Rybc!a Posted September 12, 2009 Author Posted September 12, 2009 [quote name='malkawil']Jasne, że coś jeszcze!! Simba poszła do domu! Do mojego!!! :multi::multi::multi:[/quote] O matko, no tak, zapomniałam o najważniejszym ! :loveu: Wspaniale, Gosiu, naprawdę. Widziałyśmy Cię później z Simbą w parku Kajki . No i Charly, widziałam Filipka z twoim TZ . :) Koło fontanny . Quote
Vitka Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Ze mną na spacerze był starszy wilczurek, nie wiem jak ma na imię, ale jest cuuudowny! Bardzo grzeczny, chodził przy nodze to puściłam smycz (miałam tę dłuuugą), przybiegał do mnie jak wołałam, zatrzymywał się i czekał. Nie zwracał uwagi na inne psy i ludzi. Biegał jak młody piesek. :) Bardzo grzeczny i posłuszny. Mam nadzieję, że nie spędzi reszty życia w schronisku... :roll: Na spacerze była jeszcze Kluska, która razem z Kopim i Bajaderką szalała w lesie. :) Gryzła Kopiego po nogach żeby on się z nią bawił. Wybiegały się niesamowicie. Bajaderka jest cudowna! Te jej oczy! :loveu: Biegały jak głupki. Skoczek też wariował. Biega już bez smyczy i bardzo trzyma się Basi. :) Quote
Charly Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Byłam pewna, że tak będzie z tym Skoczkiem:multi: Jest wyprowadzany regularnie na fantastyczne spacerki to po co ma uciekac. Ja się w ogóle dziwię jak grzeczne są te pieski. Sama też bym uciekała. Quote
Vitka Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Zgadzam się. Też bym chyba uciekała :evil_lol: A one za każdym razem sprawdzają czy my idziemy, czy nadal siedzimy. Jak się chowamy lub idziemy wolniej to szukają, czekają... są wspaniałe! :loveu: Quote
Borsuczek Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Hahaha kocham nasze schroniskowe pieski! Wszystkie zasługują na wspaniałe domy! :loveu: Kopi i skoczek to w ogóle ostatnio strasznie szaleją!:evil_lol: psy z 13 są fantastyczne! :loveu: Quote
Rybc!a Posted September 13, 2009 Author Posted September 13, 2009 [IMG]http://img217.imageshack.us/img217/7139/dsc04606640x480.jpg[/IMG] Tak dla przypomnienia - to Simba, która znalazła dom u Gosi . :) Quote
Charly Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 [quote name='Vitka']Gosiu, jak się miewa Simba? :cool3:[/quote] troszkę mogę opowiedzieć:) Simba jest..kochana:loveu: hihihi nie załatwia sie w domku, jest grzeczna, wszyscy są nią zachwyceni. Tyle tylko, że wynosi każdą kulkę jedzenia do przedpokoju i tam ją rozgryza:lol: Quote
Vitka Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Magik (kot) ostatnio zaczął robić podobnie. Co mu dam to wynosi i zjada pod stołem... :mad: Quote
kordonia Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Mój pierwszy pies Udo robił tak samo- przenosił wszytko na dywany do duzego pokoju i dopiero tam spozywał to w spokoju ;) Quote
Borsuczek Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 mój świętej pamięci max (pies) tez tak robił, coś w tym musi być!:evil_lol: Quote
malkawil Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Cały dzień próbuję zrobić mojej Simbuni jakieś ładne zdjęcie, żeby tu Wam wkleić, ale jak tylko się ruszę, żeby wziąć aparat, Simba się zrywa i idzie za mną! Aż mam wyrzuty sumienia, że się tyle w domu kręcę, bo Simba nie może sobie odpocząć :) Chyba będę musiała więcej seriali ściągnać, żeby sobie spokojnie ogladać z łbem Rudej na moim kolanie ;) [IMG]http://img9.imageshack.us/img9/2225/img6104br.jpg[/IMG] [IMG]http://img200.imageshack.us/img200/9800/img6105l.jpg[/IMG] [IMG]http://img9.imageshack.us/img9/3722/img6106.jpg[/IMG] Quote
gops Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 nie odpowiada mu miejsce podawania jedzienia moja tez tak robila az przenioslam miski gdzie indziej i juz tak nie robi :evil_lol: na czas jedzenia pies ma miske w pokoju i dziala Quote
