Moli@ Posted July 5, 2017 Author Posted July 5, 2017 Kocur usiłuje wydostać się z kontenerka...energia rozrywa. Śmierdzi! już pod drzwiami drewutni ... ten to dzieci produkowałby i produkował ,) Je, wcina aż miło...piję. Muszę go wypuścić...szukam miejsca. Zastanawiam się czy odwozić w to samo czy szukać innego bliżej ludzi. Popytałam... wstępnie rozmawiałam ze starszą panią mieszkająca w sąsiedniej wsi. W okolicy, rdzenni mieszkańcy doskonale wszystkich znają ,)... podpowiedzą do kogo iść, zapytać :) Dom bez psów, jest dorosła wysterylizowana kotka. Posesja sąsiaduje z łąkami oddalona od wiejskiej drogi. Są zabudowania gospodarskie. Pani, na chodzie...emerytowana wiejska urzędniczka...lubi zwierzęta, popiera sterylizacje. Co sądzicie? Quote
anica Posted July 5, 2017 Posted July 5, 2017 Super pomysł! jeśli pani się zgadza, to jeszcze pewnie będzie dokarmiać? :) Quote
Moli@ Posted July 5, 2017 Author Posted July 5, 2017 30 minut temu, anica napisał: Super pomysł! jeśli pani się zgadza, to jeszcze pewnie będzie dokarmiać? :) Dokarmiać będzie :)...(obiecałam że będę podrzucać - suchą karmę).ale hihihi...tam też jest dużo kotów, są starsze osoby (wdowy), które karmią, dają schronienie i kociambry mnożą się na potęgę. Pani, z nadzieją w głosie pytała czy mogę coś zrobić czyli posterylizować... kilka kotek. Rozmawiałam z Panią z KOTKOWA na ten temat...coś się da :) Jutro odwożę klatkę łapkę do Białego. Nie będzie stała bezczynnie o nie ,) Umówiłam się, gdy będzie wolna ja będę łapać i sterylizować. Quote
Moli@ Posted July 5, 2017 Author Posted July 5, 2017 Kręciłam się w kotłowni / sprzątałam a kociambry najedzone spały/leżały Biedne dzikuski Żwirek schodzi w zawrotnym tempie, jutro zacznę ostatnie opakowanie - 5l (: Quote
Moli@ Posted July 5, 2017 Author Posted July 5, 2017 Kocur już na wolności... Pani zostawiłam trochę suchej karmy. "A mojego bociana pani nie sfotografuję?" - stał na spichlerzu nic sobie z nas nie robiąc :) a obok na słupie gniazdo :) Fajna okolica Tak zapakowanego przewoziłam ,) Quote
Moli@ Posted July 5, 2017 Author Posted July 5, 2017 Maluchy zaczynają interesować się otoczeniem :) Quote
Moli@ Posted July 5, 2017 Author Posted July 5, 2017 Pola coraz śmielsza :)...dziś też wyskoczyła pobiegać po trawce i po około 3 godzinach zameldowała się w domu ,) Quote
Moli@ Posted July 6, 2017 Author Posted July 6, 2017 Dzikuski dbają abym miała co robić (: większej klatki nie mam...drugiej też nie, do opieki nad kotami a dzikuskami to już na pewno... nie jestem przygotowana. Ciężko będzie (: Po nocy było jeszcze w miarę czysto...miseczki puste. Wstawiłam czystą wodę, miseczki z suchą i mokrą karmą. Po godzinie było już tak Quote
anica Posted July 6, 2017 Posted July 6, 2017 18 godzin temu, Baltimoore napisał: Raczej farciarze że trafiły do Ciebie :))) ... też tak myślę Quote
Moli@ Posted July 7, 2017 Author Posted July 7, 2017 Wczoraj, odwiozłam klatkę łapkę - umyłam, wydezynfekowałam porządnie wypłukałam wodą pod ciśnieniem. Dziękuję za wypożyczenie :) Dopytałam, jak postępować z dzikimi małymi kotkami...kiedy odseparować kotkę/mamę. Dziś mama zostanie wypuszczona na wolność, dołączy do kocura. Dla dobra kociąt trzeba to zrobić. Kocica panicznie boi się człowieka...syczy, warczy, fuka próbuje uderzyć łapą. Maluchy obserwują, chowają się za nią. Trudno je wyjmować. Klatka nie jest zbyt duża, ciasno co nie wpływa dobrze na rozwój, psychikę kotów. Kupiłam dwa worki po 5 l / 9 zł - 18 zł ekologicznego drewnianego żwirku. Zbrylającego taniego mam już dość...wytwarza się czarna mazia i co z tym potem robić. Myjąc kuwetę można zatkać odpływ a zapach/smrodek aż zatyka (: Kilka zdjęć z dziś - śniadanie :) Quote
Moli@ Posted July 7, 2017 Author Posted July 7, 2017 Kupiłam dwie duże kuwety, zapłaciłam 37,80 zł...życie (: Quote
Moli@ Posted July 8, 2017 Author Posted July 8, 2017 Kocia mama jeszcze u nas, doba za krótka czasu na wszystko brakuje...może dziś wieczorem Urwisy zaczynają się bawić :) Quote
Moli@ Posted July 9, 2017 Author Posted July 9, 2017 Pola, postanowiła u nas zamieszkać...w dzień wychodzi na kilka godzin, przebywa na sąsiedniej niezamieszkałej działce ,) obserwuje psy, już wie kiedy może bezpiecznie wyjść a kiedy wrócić :) Quote
Tyśka) Posted July 10, 2017 Posted July 10, 2017 Niesamowite... jestem pod wrażeniem... Moli@... jesteś wspaniała :) Quote
anica Posted July 10, 2017 Posted July 10, 2017 1 godzinę temu, Tyś(ka) napisał: Niesamowite... jestem pod wrażeniem... Moli@... jesteś wspaniała :) ... i ja też! Quote
Moli@ Posted July 15, 2017 Author Posted July 15, 2017 Kocia mama dziś dołączyła do dzikiego kocurka...zostawiłam pojemniczek z suchą karmę Kupiłam żwirek drewniany 5 x 7l (7,99 zł ) - 39,95 zł W Biedronce kupiłam dziś konserwy ( w promocji ostatnie sztuki ) - 22 szt x 1,45 zł = 31,90 zł (paragon wcięło ) Nie wcięło, zawieruszył się w "małym" podręcznym plecaczku... przy okazji poszukiwań - ile "skarbów" odkryłam ,) Quote
Moli@ Posted July 16, 2017 Author Posted July 16, 2017 Od jutra przez trzy kolejne dni - małe koty będą odrobaczane. Trzeciego dnia wszystkie dorosłe koty które mają kontakt z maluchami zostaną także odrobaczone. Dziś kupiłam tablety dla maluchów i 3 dorosłych kociambrów - Mania, Poli i Gienka. Zakupiłam dwie małe zabawki / myszki, dzieci muszą się czymś bawić ,) Quote
Recommended Posts