Jump to content
Dogomania

Abi- była taka smutna...a teraz SZALEJE W NOWYM DOMU, W WARSZAWIE!

Recommended Posts

• Replies 354
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rybc!a napisał(a):
Dabi dzisiaj znowu nie widziałam (może ktoś ją wziął bo miałam kilka tel. informacyjnych), ale Abi dalej czeka :(

To by było wspaniale, trzeba koniecznie sprawdzić :lol:

Posted

lamia2 napisał(a):
Czy to znaczy, że Dabi poszła do domu ?????

Nigdy nie będe miała 100% pewności- jak coś to PW.
Nie widywałam jej, wię wcisnę, jak się da Abi. Kiedy ostatnio widziałam obie suczki, Dabi siedziała w budzie wychylając główkę, a Abi nie została do nich wpuszczona..

Posted

Wielka niespodzianka: Abi trafiła do wspaniałego, nowego domu. Od wczoraj mieszka w Warszawie, u młodych ludzi. Jej pani, już zresztą zarejstrowana na Dogomanii, chciała zaadoptować Dabi, lecz, nie widziałam jej w schronisku, zaproponowałam więc Abi. Bardzo się spodobała. Dzięki użytkowniczce FIGA BEZ MAKU nowy domek został sprawdzony i z czystym sumieniem zawiozłam wczoraj niunię.

Będzie się nią teraz opiekowało nowe państwo.
Wieczorem dodam zdjęcia, a tymczasem czytam właśnie emaila od rodzinki.
Widać, że mała strasznie się stresuje- ale to minie. Kochana dupeczka z niej, oj kochana. Wczoraj się już wystraszyłam, bo nie wyszła z budy, myślałam, że jej nie ma. Myślałam już nawet o tym, by zadzwonić do Wawy z pytaniem, czy zdecydowaliby się na identyczną sunię, tyle, że młodszą (ok. 5 miesięcy )- bo taka też u nas czeka.

No ale, poprosiłam pracowników by sprawdzili wszystkie budy i w ostatniej siedziała czarnulka :) Pewnie schowała się tam i bała wyjść, żeby nie stracić ciepłego miejsca.

Gdy szła z nimi na lince w moją stronę, wszystkie 20 pozostałych suk z zazdrości próbowało ją pogryźć, cóż to był dla niej za stres.

Zaprzyjaźniła się z malamutką i w czwórkę ( z tatą ) pojechaliśmy do Wawy :)
Całą drogę spała przytulona do mnie, wyglądała całkiem jak krecik.
W schronisku była całe życie. Ocenili ją na rok z kawałkiem.
Ileż ona musiała tam czekać :(

Ale teraz jest już szczęśliwa- uf.. Kolejne uratowane psisko! :)

Później założę nowy wątek Abi w uratowanych, a ten zostawię tylko dla Dabi, dopóki jej sprawa się nie wyjaśni.

Posted

Rybc!a napisał(a):
Wielka niespodzianka: Abi trafiła do wspaniałego, nowego domu. Od wczoraj mieszka w Warszawie, u młodych ludzi. Jej pani, już zresztą zarejstrowana na Dogomanii, chciała zaadoptować Dabi, lecz, nie widziałam jej w schronisku, zaproponowałam więc Abi. Bardzo się spodobała. Dzięki użytkowniczce FIGA BEZ MAKU nowy domek został sprawdzony i z czystym sumieniem zawiozłam wczoraj niunię.

Będzie się nią teraz opiekowało nowe państwo.
Wieczorem dodam zdjęcia, a tymczasem czytam właśnie emaila od rodzinki.
Widać, że mała strasznie się stresuje- ale to minie. Kochana dupeczka z niej, oj kochana. Wczoraj się już wystraszyłam, bo nie wyszła z budy, myślałam, że jej nie ma. Myślałam już nawet o tym, by zadzwonić do Wawy z pytaniem, czy zdecydowaliby się na identyczną sunię, tyle, że młodszą (ok. 5 miesięcy )- bo taka też u nas czeka.