Charly Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 cudności czuje się dobrze:) [IMG]http://img200.imageshack.us/img200/9800/img6105l.jpg[/IMG] Quote
malkawil Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Co do wynoszenia kulek jedzenia, to zrobiłam co poradziła Ola i wyniosłam jej miski do przedpokoju. Jakby trochę pomogło, ale jeszcze nie jestem pewna w 100%...Dam Wam znać za parę dni. Co do reszty - Simba jest cudowna. Spokojna, przytulańska i piękna. Ładnie chodzi na smyczy, daje łapkę i nie prosi o jedzenie przy stole. Mogłabym siedzieć koło niej cały dzień i patrzeć jak śpi...Aż mi się do pracy nie chce iść! Quote
Charly Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 [quote name='malkawil'] Co do reszty - Simba jest cudowna. Spokojna, przytulańska i piękna. Ładnie chodzi na smyczy, daje łapkę i nie prosi o jedzenie przy stole. Mogłabym siedzieć koło niej cały dzień i patrzeć jak śpi...Aż mi się do pracy nie chce iść![/quote] nooo. współczuję- teraz to jak z dzieckiem. Człowiek by siedzial w domu, patrzał, karmił i miział:) Quote
malkawil Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 [quote name='gops']nie odpowiada mu miejsce podawania jedzienia moja tez tak robila az przenioslam miski gdzie indziej i juz tak nie robi :evil_lol: na czas jedzenia pies ma miske w pokoju i dziala[/quote] Chyba masz rację Gops, chociaż potym jak miski przeniosłam, też wynosiła kulki kawałek od miski... Ale jadła też trochę nad nią. No nic, zobaczymy co będzie dalej. Aha, chrapie troche moje szczęście :) Quote
Charly Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 pewnie jej przejdzie. bezpieczne to nie jest w schronisku trzymac morde w misce. jeszcze jak się stało tak nisko w hierarchi stada jak Simbunia:shake: Ale na szczęście teraz jest jedynaczką:multi::loveu: Quote
Borsuczek Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 uhuhuh jaka z niej modelka!:loveu: szczęściara!!!!:loveu: Quote
Rybc!a Posted September 14, 2009 Author Posted September 14, 2009 [url]http://www.dogomania.pl/forum/f1168/dzielna-psia-mama-borsuczek-znalazl-dom-ela-nadal-bezdomna-146470/#post12967373[/url] Założyłam wątek Eli . :) Quote
kordonia Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 [quote name='Rybc!a'][URL]http://www.dogomania.pl/forum/f1168/dzielna-psia-mama-borsuczek-znalazl-dom-ela-nadal-bezdomna-146470/#post12967373[/URL] Założyłam wątek Eli . :)[/quote] Mam taką sugestię, zebyś zakładajac wątki elbalskim psom więcej pisała o tym psie, i jego charakterze, o tym, jak chodzi na smyczy, jaki jest w stosunku do dorosłych i małych ludzi, czy lubi psy i koty, itd. Po prostu o tym psie i jego charakterze. Bo mam wrażenie, ze w kazdym wątku pojawia sie ten sam tekst, skopiowany i wkejony, który niczego nie wnosi do poznania psa, i zwyczajnie męczy, jelsi ktoś otwiera kolejny wątek elblaskiego pieska i widzi ciągle to samo :) Pisze to bez złośliwości, po prostu mam takie odczucie, jako zwykły odbiorca- widze przydługawy tekst, widze go po raz nie wiadomo który i staram sie wyłuskać z niego jakąkolwiek informacje o pochodzeniu psa i jego cechach, a te własnie informacje odnaleźć jest ciężko :) Quote
Vitka Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Popieram. :) Lepiej niech będzie krótki opis psa... bez tego tekstu, bo jest on ładny, ale wprowadza nieład. ;) Quote
Charly Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 dzis poszedł Eliot do domu:) i jedno szczeniątko no i kocurek. Kocie ogłoszenia to jak na razie większa część adopcji:) Quote
Recommended Posts