnego kota ze schroniska na DT :( Ale pokażę je, moze sie komuś któryś spodoba? Quote
Rybc!a Posted September 8, 2008 Author Posted September 8, 2008 Ten rudy jest zupełnie prześliczniastocudowny .. ;) Kurczę, gdyby nie Zuza. Ale on taki strachliwy troszeczkę, prawda? Więc dzisiaj ze schroniska wyszła dożyca i mój amstaffek ;) . Charly, Kordonia- widziałyście obok Hery ślicznego amstaffa? :lol: Jest już wyciągnięty. Po wzięciu go trafił do mnie, a teraz jest już w swoim nowym domu, u osób, które straciły swojego mieszańca kilka miesięcy temu. Są bardzo zadowoleni, bo Tasman- Tajson - Drago (nie wiem jeszcze, jak go nazwą) , jest bardzo kochanym i przymilnym psem . Niedługo podrzucę jakieś jego zdjęcia z domu i samochodu . :lol: Niestety też jest strasznie chudy, ma niedowagę około 7-8 kilogramów, zapalenie spojówek, widoczną dysplazję i wiele pogryzień, strupów i blizn . Ale mimo wszystko, straszny z niego zbój, pięknie aportuje, podaje łapę, jest przymilny , wręcz żyć nie daje, z tymi swoimi pieszczotami ;-) . Quote
Rybc!a Posted September 8, 2008 Author Posted September 8, 2008 Poza tym chciałabym napisać, co przeżył nasz nowy bullowaty . Został znaleziony na ulicy . Miał chipa. Właściciele zostali odnalezieni, przyjechali zobaczyć psa, pies również ich zobaczył . Na pewno bardzo się cieszył- musiał ich poznać . A właściciele stwierdzili, że już go nie chcą i wrócili do domu. Co musiał czuć astek widząc swoich ludzi, którzy odchodzą bez niego? Aż mnie serce boli, jak pomyślę . Już jest szczęśliwy. O 19 pojechał do nowego domu . Quote
kordonia Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Ten rudy wygląda ogólnie na przestraszonego sytuacją. Są takie koty-np. moja Ił boi sie nowych sytuacji, , gości w domu,a le ogólnie jest kotem sympatycznym i kochanym. Myślę,z e ten rudy to ten typp, podobnie jak i biała, która zresztą podchodziła do moich rąk przez siatke, ale z dystansem. Quote
Rybc!a Posted September 9, 2008 Author Posted September 9, 2008 Zdjęcia naszego bullka: W schronisku . Już po wyjściu: Quote
Charly Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 kochany amstafik. bardzo uczuciowy był. chcialam napisac byl taki "ludzki", ale po tym, co jego ludzie mu zrobili, lepiej się ugryzę w język...w palec;) Quote
Rybc!a Posted September 10, 2008 Author Posted September 10, 2008 Co za bezsens, dlaczego te zdjęcia zrobiły się czarno białe ? . Quote
Rybc!a Posted September 10, 2008 Author Posted September 10, 2008 Nowy pan TASMANA- jest zachwycony- pies całą pierwszą noc spędził w łóżku, ponieważ mimo osobistego, nowego legowiska wybrał wygodniejszą opcję i za Chiny ludowe nie dał się zrzucić, tak mu było dobrze. ;) Quote
Charly Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 niestety moj aparat nie dziala. bylam dzis w schronie. Colli w drodze do Warszawy:multi:. Poza tym są dwa nowe amstafy:roll:, jest boksio i piękny seter. Quote
Rybc!a Posted September 12, 2008 Author Posted September 12, 2008 Kurczę, no nie gadaj ! ZNOWU AMSTAFFY ?! Quote
Charly Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 dwa. ciekawe gdzie by poszly, gdyby nie poszla dozia i amstaf do Twojej rodziny. bardzo ladne i lagodne tak jak ten poprzedni. w kazdym razie jeden bardzo lagodny, drugi zdaje sie tez, ale nie mialam okazji sprawdzic, bo nie kochaly sie zbytnio...i nie chcialam podkrecac sytuacji.. Quote
Rybc!a Posted September 12, 2008 Author Posted September 12, 2008 Charly napisał(a):dwa. ciekawe gdzie by poszly, gdyby nie poszla dozia i amstaf do Twojej rodziny. bardzo ladne i lagodne tak jak ten poprzedni. w kazdym razie jeden bardzo lagodny, drugi zdaje sie tez, ale nie mialam okazji sprawdzic, bo nie kochaly sie zbytnio...i nie chcialam podkrecac sytuacji.. W takim razie jutro tam pojadę i wypytam o nie. Kurczę, ale ja mam słabość na punkcie tych psów. Ale żaden z nich to na pewno nie Brodawka? Tego nie zniosę, jak wróci do schroniska 3 raz. Bokser sunia czy samiec? Quote
Charly Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 nie wiem nawet czy suka czy samiec. Te dwa amstaffy są bardzo ładne. to nie brodawka. One są naprawde ladne. Quote
kordonia Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 Charly napisał(a):niestety moj aparat nie dziala. bylam dzis w schronie. Colli w drodze do Warszawy:multi:. Poza tym są dwa nowe amstafy:roll:, jest boksio i piękny seter. Jakiś czas temu było ogłoszenie na portelu,z e komuś zaginął seter irlandzki... Quote
Rybc!a Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 Charly napisał(a):nie wiem nawet czy suka czy samiec. Te dwa amstaffy są bardzo ładne. to nie brodawka. One są naprawde ladne. A co, Brodawka był brzydki ? :eviltong: Quote
doddy Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Kurcze, czyli są 3 amstaffy w schronisku? Masakra... czekamy na dodatkowe informacje i zdjęcia. Quote
Charly Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 doddy napisał(a):Kurcze, czyli są 3 amstaffy w schronisku? Masakra... czekamy na dodatkowe informacje i zdjęcia. z tego co ja widzialam dwa. bo jeden poszedł do rodziny Rybc!i. edit: na portalu elbląskim było ogloszenie jakis czas temu: "oddam super łagodnego amstaffa za...paczkę pampersów...." ...pewnie nikt się nie zgłosił.... Quote
Rybc!a Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 Tak, w schronisku są dwa amstaffy . Jak się wyrobię, dodam zdjęcia i info. jeszcze dziś. Jeden z amstaffów, to MAKS- który po raz 3 trafił do schroniska ( ma szczęście jak Brodawka, który został zaadoptowany PO RAZ 4- mam szczerą nadzieję, że tym razem nie wróci ) . Quote
Rybc!a Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 http://dogomania.pl/forum/showthread...0#post10878950 Quote
Rybc!a Posted September 19, 2008 Author Posted September 19, 2008 Dwa nowe amstaffy . Dwa samce, nie lubią się nawzajem . Za "chwilę" powinny kończyć kwarantannę. Młode, ładne, spragnione kontaktu z człowiekiem . I drugi astek , 3 raz w schronisku . Quote
Rybc!a Posted September 19, 2008 Author Posted September 19, 2008 Nowy wątek: 2 letni DEMON w typie BASENJI . http://dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10916913#post10916913 Quote
Recommended Posts