Jump to content
Dogomania

Pręgowano-szylkretowo-niebiesko-czarno-pieprzna galeria xD

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Justa napisał(a):
Kotki przesłodkie ! :loveu: :mdleje:
Mają już domki?

Dobrze że psia rodzinka tez ma się dobrze :loveu:

Zamówiłam zabawki z petstages :diabloti: Skusiłaś mnie zła kobieto ! :eviltong:

Wszystkie oprocz Kleo sa juz zamowione;). Trzy trafiaja do znanych nam juz domkow, w ktorych sa kociaki po Toli, wiec albo beda ze starszym rodzenstwem, albo z ciociami/wujkami;), a jeden idzie do mojej mamy kolezanki. Kleo nie wystawilam do sprzedazy:oops:. Musze sie jeszcze zastanowic, tego nie bylo w planach, ale nie mooge sie zdecydowac, pomijajac fakt, ze z moja mama wogole nie rozmawialam:oops:...

Ciiiiiiiicho! Bo ja mam pieniadze:evil_lol:

Posted

[quote name='ariss']karmel:loveu::loveu::loveu::loveu:

On tylko na zdjeciach taki kochany:diabloti:

Tak nam mija nudne, deszczowe, ciemne sobbotnie popoludnie...

Ja chce lato! Dlugie, gorace, sloneczne dni:placz:
Mam ewidentna zimowa depresje :-( ....................

Posted

smallpati napisał(a):
Karmel i Karo są cudowni :loveu::loveu::loveu:

a jaka duża ten koteczek obok sznupki :evil_lol:

Taaa koteczek obok sznupki swoje 10kg wazy:evil_lol:, pomijajac fakt, ze jest faktycznie troche przerosniety, ale przynajmniej jest sie do czego przytulic:loveu:, no i dziala jak piecyk:loveu::loveu:.

Widzi ktos moj banner? Gdzie on jest?:hmmmm:

Posted

small Moli wazy tyle co moja drobna Pyza:evil_lol:. Nie ma sie czym przejmowac, koty tylko wydaja sie male i lekkie. Scooby nawet nie wazy tyle co moj grubas;), jak sie ktos przyczepi to mamy chomiki:evil_lol:.

ariss do roku, a niektore do dwoch beda pokazywaly pazurki, pozniej dzien u kota to 23 godziny na dobe snu;). Co prawda to tez zalezy od kota, jedne sa bardziej drugie mniej aktywne, ale takie domowe, nie wychodzace na dwor tylko zmieniaja miejsce i pozycje, czasami leza gdzies u gory i sledza co robimy. Swoja droga takie wzajemne obserwowanie siebie jest niesamowicie odprezajace. Widok szczesliwego psa, napaja czlowieka optymizmem, a kota, uspokaja i odpreza. Polecam wszystkim koty, na mnie dzialaja jak persen:evil_lol:.

eria :loveu::loveu::loveu: fajnie, ze sie podobaja;)

mialy byc na dobranoc, ale poniewaz dzien pochmurny i ciemny to nawet teraz pasuja;)

lozko mojej mamy:evil_lol:

wiedzialam, ze Hebcia bedzie dbra ciocia:loveu:

przepraszam za jakosc, ale w domu, w polmroku moj aparat strasznie rozmazuje:shake:

Posted

ulubiona zabawka kota...:roll:

i moje malenstwo ze swoim misiem

tutaj grzywa,a pod nia czarna plama:shake:, nie wiem dlaczego raz te zdjecia wychodza lepiej, raz gorzej, trzeba wkoncu siegnac po instrukcje obslugi:evil_lol:

nie pytajcie dlaczego obgryza misiowi te czesc ciala:oops:

Posted

ja miałam kota 13 lat i wiem,że kedyś jeszcze będę miała:loveu:

i nawet wiem jakiego bym chiała:razz:
Aldaker - Maine Coon Cattery

a mój kot był bardzo aktywny pomimo tego,że wychodził bardzo żadko;)
kochał aportować swoją piłeczke zwinieną ze sreberka,ale to był szał:evil_lol:no i zabawa w berka też musiała się codziennie odbywać,a polowanie na coś co ruszało się pod kocykiem to dopiero atrakcja:diabloti:

Posted

[quote name='ariss']ja miałam kota 13 lat i wiem,że kedyś jeszcze będę miała:loveu:

i nawet wiem jakiego bym chiała:razz:
Aldaker - Maine Coon Cattery

a mój kot był bardzo aktywny pomimo tego,że wychodził bardzo żadko;)
kochał aportować swoją piłeczke zwinieną ze sreberka,ale to był szał:evil_lol:no i zabawa w berka też musiała się codziennie odbywać,a polowanie na coś co ruszało się pod kocykiem to dopiero atrakcja:diabloti:

Maine Coon sa piekne, ale preferuje zdecydowanie inny typ tej rasy. Nastepny moj kot, jezeli opre sie wdziekowi Kleo z obecnego miotu i wkoncu wystawie ja na sprzedaz, bedzie po Wedelku z hodowli Wedelach*PL

