Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Darianna']Zamknęli Twój dojazdowy sklep lub odmówili tachania zakupów do Ciebie? ;)[/QUOTE]
ale ja nie pisałam że nie mam alkoholu w domu :diabloti:

Posted

[quote name='dzasta']A ja melduję że Ewa mnie rozpija bo więcej konsumuje od kiedy dostałam przepis na likierek :D[/QUOTE]
Tiaaaaaa, pewnikiem Ewa Ci do "dzióbka" na siłę wlewa, albo robi lewatywę:evil_lol:

Posted

[quote name='dzasta']Ja tylko napisałam że więcej konsumuje od kiedy przepis mam co = jest że przepis Vectry mnie zainspirował do produkcji likieru i jego spożycia :D[/QUOTE]
Tak tak, a swistak siedzi i zawija te sreberka....:evil_lol:

Posted

[quote name='dzasta']Ja tylko napisałam że więcej konsumuje od kiedy przepis mam co = jest że przepis Vectry mnie zainspirował do produkcji likieru i jego spożycia :D[/QUOTE]
Hahaha, tylko winny się tłumaczy?:)

Pzdr.

Posted

[quote name='Vectra']Dementuje pogłoskę , że przepis na likier jest mój i że kogokolwiek rozpijam , bo ja nie piję Ooooo :diabloti:[/QUOTE]
[COLOR=Red][B]
tak ...potwierdzam ....przepis jest u Coli :grins: Maga go napisała :roll: dla Kleine Flaschke ;)[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='malawaszka']a ja dziś zrobiłam eine kleine flascheczke :evil_lol: i czekam na gości :lol:[/QUOTE]
No ja idę w gości i tam też będzie likier :evil_lol:
ostatnio byłam w gościach , z własną flaszeczką likiera , to się prawie pobili o to haahahahaa

Sugarr , a gdzieś tu był przepis u mnie ....

Napiszę ci jesio raz

Puszka mleka skondensowanego , słodzonego - gotować 3 godziny - w puszcze gotować rzecz jasna
niecały litr tłustego mleka
2 łyżeczki rozpuszczalnej kawy , rozbełtanej w odrobinie wody
ćwiartka wódki

jak już się puszka ugotuje , studzisz trochę , dodajesz podgrzane mleko krowie , kawę i wódkę - miksujesz

ja to wrzucam w melexer i się tam bełta ile wytrzymam ten huk ..... przelewam w butelki , wsadzam do lodówki - zostaje pić ;)

Posted

[quote name='vectra']no ja idę w gości i tam też będzie likier :evil_lol:
Ostatnio byłam w gościach , z własną flaszeczką likiera , to się prawie pobili o to haahahahaa

sugarr , a gdzieś tu był przepis u mnie ....

Napiszę ci jesio raz

puszka mleka skondensowanego , słodzonego - gotować 3 godziny - w puszcze gotować rzecz jasna
niecały litr tłustego mleka
2 łyżeczki rozpuszczalnej kawy , rozbełtanej w odrobinie wody
ćwiartka wódki

jak już się puszka ugotuje , studzisz trochę , dodajesz podgrzane mleko krowie , kawę i wódkę - miksujesz

ja to wrzucam w melexer i się tam bełta ile wytrzymam ten huk ..... Przelewam w butelki , wsadzam do lodówki - zostaje pić ;)[/quote]

[color=red][b]pół litra mleka [/b][/color]

Posted

[quote name='Alicja'][color=red][b]pół litra mleka [/b][/color][/QUOTE]
no widzisz , dobrze że wyhaczyłaś - bo ja robie podwójnie :evil_lol:
teraz muszę znaleźć to orzechowe mleko ..... powinno być też gitarra :diabloti:

Posted

[quote name='Vectra']no widzisz , dobrze że wyhaczyłaś - bo ja robie podwójnie :evil_lol:
teraz muszę znaleźć to orzechowe mleko ..... powinno być też gitarra :diabloti:[/QUOTE]

[COLOR=Red][B]z Bakkalandu jest orzeszkowe [/B][/COLOR]

Posted

[quote name='Alicja'][COLOR=Red][B]z Bakkalandu jest orzeszkowe [/B][/COLOR][/QUOTE]
z gostynia jest czekoladowe

zresztą popatrzcie w wuja google ile tam inspiracji :evil_lol:

Posted

[quote name='Vectra']z gostynia jest czekoladowe

zresztą popatrzcie w wuja google ile tam inspiracji :evil_lol:[/QUOTE]

ja lepiej najpier opanuję wersję podstawową, bo wczoraj gotowałam chyba z 5 h to mleko bo zapomniałam o nim :lol:

Posted

[quote name='malawaszka']ja lepiej najpier opanuję wersję podstawową, bo wczoraj gotowałam chyba z 5 h to mleko bo zapomniałam o nim :lol:[/QUOTE]
dobrze ze to nie ryż :diabloti: