Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A wiadomo cos o suni i psiaku? Bardzo mnie poruszyła ta sytuacja - nie chce nawet myśleć ze cierpieniem tych zwierząt może trwać nadal:(

Aniu, o Ceres nie wiemy nic :-( ale ja nigdy nie zapominam... Potrafię tak długo dłubać, aż dotrę do prawdy. Nie odpuszczam nigdy i w tym temacie również.
Na razie muszę uzbroić się w cierpliwość, ale czasem warto.
Jeśli ktoś życzy sobie szczegóły mój meil [email protected], tel 696 474 509. Wszystkie pomysły mile widziane.
A pani z pseudohodowli nie odpuszczę nigdy. Za mojego psa, za Agatke i wszystkie inne psy,które tam były.
  • Upvote 1
Posted

Jeśli wszystko pójdzie ok,na miejsce Ceres pojedzie inny owczarek. Pies jest w tym samym schronisku, jest bardzo bardzo wychudzony, a z tyłka leci żółta papka.. Pies jest sfrustrowany brakiem ruchu,zamknięty w kojcu 2na 3,biega w kółko i gryzie się z sąsiadem :-( ma też coś z oczami,jest młody. Jeśli ktoś jest zainteresowany pomocą dla niego również proszę o sygnał.
Konto juz mamy, szukam tylko transportu

Posted

Dla mnie to Max 2 , zabrany z Cieszyna w wakacje 2014, pies który był tam 4 miesiące, przyjęty jako fajny normalny pies, a po kilku miesiacach...
maksik_nnn.jpg
nie wiedzieliśmy,co się dzieje z psem, przez dwa trzy miechy cały czas sraczka, badania itp nic szczególnego nie wykazywały...
Według mnie on był głodny,coś go zatruwało?
Max już w domu, waży 2 razy tyle i jest szczęśliwy;-)

Posted

kochana ja również pomogę tylko w tej chwili nie jestem wstanie określić ile bo w między czasie wsparłam kilka psich bidek.

Wiem,ile jest psich nieszczęść niestety :-(
Bardzo dziękuję Wam wszystkim za to,że jesteście. Obiecuje, że poznamy prawdę o Ceres...
Za wszelką pomoc bardzo dziękuję, wiem ze to z serca
Posted

Madziu wiesz ze nakby comozesz liczyc na moje ogloszenia dla maluszka-daj tylko znac

Agatka jedzie jutro do domu :-) zamieszka w Bytomiu u mojej Przyjaciółki. Poza tym pracujemy razem,wiec będę z nią miała częsty kontakt :-)
  • Upvote 1
Posted

[quote name="mdk8" post="16562066" timestamp="1442253587"]

madziakato miałabyś może jakiś pomysł jak pomóc temu psiakowi ? Młoda dziewczyna utworzyła wydarzenie i sama chyba sobie nie poradzi .
https://www.facebook.com/events/1494741077505394/permalink/1496199934026175/[/quote
Juz wszystko wiem,z całą odpowiedzialnością za swoje wypowiedź uważam,że psa należy zgłosić do schroniska. Piekary Śląskie dają psy do schroniska w Zawierciu. Schronisko należy wprawdzie do Zmudy, był on i jest hyclem, ale pracują i działają w nim dziewczyny z Fundacji Do Serca Przytul Psa i robią to wzorowo! W schronisku działa wolontariat,psy są ogłaszane, pod opieką medyczną, schronisko nie jest przepełnione, psy są po dwa w boksach,jeśli tego wymagają pojedynczo. Są w pełni socjalizowane, nawet są szkolenia z Wesołej Łapki.
Warunki są takie same lub podobne jak w większości hotelow dla psów, psa można odwiedzać zawsze i mu pomagać. Uważam,że to dobre i jedyne na ten czas rozwiązanie. Szukać domu z poziomu schroniska tez można.
W okolicach Zawiercia nie ma innego schroniska,a ludzie coraz chętniej adoptują z tego schronu psy,raz bo wolontariat,dwa bo Fundacja robi wiele akcji informacyjnych i promocyjnych. Są wizyty poadopcyjne, a dziewczyny mają jaja i nie każdy ,kto przychodzi po psa z nim wychodzi.

Posted

O matko, kolejną biedę wypatrzyłaś Madziu ?
Zabierasz go tam, gdzie zwykle ?
Przyda się pomoc Skarpety Owczarkowej ? ;)

Tak,piesowi coś dolega. Jeśli Skarpeta jest w stanie pomóc to bardzo proszę. Ja i piechu, bo z nim kiepsko :-(