Posted

small Moli wazy tyle co moja drobna Pyza:evil_lol:. Nie ma sie czym przejmowac, koty tylko wydaja sie male i lekkie. Scooby nawet nie wazy tyle co moj grubas;-), jak sie ktos przyczepi to mamy chomiki:evil_lol:.

heheh no tak chomiki :evil_lol:

Super jest ta twoja gromadka, jak ładnie się komponują z pościelą :loveu:

Scoob ma rudą grzywkę, czy mi się wydaje? :evil_lol:

Posted

[quote name='smallpati']heheh no tak chomiki :evil_lol:

Super jest ta twoja gromadka, jak ładnie się komponują z pościelą :loveu:

Scoob ma rudą grzywkę, czy mi się wydaje? :evil_lol:

Jemu tak slonce rozjasnia:shake:, jak sie go nie strzyze, to on wcale nie jest czarny:cool1:, front ma siwy, lapy i morde ruda/miedziana, a jak sie grzbietu nie trymuje to pojawiaja sie wszystkie odcienie czerwini i szarosci....

Taaa produkcja wlasna, domowa:cool3:.

ariss
nie mow mi nic o egzotykach:loveu: sniznobialy, albo taki w prazki jak dachowiec:loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='puzzle']
ariss nie mow mi nic o egzotykach:loveu: sniznobialy, albo taki w prazki jak dachowiec:loveu::loveu::loveu:

ja miałam niebieskiego kocura:loveu:ale jak wybierałam to strasznie podobała się szylkretka,piękne umaszczona była:loveu:ale miała być na wystawy,więc odpadła:shake:bo kotek u mnie w domu to będzie zawsze tylko do kochania:eviltong:(choć niby o psie też tak mówiłam:evil_lol:)

Posted

Jemu tak slonce rozjasnia:shake:, jak sie go nie strzyze, to on wcale nie jest czarny:cool1:, front ma siwy, lapy i morde ruda/miedziana, a jak sie grzbietu nie trymuje to pojawiaja sie wszystkie odcienie czerwini i szarosci....

fajnie :loveu::loveu: masz samo farbującego się psa :eviltong:
Moja jak ją golę robi się jaśniejsza niż jak ma długie włosy, noo a jaka jest jasna jak się ją okapię :diabloti::evil_lol:

twoje rudzielce podobają mi się najbardziej :loveu:

P.S ostatnio czytałam ogłoszenie u siebie że ktoś chce sprzedać rasowe (bez rodowodu przypuszczam)bo hodowle likwidują :angryy: 2 kotki brytyjskie, czarną i błękitną :loveu:, ale dobił mnie teks "nadają się do rozpłodu bo ładne są" :wallbash:

Posted

ariss bardzo trudno jest kupic jakikolwiek szylkret "na kolanka":shake:, my tez chcielismy kotke do kochania, ale nikt nie chcial nam sprzedac szylkretu bez podpisania umowy na zrobienie hodowlanki i wydanie na swiat przynajmniej dwoch miotow. W sumie na poczatku byly plany oszustwa:evil_lol:, ale jakos zrobilismy ta hodowlanke, skoro juz ja zrobilismy no to niech beda kociaki i jak sie urodzil pierwszy miot, to wszyscy sie zakochali:loveu:, w tej kociej opiekunczosci, w przekazywaniu zachowan, w odchowywaniu i jakos tak wyszlo, ze co jakis czas sa kociaki. Tola po tym miocie idzie na jalowke, Pyska bedzie miala prawdopodobnie jeszce jedne mlode i tez emerytura i jakos tak sie drazu pusto w sercu robi, bo to jest niesamowita radosc jak na swiat przychodza takie puszki:loveu:.

I w przeciwienstwie do kotow mam ogromne watpliwosci co do dopuszczenia (kiedys tam...) Hebe. Kociaki sa niezwykle czyste, jak tylko zaczynaja chodzic ich pierwsze kroki prowadza do kuwty, jeszce sie nei zdarzylo, zeby kociak zrobil w jakims innym miejscu, kotki ciagle maluchy myja. A jaki jest pies, a tym bardziej szczeniak... kazdy wie. Gdzie jest, tam kaluza, niejednokrotnie sie poslizgnie i sam w tym wyladuje, zeby to bylo tylko to, a jeszcze przeciez szceniaki lubia sie bawic niedozwolonymi rzeczami, obgryzac, rozszarpywac, niszczyc.... Kurcze moze troche przesadzam, ale jak moj znajomy mial miot dogow de bordeaux to ja myslalam, ze one mu chalupe zburza:evil_lol:, tylko miec nadzieje, za sznaucery sa grzeczniejsze:cool3:(:diabloti:).

small
taa samowystarczalny:lol:

dziekuje:loveu::loveu::loveu:

Zrobilam zdjecia ze starych zdjec (rok ok 2000)

Byniulu w kazdym kacie;)

Posted

a tu pierwszy kot, ktory zagoscil w naszym domu, troche starsza ode mnie, ale rocznikowo bylysmy rownolatkami;)

a tu tydzien przed uspieniem, miala raka, zatruty organizm, nogi jej sie plataly, a jescze dala rade skoczyc na szafe...

