Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kocur usiłuje wydostać się z kontenerka...energia rozrywa. Śmierdzi! już pod drzwiami drewutni ... ten to dzieci produkowałby i produkował ,) Je, wcina aż miło...piję.

Muszę go wypuścić...szukam miejsca. Zastanawiam się czy odwozić w to samo czy szukać innego bliżej ludzi. Popytałam... wstępnie rozmawiałam ze starszą panią mieszkająca w sąsiedniej wsi. W okolicy, rdzenni mieszkańcy doskonale wszystkich znają ,)... podpowiedzą do kogo iść, zapytać :) Dom bez psów, jest dorosła wysterylizowana kotka. Posesja sąsiaduje z łąkami oddalona od wiejskiej drogi. Są zabudowania gospodarskie.

Pani, na chodzie...emerytowana wiejska urzędniczka...lubi zwierzęta, popiera sterylizacje.

Co sądzicie?

Posted
30 minut temu, anica napisał:

Super pomysł! jeśli pani się zgadza, to jeszcze pewnie będzie dokarmiać? :)

Dokarmiać będzie :)...(obiecałam że będę podrzucać - suchą karmę).ale hihihi...tam też jest dużo kotów, są starsze osoby (wdowy), które karmią, dają schronienie i kociambry mnożą się na potęgę. Pani, z nadzieją w głosie pytała czy mogę coś zrobić czyli posterylizować... kilka kotek.

Rozmawiałam z Panią z KOTKOWA na ten temat...coś się da :)

Jutro odwożę klatkę łapkę do Białego. Nie będzie stała bezczynnie o nie ,) Umówiłam się, gdy będzie wolna ja będę łapać i sterylizować.

Posted

Kręciłam się w kotłowni / sprzątałam a kociambry najedzone spały/leżały

Biedne dzikuski

Żwirek schodzi w zawrotnym tempie, jutro zacznę ostatnie opakowanie - 5l (:

100_9374.JPG

Posted

Kocur już na wolności...

Pani zostawiłam trochę suchej karmy.

100_9400.JPG

100_9403.JPG

100_9406.JPG

"A mojego bociana pani nie sfotografuję?" - stał  na spichlerzu nic sobie z nas nie robiąc :) a obok na słupie gniazdo :)

Fajna okolica

100_9404.JPG

100_9405.JPG

Tak zapakowanego przewoziłam ,)

100_9399.JPG

Posted

Dzikuski dbają abym miała co robić (:

większej klatki nie mam...drugiej też nie, do opieki nad kotami a dzikuskami to już na pewno... nie jestem przygotowana. Ciężko będzie (:

Po nocy było jeszcze w miarę czysto...miseczki puste. Wstawiłam czystą wodę, miseczki z suchą i mokrą karmą. Po godzinie było już tak

100_9407.JPG

100_9409.JPG

Posted

Wczoraj, odwiozłam klatkę łapkę - umyłam, wydezynfekowałam porządnie wypłukałam wodą pod ciśnieniem. Dziękuję za wypożyczenie :)

Dopytałam, jak postępować z dzikimi małymi kotkami...kiedy odseparować kotkę/mamę. Dziś mama zostanie wypuszczona na wolność, dołączy do kocura. Dla dobra kociąt trzeba to zrobić. Kocica panicznie boi się człowieka...syczy, warczy, fuka próbuje uderzyć łapą. Maluchy obserwują, chowają się za nią. Trudno je wyjmować. Klatka nie jest zbyt duża, ciasno co nie wpływa dobrze na rozwój, psychikę kotów.

Kupiłam dwa worki po 5 l / 9 zł - 18 zł ekologicznego drewnianego żwirku. Zbrylającego taniego mam już dość...wytwarza się czarna mazia i co z tym potem robić. Myjąc kuwetę można zatkać odpływ a zapach/smrodek aż zatyka (:

Kilka zdjęć z dziś - śniadanie :)

100_9415.JPG

100_9416.JPG

100_9418.JPG

100_9412.JPG

100_9420.JPG

Posted

Pola, postanowiła u nas zamieszkać...w dzień wychodzi na kilka godzin, przebywa na sąsiedniej niezamieszkałej działce ,) obserwuje psy, już wie kiedy może bezpiecznie wyjść a kiedy wrócić :)

100_9451.JPG

100_9466.JPG

100_9467.JPG

100_9453.JPG

Posted

Kocia mama dziś dołączyła do dzikiego kocurka...zostawiłam pojemniczek z suchą karmę

100_9576.JPG

Kupiłam żwirek drewniany 5 x 7l (7,99 zł ) - 39,95 zł

100_9580.JPG

100_9581.JPG

W Biedronce  kupiłam dziś konserwy ( w promocji ostatnie sztuki ) - 22 szt x 1,45 zł = 31,90 zł (paragon wcięło )

Nie wcięło, zawieruszył się w "małym" podręcznym plecaczku... przy okazji poszukiwań - ile "skarbów" odkryłam ,)

100_9579.JPG

100_9585.JPG

Posted

Od jutra przez trzy kolejne dni - małe koty będą odrobaczane. Trzeciego dnia wszystkie dorosłe koty które mają kontakt z maluchami zostaną także odrobaczone. Dziś kupiłam tablety dla maluchów i 3 dorosłych kociambrów - Mania, Poli i Gienka.

Zakupiłam dwie małe zabawki / myszki, dzieci muszą się czymś bawić ,)

100_9591.JPG

100_9587.JPG