joi Posted August 31, 2017 Posted August 31, 2017 Ha ha ha ha ha przypomniała mi się mina mojego aktualnego kocurrro kiedy zaproponowałam mu niedawno kawałek surowej piersi z kurczaka. Była to mieszanka obrzydzenia ze zdziwieniem "czyś ty z byka spadła, tego nie da się jeść" Quote
Moli@ Posted August 31, 2017 Author Posted August 31, 2017 joi, wczoraj po lekturze propozycji żywieniowych koty dostały świeże surowe mielone mięso z indyka. Nie było rzutu na miseczki ale niedawno sprawdziłam, świecą pustkami. Kwestia przyzwyczajenia. Urozmaicona dieta na pewno im nie zaszkodzi, wprost przeciwnie. Maniuś preferuje gotowane mięso, surowych podrobów (wątróbki, serduszek nie jada tylko smażone/gotowane) ale jest bardzo wiekowym panem i ma swoje przyzwyczajenia. Dianka, też pluła surowym mięsem, patrząc na mnie z wyrzutem Julcia bawiła się ... a już obie panny wcinają ,) Quote
joi Posted August 31, 2017 Posted August 31, 2017 Ciekawe czy 17-letniemu kocurrro można zmienić upodobania kulinarne :D Quote
Moli@ Posted August 31, 2017 Author Posted August 31, 2017 joi, sprawdzę czy Manio da się namówić na zmiainę diety a ma już około 20 lat ,) kupiłam dziś 0,5 kg mięsa gulaszowego z indyka i 0,2 kg wątróbki - zobaczymy :) Quote
Moli@ Posted August 31, 2017 Author Posted August 31, 2017 Maluchy zostały przez wetkę wysmarowane...za tydzień chyba ostatni wjazd do lecznicy Quote
rozi Posted August 31, 2017 Posted August 31, 2017 Się nie mądrzę (tym razem), ale czy kastrowańce nie powinny niskobiałkowo? Quote
Moli@ Posted August 31, 2017 Author Posted August 31, 2017 40 minut temu, rozi napisał: Się nie mądrzę (tym razem), ale czy kastrowańce nie powinny niskobiałkowo? Powinny być na diecie... ale zabij mnie w tej chwili nie powiem nic więcej na samym mięsie nie będą ,) Maniusia rozpuściłam przekraczając granicę rozsądku :D Powinny być na diecie niskokalorycznej i mieć zapewnioną możliwość ruchu...aktywny kot to zdrowy kot :). Czy to pies czy kot jak go zamkniesz w domu ograniczysz wyjścia to wcześniej czy później ma problemy z nerkami Po sterylizacji/kastracji największy problem to otyłość i często występująca niewydolność nerek u kotów dodatkowo kamica nerkowa Quote
Moli@ Posted September 1, 2017 Author Posted September 1, 2017 Jedzonko dojechało. Puchy dla maluchów, Josera z kaczką dla całej gromadki ... :) Quote
Moli@ Posted September 4, 2017 Author Posted September 4, 2017 Chłodno mokro, prawie non stop pada deszcz... szóstka kociambrów w domu ,) Maluchy z Polą rozrabiają, jak zające w kapuście hihi panowie zmieniają boczki :) Trzy dorosłe wychodzące koty zostały wczoraj zabezpieczone od pcheł i kleszczy Fiprexem Quote
Moli@ Posted September 4, 2017 Author Posted September 4, 2017 Ile zastosowań może mieć pudło kartonowe ,) Quote
Tyśka) Posted September 13, 2017 Posted September 13, 2017 Mój się rzuca na mięso niemal każde. Tylko ryb nie lubi. :D Za to pluje mokrą karmą - ble, ble, ble (zaczął wybrzydzać jak zobaczył że można, tzn. po adopcji kotki). A kotom nie można suchej, zwłaszcza tym, które mają kłopoty nerkowe (a mój ma: skutek chorego serca). Więc cóż, głównie wszama mięso teraz (+ suplementy), mokrą staram się przemycać chociaż ciut ciut, suchą ograniczam. Za to kotka pluła mięsem, mokrą też nie bardzo... Jak już to ew. od święta mogła zjeść gotowane mięso. Nie umiałam zmienić jej nawyków żywieniowych: tyle tylko co z Puriny udało mi się ją przerzucić na Purizona i TOTWa (czyli bezzbożówki). .No ale... dobre i to... ojjj, urosły Ci te koteczki. A domów pewnie ani widu, ani słychu? Ostatnio ogłaszałam jednego maciupkiego koteczka, miał tyle ogłoszeń, tyle wyświetleń, a nikt nie zadzwonił. Ani jednego telefonu, załamać się można... A kartony to chyba każdy kot lubi :D Quote
Moli@ Posted September 13, 2017 Author Posted September 13, 2017 Kotki rosną... Telefon milczy... Surowizny nie chcą jeść... zmusiły do gotowania ,) To tak w skrócie :) Quote
Tyśka) Posted September 13, 2017 Posted September 13, 2017 Uparciuchy, khe khe. Może jak już minie sezon na małe kociaki będzie łatwiej o dom :) Quote
buniaaga Posted September 13, 2017 Posted September 13, 2017 kociaki mają prawie 500 wyświetleń ,właśnie sprawdziłam Ale pewnie cisza bo kociaków do wyboru do koloru wszędzie :( A kartony są najlepsze :) Quote
joi Posted September 13, 2017 Posted September 13, 2017 37 minut temu, buniaaga napisał: A kartony są najlepsze :) Znaczy ten/ta kociamber jest do szyb? Quote
buniaaga Posted September 14, 2017 Posted September 14, 2017 21 godzin temu, joi napisał: Znaczy ten/ta kociamber jest do szyb? Zenobiusz jest do wszystkiego :) Quote
Moli@ Posted September 15, 2017 Author Posted September 15, 2017 Ekologiczny żwirek dla kotów...4 x 10 zł / 40 zł Quote
Nadziejka Posted September 16, 2017 Posted September 16, 2017 razem z kramiku Nadziejkowego 278 zl 84 gr Pozdrawiam kotunkowo dosylam jeszcze z bazareczku 56 zl dzisiaj boc jeszcze nie byl calkiem rozlczony Quote
Moli@ Posted September 18, 2017 Author Posted September 18, 2017 Nadziejko, ślicznie dziękuję za zorganizowanie, prowadzenie bazarku dla sierściuchów :) Potwierdzę tu i na bazarku Quote
Moli@ Posted September 18, 2017 Author Posted September 18, 2017 Kociaki porastają futerkiem...łebki już tak nie "świecą" :) Telefon dzwoni :) Wielkie dzięki za ogłaszanie maluchów dla buniaagi i dla Koteły made in Hajnówka. Wstępnie jestem umówiona z Panią z Białegostoku na czwartek... zainteresowana jest chłopczykami :) 1 Quote
Moli@ Posted September 18, 2017 Author Posted September 18, 2017 Z bazarku wpłynęło 56 zł / 18.09 - od Nadziejka Dziękujemy :) ps: 56 zł przeznaczymy na szczepienia psów (rozliczenie na wątku Dianki) Quote
Moli@ Posted September 29, 2017 Author Posted September 29, 2017 O mamciu, ile te koty potrafią wciągnąć... kupiłyśmy 20 kg suchej karmy, czekamy na kuriera Quote
Perełka1 Posted September 29, 2017 Posted September 29, 2017 1 minutę temu, Moli@ napisał: O mamciu, ile te koty potrafią wciągnąć... kupiłyśmy 20 kg suchej karmy, czekamy na kuriera a nie podjadasz im?:) Quote
joi Posted September 29, 2017 Posted September 29, 2017 2 minuty temu, Perełka1 napisał: a nie podjadasz im?:) :D Nie podjada, nie podjada, ja wróciłam na chwilę do domu :D Quote
Recommended Posts