Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

GoniaP napisał(a):
Piękny rozpieszczany Tiro został oddany do schroniska po tym, jak właścicielom urodziło się dziecko :-( Z kanap trafił do małego, betonowego kojca bez krzty cienia, i tak smaży się codziennie w pełnym słońcu wypatrując swojego pana, z którym spędził 5 lat. Smutny to widok.

By to jasna cholera!!! Ja już nie mogę. :diabloti: Gdy moi chłopcy się rodzili to mój boksio Lordzik pilnował ich w łóżeczkach. Miałam najlepszą niańkę pod słońcem! :angryy: Jaki on jest piękny.

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mój też warczał na Alę, a teraz to wspaniale dogadująca się para (Ala ma 4 lata) - musiał zrozumieć, że to przyjaciel i ważny członek rodziny!!! Czemu temu nie dali takiej szansy - czysto retoryczne pytanie!!!

Posted

Małe dziecko, nowe obowiązki, nieprzespane noce, nerwowa atmosfera... Pies to zagrożenie, to zarazki, taki darmozjad, z którym jeszcze trzeba wychodzić i się nim zajmować...

Posted

agusiazet napisał(a):
Gosiu, pies to przede wszystkim przyjaciel i tylko tak powinniśmy myśleć!!!!
My tak, ale inni mają przyjaźń w głębokim poważaniu :-(

Posted

Jakaś Pani bez pełnej aktywacji konta na allegro zalicytowała sobie Tira na Jego aukcji...
Odwołałam Jej ofertę bo jasno zaznaczyłam aby najpierw sie skontaktować z Gosią i napisałam do niej ,że jesli w dalszym ciagu jest zainteresowana psiakiem to prosimy o wcześniejszy kontakt telefoniczny lub mailowy ;)
Może jeszcze zadzwoni lub napisze...

Myślę, że dobrze zrobiłam odwołują Jej ofertę bo przecież nie znamy osoby ani warunków jakie chce zaoferować psu...

Posted

fidelek2 napisał(a):

Myślę, że dobrze zrobiłam odwołują Jej ofertę bo przecież nie znamy osoby ani warunków jakie chce zaoferować psu...
Bardzo dobrze zrobilaś.
A telefon i mail w sprawie Tiro milczą.

Posted

Taki piękny pies i zero zainteresowania...
Tiro siedzi w skrajnym boksie, "od ulicy". Widzi więc nadjeżdżające samochody i wchodzących ludzi... Nie szczeka, tylko patrzy... Wypatruje swojego pana, który nigdy nie przyjdzie...:-(

Posted

GoniaP napisał(a):
Taki piękny pies i zero zainteresowania...
Tiro siedzi w skrajnym boksie, "od ulicy". Widzi więc nadjeżdżające samochody i wchodzących ludzi... Nie szczeka, tylko patrzy... Wypatruje swojego pana, który nigdy nie przyjdzie...:-(

Biedaczysko kochane :-( ale jest tak piękny, że napewno zainteresowanie będzie. Trzymam kciuki...

Posted

Boziuuuu!!
Ja już nie mogę tego czytać - mojemu bratu też urodziło się dziecko - parę lat temu... Miał już wtedy od dwóch lat strasznie agresywnego, niezrównoważonego wilczura po przejściach. I co? wszyscy znajomi zgodnym chórem: "oddaj tego psa, dziecko ci zagryzie!!! A mój brat twardo: "nie po to go ratowałem, żeby teraz oddać" I wiecie CO SIĘ STAŁO? Pies i synek mojego brata kochają się strasznie:lol: . Mały zasypia obejmując za szyję nie mamę, nie tatę a piesia. Piesio dalej jest szurnięty i agresywny wobec obcych ale dziecko zasłania na ulicy własnym, kudłatym ciałem przed samochodami, ludźmi i innymi psami. Widok jest komiczny jak próbuje odgrodzić małego od wszystkich niebezpieczeństw.
Trzymaj się Tirusiu!!!
Oni na Ciebie nie zasługiwali.

Posted

Besia napisał(a):
Boziuuuu!!
Ja już nie mogę tego czytać - mojemu bratu też urodziło się dziecko - parę lat temu... Miał już wtedy od dwóch lat strasznie agresywnego, niezrównoważonego wilczura po przejściach. I co? wszyscy znajomi zgodnym chórem: "oddaj tego psa, dziecko ci zagryzie!!! A mój brat twardo: "nie po to go ratowałem, żeby teraz oddać" I wiecie CO SIĘ STAŁO? Pies i synek mojego brata kochają się strasznie:lol: . Mały zasypia obejmując za szyję nie mamę, nie tatę a piesia. Piesio dalej jest szurnięty i agresywny wobec obcych ale dziecko zasłania na ulicy własnym, kudłatym ciałem przed samochodami, ludźmi i innymi psami. Widok jest komiczny jak próbuje odgrodzić małego od wszystkich niebezpieczeństw.
Trzymaj się Tirusiu!!!
Oni na Ciebie nie zasługiwali.

bratanek ma najlepszego na świecie przyjaciela a piesio małego kochającego go strasznie pańcia:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Tiro dziś dla odmiany moknie na betonie :-( a jego buda pewnie wilgotna od spodu. Jego boks nie ma bowiem zadaszenia :-( Wyć się chce na myśl, że bezbronne zwierzęta muszą tak cierpieć przez ludzi. :placz:

Posted

Dostałam takiego maila w sprawie Toro:

"poszukuję psa do stróżowania domu w którym nikt nie mieszka ale jest tam ktoś codziennie. ogromna działka po której mógłby biegać. na pewno w dobre ręcę, bo dla mojej Babci która bardzo dba o zwierzęta. Czy Tiro nadawałby się do tej funkcji?"

adres tej osoby: [email protected]

Odpisałam, że ktos sie z nimi skontaktuje.

Posted

[quote name='fidelek2']Dostałam takiego maila w sprawie Toro:

"poszukuję psa do stróżowania domu w którym nikt nie mieszka ale jest tam ktoś codziennie. ogromna działka po której mógłby biegać. na pewno w dobre ręcę, bo dla mojej Babci która bardzo dba o zwierzęta. Czy Tiro nadawałby się do tej funkcji?"

adres tej osoby: [email protected]

Odpisałam, że ktos sie z nimi skontaktuje. Fidelek, nie obraź się, ale to okrutne skazywać psa na taką samotność. Mogę odpisać, ale nie chciałabym, by Tiro skończył w ten właśnie sposób...

Posted

Ja tylko przekazałam co dostałam, nic poza tym.

Jak dla tez to jest bez serca i na pewno nie jest to odpowiedni dom dla tego psa ani dla żadnego innego!
Proszę jednak abyś Im odpisała, nie chce odpisywać ja ponieważ to nie ja decyduję o losie Tiro.

Posted

basia0607 napisał(a):
Dziewczyny ,czy pomagacie w przywozie psa i ile kosztuje taki pies jak Tiro w schronisku. Pytam bo mój znajomy szuka psa. Waszego mu przedstawie !
Tiro koszyuje prawdopodobnie 25 zł i 25 gr
Jeśli pies znajdzie odpowiedni dom, być może zaistnieje możliwość partycypacji w kosztach dowozu.