Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oj ludwa, Ty sobie grabisz! jak to "ze trzy trzepnę sobie"? dywanów nie masz? chodniczków? do trzepania...?

Ty się znecasz nad zwierzętami! w dodatku, umyślnie!! 

A chałupę masz posprzątaną? bo wiesz, jakby nie patrzeć...to jutro sobota...

• Upvote 2
Posted
8 minut temu, rozi napisał:

Nie ma posprzątanej na bank.

Dziękuję pięknie za Keruska.

Nosz kurna... to nie fajnie...z tą chałupą... tu ni ma żartów...

ludwa!!! nie wiem co robisz jutro o 6-tej rano, ale ja wpadam do Ciebie i sprzątamy! sprzą-ta-my!!

Damy radę we dwie na pewno :)  

• Upvote 1
Posted
8 minut temu, rozi napisał:

Nie ma posprzątanej na bank.

Dziękuję pięknie za Keruska.

Nosz kurna... to nie fajnie...z tą chałupą... tu ni ma żartów...

ludwa!!! nie wiem co robisz jutro o 6-tej rano, ale ja wpadam do Ciebie i sprzątamy! sprzą-ta-my!!

Damy radę we dwie na pewno :)  

Posted
42 minut temu, Usiata napisał:

Panno Marple, powiem szczerze, że jestem w lekkim szoku, co się rzadko u mnię zdarza :P

Ale generalnie nie dziwię się reakcji Halinki - zdrada to okropność! ojej! ojej! jak można zdradzić HALINKĘ!?!

Halinkę!?! taką wolontariuszkę?!? co za podłe te komary wstrętne!

A czy czasem to nie były te...no...te...jakim im tam... no te... takie co w drzwiach są... no te...o! czy to aby nie byli judasze?!? 

Na szafot ze zdrajcamy! bez litości! 

Też oczy wytrzeszczyłam! no jak mogli... zero honoru normalnie!

(a czy to jest pewne? ta zdrada? bo moze Halinka coś sobie uroiła znowu??)

Judasze? Chyba nie, bo tam o srebrniki chodziło ;)

Posted

I tu powstał pewien dylemat:

bo racje ma Panna Marple, że godz. 6.00 kojarzy się z wejściem służb...khm...specjalnych... więc może lepiej wczesniej?

z drugiej strony wrażliwa ludwa może doznać wstrząsu nerwowego, jak będę stukać w okolicy 4-tej nad ranem...khm...

Chyba jednak trzeba poczekac na opinię ludwy...

ludwa!! gdzieee jeesteeeś?!?!

Posted
4 minuty temu, Panna Marple napisał:

Judasze? Chyba nie, bo tam o srebrniki chodziło ;)

A to zależy, co kto uznaje za wartościowe...czasem zwykłe informacje są bezcenne, ha!

A i zwykłe słowa w określonych okolicznościach bywają na wagę złota, ha!

Tak, tak...i nie inaczej...

• Upvote 1
Posted
5 minut temu, rozi napisał:

w wannie

wanna? jak z angielskiego to brzmi zachęcająco :D

no dobra...poczekamy, niech wyjdzie, nieech powie...przecież nie będzie moczyc się pół nocy...dzieciaki nie pozwolą, że o sceniaku nie wspomnę :D  

• Upvote 1
Posted
1 minutę temu, Panna Marple napisał:

Usiata, na bazarku napisałam, że po godzinach sprzątasz metro, więc odbierzesz, co trzeba :)

Jak możesz zdradzać publicznie moje miejsce pracy?!?

Aż się prosisz o kuntrol :D  idę paczać...

• Upvote 1
Posted
7 minut temu, Panna Marple napisał:

W Koziej Wólce nie ma metra. Metro sprzątasz po godzinach :)

Byłam, widziałam, powiedziałam :D

Jako rekompensatę za publiczne uajwnienie mojej pracy dodatkowej proponuję dodatkową porcję białego sera (w piątek rano) od baby z Kleparza.

I nie ma zmiłuj, bo mi się ślinianki już uaktywniły :P

Posted

Na piątkową kolację to ja bym tak bardzo chętnie tę sałatkę z brokułów (na pewno) i powtórkę z tych tortili, co to wiesz, mniam, z warzywami takie pysssne były, mniam 

Posted

I na dobrą noc zapodam takie tu, o to, od Tatiny z dzisiejszego wieczoru  (bardzo zarobionej od dłuższego czasu i dlatego nieobecnej na wątku, ale pozdrawia serdecznie)

Obraz 047.jpg

Mamy, wspólnie z TaTiną, pomysł zrobienia bazarku fotkowego na rzecz bezdomnych dogomaniackich psiaków, ale trudno obecnie rzec, kiedy znajdziemy czas potrzebny ku temu. Póki co, na wątku prezentujemy tylko niektóre fotki, choć zdecydowanie lepsze okazy czekają na bazarek właśnie...

Kolorowych snów, kochani :) 

Posted

Wywiadowcy donoszą o gwałtownych,nerwowych manewrach w otoczeniu Halinki .Coś wisi w powietrzu !Póki co okazało się ze wróg próbował wkraść się w szeregi armii Halinki i teraz wezmą go na tortury (jak każe ich guru) .Sami zobaczcie

aa1d45057c98429b92995556013112013170302.jpg

• Upvote 4
Posted

A srebrniki sobie u mnie rosną ,tak wyglądały jak kwitły  (koleżanki Halinki sobie na listkach polegiwały )

lunaann5.jpg

A tak wyglądają teraz

Lunaria annua Srebrniki Judasza (6).JPG

judaszowe-srebrniki.jpg

• Upvote 1
Posted

Rozi, dziękuję za wstawiennictwo

Jak to szczęśliwie żyje człowiek bez internetów. Spałam sobie spokojnie o 6 rano, gorzej, oznajmiam wszem i wobec, że jeśli ktokolwiek zamierza zakłócać sen mój, moich dzieci i zwierząt moich o tak barbarzyńskiej porze, zginąć z mojej ręki może. Oznajmiam, iż budzenie mnie w durnych sprawach, stanowi istny zamach na moją wolność i upodobania do spania, co może obrócić się przecisko napastnikowi. Wszyscy wiedzą, że dopóki nie wypiję kawy w dzień wolny od pracy, lepiej się nie zbliżać, nie zaczepiać cieleśnie ani słownie, najlepiej milczeć i cierpliwie czekać aż przemówię ludzkim głosem. A już odkąd zaczyna się jesień, to wręcz ze zdwojoną ostrożnością należy postepować, ponieważ jestem jak niedźwiedź. W przeciwieństwie do niektórych, mam sen zdrowy i spokojny a wschody słońca lubię oglądać na obrazkach. Czasy romantycznych uniesień już minęły

Usiata, dziękuję za dobre chęci, jednak zważ na to, co napisałam powyżej, bo Cię lubię i chciałabym aby tak pozostało. Ew. poszczuję Cię Luśką albo dodatkowo Fafikiem

W kwestii bałaganu. Tak, mam bałagan. Gorzej, ostatnio dochodzę do przekonania, że czas odejść od pedanterii, bo z obserwacji moich wynika, że osoby pedantyczne cierpią na zaburzenia różnej maści. W związku ze związkiem, sprzątam siki i kooopska potymczasowe, bo sytuacja tego wymaga, zmywam podłogę i to czynię regularnie. Resztę przykryję płaszczem milczenia (na dokładkę zakończyłam bazarek i w pokoju zagościło tornado:))