To byl zupelnie inny kot, przez pierwsze lata, jak jeszcze nie mieszkalismy w centrum wychodzila z domu, potrafila sie bronic, polowac, wspinac, wysoko skakac, uzywala zebow i pazurow, byla takim w polowie naturszczykiem..

Posted

pewnie,że człowiek przyzwyczaja się do takich słodkich kulek:loveu:

a co do Krycie Hebe,wiesz ja wychodze z założenia,że jak już myśli się o kryciu to poto żeby miot urodził się lepszy od rodziców(a przynajmniej choć jeden piesek)i uważam,że psy trzeba kojarzyć ze sobą z głową i dużą znajomością rasy,psów,genów jakie przenoszą,rodowodów aby dobrać tak partnera żeby psy eliminowały swoje wady.Jest to niesłychanie trudne i jak nigdy bym nie chciała kryć swojgo psa gdybym nie wiedziała,że hodowca wybierze najlepiej dla niej,może to być krycie zagraniczne,gdzie będzie trzeba jechać daleko i wydać kupe kasy i na pobyt i na samo krycie,ale uważam,że to ma sens.Bo mogłabym pokryć jakimś tam psem co mi się wizualnie podoba,ale urodzilyby się prawdopodobnie kolejne sznaucerowe pokraki,których niestety jest pełno.Nie chce żebyś źle odebrała to co napisałam,akurat w p&s jest o wiele większy wybór,ale...bez pomocy doświadczonej osoby,która ma fajne wyniki w koarzeniu psów widze średnie szanse na super krycie.

Posted

ariss napisał(a):
pewnie,że człowiek przyzwyczaja się do takich słodkich kulek:loveu:

a co do Krycie Hebe,wiesz ja wychodze z założenia,że jak już myśli się o kryciu to poto żeby miot urodził się lepszy od rodziców(a przynajmniej choć jeden piesek)i uważam,że psy trzeba kojarzyć ze sobą z głową i dużą znajomością rasy,psów,genów jakie przenoszą,rodowodów aby dobrać tak partnera żeby psy eliminowały swoje wady.Jest to niesłychanie trudne i jak nigdy bym nie chciała kryć swojgo psa gdybym nie wiedziała,że hodowca wybierze najlepiej dla niej,może to być krycie zagraniczne,gdzie będzie trzeba jechać daleko i wydać kupe kasy i na pobyt i na samo krycie,ale uważam,że to ma sens.Bo mogłabym pokryć jakimś tam psem co mi się wizualnie podoba,ale urodzilyby się prawdopodobnie kolejne sznaucerowe pokraki,których niestety jest pełno.Nie chce żebyś źle odebrała to co napisałam,akurat w p&s jest o wiele większy wybór,ale...bez pomocy doświadczonej osoby,która ma fajne wyniki w koarzeniu psów widze średnie szanse na super krycie.

ariss ja mam znajomosci i napewno nie pokryje Hebe teraz i napewno nie jakims tam psem. Nie chce kryc psem zagranicznym, mamy w PL pare bardzo dobrych kandydatow i nie ma czego szukac za granica, mamy piekne polskie psy, jak zarowno importy, nie wszystko co z zagranicy jest super (wielu osobom sie tak wydaje). Mam kontakt z hodowla Punta Arenas, ktora ma ogromne doswiadczenie i kiedy juz przyjdzie czas, napewno pomoze wybrac mi odpowiedniego psa, moze nawet do tego czasu oni beda mieli jakiegos ciekawego chlopaka dla niej. Pozyjemy, zobaczymy, nie rozmnazam zwierzat, zeby byly i zeby patrzec jakie fajne z nich kulki i sprezdawac zeby byly nastepne. Wiem, ze wiele osob na tym forum, srednio zna sie na kotach, ale poki co wydaje mi sie, ze dopieram na tyle dobrze krycia, ze kocieta wychodza wyrownane i zbieraja po rodzicach najlepsze cechy, zarowno jezeli chodzi o charakter jak i o wyglad. Ja wiem, ze wiele osob powie gowniara, co ona tam wie, ale ja dosc dlugo w tym siedze i mimo wszystko nabralam juz dosyc duzego doswiadczenia. Krzyzowanie kotow i psow ma ze soba bardzo duzo wspolnego, wiem pod jakim katem trzeba rozpatrywac reproduktora, ktore cechy sa silniejsze. Dobierajac partnerow dla swoich kotek, przegladam ogromna ilosc jego partnerek, kociat i doroslych juz potomkow, sledze postep i osiagniecia, obserwuje przy jakich kotkach jakie cechy kocora biora gore i widac to u kociat, a ktore wychodza nawet w pozniejszych pokoleniach. To nie jest tak hop siup i ja doskonale o tym wiem. ariss zaufaj mi ja wiem co robie i przede wszystkim jak nalezy to robic. Zwierzeta sa moja prawdziwa, powazna pasja, a na szczycie moich czynow zawsze stoi ich dobro;).

Posted

wiem;)ale musiałam to powiedzieć:pja sama mam za malo doświadczenia,żeby wedzieć jak dobrać fajna parke...może dlatego jestem taka przeczulona;):eviltong: