Rinuś Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 [B][I]Powiedzcie mi czy widać mój avek ? :eviltong:[/I][/B] Quote
Alicja Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 [quote name='Rinuś'][B][I]Powiedzcie mi czy widać mój avek ? :eviltong:[/I][/B][/quote] [FONT=Arial][COLOR=Red][B] :shake: ja nie widze [/B][/COLOR][/FONT] Quote
Rinuś Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 [quote name='bonsai_88']Ja tam wszystko widzę :p[/quote] [B][I] Ty jesteś wszechwiedząca :diabloti:[/I][/B] Quote
Vectra Posted December 2, 2008 Author Posted December 2, 2008 ehhh , właśnie się dowiedziałam, że dziś nad ranem odeszła suka moich sąsiadów ....Saba miała 15 lat ... sąsiedzi są zrozpaczeni , no mnie też to przybiło .... W tym miejscu , dodam , że nie piszę tego aby opłakiwać jej los ... bo życie miała udane , do końca była kochana .... Poszukuję zatem dla nich psa , psa który nie będzie pościelowym pieszczoszkiem , Saba miała kojec i budę ... i tam wiodła swoje szczęśliwe życie.Saba była psem w typie powiedzmy Onka , taki ponad kolanko psiak .. uszka sterczące , mordka owczarkowa ... Tym razem chcą samca , by nie bawić się w cieczki ;) Piesek musi być dość spokojny , nauczony życia na podwórku ... będzie miał zapewniony wikt i opierunek , ludzi , miłość , budę , opiekę wet , podwórko do biegania ... No i moje czujne oko :evil_lol: najlepiej jak by lubił koty , bo mój Ivanek jest częstym gościem u sąsiadów .... Najlepiej podobny do Saby :p Mogli by jechać do schroniska , ale wiadomo , tam loteria .. nie do końca wiadomo co się weźmie , stąd moja pomoc dla nich w poszukaniu przyjaciela.Problem jest taki że "pan" domu , boi się psów energicznych , zbyt jazgotliwych ... miał ciężkie przeżycie , do tego jest inwalidą .... Najlepiej by psiak był dość młody , nie szczeniak ... aby mogli cieszyć się jego życiem jeszcze wiele lat .... wymagania są , ja wiem - ale to też trzeba zrozumieć Quote
Rybka_39 Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Vectra do wyboru do koloru:cool3:, psów na dogo całe mnóstwo, a przecież sukę można wysterylizować.;) Widziałam świniaki:multi::multi:tylko je kochać i całować:loveu: PS masz zdjęcia tej suni [*]? Quote
Vectra Posted December 2, 2008 Author Posted December 2, 2008 Rybko , ja wiem , że można wysterylizować ;) ale nie w tym rzecz .... nie chcą suczki ... Wolą pieska ..... Saba mimo 15 lat , nie sterylizowana , nigdy nie miała szczeniaczków dla zdrowia :D bo oni nie chcą , nie potrzebują przychówku ... I wiem, że do wyboru do koloru .... z tym że , nie mam ochoty wojować z niektórymi , że pies do kojca trafi .... potrzebny jest pies dość sprawdzony , z DT ... nauczony mieszkania w kojcu .. zwierze młode , do roku , roku z hakiem ... powód pisałam .. to nie ma być pies do pilnowania , Saba wpuszczała wszystkich ... ma być psiak i już ... Quote
Rybka_39 Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Jesli pies ma dużo ruchu i miłości nie widzę przeszkód, żeby spał na dworze, mój pies Rexus śpi w budzie, czasem gdy brama jest otwarta musi być na uwięzi- bo to świr, mógłby wpaść pod samochód- ale ma dużo dawkę miłości, sportu i ruchu i jest szczęsliwy i co? Jestem sadystką?:diabloti: Vectra są takie psy które tylko i wyłącznie na dwór się nadają, zaraz poszperam w moich psach na alegratce:evil_lol: Quote
Rybka_39 Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 [URL="http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1760497_piekny_benny_wyleczony_teraz_tylko.htmlhttp://"]Benny[/URL] ..... Quote
Unbelievable Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 zaproponowałabym Melę, w typie onka właśnie, ale skoro nie suczka, to nie ;) Quote
Vectra Posted December 2, 2008 Author Posted December 2, 2008 Ok , szukamy , dałam znać pewnym cioteczkom .. Napiszę , najchętniej psa który nie mieszkał w domu .... Pies spokojny musi być , ci ludzie nie mają doświadczenia w układaniu psów ... to by był ich trzeci pies w życiu ... bo poprzednik Saby również odszedł ze starości .... ja wiem , że niektórzy będą rysować kółka na czole ... ale nie każdy jest skrzywiony psiejsko .... pies ma być pies ... ma merdać ogonem , był sympatyczny dla domowników ... nie roznosić podwórka w pył ... Są takie psy ;) na pewno do nich nie zaliczają się moje prosiaki :evil_lol: :evil_lol: Jest na to trochę czasu , chcą psa na 100% ... Rybko dziękuje .... czekam na jutrzejsze wieści , bo jest pewien kandydat , który by się nadał .. a musi zmienić miejsce zamieszkania ... może to ten będzie. Quote
Rybka_39 Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Przypadkiem znalazłam tego psiaka: [img]http://img375.imageshack.us/img375/638/wesela297rh3li3.jpg[/img] Jest ufny, ma 2 lata. To podopieczny erki [SIZE=3][COLOR=Red][B] Puszek[/B][/COLOR][/SIZE] - pies w typie owczarka, średniej wielkości, taki za kolano. Ma około 1-2 lata. Bardzo przyjazny, z każdym się chce bawić. Z pewnością wyrzucony z domu, bardzo dobrze zna domowe przedmioty. W tej chwili przebywa na ulicy w podkieleckiej miejscowości, a ponieważ jest bardzo ufny, to może spotkać go krzywda ze strony złych ludzi... Quote
Greven Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 No proszę, jak trzeba, to ja akurat nie mam :mad: Zajrzyj tutaj: [URL="http://www.proequo.pl/forum/viewtopic.php?id=3128"]www.proequo.pl/forum/viewtopic.php?id=3128[/URL] Wilk Brutal co prawda ma więcej, niż rok, ale pozostałe kryteria jak najbardziej spełnia - jest onkowaty, całe życie spędził przy budzie, na obcych poszczeka, ale jak już ktoś podejdzie, to nie wykazuje agresji, cieszy się to wielkie piękne wilczysko, podstawia łep do głaskania. Dodam, że wygląda znacznie lepiej, niż na zdjęciach. Quote
Greven Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Z onkowatych i młodych, to jeszcze te: [URL="http://www.proequo.pl/forum/viewtopic.php?id=3219"]www.proequo.pl/forum/viewtopic.php?id=3219[/URL] [URL="http://www.proequo.pl/forum/viewtopic.php?id=3210"]www.proequo.pl/forum/viewtopic.php?id=3210[/URL] [URL="http://www.proequo.pl/forum/viewtopic.php?id=3083"]www.proequo.pl/forum/viewtopic.php?id=3083[/URL] [URL="http://www.proequo.pl/forum/viewtopic.php?id=3061"]www.proequo.pl/forum/viewtopic.php?id=3061[/URL] Pokaż ludziom zdjęcia, może któryś chwyci za serce. Sukę mogą dostać wysterylizowaną. Aha, Wilk Brutal jest przyzwyczajony do kotecków (przychodzą na podwórze), więc Twój Ivanek byłby bezpieczny :razz: Quote
Vectra Posted December 2, 2008 Author Posted December 2, 2008 O Sandra , jak Cię wymyśliłam :diabloti: to ostatnie ogłoszenie .... taki pies potrzebny !!!! lubię Was , ale lubię święty spokój .... pobawię sie z tobą , ale potem pobiegam sam , pogłaszczesz mnie fajnie , nie też nie będę płakał ... Tam cały czas ktoś jest , z tym że sąsiedzi mają warsztat .. stąd w ciągu dnia psiak musi być przymknięty ..... oczywiście w tym czasie nikt o pise nie zapomni , pancia gotuje dla psa , mizia , wypuszcza .... od 16 warsztat zamknięty , pies ma podwórko dla siebie ..... Spacerować też jest gdzie ;) Nie zapomnę jak rok temu Saba "uciekła" ona uciekła boczną furtką ... tak ostatni raz ją widzieli .... szukaliśmy jej wszyscy do 1 w nocy :evil_lol: płacz , rozpacz , pan dostał prawie łomot od żony , że psa wypuścil :mad: a się okazało , że Saba owszem wyszła przez furtkę boczną , ale wróciła przez warsztat i poszła spać do budy .... ona cały czas była w kojcu .. a my jak głąby po polach i okolicach jej szukaliśmy :mdleje: ale w pewnym momencie coś mi błysło na podwórku - Saby oczy :evilbat: Ja jutro jeszcze przedyskutuje dokładnie z sąsiadami co i jak i jakie ;) Dziś nie miałam sumienia ich już wypytywać .... poprosili o pomoc w znalezieniu im psiaka ... bo bez psiaka podwórko martwe .... ja ich rozumiem. Quote
Greven Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 [quote name='Vectra']poprosili o pomoc w znalezieniu im psiaka ... bo bez psiaka podwórko martwe .... ja ich rozumiem.[/quote] Ja też, ja też. Quote
bonsai_88 Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Na to Vectra będzie wybierać psiaka sąsiadom :razz: Quote
Coyote Ugly FCI Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 a może jakąś grzeczna świnkę znajdziemy sąsiadom:evil_lol: Quote
Tengusia Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 wiesz tak sobie pomyslalam ze ja mialam info o owczarku kaukaskim do adopcji mlodym okolo rocznym jak dobrze pamietam, jego pan ciezko zachorowal i nie moze sie juz psem zajmowac ... jak cos moge zadzwonic i zapytac czy to aktualne ??? Quote
Vectra Posted December 2, 2008 Author Posted December 2, 2008 [quote name='Tengusia']wiesz tak sobie pomyslalam ze ja mialam info o owczarku kaukaskim do adopcji mlodym okolo rocznym jak dobrze pamietam, jego pan ciezko zachorowal i nie moze sie juz psem zajmowac ... jak cos moge zadzwonic i zapytac czy to aktualne ???[/quote] Zdecydowanie nie ... to za ciężki pies dla nich , raz charakter dwa wielkość ... Ma być pies 50 - 55cm w kłębie ... na takiego mają naszykowany kojec i budę. żadna świnka też nie wchodzi w grę ... już pisałam , sąsiad się boi psów ... on z moich psów tylko Frania lubi , jego pogłaszcze .... reszte toleruje jako towarzystwo , ale nie czuje się pewnie .... i to nie jest schiza bo taka rasa ... .. Jutro będę miała info , o psiaku który mieszka na terenie jakieś firmy ... i musi z niej się wyprowadzić , jeśli nadal tam jest , to na 99% zamieszka jako mój sąsiad .... taki kandydat jest idealny , psiak spokojny i nauczony samodzielności .... mieszkania w budzi przy ludziach ... gdzie nie zapewnia mu się 24 godziny na dobę miziania ;) Gdyby tylko chcieli , to by mieli CAO :evil_lol: podobają im się , ale to nie ten charakter :p Quote
Alicja Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 :razz:[FONT=Arial][COLOR=Red][B]:razz:wstałaś ....i jak poszukiwania kandydata [/B][/COLOR][/FONT] Quote
agbar Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Mamuniuuuuuuuu zima mnie zaatakowala:placz:psytul mnie:placz: Quote
Vectra Posted December 3, 2008 Author Posted December 3, 2008 FFstałam , jakoś tam kawałek czasu temu ... deszcz pada Kandydat jest , wręcz idealny ... spełnia wszystkie kryteria .... jeszcze wieczorem dostanę fotki , pokaże sąsiadom ..... jeśli będzie na tak , to w sobotę go przywiozę ... oby się udało , bo psiak szuka domku na cito .... z pewnych przyczyn musi opuścić obecne miejsce zamieszkania .... Jest Onkowaty , nauczony mieszkania w kojcu , spokojny , nie zna domu ... Quote
Recommended Posts