Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Obowiązkowo...ocierają się o nogi, wchodzą na kolana, mruczą, kocury ślinią się/ocierają ;)...codzienny rytuał i biegną do miseczek ;)

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

3m9vnmz5tgqb_t.jpg

Zakupiłyśmy suchą karmę dla kotów - 19,80 kg...dziś dojechała :)

Josera JosiCat 18 kg - 100,54 zł

PreVital 1,8 kg - 8,45 zł

W promocyjnej cenie - uszkodzone opakowania...

• 1 month later...
Posted (edited)

Elficzkowa, dziękuję za preparat immunostymulujący dla kotów - Geno Mune. Dziś dotarła przesyłka. Dla bezdomnych kotów przed zimą jak znalazł :)

gvwbw4sfe2k1_t.jpg

Edited by Moli@
xxx
  • 4 weeks later...
Posted (edited)

http://bialystok.onet.pl/bialystok-dokarmia-koty/ek4j7n

"Urząd Miasta w Białymstoku rozpoczął procedurę wyłaniania dostawcy karmy, która ma być przeznaczona na dokarmianie bezdomnych kotów w sezonie zimowym. Białystok już od wielu lat realizuje program opieki nad bezdomnymi zwierzętami, który zawiera również cykliczną sterylizację i dokarmianie kotów.

W tym roku przewidziano na niego 257 tysięcy złotych, z których 22,5 tysiąca przeznaczone jest na dokarmianie. W sprawie pomocy zwierzętom urząd współpracuje z Fundacją Kotkowo, która zapewnia kotom opiekę weterynaryjną, schronienie, realizuje kastracje i sterylizacje oraz prowadzi akcje adopcyjne."

Sucha karma, którą zakupiłam w sierpniu prawie zjedzona...po konserwach od dreag i Pani Ani już dawno nie ma śladu...

"podbieram" konserwy psiakom...niestety też już zniknęły w brzuszkach psio/kocich

... może tym razem z tej akcji/dotacji uda się wyżebrać jedzonko dla bezdomnych kotów...

Edited by Moli@
Posted

Białostockie…blokowisko plus domki jednorodzinne w ogrodach…i koty.

Mieszkańcy bloku wzywają staż miejską…interwencja…sprawa trafia do sądu…sugerowane   badania psychiatryczne! Co się stało?

Oskarżenie/pomówienie, 5 kotów z jednego z mieszkań załatwia potrzeby fizjologiczne w piaskownicy!

Normalny dom, sympatyczna pani, zadbane domowe/wolno wychodzące koty.

Szok! Sprawa w toku, reportaż w TV.... czyżby ktoś chciał pozbyć się kociego problemu w mieście

• 2 weeks later...
  • 5 weeks later...
Posted

Temperatury poniżej zera przez całą dobę, w nocy około 10 stopni.

Pozostało mi około 2 kg suchej karmy... Potrzebna sucha karma dla kotów.

Konserwy mam, kupiłam dla psiaków...dostają też koty, jedzą chętnie. O tej porze roku nie mogę wystawiać większych porcji - zamarza.

Bardzo proszę o pomoc, bez pomocy człowieka te bezdomne kotki nie przeżyją zimy. W okolicy mieszka mało ludzi nie ma zabudowań gospodarczych, nikt nie hoduje zwierząt, nie ma śmietników/kontenerów, nie ma barów...  Nie ma resztek, odpadów jedzenia, nie ma myszy...

Posted

Na zakup suchej karmy dla bezdomnych kotów mogę w tym miesiącu przeznaczyć tylko - 60 zł ( wysłałam bym na wskazane konto )

Może w kilka osób udałoby się zebrać i zakupić worek - 18 kg.

Krakvet:

JOSERA JosiCat - kaczka i ryba

Przy zakupach powyżej 99zł wysyłka 0zł

·  18kg - Cena: 109,89zł
Punkty: 109

Produkt dostępny wkrótce

Bardzo proszę o pomoc...

Posted
52 minuty temu, Baltimoore napisał:

Podaj mi numer konta na PW :)

Głaski dla kotków :)

Dziękuję!

Głupio mi prosić o pomoc ale trudno udawać że się nie widzi siedzących pod bramą, siedzących na niezamieszkałej sąsiedniej posesji małych kocich "płaczących figurek" - daj jeść ;(

Noszę im suchą i puszki, niestety porcje nie są wystarczające na coraz większą liczbę głodomorów. Muszę wydzielać/oszczędzać żeby codziennie coś dostały do miseczek

Posted

Baltimoore, jeszcze raz bardzo dziękuję za wsparcie finansowe na zakup karmy dla bezdomnych kotów :)

Baltimoore - 110 zł / 19.12.2016

Krakvet

Zamówienie nr. 3623834(Zapłacone)
Data Zamówienia: poniedziałek, 19 grudzień 2016 | Wartość Zamówienia: 169,80zł
Adres Dostawy
Królowy Most …
Sposób Wysyłki
Firma kurierska Ekspres 24

Produkty
1 x | JOSERA JosiCat 18kg | 105,80zł
25 x | BUTCHER'S Classic z pstrągiem - kawałki w galaretce 400g | 64,00zł

Informacje o Płatności
Sposób Zapłaty
Szybki przelew

Kwota zamówienia:
169,80zł
Firma kurierska Ekspres 24: | 0,00zł
Sposób pakowania: Wzmocnione | 0,00zł

Posted
7 godzin temu, Baltimoore napisał:

Suuuper :D

A jak ja się cieszę :)

U nas odwilż...około zera...dobry czas na sprzątanie w kociej szklarence. Łajdusy zrobiły sobie toaletę. Mróz, śnieg po co wychodzić skoro tyle suchego piachu dookoła i można zagrzebać ,) Całe szczęście można wywietrzyć, pootwierać na przestrzał.

Mało mam sprzątania w domu po psach...jeszcze apartamenty bezdomnych kotków trzeba pucować ,)

Mają szczęście...że lubię mruczki :)

Posted

Zamówienie3623834 krakvet zostało zrealizowane i przekazane firmie kurierskiej Pocztex.
Przesyłka o nr listu przewozowego EE993782593PL powinna zostać dostarczona pod wskazany adres w kolejnym dniu roboczym.

Posted
2 godziny temu, Baltimoore napisał:

Dobrze, że nie ma mrozów. I oby nie było.

W tym sezonie zimowym jeszcze nie było dużych mrozów i oby tak dalej. Domki przygotowane do zimy, nadal w bardzo dobrym stanie, wyłożone naturalnymi baranimi skórami z kożucha, wełnianymi swetrami. Jak wjeżdża śniadanko to wychodzą z budek zaspane...chyba nie jest im tak źle  ,)

Raz wchodzę rano a w szklarni pusto, cicho zaglądam do budki a tam na boczku leży kot. Przestraszyłam się że chory lub coś, dotknęłam...zerwał się jak oparzony. Tak mocno spał. :) Pewnie, bezpiecznie się czują ,)