Moli@ Posted June 28, 2016 Author Posted June 28, 2016 Obowiązkowo...ocierają się o nogi, wchodzą na kolana, mruczą, kocury ślinią się/ocierają ;)...codzienny rytuał i biegną do miseczek ;) Quote
Moli@ Posted June 28, 2016 Author Posted June 28, 2016 Temat karmy wypłynął a tu niespodzianka...dreag przyjechała z wizytą ,)... koty dostały 22 konserwy Dziękujemy :) Quote
Moli@ Posted July 17, 2016 Author Posted July 17, 2016 Nadziejka zrobiła bazarek dla kociambrów i Dianki...dziękujemy :) Zakupiłyśmy dla kotów 8 kg suchej karmy Quote
Moli@ Posted August 31, 2016 Author Posted August 31, 2016 Zakupiłyśmy suchą karmę dla kotów - 19,80 kg...dziś dojechała :) Josera JosiCat 18 kg - 100,54 zł PreVital 1,8 kg - 8,45 zł W promocyjnej cenie - uszkodzone opakowania... Quote
Moli@ Posted October 7, 2016 Author Posted October 7, 2016 (edited) Elficzkowa, dziękuję za preparat immunostymulujący dla kotów - Geno Mune. Dziś dotarła przesyłka. Dla bezdomnych kotów przed zimą jak znalazł :) Edited October 7, 2016 by Moli@ xxx Quote
elficzkowa Posted October 7, 2016 Posted October 7, 2016 Cieszę się, że mogłam pomóc. Przytulaski i głaski dla wszystkich. Quote
Moli@ Posted November 4, 2016 Author Posted November 4, 2016 (edited) http://bialystok.onet.pl/bialystok-dokarmia-koty/ek4j7n "Urząd Miasta w Białymstoku rozpoczął procedurę wyłaniania dostawcy karmy, która ma być przeznaczona na dokarmianie bezdomnych kotów w sezonie zimowym. Białystok już od wielu lat realizuje program opieki nad bezdomnymi zwierzętami, który zawiera również cykliczną sterylizację i dokarmianie kotów. W tym roku przewidziano na niego 257 tysięcy złotych, z których 22,5 tysiąca przeznaczone jest na dokarmianie. W sprawie pomocy zwierzętom urząd współpracuje z Fundacją Kotkowo, która zapewnia kotom opiekę weterynaryjną, schronienie, realizuje kastracje i sterylizacje oraz prowadzi akcje adopcyjne." Sucha karma, którą zakupiłam w sierpniu prawie zjedzona...po konserwach od dreag i Pani Ani już dawno nie ma śladu... "podbieram" konserwy psiakom...niestety też już zniknęły w brzuszkach psio/kocich ... może tym razem z tej akcji/dotacji uda się wyżebrać jedzonko dla bezdomnych kotów... Edited November 4, 2016 by Moli@ Quote
Moli@ Posted November 9, 2016 Author Posted November 9, 2016 Białostockie…blokowisko plus domki jednorodzinne w ogrodach…i koty. Mieszkańcy bloku wzywają staż miejską…interwencja…sprawa trafia do sądu…sugerowane badania psychiatryczne! Co się stało? Oskarżenie/pomówienie, 5 kotów z jednego z mieszkań załatwia potrzeby fizjologiczne w piaskownicy! Normalny dom, sympatyczna pani, zadbane domowe/wolno wychodzące koty. Szok! Sprawa w toku, reportaż w TV.... czyżby ktoś chciał pozbyć się kociego problemu w mieście Quote
Moli@ Posted November 17, 2016 Author Posted November 17, 2016 KOTKOWO podarowało karmę kociambrom Dziękujemy :) Quote
Moli@ Posted December 17, 2016 Author Posted December 17, 2016 Temperatury poniżej zera przez całą dobę, w nocy około 10 stopni. Pozostało mi około 2 kg suchej karmy... Potrzebna sucha karma dla kotów. Konserwy mam, kupiłam dla psiaków...dostają też koty, jedzą chętnie. O tej porze roku nie mogę wystawiać większych porcji - zamarza. Bardzo proszę o pomoc, bez pomocy człowieka te bezdomne kotki nie przeżyją zimy. W okolicy mieszka mało ludzi nie ma zabudowań gospodarczych, nikt nie hoduje zwierząt, nie ma śmietników/kontenerów, nie ma barów... Nie ma resztek, odpadów jedzenia, nie ma myszy... Quote
Moli@ Posted December 18, 2016 Author Posted December 18, 2016 Na zakup suchej karmy dla bezdomnych kotów mogę w tym miesiącu przeznaczyć tylko - 60 zł ( wysłałam bym na wskazane konto ) Może w kilka osób udałoby się zebrać i zakupić worek - 18 kg. Krakvet: JOSERA JosiCat - kaczka i ryba Przy zakupach powyżej 99zł wysyłka 0zł · 18kg - Cena: 109,89złPunkty: 109 Produkt dostępny wkrótce Bardzo proszę o pomoc... Quote
Baltimoore Posted December 18, 2016 Posted December 18, 2016 Podaj mi numer konta na PW :) Głaski dla kotków :) Quote
Moli@ Posted December 18, 2016 Author Posted December 18, 2016 52 minuty temu, Baltimoore napisał: Podaj mi numer konta na PW :) Głaski dla kotków :) Dziękuję! Głupio mi prosić o pomoc ale trudno udawać że się nie widzi siedzących pod bramą, siedzących na niezamieszkałej sąsiedniej posesji małych kocich "płaczących figurek" - daj jeść ;( Noszę im suchą i puszki, niestety porcje nie są wystarczające na coraz większą liczbę głodomorów. Muszę wydzielać/oszczędzać żeby codziennie coś dostały do miseczek Quote
Moli@ Posted December 19, 2016 Author Posted December 19, 2016 Baltimoore, jeszcze raz bardzo dziękuję za wsparcie finansowe na zakup karmy dla bezdomnych kotów :) Baltimoore - 110 zł / 19.12.2016 Krakvet Zamówienie nr. 3623834(Zapłacone) Data Zamówienia: poniedziałek, 19 grudzień 2016 | Wartość Zamówienia: 169,80zł Adres Dostawy Królowy Most … Sposób Wysyłki Firma kurierska Ekspres 24 Produkty1 x | JOSERA JosiCat 18kg | 105,80zł 25 x | BUTCHER'S Classic z pstrągiem - kawałki w galaretce 400g | 64,00zł Informacje o Płatności Sposób Zapłaty Szybki przelew Kwota zamówienia:169,80zł Firma kurierska Ekspres 24: | 0,00zł Sposób pakowania: Wzmocnione | 0,00zł Quote
Moli@ Posted December 20, 2016 Author Posted December 20, 2016 7 godzin temu, Baltimoore napisał: Suuuper :D A jak ja się cieszę :) U nas odwilż...około zera...dobry czas na sprzątanie w kociej szklarence. Łajdusy zrobiły sobie toaletę. Mróz, śnieg po co wychodzić skoro tyle suchego piachu dookoła i można zagrzebać ,) Całe szczęście można wywietrzyć, pootwierać na przestrzał. Mało mam sprzątania w domu po psach...jeszcze apartamenty bezdomnych kotków trzeba pucować ,) Mają szczęście...że lubię mruczki :) Quote
Moli@ Posted December 20, 2016 Author Posted December 20, 2016 Zamówienie3623834 krakvet zostało zrealizowane i przekazane firmie kurierskiej Pocztex. Przesyłka o nr listu przewozowego EE993782593PL powinna zostać dostarczona pod wskazany adres w kolejnym dniu roboczym. Quote
Baltimoore Posted December 20, 2016 Posted December 20, 2016 Dobrze, że nie ma mrozów. I oby nie było. Quote
Moli@ Posted December 20, 2016 Author Posted December 20, 2016 2 godziny temu, Baltimoore napisał: Dobrze, że nie ma mrozów. I oby nie było. W tym sezonie zimowym jeszcze nie było dużych mrozów i oby tak dalej. Domki przygotowane do zimy, nadal w bardzo dobrym stanie, wyłożone naturalnymi baranimi skórami z kożucha, wełnianymi swetrami. Jak wjeżdża śniadanko to wychodzą z budek zaspane...chyba nie jest im tak źle ,) Raz wchodzę rano a w szklarni pusto, cicho zaglądam do budki a tam na boczku leży kot. Przestraszyłam się że chory lub coś, dotknęłam...zerwał się jak oparzony. Tak mocno spał. :) Pewnie, bezpiecznie się czują ,) Quote
Moli@ Posted December 22, 2016 Author Posted December 22, 2016 Dotarła paczka z suchą karmą i konserwami. Baltimoore, kociambry zachwycone pstrągiem w galaretce, dzięki za podpowiedź :) Quote
Moli@ Posted December 24, 2016 Author Posted December 24, 2016 Spokojnych Świąt życzą kociambry :) Quote
Recommended Posts