No ale, poprosiłam pracowników by sprawdzili wszystkie budy i w ostatniej siedziała czarnulka :) Pewnie schowała się tam i bała wyjść, żeby nie stracić ciepłego miejsca.

Gdy szła z nimi na lince w moją stronę, wszystkie 20 pozostałych suk z zazdrości próbowało ją pogryźć, cóż to był dla niej za stres.

Zaprzyjaźniła się z malamutką i w czwórkę ( z tatą ) pojechaliśmy do Wawy :)
Całą drogę spała przytulona do mnie, wyglądała całkiem jak krecik.
W schronisku była całe życie. Ocenili ją na rok z kawałkiem.
Ileż ona musiała tam czekać :(

Ale teraz jest już szczęśliwa- uf.. Kolejne uratowane psisko! :)

Później założę nowy wątek Abi w uratowanych, a ten zostawię tylko dla Dabi, dopóki jej sprawa się nie wyjaśni.

to wspaniale wspaniale :multi::multi::multi:

Posted

madzia828 napisał(a):
powodzenia Abi w nowym domku:razz: mam nadzieje ze nowi państwo Abi podzielą się z nami fotkami i wiadomościami o suni;)

Obiecali mi to! Zdjęcia dodam jutro albo w piątek- dziś nie dam rady.

Posted

Abi jest słodka :) na początku bała się nas, ale powoli oswoiliśmy ją z nami. To taki kochany pieszczoch :loveu: Wczoraj dopiero była kąpana - nie chciałam jej dodatkowo stresować. Wczoraj położyła mi, pierwszy raz, główkę na nogach i zasnęła :lol: Teraz sobie smacznie śpi. Zdjęcia będą na forum w poniedziałek. Pozdrawiam wszystkich.

Posted

Teśka napisał(a):
Abi jest słodka :) na początku bała się nas, ale powoli oswoiliśmy ją z nami. To taki kochany pieszczoch :loveu: Wczoraj dopiero była kąpana - nie chciałam jej dodatkowo stresować. Wczoraj położyła mi, pierwszy raz, główkę na nogach i zasnęła :lol: Teraz sobie smacznie śpi. Zdjęcia będą na forum w poniedziałek. Pozdrawiam wszystkich.

O witamy, witamy na forum. Ja ze swojej strony obiecuję zdjęcia dzisiaj wieczorem, chwilowo nie mam aparatu w domu :)

Posted

Ryba, czy Ty aby nie jesteś "złotą rybką" co to za wspaniałe wieści czytam dzisiaj, gratulacje z całego serca za wytrwałość :multi::multi::multi:

i uściski dla nowej rodzinki za wspaniałą decyzję :Dog_run:

Posted

Ryba, czy Ty aby nie jesteś "złotą rybką" co to za wspaniałe wieści czytam dzisiaj, gratulacje z całego serca za wytrwałość :multi::multi::multi:

Oj.. do złotej rybki dużo, dużo mi brakuje. Pożyłabyś ze mną miesiąc i miałabyś mnie dość :)

Posted

Rybc!a napisał(a):
Oj.. do złotej rybki dużo, dużo mi brakuje. Pożyłabyś ze mną miesiąc i miałabyś mnie dość :)

Skoro tatę na wyprawę z psem do Warszawy namówiłaś, to już się boję bo sobie wyobrażam ile dziur mu w brzuchu nawierciłaś :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

lamia2 napisał(a):
Skoro tatę na wyprawę z psem do Warszawy namówiłaś, to już się boję bo sobie wyobrażam ile dziur mu w brzuchu nawierciłaś :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Coś ty, mój tato sam chce jeździć. Byliśmy już w Poznaniu, Warszawie, Dąbrowie Górniczej (jechaliśmy chyba z 15 godzin w obie strony), Gdańsku i wielu innych miastach :) On lubi jeździć..